|
|
| Szerző | Üzenet |
---|
Nara Shiratori 9. Osztag
Hozzászólások száma : 361 Age : 154 Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda Registration date : 2010. Jun. 21. Hírnév : 18
Karakterinformáció Rang: Kapitány Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (40600/45000)
| Tárgy: A vér kötelez Szomb. Júl. 16, 2011 11:04 am | |
| Résztvevők: ▲ Hayakawa Yuki Hajime ▼ Nara Shiratori
Felügyeli: Szayel Aporro Granz
Már egy ideje lehet hallani a Rukongait ért támadásokról, az esetek között eddig még nem találtak összefüggést. Vagy talán csak annyit, hogy egy lélek sem sebesült meg a támadásoktól, de az odaérkező shinigamik annál inkább. Az elkövető(k)ről eddig nem sokat tudunk, a velük harcba szálló halálistenek mind a 4. osztagban vannak és nincsenek olyan állapotban, hogy személyleírást adjanak a tettesről. Azonban annyit sikerült megtudnunk néhány helybelitől, hogy egy csuklyát és köpenyt viselt a támadó, ezért az arcát nem látták. Azt is elmondták, hogy olyan volt, mintha csak a házakat akarta volna megrongálni és egy nagy felhajtást csinálni. Masayoshi soutaichou a jelentéseket megkapva, arra a következtetésre jut, hogy minél előbb meg kell oldani az ügyet, ezért megbízza Nara hadnagyot a feladattal. Repült is a pokollepke a paranccsal a 6. osztag felé, de az nem sokkal később vissza is tért egy kéréssel, hogy szeretne egy tisztet is magával vinni. A főkapitánynak nem is volt ezzel baja és az üzenet második fele szerint cselekedett, ezért a Kidoushuu felé is küldött egy pokollepkét. Viszont az üzenetben csak az szerepelt, hogy kap egy társat, de az nem, hogy kit, ahogy a hadnagy kérte. Hiszen tudta, hogy Hajime normál körülmények között nem menne el vele küldetésre. A találkozási hely a Déli Kapunál van, mert az van a legközelebb a legutóbbi támadás helyéhez. Mivel nincs sok információnk az elkövető kilétét illetően, ezért nektek kell nyomokat keresnetek. A gyülekező helyen megbeszélhetitek a stratégiátokat, hogy szeretnétek neki kezdeni vagy éppen egyéb apa-fia dolgokat. Miután mindent megbeszéltetek felkészültök az indulásra. |
| | | Nara Shiratori 9. Osztag
Hozzászólások száma : 361 Age : 154 Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda Registration date : 2010. Jun. 21. Hírnév : 18
Karakterinformáció Rang: Kapitány Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (40600/45000)
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Júl. 17, 2011 5:35 am | |
| Amióta az osztagnál van Haruki, sokkal gyorsabban végzek a papírmunkával, mivel ő mindig segíteni akar, még ha mondom is neki, hogy nem szükséges. Bár egy kicsit az agyamra megy, de a segítségével több szabadidőm van, így nem bánom a dolgot. Néha meg próbál elrángatni az Emberek Világába magával, de nekem mindig sikerül elküldenem egyedül, viszont mondom neki, hogy nekem is hozzon valamit és ez általában mindig beválik. Az így felszabadult egyedüllétemben pedig általában az osztag kertjében húzódom meg, ahol csak fekszem a fűben és a felhőket nézem, vagy éppen agyalok valamin. Ma is így alakult a programom, de mielőtt kimentem volna a kertbe, úgy gondoltam jó lenne valami ételt magammal vinnem. Ezért először a konyha felé vettem az irányt, hogy készítsek néhány szendvicset és főzzek egy kanna teát, természetesen epreset. Miután elkészültem a munícióval, a szendvicseket egy dobozba raktam, hogy ne száradjanak ki, mert nem szándékozom egyszerre megenni az egészet. Amúgy a szendvicsek mindegyikébe más van téve, mivel szeretem a változatos ízeket, így csináltam egy pulykásat, egy zöldségeset, amibe majonéz is van, egy tojáskrémest és egy halasat. A szendvicses dobozzal és a kanna teával indultam meg célom felé. Megérkezve letelepedtem a kedvenc fám tövébe, mivel nem szeretem a napot, mert nekem túl meleg. Egy kicsit szunyókáltam, mivel még nem voltam éhes és a tea is forró volt. Nem tudom pontosan meddig tartott ez az állapot, de amikor feleszméltem éhséget kezdtem érezni. Felültem, kinyitottam a kis dobozkámat és már majdnem beleharaptam, amikor egy pokollepke hangját kezdtem hallani, ami egyenesen felém közeledett. Félreraktam a szendvicset, hogy meghallgathassam az üzenetet. Egy küldetésre kell mennem, ezzel fel is rúgták a terveimet egy kis sziesztáról. És nincs az üzenetben semmi, hogy kapnék egy társat vagy valami, egyedül pedig tök unalmas küldetésre menni. Talán, ha kérvényezek egy bizonyos személyt, akkor megengedik, de nem tudom, kit kérjek partnernek. Gondolkozzunk egy kicsit, kivel szeretnék küldetésre menni? Gondolom, egy másik hadnagyot nem adnak társnak, szóval Tasumi kilőve; Michiyo, ha jól tudom jelenleg küldetésen van, vagyis ő sem lehet; Arliva nem tudom szereti-e az ilyenfajta küldetéseket, mondjuk valószínű, hogy lesz egy kis harc, tehát, ha nem jut eszembe jobb, akkor őt kérem. Agyalok még egy ideig a lehetséges személyeken, de nem találok jobbat. Ebben a pillanatban azonban beugrik egy személy, akire eddig nem gondoltam, mert nem fogadná el, ha megkérném, de ha már úgy is a soutaichounak üzenek, akkor ezt ő is megteheti helyettem. A tervem, így tökéletes és végre mehetek egy közös küldetésre a fiammal. Mivel nem fogja tudni, hogy én leszek a társa, így biztos el fogja vállalni a küldetést, amikor pedig meglátja, hogy én vagyok a társa már nem lesz képe visszautasítani, hiszen neki is van büszkesége. Ha már egyszer rámondta, hogy teljesíti a feladatot, akkor kezdés után nem fogja visszamondani az egészet. Legalábbis én így gondolom. Ekkor egy kisebb ördögi kacajt elengedtem, majd küldtem is vissza a lepkét a Főkapitányságra. Gyorsan megettem a majdnem megkezdett szendvicset, ittam egy kis teát, majd elindultam shunpot használva az üzenetben lévő találkahely felé. De nem üres kézzel megyek, hanem magammal viszem a maradék szendvicset is hátha jó lesz valamire, a teát viszont otthagytam, mert csak nyűg lenne magammal cipelni. Miért is siettem ennyire? Hát, azért mert tudtam, mit gondol rólam Hajime, hogy egy naplopó vagyok. És ezt azzal akarom megcáfolni, hogy én érek oda előbb a Déli Kapuhoz. Odaérve azonban átgondoltam a dolgot és talán egy kicsit később is ráért volna, mivel még rengeteg idő volt az üzenetben szereplő időpontig. Ezért leültem a fal tövébe és vártam. Egy idő után felálltam, hogy ne tűnjön fel, hogy régóta itt vagyok. Felállva újra éhes lettem, ezért elkezdtem egy újabb szendvicset majszolni. Ezután nem sokkal érkezett meg Hajime is. - Szia Hajime. Te jössz velem a küldetésre. – adom az ártatlant, aki nem tudott semmit az egészről, hiszen ebben vagyok a legjobb, mármint a színészkedésben, nem abba, hogy nem tudok semmit. Ezután harapok egy újabbat, majd Hajime felé nyújtom a dobozt, hátha ő is kér. – Szendvicset? – nyeltem le az előző falatot, hogy szóval is megkérdezzem, bár nem számítottam pozitív válaszra. - Most el kéne mennünk az utolsó támadás helyszínére, bár nem tudom minek. Nem valószínű, hogy találunk ott valamit, ha profi volt az elkövető, nem hagy maga után nyomot. De mondjuk, tévedhetek is és mivel nincs jobb ötletünk, ezért nem tehetünk mást. Vagy neked van valami ötleted? – mondom el a véleményemet az esettel kapcsolatban. Hiszen ha eddig nem kapták el, akkor profi lehet és nem fogunk egy fél cipőt találni, hogy felpróbáltassuk mindenkivel, mint Hamupipőkénél. |
| | | Nara Yuki Hajime Kidoushuu
Hozzászólások száma : 105 Age : 29 Tartózkodási hely : Kidoushuu osztag vagy a Hachibantai területén Registration date : 2011. Jun. 12. Hírnév : 10
Karakterinformáció Rang: Fuku Kidouchou Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (20700/30000)
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szomb. Júl. 23, 2011 12:31 am | |
| Szorgosan munkálkodok íróasztalomnál. A minap elhoztam egy adag papírmunkát a Hachibantaitól, melyet Anyu nem végzett el, s szinte megszokásommá vált ezeknek elvégzése. S amikor tegnap látogatóba mentem hozzá, majdnem dobtam egy hátast, amikor megláttam a papírokkal teli kisszekrényt, melynek tartalma az óta gyűlhetett fel ennyire, mióta felvételt kaptam a Kidoushuuba. Persze Mami ellenvetését figyelmen kívül hagyva hoztam el végül ezeket az iratokat, s csak néha kellett átugranom a Hachibantaihoz kérnem egy – egy aláírást Mamitól a munka érdekében, így egészen gyorsan hallattam vele. Bár számomra mindig is szórakozás volt e lapok elintézése, mely az íratok tegnap óta történő drasztikus csökkenése is kitűnően mutatja. Valamiért így könnyebben bele tudok merülni az élet nagy „ rejtelmeibe”, viszont egyetlen problémám ezzel, hogy néha olyan dolgokon is elmerengek, melyeken talán nem kéne ilyen munka elvégzése közben. De szerencsére Yuki~onna mindig visszatérített a helyes ösvényre így nincs ebből kifejezetten nagy problémám. Az utolsó lapok egyikét viszont félbe kell, hogy hagyjam, amiért a résnyire nyitott ablakomon – hogy azért járjon, a szobában a friss levegő miközben munkálkodom - be nem röppen egy Pokollepke. Kérdőn emeltem tekintetemet a fekete szárnyasra, s letéve tollamat emeltem jobbomat, hogy arra letelepedve meghallgathassam üzenetét. Meglepetten hallgatom az információkat, amely egyenest a Soutaichoutól jött. A Rukongaiban történt esetek hírének apró foszlányai ebbe az osztagba is elértek bár csak apró pletykaként keringet a Kidoushuu osztag tisztjei között, viszont nem hittem volna, hogy ekkora háttértörténete van e Peremvidéki furcsaságnak. Alapból egy feltűnést kedvelő lélekre asszociáltam a halottakból ki felfordulást szeret szítani, hogy kitűnjön ez által a tömegből... de ezek szerint sokkal nagyobb dolog áll e mögött. Az üzenetet átadó lepke utólag még hozzáfűzte, hogy egy társam is lesz a küldetés során. Nem lepődtem meg ezen, hiszen a Halálistenek kik e rejtélyes alak miatt kitették a lábukat Rukongai területére, hogy leállítsák nem kis sérüléssel tértek vissza. Emiatt nem hatódtam meg e apróság hallatán, hogy nem egyedül megyek, viszont igencsak motoszkált bennem a kíváncsi gondolat afelől, hogy ki is lehet pontosan az illető. Nem igen ismerek Sereteien belül Shinigamikat, elsősorban a család tagjait, illetve az osztag tisztjeit ismerem, s azokat is csak „ felületesen”. Komolyabb baráti kapcsolatot nem építettem még fel senkivel sem, hiszen nem mindenki érdemli meg, hogy jómagam ilyesfajta ismeretséget ápoljak egy másik személlyel. Igazából feleslegesnek is találom az efféle kapcsolatokat, sosem tudhatod mely Shinigami megbízható és felelősséggel is jár az egész, melyből nem igen kérek. Szeretem a nyugodt életemet... Az üzenetben kiadott időpont szerint, hogy kellő pontossággal érjek oda már előbb elkezdtem szedelőzködni, a maradék iratokat kézbesítettem a Hachibantaihoz más tisztekkel, mellékelve apró üzenetet is Anyunak a papírügyek, illetve a küldetésről is dolgokat, hogy ne aggodalmaskodjon. Szerencsére annyi idő már nem volt, hogy anyai pátyolgatásban legyen részem, viszont így elmarad az útravaló sütemények, melyeket adna közben ( T-T). Végül túltéve magam e csekélységeken indultam shunpoval a Déli Kapu irányába. Ahogy megérkeztem kérdőn vezettem körbe a tekintetemet, keresve az ismerős lélekenergia tulajdonosát, bár már rögtön láttam lelki szemeim előtt a képét, viszont bíztam benne, hogy netalántán máshoz tartozik mégiscsak és csupán túlontúl hasonlít egy idegen reiatsu a Vén Varjúéhoz. De csalódnom kellet... tényleg azé volt a lélekenergia, akit legkevésbé kívántam most a hátamra. -.-’’ Igaz nem az Én dolgom volt a társ kiválasztása, viszont annyi Shinigami közül mért pont saját „ Apám” lett e becses feladat választottja. Rideg tekintettemet végigvezetve rajta, elmémben rágódok a dolgon, mely szerint talán szándékos lehet ez az egész s, hogy naplopó fajtája előbb ért ide, mint jómagam ez nagyot rontott most önbecsülésemen vele szembe, bár nincs semmi sem veszve. Oldalra fordított fejjel kezdek bele mondandómba. - Masayoshi soutaichou sem talált jobb embert... – morogtam orrom alá, s igyekeztem elviselni gyerekes színészkedését, mellyel próbálta adni az ártatlant. Remélem, önmagában sem gondolta komolyan azt, hogy Én ennek bedőlők. Lenéző pillantást vetek felé szemem sarkából, ahogy étellel kínál. – Pf... nem hiszem, hogy helyes szolgálat közben az evés, Vén Varjú... – dünnyögtem orrom alá, jobbommal apró hessegetés formájában jelezve elutasításomat az ételajánlására. Fontosabb dolgok elé nézünk, és emiatt nem tartom megfelelő gondolatnak a szendvicsek majszolását. Nem szórakozni megyünk, dolgozni, s ezt Fukutaichou-i rangban úgy vélem Ő is nagyon jól tudhatja... Hatalmas meglepetésként ért viszont, hogy jómaga váltotta át kedvességéről a témát a feladatunkra. Némán hallgattam végig monológját, melyre szívem szerint erősen fogtam volna fejemet, de szerencsére még nem sajdult bele annyira, hiába töltöttem is szokásnál több időt életemben először mellette egyedül. - Vén Varjú... Minden eshetőséget fel kell vetni egy ilyen eset történésekor. Lehet, hogy elképzelhetetlen az, hogy bármi nyomot is hagyott maga után az elkövető, attól még nem árt körbetekintőnek lenni és kiemelni a támadás legutóbbi helyszínét, még egy profi is tud hibázni. Szóval, szerény véleményem szerint kövessük a Soutaichou parancsát, melyet Te utolsó ötletként kezeltél.. :/ Mennyünk el körülnézni oda... – fejtettem ki jómagam véleményét, melyben igyekeztem Vén Varjú meglátását javítani, persze a végén röviden, tömören is megjegyeztem a dolgot, hogyha esetleg nem értette volna mondandóamat. Nincsen lehetetlen és a főparancsnok nem hiába hozta fel azt, hogy tanulmányozzuk az eset helyszínét, valószínűleg neki is van valami elképzelése, csak nem biztos benne, így nem meglepő, hogy az volt az első, hogy elküldött minket körülnézni. E gondolatomra tekintetem elkomolyodik, s jeleztem a kapu őreinek, hogy nyissák ki, ez által szabad utat biztosítva nekünk. - Indulhatunk? – érdeklődtem Vén Varjútól, bár ha nemleges választ is kaptam volna tőle, akkor is további szó nélkül vágtam volna bele az egészbe. – Ne maradj le. – tettem hozzá utólag, majd shunpomra támaszkodva igyekeztem a tett helyszínére, mely még anno az üzenetben szerepelt. Tény, hogy közben a versengés puszta gondolata is előhozakodott bennem, amiért az éjféli bőrruha segítségével, melyet Mamitól kaptam, gyorsabb vagyok, mint úgy általában, amiért rásegít a Villámtáncomra. Amennyiben megérkezünk, kérdő pillantást vetek Vén Varjúra, hogy meghallgassam esetleges feltevését vagy hozzáfűznivalóját a látottakhoz, hiszen hiába bántja a csőrömet Ő a rangidős, s nem csak korban, hanem tiszti besorolásban is, illetve mégis csak az „ Apám”. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Júl. 31, 2011 9:20 am | |
| Mesélés:
Hajime jelzésére a kaput megnyitják előttetek, ezáltal elindulhattok a tetthelyre. Mivel shunpot használtok, hogy eljussatok célotokhoz, ezért gyorsan odaértek. Ahogy beértek, abba az utcába, ahol az utolsó támadás megtörtént, lelassítotok és sétálva teszitek meg azt a pár lépést, amíg eléritek a megfelelő házat. Amint végigmentek az utcán, a házak előtt lézengő lelkek közül néhányan úgy néznek rátok, mint akik a halálukba mennek. Ez nem meglepő, hiszen biztos szemtanúi voltak a támadásnak és láttak, hogy bánt el a támadó az ide érkező halálistenekkel. Odaérve a ház elé, nem vesztek észre semmi rendkívülit, egy normális faháznak, aminek be van törve az ajtaja. A tulajdonosok valószínűleg nem tértek vissza, szóval nyugodtan bemehettek körülnézni. Bent néhány összetört széket és egy asztalt, egy felforgatott ágyat és egy feldöntött szekrényt láthattok. Jobban körülnézve sem találtok semmi mást, bizonyára az itt lakott család már járt itt és elvitte minden személyes dolgát. Mivel nem találtok semmi használhatót, ezért elhagyhatjátok a házat és egyéb megoldások után nézhettek. Akár kifaggathatjátok a szomszédokat, bár ahogy néztek rátok az utcában lehet, hogy szóba sem állnak veletek. Ennek ellenére azonban megpróbáljátok beinvitáltatni magatokat az egyik házba, ahol egy nő lakik három gyerekével. Először csak résznyire nyitja ki az ajtót, de végül valamiért beenged a házba. Bent egy normális szegényes ház látképe tárul elétek. Akár kérdezhettek is a nőtől a tettessel kapcsolatban, hátha válaszol rá és megtudtok valami újat. Ahogy ültök és hallgatjátok a nő válaszait, kint egy kis hangzavarra lesztek figyelmesek, ezért elhagyjátok a házat. Kiérve azt látjátok, hogy jobbról futva jönnek a lelkek. Az egyik közülük kiabál is valamit, amiből megtudhatjátok a menekülésük okát. - Megint itt van, aki felforgatja a házainkat! – kürtöli gyorsan szét a híreket, majd fut tovább. Ezt vehetitek egy jelnek és elindulhattok a futó lelkekkel ellentétes irányban. Amikor már nem láttok senkit az utcán, lelassítotok és óvatosan haladtok tovább. Egyszer csak kijön valaki az egyik házból, akire ráillett a tettesről adott leírás, ezért megpróbáljátok elkapni. Azonban ő is észrevesz titeket és elkezd menekülni előletek, viszont annak ellenére, hogy nem használ semmilyen helyváltoztató technikát, nagyon gyorsan távolodik tőletek. Elkezditek üldözni, de még a shunpotokkal is alig éritek utol, még mindig egy kicsit előttetek halad. Első ötletetek, hogy megpróbáljátok elkapni valamilyen kidouval, hogy megállásra késztessétek. - Spoiler:
Kialakult posztírási sorrend: - Nara Shiratori
- Hayakawa Yuki Hajime
|
| Tárgy: Re: A vér kötelez Pént. Aug. 05, 2011 10:51 pm | |
| Úgy tűnt Hajime nem repesett az örömtől, amikor meglátta, hogy én leszek a partnere a küldetés alatt. A szokásos rideg személyiségét vette elő, amit általában a jelenlétemben szokott mutatni. Az elején még úgy tettem, mint akit nem zavar, de utána kimondta azt a két szót, aminek szólítani szokott. Vén Varjú. Nem szeretem, hogyha öregnek néznek és ezt ő is nagyon jól tudja, valószínűleg ezért csinálni. Ha még jó párszor elismétli a küldetés alatt, akkor a végén talán még én is el fogom hinni magamról, hogy ennyire öreg vagyok. - Igen, igazad van. – válaszolok letörten Hajimének a leöregezés miatt, amikor visszautasítja a szendvicsemet. Ezután gyorsan témát váltottam és a küldetésről kezdtem el vele beszélni. Elmondtam a véleményemet a helyzetről, hogy nincs sok esély arra, hogy találunk valamit is, de nincs más választásunk. Erre Hajime is hasonlóan tesz, és majdnem ugyanazt elmondja, mint én. Azonban erre nem szóltam inkább semmit, mivel megint kimondta azokat a szavakat. - Persze. – válaszoltam Hajimének fél búskomoran, majd figyelem, ahogy kitárul előttünk a kapu. A szendvicses dobozomat berakom az övembe, ami remélem meg is tartja, hátha szükségem lesz még rá. Elindulunk shunpoval a tetthelyre, Hajime persze próbálja versenyre venni a dolgot, ezért előre siet. Én szép lassan shunpozok utána, hiszen nem sietünk sehova és legfőképpen nem akarok kifáradni. Beértem Hajimét a megfelelő utcában, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Sétálva az utcában, valamiért megbámulnak minket a lelkek, ami egyáltalán nem tetszett nekem, de próbáltam nem figyelni rájuk. Biztos még nem láttak eddig halálistent vagy valami, mondjuk nem annak tűnt, inkább úgy néztek ránk, mint akik valami rosszat csináltak. De végül elértük célunkat és megszabadulhatunk a bámulóktól egy időre. A házon nem volt semmi extra, majdnem ugyanolyan volt, mint a többi. - Na, akkor nézzünk körül. – jelentettem ki, majd elindultam a betört ajtó felé. – Elnézést a zavarásért. – szólongattam, hátha van itt valaki, de nem válaszolt senki, szóval egy idő után abbahagytam. A ház külsejéhez hasonlóan, belül sem volt nagy szám, csak néhány összetört fabútor hevert a földön. Neki is láttam gyorsan a keresésnek, először felállítottam az eldőlt szekrényt, hogy megnézzem, van-e benne valami. Nem volt szerencsém, nem találtam benne semmit. Egy ideig csak álltam és nézelődtem, hátha látok valami rendelleneset, de hosszas fürkészés után sem kerültünk előrébb. - Hát, itt nincs semmi. – összegeztem röviden a látottakat, majd elhagytam a házat és elkezdtem gondolkozni a következő lépésen. Gondolkozás közben azt kezdem érezni, hogy valaki figyel engem. Amint körülnézek, megpillantok néhány kíváncsi tekintetet a szomszédos ház ablakában, ezért előrukkolok egy tervvel. – Kérdezzük ki a szomszédot! – mondom, majd rámutatok az ablakra, hogy lássák a nézelődők, hogy látom őket. - Elnézést. Feltehetnénk néhány kérdést? – kopogok be az ajtón, majd várok a reakcióra. Nem sokkal később megmozdul az ajtó, de csak résre nyílik ki. Egy középkorú nő néz ki rajta, egyszer-kétszer végig néz rajtunk, majd teljesen kinyitja az ajtót. Belépve megpillantok három gyereket, akik éppen játszanak valamit a földön és valószínűleg őket láthattam az ablakban. Ekkor egy ötlet formálódott a fejemben, amivel kedveskedhetek a nőnek és talán szívesen ossza meg velünk az információt, amire kíváncsiak vagyunk. Leguggoltam a gyerekek mögé, majd elővettem a szendvicses dobozomat, hogy megkínáljam őket. Először azonban kettéválasztottam a szendvicseket, mivel ezek jó nagyok voltak és egy gyereknek túl nagy lett volna. A gyerekek egyből az anyjukra néztek, hogy elfogadhatják-e, aki egyszerűen csak bólintott nekik. Mosolyogva támadták le a dobozkámat, majd kezdtek bele a majszolásba. Megborzoltam a hajukat, majd leültem az egyik székre, hogy elkezdjem a kérdezgetést. - A szomszédban történt eset után nyomozunk, látott belőle valamit? Nem tudna nekünk mondani valamit arról, hogy hogyan harcolt az elkövető? – teszek fel kapásból két kérdést, ami fontos lehet. Az a legfontosabb szerintem, hogy tudjuk, milyen erővel rendelkezik az ellenfelünk, sose lehet tudni, mikor futunk vele össze. Miközben hallgatjuk a válaszokat, kint egyre jobban mozgolódni kezdenek, egy kis hangzavar kíséretében, ezért jobbnak láttam megnézni, mi folyik kint. - Köszönjük az értékes információkat. További szép napot. – köszöntem el egy meghajlás kíséretében, majd kimentem az utcára. Kint arra leszek figyelmes, hogy többen szaladnak valahova vagy inkább valaki elől. Erről meg is bizonyosodok az egyik lélek ordibálásából és úgy gondoltam arról beszél, aki után mi nyomozunk. - Ez ő lesz. – mondom Hajimének, majd elindulok shunpoval arra, amerről a tömeg érkezik. Egy idő után elfogynak a menekülők, ezért lelassítok. Óvatosan haladok tovább kezemet a kardomra rakva, túl nagy volt a csönd és ez zavart. Egyik pillanatban előjön valaki az egyik házból, akin csuklya és egy köpeny volt, pont, mint az elkövetőn. Az arcát nem láttam, szóval még nem vett észre minket. Elővigyázatosan elkezdek közeledni felé, minimumra véve a lélekenergiámat, azonban ekkor megpillant bennünket és elkezd szaladni. De nem csak egyszerűen szaladni, inkább rohanni elképesztő sebességgel. Mi is utána megyünk shunpoval, viszont még Hajime sem éri utol, aki valószínűleg megint versenyezni akar. Most azonban én is egy kicsit belehúzok, így csak egy-két lépéssel maradok le. Hasonlóképpen hozzám Hajime pedig az elkövetőtől maradt le két-három lépéssel. Mivel amúgy sem szeretek fogócskázni, ezért gyorsan véget akarok neki vetni. - Bakudou 4, Hainawa! – indítok a kezemből egy kidou kötelet a tettes felé. Remélem, ezzel el is lesz intézve az egész ügy, learathatjuk a babérokat és végre mehetünk haza. |
Hozzászólások száma : 105 Age : 29 Tartózkodási hely : Kidoushuu osztag vagy a Hachibantai területén Registration date : 2011. Jun. 12. Hírnév : 10
Karakterinformáció Rang: Fuku Kidouchou Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (20700/30000)
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Aug. 07, 2011 2:12 am | |
| Lassú lépteket teszek előre, ahogy tekintetemet körbevezetem az elém tárult helyszínen. Szemem sarkából látom Vén Varjút is befutni. Lassú Villámtáncát már az út során is felfedeztem. Mondjuk, jómagam előnyökkel indulok a ruhának köszönhetően, viszont az ember azt gondolná, hogy Fukutaichouként kicsivel, nagyobb sebességgel rendelkezik. Igaz, semmi sem lehet tökéletes… - Lassú vagy… - jegyeztem meg rosszmájúan kisebb csend után, összehúzott szemöldökkel, ahogy huzamosabb időre elbambultam, miközben Őt néztem. Elfordítva fejemet kerestem valami más pontot, melyet szemlélhetek, mielőtt újabb szavakat ejtek el, mellyel képességeit becsmérlem. Eközben mélyedtem el azon lelkek szemének mustrálásában, akik huzamosabb időre vetek minket szemügyre. Egy afféle utalást véltem felfedezni bennük arra, hogy nem lenne bölcs dolog itt tartózkodnunk, mintha most sétálnánk be önkéntesen a pusztulásba, tekinteteikből legalábbis egy erre utaló jelet tudok leolvasni. Vén Varjú szavai rángat ki eme szemek tanulmányozásából, amikor az utolsó támadás színhelyéhez értünk. Megtorpanva a romos épület előtt, bizonytalanul döntöm oldalra fejemet. A Pokollepke üzenetében említve volt a megrongált ház, viszont motoszkál bennem az óta is egy kérdés. Vajon mi lehet a pontos oka ennek az alak(ok)nak a rongálási mániájukra, holott itt élnek? - Fölösleges, nincs itt senki. – szögeztem le szem forgatva a tényeket, ahogy Vén Varjút láttam próbálkozni személyek szólongatásával, holott a lélekenergiákból meglehet állapítani az ilyesmit, melyek jelen esetben azt közölték, hogy egy árva lélek sem tartózkodik itt. Belépve a feldúlt épületbe, elkezdtem körbejárni a házat, hogy minden sarkot megtekintsek, hátha észreveszek valamit „több szem, többet lát” alapon, viszont ahogy Vén Varjú, jómagam sem jártam sikerrel. – Észrevettem. – morogtam Vén Varjú megállapítására, ahogy az ágy huzatát is félrelöktem az alvóalkalmatosságon, hátha van alatta valami. De továbbra is nyomok nélkül maradtunk. Követve Vén Varjút agyaltam továbbra is a nemrégiben előhozakodott kérdésen gondolataimban. - Szerinted, mire fel teszi ezt egy Rukongai lakos? Előfordulhat, hogy nem is egyszerű lélekkel van dolgunk, hanem egy képzett harcossal? – tettem fel a kérdést hangosan Apámnak, hátha van neki is valami reális elképzelése erről, vagy csupán csak az Én fantáziám szaladt el a sok elmélkedés során, hogy efféle következtetésekre jutottam. Ötletére megtorpanok, s az általa mutatott irányba vezetem tekintetemet, ahol jómagam is még látom azokat a bizonyos kíváncsi tekinteteket, melyeket felénk vetnek odabentről a kis épületben. Viszont kevésbé nyeri el a tetszésemet, hogy szerencsétlen lakosokat még efféle dolgokkal kívánja zaklatni, de sajnos nincs más választásunk. Hogyha az ügy előrehaladásához ez szükséges, akkor tényleg nem tudunk mit tenni. Így hát beadva a derekamat egy bólintással helyeseltem végül döntésére, s pár lépéssel lemaradva álltam meg mögötte arra várva, hogy a ház lakosai ajtót nyissanak nekünk. Vén Varjú cselekedetét némán néztem végig, végül is rajta áll mit csinál, de valóban jó ötletnek bizonyult ezzel elnyerni a család bizalmát. Talán nem fognak annyira félni tőlünk, hogy egy értelmes választ se tudjunk kihúzni belőlük, mely hasznunkra válhat a misszió során. Miközben Vén Varjú kérdéseire való válaszokat vártuk, a bejárat melletti falnak nekidőlve foglaltam helyet, nem kívántam beljebb menni. Elég, hogyha az egyikünk igyekszik megközelíteni az egészet, nem szükséges mindkettőnknek letámadnia egy szerencsétlen lelket, aki épp rosszkor volt rossz helyen és olyat látott, melyet szerintem Ő maga sem akart. Ahogy figyelek, kintről is hangokat vélek hallani, mely némi zavargásra utal, ezt Vén Varjú is észreveszi így hamar zárja a beszélgetést. Egy biccentéssel köszöntem el a hölgytől és gyermekeitől, majd már villámtánccal ki is mentem az szegényes épület belsejéből. Jajveszékelve szaladó lelkek iramodnak el mellettünk, az egyik kiabálásából pedig még azt is megtudhattuk, hogy ki is az az egész vészforrásnak az oka. Amint Vén Ember megállapítja, hogy az illető az, akit keresünk – melyet mellékesen megjegyezve jómagam is észrevettem, hisz kinek nem tűnne fel egy csuklyás alak, akitől mindenki menekül – egy bólintással jeleztem neki, hogy jól tudom. - Elkapom. – tettem hozzá a helyeslő mozzanatomhoz, majd már shunpoval indultam is utána, de még így is túlontúl gyors volt hozzám képest. Pedig célom volt bevágni elé, hogy egy Hadouval megállíthassam, mivel azokban sokkal inkább megállom a helyemet, mintsem a Bakudoukban. De figyelembe kellett vennem a sebesség különbséget, melyet elhúzott szájjal vettem tudomásul. Hiszen így egyértelmű, hogy a védelmi kidouk egyikét kellene bevetnem. - Hullj szét, Rondanini fekete kutyája! Nézz végig magadon és égj; tépd fel saját torkodat! – kezdtem bele út közben az idézésbe, miközben készenlétben tartottam jobbomat magam mellett. Eközben hallottam Vén Varjút is magam mögött, ahogy mágiát idéz. Szeretem az általa idézett Démonmágiákat, tisztában vagyok a magas szintjével, melyen jelenleg is áll, ezért sem értettem, miért pont a Hainawaval kívánja fogságba ejteni. Bár Ő biztosan tudja… - Bakudou no kyuu: Hourin! – kisebb merengés után jómagam is elküldöm a Bakudout az alak irányába abban reménykedve, hogy talán valamelyikünké sikerrel jár. Hiszen tekintve a fickó gyorsaságát, akár sebességével is kikerülheti az általunk idézett mágiát. Viszont ha ezt megteszi a Hourin mozgatható, így elé irányíthatom, hogyha szükséges. Felkeltette kíváncsiságomat és most szeretném végre megtudni ki is Ő és mi okból teszi mindezen károkat Rukongaiban.
A hozzászólást Hayakawa Yuki Hajime összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Szept. 02, 2011 12:35 am-kor. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Kedd Aug. 23, 2011 11:02 am | |
| Mesélés:
A lélek, akit kikérdeztetek, meggyőződött a saját szemével, hogy megbízhat bennetek, amikor étellel kínálta Shiratori a gyerekeit. Mivel ezt a kedvességet meg is akarta hálálni nektek, ezért szívesen válaszolt a kérdéseitekre és elmondta, amit tudott. - Igen, láttam az esetet. A köpenyes elkövető nagyon erős, puszta kézzel bánt el az ideérkező halálistenekkel. Vigyázzanak vele, nagyon veszélyes. – intett óvá titeket a hölgy, nehogy valami bajotok essen. Nem sokkal lettetek okosabbak, de ez is valami. Amúgy meg, már is itt az alkalmatok, hogy saját kézből tapasztaljátok meg az elkövető erejét. Bár, ha most sikerül elkapnotok és bevinni Seireteibe, hogy megkapja méltó büntetését tetteiért, már sosem tudjátok meg, milyen erővel rendelkezik. Már ha, tényleg ez fog történni. A kidou köteleitek célra tartanak és sikerrel is jár mind a kettő. A tettes a földre esik, mivel Hajime kezében még ott van a Hourin vége, így utol tudjátok érni. Megálltok fölötte egy kicsit és nézitek, ahogy még mozgolódik a földön heverő. Azonban nem sokáig nézitek, hiszen meg akarjátok tudni, ki is rejtőzik a csuklya és a köpeny alatt. Hajime nyúl először az elkövető felé, hogy felfedje kilétét. Azonban mielőtt ez megtörtént volna, a tettes egyik mozgolódása után hirtelen meglazulnak a rajta lévő kötelek. Láthatjátok, ahogy a földre zuhanó kidou köteleket valami savas anyag mintha szétmarta volna. Viszont most jobban érdekel titeket az éppen szokni készülő majdnem foglyotok, aki eliszkolni készül előletek. Hajimének sikerül megragadnia a köpenyét és lerántania azt, így megláthatjátok az elkövető arcát. Megáll tőletek néhány lépésre, de ezt is csak olyan fél percig teszi és nem azért, hogy jól szemügyre vehessétek, hanem el akarja terelni a figyelmeteket a csapdáról, amit nektek állított. Amint rohannátok utána, észreveszitek, hogy valami piros gőzszerű anyag szivárog a lerántott köpeny alól. Próbáljátok nem belélegezni, de már későn vettétek észre. Viszont éppen feladatotok van, így próbáljátok figyelmen kívül hagyni a dolgot és a tettes után rohantok. Ellenben egy-két lépés után a fejetekbe hasít a fájdalom, aminek hatására becsukjátok a szemeteket és innentől az ellenfél technikájának hatása alá kerültök. Kinyitva a szemeteket, az első dolgot vagy éppen személyt, akit megpillantotok, riválisotoknak fogjátok tekinteni és csak vele kezdetek el foglalkozni. Ez az állapot el fog tartani vagy 3-4 percig, hogy mi csináltok ez idő alatt, rátok van bízva. Amint észbe kaptok, először nem tudjátok, hogy mért csináltátok ezt, de gyorsan összeszeditek magatokat és a tettesre koncentráltok. Bár már elmenekült, még nem juthatott olyan messzire, hogy ne tudnátok megtalálni a lélekenergia érzékelésetekkel. Egy párperces keresés után, meg is találjátok a lélekenergiáját egy-két kilométerre tőletek. Azonban még mielőtt odarohannátok és ismét a csapdájába esnétek, valami tervet kellene kieszelnetek út közben. Időközben:Az elkövetőhöz hasonló köpenyt viselő egyén halad egyenesen a Seireteit és Rukongait elválasztó fal felé. Azon belül is a Seireteibe vezető kapu felé, ami előtt egy kapuőr áll. - Hé, kapuőr. Shinigami vagyok, nyisd ki a kaput nekem. – mutatja meg az ismeretlen egyed a fegyverét a kapuőrnek, aki azonnal felismeri, hogy egy zanpakutout tartanak felé. A kapuőr erre egyből teljesítette a jövevény kérését és átengedte a fal másik oldalára. Ő még ekkor nem tudta, hogy ezzel nagy bajt hozott a Gotei 13 nyakára. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Pént. Aug. 26, 2011 11:43 pm | |
| Már sikerült hozzászoknom, hogy Hajime majdnem minden mondatában a képességeimet becsméreli, vagy valami mogorva beszólással fűszerezi meg észrevételeimet. Időközben pedig meg is tanultam nem magamra venni őket, hátha abbahagyja, ha látja már nincs hatása rajtam. Azt is leszólta, amikor szólongatni kezdtem a tetthelyszínen, viszont annak komoly jelentősége volt. Így a lelkek is meggyőződhettek, hogy nem rablók vagy hasonló alakok vagyunk, hanem segíteni jöttünk. Én is meg tudtam volna nézni a lélekenergia érzékelő képességemmel, hogy van-e bent valaki, de nem tettem, mert feleslegesnek éreztem. A sok Hajime beszólás után egy váratlan dolog is történt, amire belül teljesen felvidultam. Hajime a véleményemre volt kíváncsi. Magamban már ujjongásba kezdtem volna, de gyorsan lehűtöttem magam és a kérdésre koncentráltam. Egyszer az életben a véleményemet kérdezi Hajime, akkor annak briliánsnak kell lennie. Gyorsan átgondoltam a fejemben, hogy mit fogok mondani, majd előadtam Hajimének a végső változatot. - Valami oka biztos volt rá, gondolom nem csinálta ok nélkül. Hát egy-két dolgot biztos tudott, ha sikerült legyőznie a kiküldött halálisteneket. – mondtam el a véleményemet Hajimének, ami ugyan nem volt valami sok. Mivel még nincs semmi féle nyomunk, így nem akarok feltételezésekbe bonyolódni. Az viszont igaz, hogy valamilyen kiképzést biztos kapott, mivel győzelmet tudott aratni a helyszínre érkező shinigamik felett. Bár ebből még nem lehet arra következtetni, hogy egy kiváló harcosról van szó. Ha jól tudom a kiküldött tisztek rang nélküliek voltak, akiknek az ereje csak arra elég, hogy egy átlagos lídérccel felvegye a harcot. A szomszédban folytattuk a kutatást, ahol megtudtuk, hogy az elkövető puszta kézzel győzte le a tiszteket. Ezzel nem jutottunk sokkal előrébb, de ez is valami. Hangokat hallottunk kintről és meg is tudtuk, hogy az elkövető az. Üldözőbe vesszük, de sokkal gyorsabb nálunk, ezért megpróbáljuk lelassítani egy-egy bakudouval. Úgy tűnt sikerrel jártunk, mert földre került a tettes, így végre beértük. Már kíváncsi voltam, hogy ki rejtőzik a gúnya alatt, de egy kicsit jó volt nézni, ahogy ott a földön vergődik, mint egy partra vetett hal. - Végre megtudhatjuk, ki ez a titokzatos elkövető. – jelentem ki miközben Hajime éppen a tettes köpenye felé nyúl. Várta, hogy Hajime keze elérje az elkövetőt takaró ruhadarabot, amikor arra leszek figyelmes, hogy elengednek a kidou kötelek, majd a földre esnek. Fogalmam nem volt, hogy volt képes kiszabadulni belőlük, ilyen könnyedén. Észrevettem a köteleken, hogy mintha valami maró hatású anyaggal égették volna szét. Közben a tettes próbál elmenekülni, de Hajime megragadja lobogó gúnyáját és lerántja róla. Első ránézésre nem tűnt egy bűnöző lángelmének, inkább egy egyszerű csínytevőt véltem felfedezni benne. - Ki vagy és mik a céljaid? – próbálom megtörni a farkasszemezést egy gyors kérdéssel. A farkasszemezésnek ugyan vége lett, de nem az én érdemem volt, akivel éppen kommunikálni próbáltam, úgy döntött, hogy itt az ideje eliszkolni. Ezt azonban nem hagyhattam, így utána indultam, de észrevettem, hogy valami piros porfelhő kering körülöttünk. Nem tudom, hogy került ide vagy honnan jött, de most nem volt időm vele foglalkozni. Nem hagyhattam, hogy eliszkoljon, mert ki tudja mikor lesz még egy ilyen alkalmunk elkapni. - Nem menekülsz! – kiabálok az elszaladónak, mikor utána eredek, azonban nem jutok sokáig. Nem sokkal miután elindultam erős fájdalmat kezdtem el érezni a fejemben, amiért a szemhéjaimat összeszorítottam. A homlokhoz raktam a kezemet, hogy egy kicsit megmasszírozzam azt és próbáljam eloszlatni a fájdalmat. Amikor azonban kinyitottam szememet hirtelen eltűnt a fájdalom, de helyette valami furcsa érzés kerített hatalmába. Ez a furcsa érzés az egyik háznál lévő fa oszlop felé irányult. Ez volt az egyik oszlop, ami a tető kilógó részét tartotta meg. Valamiért odamentem és ki akartam neki nyilvánítani a felé irányuló nem tetszésemet. - Te, oszlop. Meddig akarsz még ott állni? Nem látod, hogy át akarok itt haladni? – kezdek el beszélni az oszlophoz, ami után az elégedettség érzése töltött el, mivel jól esett belekötni. Egyre többre és többre vágytam ebből az érzésből, ezért örömmel folytattam tovább. – Figyelsz te rám egyáltalán? Tudom, hogy mire gondolsz, hogy kerüljelek ki meg hasonlók, de ez nem hagyom annyiban. Kapsz még egy utolsó esélyt. – nézek az oszlopra egy darabig néma csöndben, de nem úgy tűnt, mint aki készülne megmozdulni. Nem tudom, mit képzel ez itt magáról, hogy ő itt tartózkodhat és elállhatja a gyanútlan járókelők útját. Én, mint egy shinigami, nem hagyhatom, hogy itt szabadon garázdálkodjon. Ha kell erővel is, de eltávolítom erről a helyről. Szép lassan előhúztam a kardomat a hüvelyéből, felé nyújtottam és felkészültem, hogy kettévágjam. Azonban ehelyett, mint aki először használ kardot életében, kezdem el csapkodni az oszlopot egy csatakiáltás kíséretében. Jó pár csapás után végre meg akartam nézni, hogy mit sikerült alkotnom, mivel eddig csukott szemmel támadtam. Észreveszem, hogy semmi kárt nem tettem az oszlopban és ezt annak köszönhettem, hogy a kardom életlen felével indítottam a támadásokat. Már fordítottam is meg a kardomat, hogy az éles felét használjam, amikor végre kitisztult a fejem. Hirtelen nem tudtam, mire vélni az iménti tetteimet, de gyorsan próbáltam elfelejteni. - Jól csapdába csalt minket. Közben meg sikerült elmenekülnie. – szólok oda Hajimének, aki valószínűleg hasonlóan járt, mint én. – Viszont talán még sikerül megtalálnunk. – izzítom be a lélekenergia érzékelő képességemet és kezdem keresni a tettes lélekenergiáját. A környéken mindenhol kerestem és végül meg is leltem pár kilométerre, keleti irányban. Mielőtt még odarohantam volna, elgondolkodtam, hogy talán túl könnyen találtam meg és lehet, hogy ez is egy csapda lehet. Ha el akarjuk kapni, fel kell készülnünk minden eshetőségre. - Szerintem fel kéne használni a saját eszközeit ellene és nekünk is egy csapdát kéne állítanunk neki. Viszont ahhoz ismernünk kéne a helyszínt, ahol tartózkodik. Szóval én azt javaslom, hogy vegyünk vissza a lélekenergiánkat és kerüljünk minél közelebb hozzá és a helyszíni adottságoktól függően csináljunk egy csapdát. Mit gondolsz? – vázolom gyorsan a tervemet Hajimének, majd visszaveszem a lélekenergiámat és elindulok shunpoval. Út közben pedig meghallgatom Hajime észrevételeit. Nem veszíthetünk több időt, az út alatt is kialakíthatjuk a stratégiánkat. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Pént. Szept. 02, 2011 10:38 pm | |
| Ritka dolog tőlem, hogy bármiben is Vén Varjú véleményét kérdezem ki, bár nehezen tehettem volna fel az oldalamat szúró kérdést másnak, hogyha „ Apámon” kívül nincs mellettem egy árva Halálisten sem. Lelkesedését igyekezett leplezni, bár kiszúrtam a kezdetleges mimikáit, melyet nem tudtam hirtelen hova tenni. Örömteli megnyilvánulását kérdésemre teljesen irracionális, cseppet sem egybevágó a jelenlegi témával, ez egy eléggé komoly ügy, amit nem okos dolog elviccelődni, s mint Fukutaichou, ezt neki is tudnia kell. Bár a válaszához egészen össze tudta szedni gondolatait, melyen – bevallom őszintén - igencsak meglepett és még egy részben hasznos dologgal is elő tudott hozakodni növelve meglepettségemet, szóval nem hiába az Apám! - Sokka… - jegyeztem meg halkan elgondolkodva immáron feleletére is építve felmerülő feltételezéseimet elmémben. Viszont az „ egy – két dolog” igen kicsinyes kifejezés az idegen erőnlétével kapcsolatban, hiszen nem egy Shinigami lett áldozata, s minket mégis csak összetett edzésprogramban részesít a Lélektovábbképző Akadémia nem úgy, mint egy holmi egyszerű lelket, aki ki kitudja hol tett szert eme tudására, mely veszélyezteti a Halálistenek épségét is. Igaz nem tudok túl sok háttér információt, bár minden bizonnyal csak a képesítésem miatt kell Vén Varjúval tartanom ezen a misszión, viszont ez a küldetés az elsők között van az életemben és nem kívánom elrontani. Nem hiába maradok inkább háttérben, talán „ Apámtól” sokat tanulhatok, hiszen nem véletlenül kaphatta a hadnagyi kinevezését. Minden bizonnyal rengeteget teljesített előtte, ezt nem lehet holmi pénzért megvásárolni, legalábbis gondolom. Ha így lenne Seretei hatalmasat zuhanna a vezetőség terén, úgy vélem. Bár a mostani rangos tisztekre alapozva, semmin sem lepődnék már meg... annyira. Valójában cseppet sem helyeseltem az ötletét, melyben szerencsétlen sokk állapotban lévő lakókat kívánta zargatni kérdéseivel, ezzel az üggyel kapcsolatban. De mi más vezethetett volna előre minket, ha nem ez? A hölgy felelete pedig igencsak meglepett. Még hogy puszta kézzel bánt volna el a shinigamikkal egy Rukongai lélek? Harci tapasztalattal rendelkezése még teljesen érthető, de ez már abszurd. Talán reiatsuja lett volna oly’ hatalmas, mellyel nem bírták felvenni a küzdelmet a helyszínre küldött Halálistenek? De ennek egy csepp jelét sem érzékelték – gondolom – hiszen akkor jelezte volna nekünk a Soutaichou a Pokollepkén keresztül. Persze kérdéseinkre ezúttal talán válaszokat is kaphatunk, amint felbukkant a keresett személy, bár jobban belegondolva fölösleges, hiszen ha elkapjuk és elszállítjuk Sereteibe, akkor már nem igen kell törődnünk a csekélyke válaszokkal, a témával kapcsolatban felmerülő kérdéseinkre. Hamar sikerült reagálnunk az újdonsült rendbontására, s már a nyomában is voltunk az elkövetőnek, biztos úton a siker felé. Mágiáink kitűnően fel tudták venni a harcot a csuklyás gyorsaságával szemben, ráadásul még győzedelmeskedtek is; a célpont földre zuhant az alkalmazott kidouinktól. Shunpomat berekesztve normál tempóban teszek egy félkört mellette, mint egy héja a fogságba esett prédája körül, fél térdre ereszkedve az idegen mellett kezdtem el nyúlni balommal köpenye irányába, hogy lerántva róla azt megtudhassuk ki is rejtőzik az álarc alatt. Mozdulatom során természetesen ügyeltem a jobbomban tartott narancssárga Bakudou kötél végére, nehogy kicsússzon tenyerem szorításából, s idő előtt megfutamodjon. Bár kétlem, hogy ebben a tehetetlen állapotában eszébe jutna bármiféle szökési terv. Amint épphogy az anyaghoz értem volna egy aprócska rossz érzés fogott el, mely arra ösztökélt, hogy ne érjek a köpenyhez, a belső ösztönömre hallgatván húzódtam hátrább, s így láthattam a kidou köteleket a földre hullani, majd azokat lélekszemcséké materializálódni a poros talajon. De kék íriszem nem időzik sokat eme jelenségen, s nem kezdem törni fejemet azon, hogy miképp történhetett mindez. Inkább figyelmemet a ruházatra tereltem, mely meggátol minket abban, hogy láthassuk teljes valójában azt, kivel dolgunk van. Lerántottam róla. Az anyag mögé bújt illető arcát immáron felfedve kíváncsi szemeink előtt révedtem rá elmeredve. Könnyen levonhattam, hogy csupán kilétét kívánta elrejteni, s más oka nem igen lehet a köpeny viseléséhez. Pár pillanatig csak figyeltük egymást, Vén Varjú megelőzött így nem kellett fecsérelnem az időt fölös szavakkal, de eme faggatózásban lankadt figyelmem, s nem csak Én, hanem mint kiderült „ Apám” se vette észre a piros szín anyagot, mely hirtelen kezdte megmutatni magát körülöttünk. Oly’ váratlanul ért, hogy eleinte azt sem tudtam mit kellene konkrétan cselekednem. - Nem futhatsz el! – szóltam még a fickó után, amint reflexszerű mozzanatommal élve balomat arcom elé kaptam, hogy kimonom ujjával akadályozhassam meg a furcsa anyag légzőszervembe való bejutását. S lépésemmel, mellyel az éppen kereket oldó lélek után igyekeztem tenni egy iszonyú fejfájás akadályozta meg. Tenyeremet homlokomra csúsztatva szorítottam rá, hátha enyhíthetek ezzel a sajgó fájdalmon, ami annyira hirtelen jött számomra, hogy automatikusan lehunytam szememet a kíntól, mely úrrá lett rajtam. Amint a fájdalom kezdett alábbhagyni, végre erőt tudtam venni magamon, hogy ismét Én parancsolhassak testemnek, ezzel a lehetőséggel élve rögtön küldtem is az utasítást szemhéjamnak. Kék szín lélektükröm homályos képet tárt elém, de alig pár minutum kérdésén múlott, s már láthattam is magam előtt kibontakozni Vén Varjút, amint egy oszlop körül köröz, mint egy prédáját leső sas madár. Arcom szegletében egy apró gonosz mosoly húzódott, itt az alkalom, hogy megmutassam neki, ki is a jobb. A bizonyítás ideje, melyet eddig csak hallogattam azzal a címszóval, hogy úgy sem tudnám még legyőzni. Még mit nem! Az ostobája, ott köröz a körül az oszlop körül, nem ügyelve a külvilágban zajló eseményekre. Itt az alkalom, hogy megmutassam számára, azt az oszlopot, mily’ könnyű is eltenni a föld színéről, vele együtt… - Hadou no yon: Byakurai! – emeltem jobbomat irányába, s mutatóujjammal a cövek felé bökve lőttem el a villámot, hogy az apró darabokban végezhesse. Megfelelő prezentáció arra, hogy megmutathassam neki melyikünk is profibb az oszlop eltűntetésében. Ő csak monologizált, jómagam pedig már el is távolítottam az útból azt a tereptárgyat, mely annyira bökte a csőrét. De ezzel még nincs vége, most Ő következik, minden bizonnyal retteg hatalmas erőmtől, azt sem tudja, mi tévő legyen ebben a kritikus helyzetben. Nem is kell, csak nézze, ahogy száguld felé a csodás kidou, ezzel teljes egészében kimutatva melyikünk is a jobb! - Ó, Nagyúr a hús és csont burka, minden teremtmény, szárnyak suhogása. Te, ki az Ember nevét hordozod, Az Igazság és Mértékletesség nevében. Az álmok ezen bűntelen falán engedj szabadjára egy keveset karmaid haragjából. – kezdtem bele a kidou megidézésbe, hogy ezzel felerősíthessem a használni kívánt mágiát, mégis csak Vén Varjú az ellenfelem, a legjobbat kell mutatnom neki. - Hadou no sanjuusan: Soukatsui! – a jobb karomat előre tartva, balommal kitámasztva azt, lőttem el a Pusztító kék tűzet, mely egyenest „ Apám” felé száguld. Döbbenten néztem a kidou után, melyet nem saját akaratomból cselekedvén indítottam meg Vén Varjú irányába, bár ha akarnám, akkor sem tudnám már megállítani, rá van bízva miképp is kívánja hárítani a mágiát. Bár teljes egészében váratlanul ért a hirtelen fejtisztulás, mégis motoszkált bennem a gondolat, hogy láthassam mire is képes Apám pontosan egy Soukatsui ellen. Így hirtelenjében nem is zavartattam magam a röpke idő miatt, melynél gondolkodásom teljesen fejetetejére fordult. - Oh… - bólintottam megállapítására, miközben tarkómat megvakarva elégedetlenül körültekintettem, abban reménykedtem, hogy még látómezőn belül van az idegen, de nem. Lélekenergiáját is csupán halványan érzékelem, jóval távolról a jelenlegi helyzetünktől. – Mattaku… - morogtam orrom alá, amiért újabb fogócska van előrelátásban. Egyre jobban idegesít ez a fickó és nem értem az előbb történteket sem igazán. Vajon mi lehetett ez a furcsa anyag, amit alkalmazott rajtunk? Ki tudja. De jobb lenne odafigyelnünk a legközelebbi alkalomkor erre. Óvatosságra intve magamat elmémben, Vén Varjú ötletére figyelek fel, mely miatt megtorpanok és berekesztem elmélkedésemet a helyzettel kapcsolatban, hogy meghallgathassam hirtelen jött tervét. - Otou-san… - emeltem rideg tekintetemet irányába, ahogy kiszökött a számon eme jelző, még jómagam is meglepődtem magamon, hogy így nevezem szemtől – szembe, bár ez is lenne a helyes, de mégis… furcsa. Bizonytalanságom arcomra is kiült, s tekintetemet inkább igyekeztem egy bizonyos helyi tereptárgy felé vezetni, csakhogy ne kelljen ebben a helyzetben szemkontaktust tartanom „ Apámmal”. - Ano… szerintem jó ötlet. – préselem ki magamból a helyeslő szavakat, ahogy elmémben szorítok némi helyet a dolog feldolgozásának is. - Vagyis… végül is Te vagy a Hadnagy, ha így látod jónak, hát legyen. Mindenképp a Te szavad lesz a döntő. – igyekszem palástolni mellé hirtelen nyíltabb önmagamat, amelyet felé produkáltam. Nem kell tudnia erről az oldalamról, a végén kihasználná és megpróbálná folyton – folyvást előhozni belőlem. Kizárt, hogy ezt hagyjam, s még egyszer előforduljon. - Ez csak az „A – terv”, de mi lesz, hogyha nem sikerül? Van elképzelésed egy második tervhez? – tettem fel a költői kérdést, immáron már shunpoval beérve „ Apámat”, amint beszédünk során megindult az idegen irányába a lélekenergiáját követve. Nem árt gondolni eme rossz kivitelezésre is, hiszen kitudja, hogy fog elsülni a „ terv”, amit kitalált, mely bár jól hangzik, mégis nem árt számításba venni ilyesmit. Bár lesből támadást sosem szívleltem, de hogyha nem lehet mit tenni. – Esetleg elterelhetnénk a figyelmét is, míg valamelyikünk felállítja a csapdát… - utalok itt jómagamra elterelés gyanánt, hisz Vén Varjú, bármily nehéz is ezt így bevallani, mégis ezerszer jobban ért a mágiához, mint Én, hiába vagyok a Kidoushuubantai tagja. De egy rejtélyes csapda felállításához inkább a mágiatudás szükségeltetik. Jómagam pedig úgy vélem talán le tudom foglalni átmenetileg, hogyha szükséges a terv kivitelezéséhez. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szomb. Szept. 24, 2011 9:13 am | |
| Mesélés:
Amint egyre közelebb értek a lélekerő forrásához egyre jobban visszaveszitek a lélekenergiátokat és kezdetek lelassítani. Amikor már elég közel értek láthatjátok, hogy egy elhagyatott házból áramlik ki az érzett lélekerő. Szétváltok és körbejárjátok az épületet vigyázva, hogy ne csapjatok zajt és megpróbáltok beleolvadni a környezetbe megfigyelés közben. Shiratori jobbra, Hajime pedig balra indul, amikor pedig összetalálkoztok, megosszátok egymással a látottakat. A terepszemle után azt tudjátok meg, hogy az épületet két oldalról házak határolják, persze nem közvetlenül, a másik két oldalról pedig egy erdő kezdődik. A kunyhón csak egy ablak és egy ajtó található és előtte egy út halad végig. Rajz by Shiratori Shiratori felállítja a csapdáját, amit aztán el is rejt egy kidouval. Mivel Hajime vállalkozott, hogy eltereli a tettes figyelmét ezért ő lesz a csali, aki behatol az épületbe és a csapda felé próbálja terelni az elkövetőt. Azonban a tettes ezúttal még nem szeretné elhagyni a házat, így keresztülhúzza a számításaitokat. Hajime, amint belép az épületbe, szembe találj magát a célponttal, majd egymás minden mozdulatát figyelve körözni kezdenek a házban. Egyszer csak az elkövető hirtelen megáll, ezért Hajime is hasonlóan tesz. A tettes kihúz egy fiolát az övéből és a bal saroktól nem messze álló Hajime felé dobja azt. Hajime arra a következtetésre juthat, hogy ez a folyadék lehetett az, amivel átmarta a kidou köteleket és jobb lesz ezt elkerülni. Ez nem is volt olyan nehéz, egy könnyed hátralépéssel Hajime el is kerülte a veszélyt, mivel a dobásban nem volt olyan sok erő. Viszont az elkövetőnek nem is az volt a célja, hogy eltalálja Hajimét, hanem hogy a földre hajítsa a fiolát és össze is törjön. A földre ömlött folyadékból kisvártatva több össze-vissza tekergő forgószél távozik és magával vissza a ház negyedét, Hajimével együtt. A kirepülő Hajime esését Shiratori tompítja, aki így Hajimével együtt néhány deszka alá kerül, ami a házból szakadt ki. A tettes egy önelégült mosollyal jön ki a házból a keletkezett kijáraton keresztül, majd felétek fordulva megáll egy kicsit. - Most nincs időm veletek harcolni, majd talán egy másik alkalommal. – mondta, majd elővett egy újabb fiolát az övéből és kihúzta a dugóját. A folyadék felső része összeállt néhány cseppbe és elkezdett kilebegni az üvegből. Amint kiérnek az üvegből, elindulnak hihetetlen sebességgel az ég felé. Néhány pillanat múlva el is kezd esni az eső, kedvenc futkározónk pedig eliszkol előletek. Amikor kimásztok a deszkák alól, már jó messze jár tőletek, követni pedig nem tudjátok, mivel ez az eső blokkolja a lélekenergia érzékeléseteket. Nem tudtok mást tenni, mint hogy visszavonulót fújtok mára és visszamentek Seiretei-be. Ugyanazon a kapun mentek visszafelé is, mint amin jöttetek, majd megbeszélitek, hogy holnap folytatjátok a kutatást, hogyha elállt az eső, hiszen ha már ismeritek a lélekenergiáját és az alapján könnyebben megtalálhatjátok. Azonban, amint elválni készültök, egy tiszt jelenik meg előttetek. - Nara fukutaichou vészhelyzet van a 4. osztagnál, azonnal jöjjön velem. – hadarta el a tiszt, majd azonnal indult is visszafelé. Shiratori egyből indul is a gyógyításért felelős osztag felé, ahova Hajime is követte, mivel hajtotta a kíváncsisága, hogy mi történhetett. Amint odaértek a tiszt elmesélt mindent a jelenlegi helyzetről, amiből megtudjátok, hogy valaki megtámadta az osztag tisztjeit a kapitány távolléte alatt. Az osztag épületében tartózkodó tisztek legnagyobb része pedig megsebesült a támadásban és ellátásra szorul. Hogy minél gyorsabban rendbe jöjjön a 4. osztag, az összes gyógyító technikát használni képes shinigamit iderendeltek, hogy asszisztáljanak az épségben maradt tiszteknek. A hallottakból egy kicsit furcsának találjátok, hogy akkor történt az eset, amikor a kapitány nem tartózkodott az osztagban. Meg lehet, hogy tudatosan lett így időzítve a támadás, de valahonnan meg kellett tudnia a támadónak az információt és ezt csak egy belső személy adhatta meg neki. Első gondolatotok, tehát az, hogy egy áruló van a Gotei 13-ban, de persze az is eszetekbe juthat, hogy csupán a véletlen műve volt az egész és ráhibázott a támadó a megfelelő időpontra. Azonban ennek nem sok esélyt láttok, így hamar elvetitek. Shiratori megkéri Hajimét, hogy amíg ő segít a 4. osztagnak addig kutathatna egy kicsit a könyvtárban a tisztek adatlapjai között. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szomb. Okt. 01, 2011 4:13 am | |
| - Spoiler:
Ha pontosabb képet akarsz kapni a fickó képességeiről, akkor itt elolvashatod a pontos leírást.
Éppen esküdt ellenségemnek gondolt oszloppal „küzdöttem”, amikor egy fehér villám halad el a fejem mellett egyenesen a „riválisom” felé. Ugyan ez a kidou csak súrolta, de az is elég volt ahhoz, hogy több darabra hulljon. Egyből a mágia forrása felé fordultam, hiszen nekem kellett volna megsemmisítenem életre szóló riválisomat. A kidou Hajime felől érkezett, aki már izzította is a következő varázslatát, amit immáron nekem szánt. - Hogy merészeled? – teszem fel a költői kérdést, majd én is kántálni kezdek egy idézést és ugyan abban a pillanatban, mint Hajime aktiválom a kidoumat. – Bakudou 39 Enkosen! – nyújtom ki kezeimet, ami előtt megjelenik a kör alakú védőpajzs. Azonban, amikor jobban megnézem az érkező kék tűznyalábot, észreveszem, hogy nem pontosan felém jön. Ekkor a kezem előtt lévő körpajzs akaratom ellenére hirtelen darabokra törik. Nem sokkal ezután kitisztul az elmém és tudatosan is tudom irányítani a testemet. Egy kicsit furcsa érzés szűnt meg az előbb, olyan volt mintha valaki belülről befolyásolta volna a tetteimet. Amikor teljesen észhez térek, felfigyelek arra, hogy Hajime Soukatsuija a mellettünk lévő házon landolt, és ha nem vigyázunk, véletlenül leégne. – Toge Mizu Tate! – szavamra elkezd a földből kiszivárogni víz és egy fal alakját kezdik el felvenni. Azonban mielőtt ez megtörtént volna, a víz felé legyintek a kezemmel, ami erre elveszti eddigi alakját és eloltja a kék tüzet. Ezután megosztottam terveimet Hajimével, amivel valószínűleg már végre elkaphatjuk a fickót és pontot tehetünk az ügy végére. Ekkor azonban olyan választ kaptam, amire soha nem számítottam volna. Hajime az apjának hívott. Ezen rögtön néztem egy nagyot, mert nem akartam elhinni, hogy tényleg ezt mondta. Nem csak én lepődtem meg, ő is egy kisebb meglepődött arcot vágott, majd kerülte a tekintetemet. Ebben a pillanatban még mindig kételkedtem a dologban, hogy ez megtörténik velem és azon agyaltam, hogy ez egy álom vagy egy egyszerű illúzió. Azonban Hajime folytatta a mondanivalóját és megdicsérte az ötletemet. Ebből már elhittem, hogy tényleg valóság és meghatódottságomban elmorzsoltam egy képzeletbeli könnycseppet, amit Hajime nem láthatott, mert még mindig nem nézett felém. Viszont, amiért túl sokáig tartott nála ez az állapot újra elkezdtem kételkedni, de most arra a következtetésre jutottam, hogy a piros porcuccnak lehet a mellékhatása. A nagy sokkban inkább útnak is indultam a kiszemelt hely felé, reménykedve, hogy az út közben elmúlik nála ez az állapot. Nem mondom, hogy nem tudnám megszokni ezt a személyiségét, de elsőre egy kicsit furcsának tűnik. Előre shunpoztam, de nem tartott sokáig, hogy beérjen Hajime és megtapasztaljam, visszatért a régi személyisége és ismét önmaga volt. - Hát igazából, ezzel az eshetőséggel nem számoltam, de mindent megteszek, majd hogy ne is kelljen. Az én csapdás tervem, amúgy többrétű, nem csak a csapda van és megvárjuk, amíg beleesik. Kell hozzá egy csali is, aki odacsalogatja az áldozatot és egy segítő is, aki beavatkozik, ha az áldozat semmiféleképpen sem akar a jó irányba menni. – vázolom Hajimének részletesebben az ötletemet. Persze apróbb változások beeshetnek a tervben, ha a környezet nem megfelelő valamilyen értelemben. Egy-kettőre meg is érkeztünk a búvóhelyre, ahonnan a lélekenergiát érzékeltem, majd meghúzódtunk egy közeli ház takarásában. Ez tökéletes megfigyelő hely volt számunkra, mivel jól rá lehetett látni a rejtekhelyként szolgáló épületre. Mondjuk nem terveztem, hogy itt várjuk meg, amíg történik valami, csak addig használjuk ezt a helyet, amíg elmondom a következő lépést. - Körül kéne járni a viskót, hogy megkeressük a megfelelő helyet a csapdának. Te menj balra, én pedig a jobbra nézek szét. Erre pedig valószínűleg szükségünk lesz. Bakudou 70 Meimei Kamen! – rejtem el mindkettőnket azzal, hogy befolyásolom a testünkről visszaverődő fényt. Egyből útnak is indultam és nekikezdtem a terepszemlének. Mint egy jó nézelődő előkaptam egy papírlapot a ruhámból és lerajzoltam a látottakat. Persze csak vázlatosan, mert nem vagyok valami Picasso, de ez is elég a terv készítéshez. Általában szokott lenni nálam egy-két papír, mert mindent el szoktam felejteni, ezért felírok magamnak dolgokat. Nem volt valami sok látnivaló, ezért gyorsan végeztem és a két oldal metszéspontján egy fa tövében álltam meg. Igazából nem tudtam pontosan, hogy ideért-e Hajime, hiszen láthatatlanná tettem, de valamennyire megéreztem a saját kidoumat rajta, és hogy lásson engem feloldottam magamról a kidout. - Én ezeket tudtam meg a helyszínről. – mutatom meg neki a rajzomat, ami csak félig van kész, hiszen ő még nem mondta el mit látott. – Ezen az oldalon található a bejárat és pont előtte halad el egy út. A másik oldalon nincs semmi csak fák. – bökök a rajzon az említett dolgokra, hogy egyértelműbb legyen. Ezután meghallgattam az ő meséjét és kiegészítettem a firkálmányomat. - Szerintem az erdő fele menő út elé rakom ki a csapdát, és amikor belesik egy erős hadouval kiütjük, ha az egyszerű módszerek nem válnak be nála. Ha vállalod, akkor te pedig a csapda felé csalogathatnád. – mondom el az immár befejezett tervemet, bár nem szívesen használom Hajimét csalinak. Minden szülő félti a gyerekét, hogyha valami veszélyesre készül, még ha tudja is, hogy kevés az esélye annak, hogy baja esik. Én is tudom, hogy Hajime erős és nem győzik le olyan könnyen, de akkor is. - Bakudou 12 Fushibi! Meimei Kamen! – oda érve megálltam az úton és megidéztem a pókhálószerű kidou, amit egyből el is rejtettem. A csapdával együtt magamat is láthatatlanná tettem, hogy figyeljem az eseményeket a házon lévő ablakon keresztül. Nem közvetlenül a falnál álltam, távolabbról leskelődtem, hogyha az elkövető gyorsan akarna távozni és pont a másik irányba, akkor meg tudjam állítani. Habár erre az oldalra is fel lehetett volna állítani a csapdát, de az veszélyekkel járt volna. Mivel egy hadouval akarjuk harcképtelenné tenni az ürgét, meg van rá az esély, hogy véletlenül az ártalmatlan lelkek házát is megrongáljuk. Így az volt a legértelmesebb ötlet, hogy én itt őrt állok. Időközben Hajime és a célpontunk, mintha farkasszemet néznének egymással. Nemsokára viszont az üveges fickó egy kémcsövet szed le az övéről és Hajime felé hajította. Egy kicsit aggódtam, hogy ez a lötty mire lehet képes, de amikor Hajime egy egyszerű mozdulattal kikerülte, ez az érzés egy-kettőre semmivé foszlott. A következő pillanatban azonban már csak arra leszek figyelmes, hogy recsegni kezd a ház fala, majd egy forgószél töri át azt. Amire ezután felkaptam a fejem az volt, hogy Hajime ennek a kavargó széltengernek a sodrásába került. Egyből mellé shunpoztam és megpróbáltam kirántani, azonban egy száguldó deszka nekem jött, majd Hajime mögé lökött. A földet érés nem volt egy kellemes érzés, kemény volt a talaj és Hajime is rajtam landolt, nem is beszélve a kupac házmaradványról. Az idefele úton pedig több karcolást is beszereztem, amitől a ruhám is több helyen átszakadt és úgy nézhettem ki ettől, mintha egy csoport macska ment volna végig rajtam kiengedett körmökkel. Éreztem, hogy a trükkös fickó is kijött a házból, bár nem láttam belőle sokat. Hallottam, amit mondott, de nem különösebben érdekelt, legszívesebben felgyújtottam volna az egész házzal együtt. Bántotta az önbecsülésemet, hogy nem tudok elkapni egy vacak lelket és nem alakulnak úgy a dolgok, ahogy terveztem. Nemsokára pedig az eső is elkezd esni, nem volt elég, hogy össze-vissza vagyok cincálva, még el is fogok ázni. Egy kis időbe beletelik, mire ledobáljuk magunkról a fadarabokat, de túl lassúak voltunk és már nem éreztem a célpontunk lélekerejét. - Most az lesz a legjobb, ha hazamegyünk, és holnap folytassuk az üldözést. Ma már eléggé elrontottuk a dolgokat, holnap majd újult erővel ismét nekilátunk, de ezúttal saját kezemmel fogom elkapni. – zárom le a mai napot a küldetés szempontjából, amúgy is, ha tovább maradunk az esőben teljesen el fogunk ázni. Egyből elindultam shunpoval visszafelé, minél gyorsabban. A visszafele úton nem történt semmi különös, a kapun belül viszont megálltunk elbúcsúzni, mert nem egy irányba megyünk. - Holnap ugyanitt találkozunk és pontot teszünk az ügy végére. Na, akkor… - szakította félbe az elköszönésemet egy loholva érkező tiszt. Gyorsan elmondta, hogy mit akar tőlem, majd fordult is vissza, meg sem várva, hogy mit reagálok rá. Természetesen utána mentem, hisz kötelességeim vannak, nem véletlenül hozzám jött ez a tiszt és nem mellesleg érdekelt is, hogy mi történhetett a 4. osztagban. Az úton észrevette, hogy Hajime is utánunk jött, amik meg tudtam érteni, mivel az ilyen apró információk be szokták indítani a kíváncsiságunkat. Amikor odaértünk az osztag épületébe, lehetett látni a jellemző nyüzsgést, bár talán egy kicsit nagyobb volt a jövés-menés az átlagosnál. Ezt a tiszt beszámolójából érthetőnek is vettem és minél előbb neki akartam állni a sérültek ellátásának. Ha a 4. osztag nem tudja ellátni feladatait, azzal lecsökkenti az egész Gotei 13 teljesítő képességét, és ha most törne ki egy háború vagy egy nagyobb csatározás, akkor nagy hátránnyal indulnánk. Szerintem egyáltalán nem véletlen, hogy a 4. osztagot támadták meg, meglehet, hogy a támadó is tudta azt, amit én. Ezt csak is shinigamik tudják, hiszen az Akadémián mindenki megtanulja Soul Society haderejének struktúráját. Ebből arra következtetek, hogy egy áruló lehet a Gotei 13-ban. - Hajime, arra a következtetésre jutottam, hogy valószínű egy belső személy keze van a dologban, ezért meg szeretnélek kérni, hogy végezz egy kis kutatást. Vedd magadhoz az elmúlt héten kezelt betegek listáját és nézd át az adatlapjukat a könyvtárban. A támadó valószínűleg itt tudta meg a kellő információt. Igazából nem tudom pontosan, hogy mit kell keresned, valami rendellenesnek kell lennie, ami okot ad, hogy megutálja a Gotei 13-mat. Az akadémiai lapjaikat is átfésülheted, ha egy nemrég végzettről van szó. Számítok rád. – adtam ki Hajimének az instrukciókat, majd neki láttam a saját feladatomnak. Hozzácsapódtam egy 4. osztagoshoz és segítő kezet nyújtottam neki, ő meg elmondta, mit hogy kell csinálni. Nekem közben eszembe jutott és megkérdeztem tőle, hogy Yukarikonak ugye nem esett semmi baja. Amire ő megnyugtatott, hogy éppen az iratokkal foglalkozott és csak akkor ért oda, amikor már vége volt. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Okt. 09, 2011 2:15 am | |
| Egy csapásra eltűnt furcsaság elmémben cseppet sem zakatolt tovább a miértjén, sokkalta inkább a kíváncsiság vette át a helyét, ahogy a Soukatsui, mely Otou-san felé száguldott hihetetlen sebességgel, testi épségét fenyegette. Valóban, tán’ aggódnom kellene, de ismerem annyira Apámat, hogy tisztában legyek azzal: meg tudja védeni magát. Elsősorban az fúrta oldalamat, hogy vajon miféle módhoz folyamodik a védekezés terén, melynél valójában sejtettem, hogy valószínűleg Démonmágia lesz, mivel abban jártas. Sőt szememben igen irigylésre méltó is a kidouk terén való jártassága. Enkosen, jómagam is képes vagyok használni eme mágiát, nem lepődtem meg rajta, rendkívül hasznos a hárításokhoz, de mégis az Ő Körpajzsa, mintha… mintha mégis más lenne, jobb is, meg szebben kivitelezett is. >-> Bár a védelme teljesen fölöslegessé vált, amiért szégyenszemre valamit igazán elszámítottam a célzásnál, még ha nem is emlékszem mi okból is vettem kereszttűzbe Vén Varjút. Elhúzott szájjal nézem, ahogy a Soukatsui éppen apró hamuvá készül avanzsálni az épületet, melyben megállapodott végül, míg savanyú arcomat fel nem váltotta a meglepettség az újabb kidou látványától, melyet Apám prezentált. Toge Mizu Tate, olvastam róla a Kidoushuubantaiban, de még egyszer sem láttam élőben, főleg nem ilyen szinten lévő Démonmágia használótól, mint Otou-san. Kék íriszemben apró elismerés fénye csillant meg, ha már szóvá tenni úgy sem fogom, mégis Vén Varjút nem illethetem szép szavakkal, elég zavaró számomra, hogy jómagam még nem vagyok képes ilyesmire. >->’’ S megtörtént számomra egy jócskán csak nagy ballépés, amikor a gondolatomban lévő elismerések hada miatt végül Vén Varjút mégis szép szavakkal illettem az elmúlt pár percben. Természetesen magam is meglepődtem ezen, hiszen… hiszen nem volt szándékos! Mégis lehet, hogy az „ Apám”, de… de, ha gyengének mutatom magam, akkor sosem fogom leelőzni! >_> Szerencsére az égiek mellém álltak, s sikerült átterelnem a problémánkra a témát, mielőtt boncolgathatni kezdhetné az iménti félrebeszélésem eredményét. Végighallgatva ötletét próbálok lelki szemeim elé csalogatni egy afféle látványos víziót, melyben eljátszódik Vén Varjú által mondott terv, vázlatos prezentálása, hogy legyen némi elképzelésem a dologgal kapcsolatban. Bár kicsit foghíjas, mert fogalmam sincs arról, vajon miféle Démonmágia alkalmazásához fog folyamodni, de azért az út vége felé kellemes volt eljátszadozni a gondolattal. Amint megérkeztünk a lélekenergia forrásának a pontjához, egy épület takarásában húzódtunk meg, ahol Vén Varjú tovább ecsetelte ötleteit a csapdába ejtési tervvel kapcsolatban. Nem volt miért ellenkeznem, csupán minél előbb végezni akartam az üggyel, s úgy néz ki, hogy a szerencse a mi pártunkra állt, így nem haboztam egy bólintás kíséretében kifejteni helyeslésemet ötletével. Valóban ez a legpraktikusabb megoldás, ha csapdát kívánunk alkotni a körözött személynek. A Meimei Kamen kidounak már hallottam a hírét, s mint sok Démonmágiát, ezt is először látom valóságban, egy magas képzettségű mágia használótól alkalmazni. De nem faggathattam e felől Vén Varjút, hívott a kötelesség. Konkrétan a felderítés, a ház azon oldaláról, melyet kiszemelt nekem, így amint hatott a mágia már meg is indultam a bal oldali irányba. Igyekeztem nem a kidou rejtélyes képességein mélázni, hanem a terepszemlére koncentrálni. Szerencsére nem volt annyi látottak, melynél beüthetett volna az a krach, hogy nem sikerül megjegyeznem mik is tartózkodtak az épület ezen oldalán. Amint visszaértem a kiinduló ponthoz kicsit meghökkentem eleinte, mivel fogalmam nem volt arról, hogy Vén Varjú mégis miféle csoda által kívánta megtudni épp merre is tartózkodunk, hogyha nem látjuk így egymást? S csak fel kellett vetnem elmémben a költői kérdést, amikor a mágia hatása hirtelenjében megszűnt, így teljes egészében láthattam „ Apámat” kibontakozni magam előtt. Kék íriszemben ugyan megcsillan egy apró tanácstalanságra utaló jel kisebb szikrája, de nem hozom tudtára értetlenségemet, miképp tudhatta, hogy mindketten visszatértünk a kiinduló pontra. Nem is kívántam firtatni eme témát, ezerszer fontosabb feladat állt előttünk a „ csapda felállítása” képében. Vén Varjú rajza… hááát… elfogadható ehhez az alkalomhoz, de remélem azért több művészi érzéke van, bár így is nehezemre esik belegondolni, hogy talán művészi vénámat is Tőle örökölhettem. :/ Okaa-san, mintha nem lenne jártas a művészetben, legalábbis erre utaló jelet nem láttam, így valószínűleg ez lehet. Kellemetlen, hogy azok a szólások, mellyel párhuzamba vonnak Vén Varjúval egyre inkább igaznak minősülnek, chh… >_>- A ház ezen oldalán egy ablak volt, ezzel szembe nem messze pedig egy épület, másik oldalán jómagam is csak fákat láttam. – osztottam meg vele az általam látottakat, miközben vázlatos rajzán megmutattam egy nagyjából elhelyezkedést a tereptárgyakról szavaim elhangzása során, s türelmesen megvárom, míg azokat is odafirkálja a lapra. – Nem lenne biztonságosabb az erősebb hadou mellett egy magasabb szintű bakudouval mozdulatlanná tenni előtte? Úgy biztosabb a siker, hisz ha duplán sikerül megbénítani, annál nagyobb a támadó mágia sikere. – hozom fel Otou-sannak az ötletemet, rendkívül kedves hangnemben, tőlem szokatlan módon, mely miatt fél minutumig nem is mertem újabb gondolatfoszlányt átadni neki. – Ano… hai. Természetesen elvállalom ezt a feladatot. – préselem ki magamból a helyeslő feleletet kissé formalitás hűen. Mégis csak szolgálatban vagyunk, nem húzhatok fel semmiféle „ gyerek” jellemre utaló leplet, főleg nem Vén Varjú közelében! A feladat elvállalásáig, melyet ez idáig is fejemben forgattam, hogy Én kívánom végrehajtani, amiért ha valami mégsem úgy jön össze, ahogy kellene Otou-san többszörösen nagyobb erejével, s mágia tudásával ez mérlegelhető. Bár az előbbi találkozó óta tanultam az esetből, s már nagyjából tudom is mire készüljek, így sokkalta magabiztosabban indultam meg az épület bejáratának irányába, s habozás nélkül léptem be annak ajtaján. Kicsit hátrahőkölve akaratom ellenére is kiíródik arcomra némi meglepettség, ahogy az elkapni kívánt célpont közvetlen előttem foglal helyet. Megfordul fejemben, hogy talán számított arra, hogy idáig fogjuk követni, viszont nincs időm efféle dolgokon mélázni, el kell terelnem Őt a csapda irányába! Tekintetem hűvös sugárzásával figyelem minden egyes mozzanatát, miközben úgy igyekszem lépdelni a viskóban, hogy a csapda felőli oldal felé menjen, ahonnan kitessékelhetem egy Tenrannal a házból. Amikor a körözött lélek megáll, jómagam is követem a példáját, miközben lelkileg igyekszem felkészülni mindenre, melyben Yuki~onna bölcs szavai még inkább segítenek. Az illető minden lépését figyelemmel végigkövetve láthattam, ahogy előhúz egy fiolát övéből, melyre elmém azon nyomban összefüggést hozott a nemrég történt esettel, így amikor felém dobja azt reflexszerűen lépek el az üvegcse útjából, mely igen erőtlen dobással lett irányomba invitálva. - Haszontalan próbálkozás! Hadou no gojuuhachi: Ten… - tartom balomat irányába, hogy a hadouval kiröppentsem az épületből, amint sikertelennek elkönyvelt próbálkozása lezajlott. ~ Hajime, ez csapda! ~ hallom Yuki~onna figyelmeztető hangját merre azon nyomban a fiola irányába kaptam tekintetemet, de sajnálatos mód, későn reagáltam, pedig szándékosan fel is hívta figyelmemet rá zanpakutom szelleme. Lassú reakcióm eredménye, pedig holmi forgószelekkel való találkozás lett, melyek felkapva könnyedén kitessékeltek az épületből, annak felét is magukkal rántva ez által. Éreztem, hogy Vén Varjú mögém kerül, s végül a talajjal való közelebbi ismerkedést Ő maga tompítja saját testével, bár ezzel nekem tett jót, hiába nem nyerte el tetszésemet eme mozzanata, mélyen, legbelül mégis hálás voltam neki, még akkor is, hogy a ház jó néhány darabja is rajtunk landolt. Kicsit kábultan és homályos képpel közvetítve jött át ugyan tekintetem látószegletébe épp, hogy csak belekerülő célpontunk, miközben fellengzős szövegét adja át nekünk. Látni véltem markában egy újabb fiolát, melynek anyaga mintha egyenest az ég felé száguldott volna, igencsak meglepő összképet adott ez számomra. Egész hihetetlen események sorozatának lehettem szemtanúja, melyet nem igen tudok elhelyezni elmémben. Amint célpontunk eltűnt, mint a kámfor igyekszem összeszedni magamat és némiképp aktivizálni is, hogy az épület darabjait sikeresen lelökhessem magamról, illetve Vén Varjúról. - Nem is tudom ki miatt. Miért segítettél? A körözött személlyel kellett volna foglalkoznod! – morgom kissé túlságosan is ingerülten Vén Varjúnak szólva, amiért az Én bőrömet mentette ahelyett, hogy a küldetés céljával foglalatoskodott volna. – Ez nem fog szégyenfoltot hagyni Hadnagyi címeden? – kérdezem az engem igazán foglalkoztató kérdést. Miattam ne vesszen kárba se Okaa-san, sem Otou-san rangja. Bár egyesek szerint igazán felemelkedő érzés lehet két Fukutaichou gyermekének lenni, nekem néha már – már megterhelő. Nehéz megfelelő szintre feltornásznom magam úgy, hogy tényleg fiúknak nevezhessem magamat. Nem akarom, hogy szégyen legyek szemükben, de leginkább címüket nem kívánom rontani. Egy apró megterhelt sóhajtással nyúlok lehorzsolt homlokom irányába. – Azért köszönöm. >///> – ejtem el igencsak halkan, alig érthetően a hála jelzőt, melyet biztos nem ismétlek el többször. Föltápászkodva a talajról kezdek koncentrálni a környező reiatsukra, de csak Otou-sanét érzem. Bár tudom: lehetetlen, hogy érzékelhessük, a természeti körülmények ráadnak a teljesítésre, azért mégis megpróbáltam jómagam is, s csak ezt követően követtem „ Apámat” – miután leporoltam ruházatomat - nehogy túlságosan is lemaradjak, no meg a felhőszakadás is rátett az okokhoz egy keveset. Elég volt jó pár horzsolást összeszednem, nem hiányzott cseppet sem, hogy bőrig ázzak. A kapuban megállva hallgatom Otou-san búcsúzó szövegét, bár igencsak töröm fejem a felől, hogy jobb lenne a Yonbantaihoz beköszönöm, mielőtt visszatérnék a Kidoushuubantai barakkjához kipihenni a mai nap fáradalmait. De mindez meghiúsítódik, amikor egy tiszt felbukkan közölve, hogy az osztagnál, melybe tartanák, problémák akadtak. Bár nem engem hívtak, mégis felkeltette érdeklődésemet az ott történtek, így követtem a tisztet, illetve Otou-sant. Megérkezvén, szokatlan nagy volt a sürgés – forgás a Yonbantainál, s a tiszt által meséltekből – melyen nem lepődtem meg, hogy a Yonbantai így végezte, hisz tagjai nem éppen harcra specializálódtak. Viszont igencsak kísérteties, hogy a Yonbantai Taichou távolléte során okoztak felforgást, mintha nem is véletlen összefonódó eseménysorozat lenne, de mégis… ki tenne ilyesmit? Mely, Shinigami vetemedne efféle szörnyűségre, hogy tönkre tegye a Gotei juusanbantai egészségéért felelő osztagot? - Hai! – bólintottam, amint Otou-san végigmondta a feladatomat, mely magától értetődő volt a látottakból, bár fukutaichoui engedélye elkél a feladathoz, így nem vonhattam kétségbe azt. – Majd Pokollepkén keresztül jelzek. – adtam tudtára az üzenetközvetítésem formáját, ha esetleg találok valami számunkra értékes információt, majd ezt követően Villámtáncot alkalmazva kéltem útra egyenest a Könyvtár irányába. A Kidoushuubantai könyvtárában is rengeteget szoktam tartózkodni, így ez a feladat semmiségnek bizonyul szememben, így amint megérkeztem és Vén Varjú által tanácsolt iratokat kezem ügyébe vettem egy asztalnál helyet foglalva kezdtem átolvasni azokat. Remélve, hogy minél hamarabb hozzájutok a nekünk kellő információkhoz, hogy annál előbb elkaphassuk a tettest. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Okt. 23, 2011 10:14 am | |
| Mesélés:
Hajime:
Nekikezdesz a kutatásnak azzal, hogy kinyitod az elmúlt héten lejegyzett betegek listáját. Egyből látod, hogy nem fogsz gyorsan végezni, mivel nagyon sokan vannak. Balszerencsédre pedig nem találsz rá egykönnyen a megfelelő adatlapra. Egymás után olvashatod azoknak a tiszteknek a leírását, akiknek élete eseménytelenül telt. Kijárták az Akadémiát minden gubanc nélkül, majd bekerültek egy osztagba, ahol csak kisebb küldetésekre mentek el és egyáltalán nincs okuk elpusztítani a Gotei 13-mat. Ez a keresgélés elég sokáig eltartott és már későre járt. Még úgy gondoltad, hogy átolvasol egy-két adatlapot és majd holnap folytatod tovább. Viszont amikor egy nemrég végzett tisztnek nézed az akadémiai lapját, nem tudod már tovább tartani magad, itt helyben elnyom az álom, ami nem is meglepő. A sok üldözéstől és a falon átrepüléstől elkél neked egy pihentető alvás. Másnap reggel ébredsz fel és észreveszed, hogy még mindig a könyvtárban vagy. Az akadémiai adatlapokat tartalmazó könyv még mindig nyitva van előtted. Be akarod csukni, amikor egy ismerős vezetéknévre leszel figyelmes, ami felkelti az érdeklődésedet, így beleolvasol az adatlapba. A tanuló neve Nara Hiroyuki és Észak Rukongai 4. kerületéből, Tenrouki-ból származik. Utolsó évében eltűnt az Akadémiáról és azóta sem adott életjelet magáról. Úgy gondolod, hogy jobb lesz ennek utána járni, de addig nem szólsz Shiratorinak, amíg nem tudsz biztos információt a célszemélyről. Meg azt se tudhatod, hogy nincs-e valami kapcsolata Shiratorival, ugyanis a Nara név nem valami elterjedt, ezért nem kizárt, hogy valamilyen rokoni kapcsolat fűzi őket össze, szóval jobb, ha apád nélkül jársz utána. Nem akarsz harcba keveredni, csak meg szeretnéd nézni, hogy életben van-e és szülőhelyén tartózkodik-e. Indulás előtt, azért elküldesz egy pokollepkét Shiratorinak, hogy még nem találtál semmi konkrétat, ami részben igaz, hiszen ez csak egy tipp. Shunpot használva egy-kettőre odaérkezel a megfelelő kerületbe és nemsokára ismerős lélekenergiára leszel figyelmes. A tegnapi léleké volt, aki jól helyben hagyott titeket. Ekkor megfogan a fejedben, hogy talán nem véletlen, hogy pont ebben a kerületben tartózkodik. Gyorsan követni kezded a lélekenergia forrását, ami a kerület egy szélre esőbb részére vezet egy barlanghoz, ahova éppen tart egy másik személy társaságában. Amint jobban megnézed, észreveszed, hogy ő az, akit kerestél, mivel hasonlít az akadémiai adatlapon lévő képre. Miután meggyőződtél erről, el akarsz küldeni, még egy pokollepkét Shiratorinak, hogy ide idehívd, de ez nem jön össze. - Csak nem egy kisegér? – mondja a nemrég azonosított Hiroyuki Hajime felé fordulva, aki éppen egy szikla mögül leskelődik. Felfedeztek, annak ellenére, hogy visszafogtad a lélekenergiádat, ezért előbújsz rejtekhelyedről. Nincs mit tenned, harcba kell szállnod velük. Már-már támadnál, amikor a semmiből megjelenik Shiratori. - Ó, micsoda kellemes meglepetés. Kaito magunkra hagynátok minket az öcsémmel, addig eljátszadozhatsz a másikkal! – kérte meg Hiroyuki társától, aki egy bólintással egyezett bele, majd futásnak eredt egy csatateret keresve. Te is utána mész és egy tisztáson álltok meg, ahol néhány szikla áll ki a földből, de megfelelő hely egy harchoz. Hajime támad először és ezúttal nem becsüli le ellenfelét. (Rád bízom, hogy mit csinálsz, csak írj le olyan egy-két támadást) Shiratori:- Spoiler:
Lusta vagyok leírni magamnak a mesélést, szóval inkább egyből jön a posztom.
Eddig jól halad a küldetésünk, ha leszámítjuk azt a kis gikszert, amikor csapdába csalt, minket a tettes. De ezt hamarosan semmisség tesszük, hiszen jó úton haladunk, hogy végre elkapjuk és befejezzük a küldetést. Már meg volt a terepszemle és a tervemet is elmondtam, amikor Hajime egy ötletet vetett fel a csapda erősítésére. - Lehet róla szó. Így tényleg biztosabb lesz a sikerünk. – válaszolok Hajime felvetésére és hagytam, hogy ő is hozzá adja a saját ötleteit a terveimhez. Eleinte úgy terveztem, hogy miután belesett a csapdába, rögtön rázúdítok valamilyen hadout, esélyt se hagyva neki a menekvésre, de Hajime ötlete is jó, így legalább nem kell annyira sietősre fogni a dolgokat. Ezután elindítottam az akciót, felállítottam a csapdát és vártam, hogy az elkövető elhagyja a házat, ami végül nem úgy történt, ahogy vártam. Hajime repült ki az egyik falom, amit nem néztem csak úgy ölbe tett kézzel, megpróbáltam neki segíteni, mégis csak a fiam és nem hagyhatom, hogy baja essen. Végül én lettem a pármája és ő rajtam landolt, míg én a kemény földön. Ekkor megint sikeresen elvesztettük célpontunk nyomát és szembenézhettem Hajime haragjával. - Tudom, tudom. De én nem csak hadnagy vagyok, hanem apa is és tudni kell felállítani egy fontossági sorrendet és nekem az volt fontosabb, hogy neked segítsek. És ameddig a közeljövőben sikerül elkapnunk a célszemély, nem lesz semmi baj. Majd akkor elkezdek aggódni, ha már egy hétig nem sikerül sarokba szorítanunk és egész Rukongai romokban hever. – mondom el Hajimének, hogy mért segítettem neki ahelyett, hogy a tettes után mentem volna. Nem tudok, mit tenni ellene, néha a szülői hivatás előbbre való, mint a munka. Az viszont jól esett, hogy aggódott értem Hajime, vagyis inkább a hadnagyi rangomért és az utána következő halk köszönöm is. Visszamentünk Seiretei-be, ahol egy sürgető tiszt várt, akit a 4. osztagig követtünk és megtudtuk, mi is történt ott. Egyből megfogant egy elmélet a fejemben, miszerint egy áruló lehet a Gotei 13-ban. Hajimére bíztam a kutatómunkát, hiszen nekem a gyógyításban kell segédkeznem. - Rendben, várni fogom. – mondom utolsó szavaimat Hajimének, mielőtt eltűnik a szemem előtt. Miután ez meg volt nekikezdtem a gyógyításnak, hiszen bőven kin segíteni. A harcban keletkezett törmelékekkel nem volt senkinek ideje foglalkozni, mindenkinek tele volt a keze. Amúgy sem volt senkinek az útjában, maximum a szemünket zavarhatta. Igazából nem volt annyira nehéz dolgom, csak el kellett állítani a vérzéseket és meggyógyítani a sebeket. Néha azért szóltak, hogy nem elég, amit csinálok, mert lehet, hogy el van törve az egyik csontja a páciensemnek és meg kéne vizsgálni alaposabban, amihez én nem értettem. Már későre járt, mindenkinek el lettek látva sérülései és nyugodtan feküdtek az ágyukban. Hazafelé vettem az irányt és azon ábrándoztam, hogy még egy pár napot eltöltök a 4. osztagban és már kész ápoló leszek. Ezt nem rossz értelemben gondoltam, így legalább felfejlesztem az elsősegély nyújtási képességeimet és villoghatok a küldetéseken. Azt is elterveztem, hogy másnap gyorsan be akarom fejezni a betegek ellátását, hogy megnézzem Hajime hogyan boldogul. Remélem, így is lesz, hiszen csak ki kell cserélni a kötéseket, meg hasonló feladatok vannak holnapra. El is érkezett a másnap egy szempillantás alatt és kivételesen korán indultam meg a 4. osztag barakkjai felé. Minél előbb be akartam fejezni az utó gyógyításokat meg a kötések kicserélését, hogy menjek segíteni Hajimének. Tudom, hogy nem könnyű feladatot adtam neki és nem ártana segítő kezet nyújtanom. Egyszer viszont egy rossz helyre lépéskor, majdnem elestem, mivel még mindig itt volt a tegnapi törmelék, ezért még indulás előtt elhatároztam, hogy eltakarítom innen. Ekkor egy pokollepke érkezett meg Hajimétől, amiben közli, hogy még nem talált semmi említésre méltót. Nem is vártam, hogy ilyen rövid idő alatt megváltja a világot, hiszen jó sok iratot át kell vizsgálnia. Már úgy is hamarosan megyek neki segíteni és több szem többet lát elvem egy-kettőre megtaláljuk, akit keresünk. Neki is kezdtem összeszedni az összetört és egy kicsit megégett ajtódarabkákat. Amikor már jó pár darabot a kezembe fogtam, hirtelen a fejembe hasított a fájdalom és elejtettem az összeset. Egy homályos kép jelent meg a fejemben, amiben magamat láttam kiskoromban egy ágy mellett, amiben egy nő feküdt. Nem tudtam ki lehetett az ágyban fekvő személy, de arra gondoltam, hogy talán az anyám lehetett, de mivel eddig nem emlékeztem rá ez egyáltalán nem biztos. Rajtunk kívül másvalaki is ott volt, de őt sem tudtam hová tenni. Egy kicsit kitisztult a kép és felismertem a helyszínt. Abban a házban volt, ahol gyerekkoromban éltem. Ez az úgymond látomás vagy emlékkép nagyon csábított, hogy lássak még belőle többet, ezért kirohantam az épületből. Arra a következtetésre jutottam, hogyha odamegyek, ahol játszódott, még többet láthatok belőle. Rukongai felé vettem az irányt, a fejemben minden más értelmetlenné vált és csak erre koncentráltam. Shunpom segítségével gyorsan célomhoz értem, bár kifáradtam, mert próbáltam, minél előbb odaérni, de még nem vagyok olyan jó eme technika használatában, hogy minden erőfeszítés nélkül tegyem ezt meg. Belépve a roskatag házba, kellemes érzés fogott el. Nem sokat változott, mióta utoljára láttam, csak egy kicsit elöregedett és elhagyatott lett, mivel nem lakik benne senki. Ahogy pár percen keresztül csak nézelődtem a viskóban, egyszer csak újra megjelent előttem a korábban látott jelenet, csak ezúttal sokkal tisztábban. FLASHBACK Egy hűvös téli nap volt, viszont bent a házban kellemes meleg töltötte be a szobát. Az ágyban a nő feküdt betegen leizzadt arccal és látszott rajta, hogy fájdalmai vannak. Mellette a két gyerek szomorkodott, a kisebb még néhány könnycseppet is ejtett, hiszen tudták, hogy a közeljövőben, mi fog bekövetkezni. - Ne sírj Shiratori, nem megyek messzire. Mindig itt leszek belül és vigyázni fogok rád és a bátyádra. – mutatott a nő a fiú szívére, ezzel próbálta nyugtatni fiát, hiszen ő is tudta, hogy közel már a vég. - De én nem akarom, hogy elmenj. – szólalt meg kétségbeesetten a fiú, miközben egyre jobban sírni kezdett, semmiképpen sem szerette volna elveszíteni édesanyját. - Légy erős Öcskös. Én még itt maradok, és majd megvédelek. Nem lesz semmi baj. – próbálja nyugtatni a báty a kistestvérét, bár lelke mélyén ő is szomorú anyjuk miatt, de erősnek kellett mutatnia magát Shiratori miatt. A két testvér megölelte egymást, Hiroyuki így vigasztalta tovább testvérét. Eközben anyjuk elmosolyodott, majd szép lassan elkezdett lélekszemcsékké változni.FLASHBACK VÉGE Ahogy az idő haladt előre egyre többet tudtam meg a múltamról, amikre eddig nem emlékeztem. Fogalmam sincs, hogy miért pont most jönnek ezek elő, de teljesebbnek érzem magam tőle és az utolsó emlékfoszlányra is emlékezni akartam. Amikor véget ért az emlékkép a lelkem mélyén boldogabb voltam és örültem, hogy ezt láthattam. Már indultam volna vissza, hiszen nem lazsálhatok itt egész nap, amikor haloványan megéreztem Hajime lélekenergiáját. Nem tudom, hogy kerülhetett ide, de biztos jó okkal van itt. Út közben megéreztem két másik lélekenergiát is és az egyiket ismertem is, a tegnapi léleké volt. Gyorsabbra vettem a tempót, de csak módjával, mivel most nem akartam, hogy meglátszódjon rajtam a fáradság. Odaérve nem csináltam valami nagy belépőt, csak egyszerűen megjelentem nem messze Hajimétől. - Nii-san! – mondtam ki határozottan testvérem felé fordulva az első szót, ami eszembe jutott. Nem tudom, hogy sikerült, de egyből felismertem az előttem állót, közben viszont elkezdett fájni a fejem a visszatérő emlékek miatt, bár ezt egy kicsit se mutattam ki. Nem lenne jó, ha kihasználnák ezt a pillanati gyengeségemet, ezért minél tovább próbálom húzni az időt, amíg el nem áll a fájás. - Hajime foglalkoznál a tegnapi lélekkel, a másikat hagyd csak rám. – kérem meg Hajimét teljes határozottsággal, ami nem szokott rám jellemző lenni, hiszen általában határozatlan vagyok. Semmiképp sem akartam, hogy itt maradjon, ki tudja, mi sülne ki belőle. Amúgy is én nem ragaszkodom ahhoz, hogy harcoljunk, először is ki akarom faggatni arról, mi késztette a nemrégiben elkövetett tettére. - Miért csinálod ezt? – tettem fel egyből kérdésemet, mikor már csak ketten maradtunk a helyszínen. Nem értettem, hogy mi oka lehet ezeket csinálni, mivel a visszatért emlékeimben teljesen más személyiség volt rá jellemző. Az viszont igaz, hogy sok idő telt az emlékektől a mai napig és én is változtam egyet, s mást, de hogy valaki ennyit változzon. - Maradjunk egyelőre annyiban, hogy jó okom volt rá. – válaszolta kérdésemre teljesen nyugodt arckifejezéssel, majd hirtelen eltűnt a szemem elől egy pillanat alatt. – De inkább beszéljünk rólad. Szépen megnőttél, bár még mindig nem vagy olyan magas, mint én. – jelent meg mellettem, majd megfogta a fejemet és összehasonlította a magasságunkat. Erre én azonnal eltávolodtam tőle és tisztes távolságban megálltam vele szemben. - Válaszolj a kérdésemre! Mik a terveid? – kezdtem egy kicsit kiabálni, hogy végre mondja el, mit akar csinálni. Remélem csak egy kis csínytevésnek szánta és egy jót akart rajta nevetni, nem valami grandiózus terv egyik lépése, mert semmi kedvem elkapni és elvinni a 46-ok Tanácsa elé, hogy büntetést rójanak ki rá. - Elpusztítani a Gotei 13-mat. – mondta ki mintha semmiség lenne az egész, amire én csak nagyra nyílt szemekkel néztem egy jó darabig. – És nem csak a Gotei 13-mat, az összes shinigamit meg akarom ölni. – folytatta tovább, amit még jobban nem tudtam elhinni, hogy utálhatta meg a halálisteneket ennyire. Amelyik emlékekre éppen emlékszem arról szólnak, hogy milyen csodálattal néztük a shinigamikat, amint végzik a dolgukat. - Miért? Miért utálod ennyire a shinigamikat? – teszem fel az imént megfogalmazott kérdést, hogy megtudjam mi történt vele abban az időben, amióta elváltak útjaink. Valami nagy dolog történhetett, ha ennyire meggyűlölte a halálisteneket. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Csüt. Okt. 27, 2011 10:49 pm | |
| Homlokomat masszírozván, néha – néha véletlenül a sebhez érve, mely csekély szúró hatására némi fejfájást okoz nekem a sok jegyzet olvasgatása mellé, mely a Yonbantaiban megfordult betegek listáját vázolta fel előttem. A mennyiség külső megszemlélése során az eddigi tapasztalataimra alapoztam, s gyors munka lebegett fel lelki szemeim előtt, de nagyon is tévednem kellett ez ügyben, ugyanis pont az ellentétével nézhettem szembe. Hosszadalmas, fárasztó olvasgatással teli lassú percek tárultak elém, cseppet sem olyan témában keringve, mely egy kicsikét is érdekelne, ez által megnehezítve munkámat. Bár tudom nagyon is sok múlhat a misszió kimenetelén a megfelelő adatok kiszűrése, de az egymás után következő monoton adatlapok egyre inkább nemtetszésemet váltja ki a feladattal kapcsolatban, mindhiába szeretek tanulni, e mellett pedig olvasni. Egyre csak kedvtelenebb leszek, s fáradtabb. Hiába olvasnám tovább élve elmémben ama gyermeki ösztönzéssel, hogyha minél többet átfutok ma, kevesebb marad a fárasztó munkából holnapra, de nem tudom magam türtőztetni. Kezd leragadni szemhéjaim és hiába igyekszem fejrázások, avagy apró pofonok segítségével helyrerázni magam, mielőtt épp a kezembe venném az utolsó lapok egyikét áttanulmányozásra, pár sor elolvasásának következtében néma képszakadás, s sötét fellegeknek lehetek szemtanúja. Oly’ könnyedén átlépve az álmok titokzatos világába, ahol minden egyes ember, avagy Halálisten szabadon mozoghat, saját kedve szerint téve apró dolgait, úgy alakítva az eseményeket, ahogy csak szeretné, a teljes pihenés övezetében... hagytam nyerni a fáradtságot. Álmomban látni véltem Yuki~onnat furcsa, négylábú állat külalakjában. A messze nyúló hófödte táj erdős részén, egyik fa takarásából a másikba szökkent, egy ideig elidőzött eme cselekvésén tekintetem, majd lassan a tiszta ég felé vezetem szememet, ahol láthattam kibontakozni az általam mindig is csodásnak vélt természeti jelenséget: az északi fényt. Ragyogó színpompaként, fátyolként fodrozódik az elérhetetlen magasságban, mégis számomra olyan volt, mintha egy karnyújtásnyira állna tőlem, könnyedén elérhetném, de… mégsem. Tétován ejtettem vissza magam mellé karomat, ahogy a remény vesztett fénysugár halványulni kezdett előttem, s a feladás küszöbén állva Yuki~onna arroganciával telt szavai, mégis lágy ritmusban csendültek fel irányomban. ~ Hajime, túl hamar adod fel. Nem ezt vártam tőled. ~ Utóbbi mondata ridegebb volt a szokottnál, még magam is megborzongtam eme hűvös szavak hallatán. Vörös íriszeibe nézve, hosszan nyúló farkasszemezés vette kezdetét közöttünk, melyből jómagam jöttem ki vesztesként, de nem haboztam lekezelő szavai ellen fordulni. Mivel Én nem adom fel egykönnyen, rosszul ismert ki. Bár lehet, csak becsületemet védem, s valójában tévedek ezzel kapcsolatban, hiszen ki ismerhetne jobban zanpakutom bölcs lakójánál: Yuki~onnanál? De nem hajthatok fejet meglátása előtt, ezúttal nem, most nem.Reggel, a könyvtár kis ablakán apránként beszűrődő felkelő nap fénye arcomra vetülve rángat ki mély álmomból. Melegsége, melyet áraszt magából egytől – egyig mondhatni felolvasztotta hűvös Belső Világom képét lelki szemim előtt, ahogy a fáradt tekintetem találkozott a bántó fénysugárral. A tegnap kezdődő viharnak szinte mostanra már nyoma sem volt – már amennyit láttam a kis ablakon kilesve – eme ragyogó napkeltei fényáradat egy csettintésre söpörte el az éjjeli felhőszakadást, talán egy – két tócsát hagyott csupán aprócska részletnek, mely alátámasztja, hogy itt hosszan tartó zápor volt jelen. Az álmosság marka viszont még nem kívánt elengedni, melyet nyújtózkodásom során tett apró ásítás formájában mutatkozott meg. Viszont nem hagytam, hogy fogva tartson a kötelesség, mely vállamra nehezedet a feladat képében, melyet még Vén Varjú bízott rám, nem hagyhatom csak úgy veszni a misszió esetleges sikerét. Megráztam fejem, hogy kirázzam eme derűs gondolatot elmém rejtekéből, nincs az, hogy nem sikerül. Sikerülnie kell! Tekintetem a magamnak tett ösztönző szavak során az adatlapokat tároló kötetre tévedt, melyen egy jóízűt sikerült aludnom, amiért a kimerültség győzedelmeskedett felettem az éjjel folyamán. Nem tehetek róla, szokatlanul hosszú volt a tegnapi nap. Szememet végigvezetem az adott személy rövid pályafutását tartalmazó leíráson, s mikor az előző nap sokszor beleütközött információfoszlányba botlok, többek között az „... Elvégezte a Lélektovábbképző Akadémiát...” kezdetű mondattal, máris felmerült bennem, hogy eme munka mennyire is fárasztó. - Ez reménytelen… - sóhajtok fel megadóan, tán' Yuki~onnának igaza volt álmomban? Hamar feladom? Éppen becsuknám az adatlapokat tartalmazó könyvet, s ekkor fedezem fel a nyitott oldal másik oldalán szereplő egyént. Szinte villámcsapásként ér neve, ahogy elolvasva azt, tudatosul elmémben. - Nara Hiroyuki?... Nara? – suttogom orrom alatt hüledezve, ahogy igyekszem megemészteni az illető nevét. Igencsak kísérteties, hogy másik családnevem, melyet nem alkalmazok, hiszen mióta az eszemet tudom Okaa-san vezetéknevét használom... így a „ Nara” név igencsak sokkoló hatást keltett bennem, leginkább azért, amiért ritkaságának ellenére fellelhető a könyvben. S nem Otou-san, avagy Onee-san az, hanem egy teljesen más idegen. Avagy lehet, hogy nem az? Nem vonhatok le semmit, hiszen csak – csak meséltek volna róla Okaa-sanék, hogy vannak más rokonaink is, bár… Onee-san mibenlétéről sem igen fecsegtek. Gondolkodás nélkül olvasok bele életpályáját tartalmazó apró szövegrészletbe. Nem merek előre levonni dolgokat, bármennyire is fúrja az oldalamat a puszta gondolat, hogy esetleg valami családtag lehet ez a „ Hiroyuki” nevezetű egyén. Igencsak kísértetiesnek vélem az olvasottakban az Akadémiáról való eltűnését, ez azt jelenti, hogy esélyem sem lehet felkeresni a Gotei juusanbantai kötelék egyik osztagában sem. De akkor hol? Merre lehet? Tekintetemmel megállás nélkül bogarászom az információtömeget egy apró ösvényért, melyen elindulhatok. Kék íriszem rögtön meg is állapodik az olvasottak egy pontján. Észak Rukongai, Tenrouki a 4. kerület. Fél pillanat merengés után már döntöttem is, s épp gondolkodásomat legyőzte kíváncsiságom. Bár lehet felelőtlenség, hogy egyedül szeretnék utánajárni ennek. De nem harcba kívánok elegyedni, csak kicsit körbenézni a környéken, válaszokért fejemben előhozakodott kérdésre, olyan válaszokért, melyet Onee-santól is kaptam anno. Így a Pokollepkét elmulasztom, hiszen amúgy sem vagyok meggyőződve a találattal kapcsolatban, vagyis… úgy amúgy nem vagyok tisztában az olvasottak óta az egész üggyel már semmiben. Mondhatni életemben először bízom a véletlenre a dolgokat, egy aprócska sejtelem után somfordálva, s csupán hatalmas kíváncsiságom miatt útra kélve. Ugyan energiám a tegnapi nap eseményeit követően nem állt egészen helyre, de a pár órás pihenőm igencsak helyre rázott, így nem is volt oly’ nehézkes Villámtáncomra támaszkodva útnak indulnom. Kíváncsiságom által keltett türelmetlenségem hatására minél előbb oda kívántam érni, nem törődve semmivel és senkivel a hosszúnak tűnő menetelés során. S ennek köszönhettem, hogy számomra, míg gondolataimmal voltam elfoglalva, szinte egy szempillantás alatt megérkeztem a kitűzött célhoz. Shunpomat megfékezve, egyszerű menetelésbe vágom magam, amiért furcsán ismerős reiatsura leszek figyelmes, érzékeim nem csaphatnak be, tisztán tudom, mivel memorizáltam, ez volt az első dolgom, amint megláttam. Ez a tegnapi lélek, akit üldöztünk, s hagytuk kicsúszni kezeink közül... miattam. Ugyan „ Apám” szülői érvekre hivatkozott ezzel kapcsolatban, de akkor sem láttam helyesnek félredobni kötelességét, nemes ügy volt ez is, ennek ellenére mégsem az előbbit tartom kiemelkedőnek, azt hiszem. Tanácstalan ösvényekre térve elmémben igyekeztem gondolataimat lezárni, s inkább feltárni itt létem igazi okát, mellé számolva a tegnapi lélek jelenlétét, ki minden bizonnyal okkal tartózkodhat itt. A kérdés már csak az… miért? Szaporázva lépteimet követtem a reiatsu konkrét származási helyét, s meglepetten tapasztaltam mennyire ki kellett merészkednem a kerület némileg lakatlan részéhez. Már messziről láttam kibontakozni a sziklaüreget. Amint elég közel értem - természetesen csak látó és hallótávolságot tekintve - egy megfelelő búvóhelyet szemeltem ki magamnak, s igyekeztem lélekjelenlétemet minimálisra visszafogni, amennyire csak tudtam, hogy ne fedezzenek fel. Igen, többes szám. Már amikor eme rejtek mögé osontam, akkor észrevettem, hogy nem csak az üldözött lélek, hanem a keresett személy is itt tartózkodik. Felismertem a kép alapján, amit adatlapján láttam, szinte ahogy kiszúrtam azon nyomban fellebegett lelki szemem előtt a fotó, mely Őt ábrázolta. Nem véletlenül tartózkodhatnak egy helyen, s nem kockáztathatom a hatalmas kíváncsiságom miatt a küldetés kimenetelét… most van egy esélyünk! Kijavíthatjuk az elbukott tegnapi napot. Azon nyomban egy Pokollepkét indítottam volna útjára, de még az adott továbbítandó üzenetet sem tudtam átadni a fekete szárnyasnak, amiért minden elővigyázatosságom ellenére észrevettek. A kérdésre megrezzenek, s igencsak cifra gondolatok száguldanak át elmémben, még érezni is vélem, hogy némi agresszió gyülemlett fel bennem a lebukás miatt, melyet igyekszem minden erőmmel palástolni, de hűvösen villózó kék íriszemet nem rejthettem el szemeik elől. - Hogyha vége lesz ennek a napnak, azt kívánod, bár ne illettél volna eme szavakkal! – szóltam szúrós, kötözködő hangon, kicsit elszaladt velem a ló, s túlontúl elbíztam magam egy láthatatlan sikerben, melynek kimenetele még cseppet sem volt biztos. Ahogy kiléptem beszédem során a búvóhelyemnek szolgált tereptárgy mögül, látható lesz számukra a kezemben tartott kidou, melyet halk suttogással idéztem meg, Bakudou no kyuu: Hourin; készenlétben fogtam bal kezemben a narancssárga kötél végét, hogyha esetleg szükséges, nyugodt szívvel elkaphassam Őket. De koncentrációm semmivé lett, ahogy „ Apám” hangját véltem hallani, nem messze balomtól. Némi meglepettség ült ki arcomra, mely nem húzódott meg a titkos sarokban, nemes egyszerűséggel felfedte magát mindenki előtt. Bár jómagam is feltettem volna egy ezzel kapcsolatos kérdést, de Vén Varjú - igaz fogalmam sincs, hogy került ide, hiszen hívásom sikertelen volt, nem hangzott el - megelőzött, s így némi megvilágosodást nyerhettem az üggyel kapcsolatban. Nem csoda, hogy rendkívül megdöbbentett a hallottak, váratlanul ért, ahogy az előttünk álló személyt, azzal a bizonyos szóval illette… „ Nii-san”, szóval tényleg „ családtag” lenne? - Otou… san? – emelem egyetlen tekintetemet Vén Varjú irányába, motyogva azon megnevezését, melyet ritkán akasztok rá, hiszen általában a sértő jelzővel illetem – melyről Okaa-san szerint le kellene szoknom. >-> Arcomon a meglepettség továbbra sem tűnt el, túl sok volt a sokkhatás, melyet még jómagam, saját elmémben sem tudtam megemészteni, így külső vonásaimnak sem tudtam parancsolni. Szégyen, de kezdek összezavarodni. Kuszává vált előttem saját családi életem, feltéve ha fogalmazhatok így, hiszen nem igen van közöm Vén Varjú múltjához, de akkor is… mégis csak az „ Apám”… másrészt nyakunkon van a küldetés terhe is! Otou-san határozott megnyilvánulása, melyet nem igen láttam még sziporkázni az Ő részéről még inkább tetézte meglepettségemet. Hisz gyakorta láttam döntéseiben bizonytalannak, amelyet cseppet sem helyeseltem Fukutaichoui rangja mellett, s mégis, van egy összeszedett oldala is? Mily kellemetlen valós, igaz dolgokat meg tudni arról a személyről, kit le kívánok előzni egyszer. S mindezek ellenére kérését nem hagytam figyelmen kívül. Tudtam, hogy le kell győznöm túláradó kíváncsiságomat, hogy csupán a feladatra koncentráljak, bármily nehéz eme lelki feladat is. - Nem kell mondanod. Tudom mi a dolgom! >_> - fordítottam hátat neki, már – már Villámtáncra való fellépéssel készen, majd mély levegőt véve nem indultam el azonnal, hanem folytattam háborgó szavaimat, kicsit Vén Varjú irányába fordulva. Ugyan eme mondandóm némi aggódással volt átitatva, zavart sértés jelei teljes hiányában. – De… vigyázz magadra, Otou-san. Ne okozz csalódást… – motyogtam kicsit bizonytalanul eme mondatokat. Bár tudom, hogy „ Apám” ereje nagy, mégis egy belső, mély félelmem miatt, hogy családunk valaha is szétesik, jobban, mint most… illetve, hogy Vén Varjúnak bármi baja esik azelőtt, mielőtt valaha is utolérhetném, arra késztetett, hogy átadjam e szavakat. Apró figyelmeztetést arra, hogyha alul marad, az Én „ haragommal” kell szembenéznie. >///>Ezt követően nem is néztem többet hátra, rögtön megiramodtam előre, shunpomat bevetve a tegnapi lélek után, kinek a beszélgetés során halhattam becses nevét is: Kaito. Nem mintha ez annyira lényeges lenne számomra, minden erőmmel azon leszek, hogy ártalmatlanítsam és elkaphassam, s amennyiben lehet kifaggassam. Szükség esetén, ha muszáj és addig elfajulna a kisebb fogócskából nyúló mérkőzésünk, akár az életét is elveszem, hogy védelmezhessem a Gotei juusanbantai - t. Elhatározásomat lezárván megállok, nem messze ellenfelemül küldött tegnapi lélekkel szemben. A hatalmas sztyeppe tökéletes csatatér, bár a túlzott nyílt terület lehet még probléma lesz számomra, de ellenfelem képességét tekintve talán jobb, hogy ilyen nagy, sík területen vagyunk. - Hadou no yon: Byakurai! – tartom előre jobbomat a habozás teljes jele nélkül, s mutatóujjammal az üldözött lélek irányába bököm, hogy a Fehér Villám lehetőleg a környékén, sőt mi több vágyaim szerint eltalálja. De nem hagytam csak úgy annyiban, shunpoval tettem több kört körülötte, miközben néhol – néhol megállva ugyan úgy eljátszottam a Byakurai lövésemet. Célom volt áthidalni, hogy támadásaimra koncentráljon, s annak kivédésére, avagy elkerülésére, hiszen ki tudja, milyen újabb anyaghoz fordul. Nem adhatok lehetőséget számára újabb kéncső bevetésére. - Jikai seyo Rondaniini no kuro inu!! Ichidoku shi, yaki harai; mizukara nodo o kaki kiru ga ii!* Bakudou no kyuu: Horuin! - kihasználván a támadás sorozatomból nyert csekélyke időt egy bakudou idézésére, s annak bevetésére indítom ellenfelem felé a narancssárga szín kötelet, hogy elkaphassam, s amennyiben sikerül cifrázzam életét egy komolyabb hadouval, melyet jómagam ismerek. – Hadou no sanjuusan: Soukatsui! – ugyan ennél nem kockáztattam, hiszen kérdéses, hogy sikerült elkapnom a füsttenger miatt - melyet a felkavart föld törmelékekkel idéztem a Byakurai sorozatommal - a célzó képességem nem épp a legmegfelelőbb, s nem sikerült fogságba ejtenem. Hasonló elvekre épül a Pusztító kék tűz alkalmazása is, szinte azt is a vaktában küldtem el, csupán megérzéseimre hagyatkoztam, melyek persze nem minden esetben mondhatnak igazat. Mindenesetre türelmesen ugrottam a levegőbe, reishit gyűjtve talpam alá, hogy fentről nézhessem végig a fejleményeket. - Spoiler:
* Jikai seyo Rondaniini no kuro inu!! Ichidoku shi, yaki harai; mizukara nodo o kaki kiru ga ii!: a Hourin kidou japán idézése; "Hullj szét, Rondanini fekete kutyája! Nézz végig magadon és égj; tépd fel saját torkodat!"
Kicsit hosszúra sikeredett, de jól esett Hajimeval írni. >o< Ha valami probléma van csak nyugodtan írj PÜ-t és korrigálom! >_<
|
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Nov. 13, 2011 11:28 am | |
| Mesélés:
Hajime:
Elkezdődött a harcod Kaito ellen és te indítottad el az első támadást egy Byakurai képében, amit ellenfeled azonban jó reflexeinek köszönhetően egy ügyes ugrással kikerül. Amikor elkezdesz körözni shunpod segítségével, hogy növeld a találati esélyeidet, Kaito is hasonlóan tesz, hogy megnehezítse a dolgodat. Sebességének köszönhetően könnyedén felveszi a ritmusodat és egy kicsit lemaradva tőled, hogy tartsa a tisztes távolságot, kezd el követni téged, megnehezítve a dolgodat. Ha így is megpróbálod eltalálni, egyszerűen lelassít és így kerüli el a támadásodat. A Hourin jobb választásnak bizonyult, mivel látod, hogy ellenfeled földre ül, amikor eléri a köteled, de a porfelhő eltakarja a további kilátást, erre pedig ráküldtél egy Soukatsuit is, ami csak rásegített. Ahogy egyre csak vártad a fellegekben, hogy eloszoljon a felkavart por és meglásd, sikerült-e betalálnia a támadásodnak, hirtelen egy teljesen sárga kard száguld ki a portenger közül egyenesen feléd. Az utolsó pillanatban még sikerül elugranod előle, de elveszted az egyensúlyodat és lezuhansz. Talán még sikerül újra maga alá gyűjtened a lélekrészecskéket, de csak nem messze a földtől. (Ha a Hourin végét a kezedben tartottad felfedezheted, hogy a vége eltűnt, mivel alkalmazta a kidou kötelekből való kiszabaduló mutatványát.) Az esés közben pedig észreveszed, hogy időközben még mindig nem oszlott fel a nagy por, ráadásul elkezdett más színe is lenni. Az indigó színű füstbe zuhanva megpróbálhatsz védekezni ettől az anyagtól, hiszen valószínűre veszed, hogy nem természetes, de az orrodat és a szádat befogva nem érsz el semmit. Ez a szer a látóidegedre hat, vagyis a szemedre fejti ki hatását. Nem sokkal azután, hogy feltápászkodsz az esésből és körülnéztél, minden irányban csak a füstszerű anyagot látod. Egyszer csak egy árnyat figyelsz meg az egyik oldalon, ami feléd közeledik, majd amikor elég közel ér hozzád, a számodra legfontosabb személy áll előtted. Először kételkedsz, hogy tényleg ő az, de miután megszólal, és teljesen úgy beszél, mint az igazi, már kezded elhinni, hogy tényleg ő az. (Itt egy kicsit elbeszélgethetsz vele, hogy kerül ide stb.) Egy idő után már biztonságban kezded érezni magadat, de ekkor váratlanul eddigi beszélő partnered az életedre akar törni. Ekkor kezd világossá válni, hogy egy illúzió hatása alatt állsz, viszont ekkor szerzel egy apró vágást, amit valóságosnak érzel, így kételkedni kezdesz. (Igazából nem szerezte be ezt a sérülést csak az illúzió elhiteti vele.) Kiengedsz egy nagyobb adag lélekenergiát (akár zanpakutou feloldás is lehet), aminek hatására elkezd feloszlani a füst és ebben a pillanatban Kaito egy újabb sárga karddal a kezében rád támad, már nem akarja a szerencsére bízni a dolgokat. (Újra támadhatsz magadtól.) Shiratori: Beszélgetés, flashback, harc kezdete. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Nov. 13, 2011 11:34 am | |
| Amint megállt bátyámmal szemben, észrevettem Hajime arcán a meglepődöttség jeleit, ami egyáltalán nem volt meglepő. Bizonyára számtalan kérdés fogalmazódott meg a fejében a történtekkel kapcsolatban. Hogy kerültem ide? Hogy hogy eddig nem beszéltem a bátyámról? Ezekre a kérdésekre jelen pillanatban nem válaszolhatok, de ha vége van ennek az egésznek, mindent elmondok neki, amire kíváncsi. Most viszont ő is felfogta a helyzetet és minden ellenkezés nélkül követte a parancsomat, ráadásul még néhány aggódó szót is kaptam tőle. - Ez rád is vonatkozik. – válaszoltam Hajime szavaira és halvány mosollyal az arcomon, hiszen szavai egy kis erőt adtak nekem. Talán most éreztem igazán, hogy apjaként tekint rám és nem csak valami öregemberre, aki az akar lenni. Bár jobb lett volna, ha nem ilyen körülmények között kerül sor erre, de inkább most, mint soha. Amíg magunkra hagytak a testvéremmel, volt egy kis időm átgondolni a dolgokat. De, nem volt tippem, hogy mi változtatta meg ennyire az én egykor kedves bátyámat. Bár még nem emlékszem mindenre a múltammal kapcsolatban, hiszen még jelen pillanatban is látom az emlékképeket a fejemben, de eddigi tudásom szerint nem vettem észre semmi változást a személyiségében. Izgatottan vártam, hogy megosztja-e velem gyűlöletének okát, miközben tovább peregtek a lelki szemeim előtt az emlékfoszlányok. Nem lehetek biztos, hogy eddigi valódi emlékemnek képzelt események mekkora része hamis és melyik igazi belőle. Nem vagyok paranoiás, ezért tudok logikusan gondolkozni, így eszembe jutott, hogy az Akadémián vannak rólam feljegyzések, amik nem csak az én fejemben vannak meg, kivéve, ha nem minden egy összeesküvés része. Ezt a gondolatot egy pillanat alatt átgondoltam, majd ugyanezzel a gyorsasággal el is vetettem. Hiszen már említettem, hogy nem vagyok paranoiás és tudom, hogy nem körülöttem forog a világ. - Te sem örülnél, ha a halál küszöbén senki sem próbálna megmenteni, pedig volt a közelemben nem egy shinigami. Egy pillanata még a ránk támadó lídércet győztek le, majd nem törődve egy haldokló lélekkel tovább állnak. – vázolta fel nekem történetét, amire lassan én is emlékezni kezdtem és az én szemszögemből is látni véltem a történteket. - Ez még nem ok, hogy az összes halálistent megutáld néhány hibájáért. – ekkor eszembe jutottak a bountok, akiket nem nagyon kedveltem egyikük szerencsétlensége miatt, ezért most átértékelődtek a szememben. – És különben is, én is ott voltam és én sem segítettem rajtad, ráadásul most én is shinigami vagyok. Rám több okod lenne haragudni. – próbálom magamra vállalni a felelősséget, hiszen már tudtam, mi hogyan is történt azon a napon. FLASHBACK Amint éppen hazafelé tartott a két testvér, egy hollow jelent meg előttük, akinek hatalmas karmai voltak. Mindketten megrémültek, de Hiroyuki erősnek próbálta mutatni magát és öccse elé állt, hogy megvédje őt. Gyorsan keresett magának egy botot, amivel egy kicsit feltarthatta a lídércet, de a fadarab nem bírt ki erősebb támadásokat és darabokra hullott. A következő csapás pedig már Hiroyuki kapta, aminek az eredménye egy súlyos sérülés lett és a földre zuhant. - Nii-chan! – kezdett kiabálni a kis Shiratori, majd bátyjához akart rohanni, de elindult felé a hollow, ezért megtorpant. Már majdnem elsírta magát, amikor néhány shinigami jelent meg előtte és pár vágással elintézték a lídércet. Miután végeztek a lídérccel az egyik halálisten ránézett a földön fekvő Hiroyukira, aki már nagyon elvérzett és alig volt eszméleténél is, majd elindult Shiratori felé, aki eddig csodálattal nézte a shinigamikat, akik könnyedén elintézték a hollowt. Viszont eszébe jutott testvére, és oda akart hozzá menni, de megállították. - Ne menj oda! Már nem lehet rajta segíteni. – mondta teljes komolysággal az egyik shinigami, miután megragadta Shiratori kezét. Ennek ellenére Shiratori még mindig oda akart menni testvéréhez, de a halálistenek nem hagyták és elrángatták onnan. Ők is tudták, hogy nem lenne jó egy gyereknek, ha végignézné testvére halálát. Shiratori már keservesen sírt, a bátyjáért kiabált és még mindig vissza akart menni. A shinigamik nem tudtak mit tenni, mint hogy módosították az emlékeit, hogy enyhítsenek a bánatán.FLASHBACK VÉGE - Tessék, ölj meg engem! – tártam szét a karomat, hogy megmutassam, nem akarok ellenkezni és csak velem végezzen az összes halálisten helyett. De azért a lelkem mélyén bíztam a bátyámban, hogy nem teszi meg, de ekkor előhúzta a zanpakutouját és elindult felém. Amint suhintott a kardjával, reflexszerűen becsuktam a szemem, de csak egy kisebb vágást éreztem a homlokom bal oldalán. - Nem ölök meg valakit, aki nem is védekezik és főleg nem, ha az öcsém az. – jelentette ki, amiből én rájöttem, hogy még tényleg nem veszett ki belőle minden jóság, csak jól elzárja magában. Letöröltem a vért a homlokomról, majd egy halovány mosolyt eresztettem el bátyám felé. - Nem kell ezt folytatnod, ha abbahagyod, eltusoltatom az ügyet és minden olyan lehet, mint azelőtt. – próbálom meggyőzni, hogyha most visszalép nem lesz semmi következménye a tetteinek. Bár nem tudom, hogy mit tudok elérni a hadnagyi rangommal, de azt is hazudhatom, hogy megöltem az elkövetőt, így nem lesz több támadás, miközben bátyám átszökött az Emberek Világába. - Ez nem ilyen egyszerű. Már elhatároztam magam és nem lépek vissza. – mondta határozottan, magabiztos arckifejezést öltve magára. Ettől féltem a legjobban, hogy még így se akar felhagyni terveivel, hogy segíteni akarok neki. - Hát ez sajnálatos, de nekem kötelességeim vannak, amiket teljesítenem kell és jelen pillanatban az, hogy elkapjalak. Gondolom, ezek után nem hagyod, hogy csak úgy bevigyelek, szóval meg kell küzdened velem. Ez ellen már nem lehet kifogásod, nem leszek védtelen. – jelentem ki, hogyha nem adja meg magát, akkor erőszakot kell alkalmaznom. Bár viszonylag komolyan mondtam el ezt a kis monológot, meg kellett erőltetnem magam, hogy úgy sikerüljön, ahogy. Szépen lassan előhúztam a kardom a hüvelyéből, jelezve, hogy ezt értettem az alatt, hogy nem leszek védtelen, majd rátámadtam bátyámra. Először csak pár bemelegítő csapást mértem rá, amiket vagy elkerült, vagy hárított a saját kardjával. Bár a fejemben számtalan megválaszolatlan kérdés kavargott, amit a későbbiekben majd fel is akartam tenni, mégis próbáltam a harcra figyelni, hiszen még sohasem harcoltam Nii-sannal és nem tudom, mire képes. - Bakudou 9, Geki! – a csapások után előrenyújtom két ujjamat, aminek hatására piros fény veszi körül Hiroyukit. Miután megvoltam a bénítással, egyből neki is kezdtem a támadásnak. - Ó, Nagyúr a hús és csont burka, minden teremtmény, szárnyak suhogása. Te, ki az Ember nevét hordozod, Pokol és Zűrzavar. Tenger hullámzó akadálya indulj dél felé. Hadou 31, Shakkahou! – gyűjtöttem össze a lélekenergiámat egy vörös labdába, majd ellőttem a megbénított bátyám felé. Nem akartam nagyon bántani, de valamennyire meg kell sebesítenem, hogy utána erősebben megbénítsam és véget vessek ennek az egésznek. - Hadou no yon, Byakurai! – hallom bátyámtól az ellentámadást, annak ellenére, hogy még mindig a Geki hatása alatt állt, ami egyenesen keresztül megy a Shakkahoun, így hatástalanítva azt. A Geki miatt pedig folyamatosan fájdalmat érzett és mégis képes volt mozogni tőle. Ha ez még nem volt elég a Shakkahoumat is tökéletesen ártalmatlanította, annak ellenére, hogy maga a varázslat nem volt valami erős, a pontos célzás meghozta a kívánt hatást. - Nem gondoltam, hogy ilyen jó vagy, de ezt tényleg el lehetett várni tőled. – adtam át egy burkolt dicséretet, mert tényleg meglepett a stílusával. Azonban nem adtam fel ilyen könnyen, máris nekiálltam a következő támadásnak. Mögé shunpoztam és gyorsan felé csaptam a kardommal, de várta, hogy hárítani fogja, ezért arra is fel voltam készülve. - Hadou 1, Shou! – mutatok az ujjammal a kardja felé, eltolva az enyém elől, szabad utat adva magamnak egy tiszta vágáshoz. A hátán akarok egy jókora sérülést ejteni, hogy azzal remélhetőleg harcképtelenné tudjam tenni. Ekkor már azt tervezgettem, hogyha sikerül bevinnem Seireteibe, akkor milyen büntetést fog kapni. Reménykedtem benne, hogy nem kap halálbüntetést, hiszen nem ölt meg senkit csak megsebesített és az nem olyan súlyos bűn. Ha szerencsém van, akkor a Féregbolyba kerül, ahol majd meg tudom látogatni, bár akkor meg kéne tanulnom hakudázni, mivel én abban nem vagyok valami jó. Legfeljebb, majd magammal viszem Verát vagy Sakai fukutaichout, akik profik ebben és gond nélkül elintéznek mindenkit, aki lázadni akar. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szomb. Nov. 19, 2011 10:39 pm | |
| Igencsak rosszallóan fogadom első lövésem sikertelenségét, melyet egy könnyed mozzanattal került el célpontom. De nem hagytam, hogy ennyi hatására a sikertelenségből fakadó levertség vegye át az uralmat fölöttem, ezért igyekeztem jó felé terelni az esélyeimet a körbe – körbe való futásos Villámtánc alkalmazásával, mely során többször, alig pár másodperc erejéig megtorpanok, hogy hasonló mód ellőhessek egy – egy Fehér Villámot irányába. Cseppet sem nyerte el tetszésemet, ahogy jómaga is elkezdett velem párhuzamosan futni, szinte egyazon sebességet alkalmazva, amellyel én is előálltam, mert így megnehezítette esetleges célzásaimat irányába. Ráadásul mindvégig egy újabb terv vizionálására törekedett elmém a felől, hogy csalhatnám csapdába ellenségemet, hiszen ezt könnyedén felfoghatom játékos elterelésnek. Viszont sietnem kell, hogyha nem akarok újabb anyag hatása alá kerülni, egyszer már bevetette ezt a trükköt ellenem, s nem kívánok még egyszer felelőtlen mód belesétálni. Gondolataimba mélyedve, meghökkenve tapasztalom, hogy szinte már a sarkamban lohol ellenfelem. Megpróbálom kissé távolabb hátráltatni, de a vaktában való lövöldözésem magam mögé igencsak eredménytelennek bizonyul. Elmélkedésemet megsürgetvén végül egy ötlettel állok elő, így a hamarabb végrehajtásához máris elkezdem az idézés halk mormolását, hogy ez által hatékonyabbá váljon bevetésre készített mágiám, s kevesebb esélye legyen ellenfelemnek a szabadulásra azon bakudou alatt, amelyet használni kívánok. Egy adag Byakurai ellövése után máris idéztem a narancssárga szín kötelet, s feléje dobva igyekeztem lekötni vele, majd szinte azonnal a másodperc ezredtöredékei alatt egy Soukatsuit is kilőttem irányába. Vagyis csupán feltételezett tartózkodási helyére, amiért teljes egészében ösztöneimre hagyatkoztam támadássorozatom során a füsttenger miatt, melyet saját magam kárára sikerült kreálnom. Látószegleti bizonytalanság miatt reishi segítségével a levegőbe szökkentem, s onnan kémleltem a törmelékesőben úszó porréteget, hátha sikerül kiszűrnöm az előzőleg bevetett technikák eredményét. Eközben az előbbi események újra leperegtek lelki szemeim előtt, ahogy memorizáltam egy apró pillanatot, mely némi örömmel is töltött el. Azt véltem kiszűrni, hogy a Széthulló Kör sikeresen mozgásképtelenné tette az ellenfelemet. Feltéve, ha szemem nem csalt a látottak során a nagy összevisszaságban. Így reménykedve sikeremben egyre nagyobb izgatottsággal próbáltam valami apró jelet kivenni a felkavart porrengetegben. Az oly’ hosszú ideig tartó várakozás végül csak – csak meghozta az elmémben tolongó türelmetlenség szülte kérdésekre a válaszokat, egy igencsak váratlan pillanatban sárgás szín kard formájában, amely a barna árnyalataiban játszó füstszerű portakaró között utat törve magának bukkant elő. Igencsak gyorsan közelített, s mire komolyabban felfoghattam volna, hogy igen, ez felém tart, addigra már későnek bizonyult reakció időm. Még hallani véltem Yuki~onna óvatosságra intő, aggódóan csengő szavait. De pontosságát már nem tudtam kivenni, ahogy oldalra vetettem magam, s koncentrációmat befüggesztve, egyensúlyomból ezzel egy időben kibillenve, zuhanni kezdtem. A kedves hangot felváltotta a süvítő szél kellemetlenül hangzó sípolása. Lehunyt szemmel igyekeztem túltenni magamat a hirtelen eseményeken, s ismét összpontosításra bírni magamat, mielőtt túl késő lenne, és nyakamat szegve kötnék ki a földön. Lefelé pillantva szemem sarkából próbáltam felmérni a távolságot köztem és a talaj között, mely cseppet sem kecsegtető eredményt prezentált előttem. Ráadásul elkeseredésemre a kidou kötél vége is már csak foszlányokban lengett utánam, lassacskán lélekszemcsékké materializálódva, beépülve a Rukongai körforgásába. E mellett még a porréteg is ott tornyosult alattam, mely cseppet sem természetes fényét vetette felém, amely azt merte feltételezni elmémben, hogy az általam annyira elkerülni kívánt anyagok egyikében fogok landolni. Ha akarom, ha nem. Reishit próbálván gyűjteni a talpam alá szerettem volna legalább megúszni a kellemetlen találkát a talajjal, de nem igazán látszott sikeredni a dolog, így balomat lejjebb engedve, mutatóujjammal lefelé bökve, préseltem ki magamból a mágiát aktiváló szavakat, miközben jobbommal már orromat takartam a lent tekergő anyag utóhatásának elkerülésének érdekében. - Hadou ni ichi: Shou! – a technikát alkalmazva sikerült a talajtól kicsit feljebb lökve magamat tompítani a zuhanáson, s kevésbé fájdalmasan landolom a kemény talajon. Fájlalva hátamat ültem fel, s közben megengedtem magamnak egy megkönnyebbült sóhajt. Ugyan igyekeztem minden erőmmel azon lenni, hogy visszatartsam lélegzetemet, nehogy teljes egészében kifejtse rám a furcsa levegőben keringő anyag a hatását. Nehézkesen feltápászkodva, a bal karomba nyilalló fájdalom ellenére – mely leginkább megviselte a zuhanást – tettem pár lépést egy kiszúrt irányba, közben tekintetemmel pásztáztam a körülöttem lévő teret, de mindenhol ugyan azt láttam: az indigószín füstszerű anyagot. Roppantul kiszolgáltatottan éreztem magam ebben a helyzetben, s kék íriszembe kiülő zavarodottság is könnyedén elárulta ezt. Rossz érzésem volt, s nem tudtam miért. Elsősorban arra gondoltam, hogy talán a miatt, mert még nem voltam ehhez hasonló körülmények között, de ösztöneim mást sugalltak. Azt, hogy másra figyeljek. Jómagam igencsak szerettem hallgatni megérzéseimre, mintha egyik szemem hiányát ezek mérlegelnék, no meg nem egyszer húztam már velük hasznot. Így hát bölcsebbnek véltem figyelembe venni, mit mondanak. Viszont most kétségek között toporogtam. Bizonytalanul tettem pár lépést hol előre, hol oldalra, egyre inkább kiutat keresve eme füstfüggönyből, amikor váratlanul egy árnyat pillantok meg, nem messze magamtól. Nem kellett sokáig fürkésznem kék íriszemmel, hogy tudjam: felém közelít. Bizalmatlanul nyúlok a számomra biztonságot előidéző zanapkutom markolatához, hogy bal tenyeremet rákulcsolva kis magabiztosságot adjon, ahogy érezhetem Yuki~onna erejét átjárni testemben. A levegőm egyre inkább fogy, s már nem tudom tovább visszatartani, egy megrökönyödött sóhajtás kíséretében jutok az éltető oxigénhez. Bár semmiféle elváltozást nem érzek a körülöttem terjengő füst miatt a tiszta levegő kellemes illatában, jobbnak véltem apránként venni mielőtt újabb ájulásban lehet részem. Érzékeim kiélesedésével vetettem ismét egy pillantást a közeledő árny irányába, immáron megpróbálván kivenni, hogy ki lehet az. Alacsonyabb, mint az illető kit üldöztem, s ellenségemként kezeltem, és Otou-san sem lehet, mivel kizártnak találtam, hogy olyan hamar elintézhette volna azt a másik személyt, ki mellékesen a rokonunk. De akkor ki lehet Ő? Szinte a lélegzetem is elakad, ahogy kirajzolódik előttem teljes egészében a személy, ki elméletileg nem tartózkodhat itt Soul Societyben… Nara Shizune. – O… Onee-san? – egy igencsak imbolygó lépést teszek felé a meglepettség hatására. Mióta Karakurában találkoztam vele, azóta nem láttam, csupán levél formájában tartom vele a kapcsolatot. De most itt van, teljes valójában, előttem. Megrázva fejemet, összeszorított szemmel próbálom észhez téríteni magamat, túlságosan hihetetlen számomra a látottak, nem lehet igazi! Ő nem lehet Shizune Onee-san! - Na, mi van… Tasumi sütije ilyen rossz lenne Yuki-kun? – hallom felhangozni hangját Kaa-san irányába szóló megszokott sértéseivel, mely csupán arról mer árulkodni, hogy Ő az igazi Onee-san. S ráismerésemet tanúsítja erős talpalása arcom irányába, amit a sokk hatására nem tudtam elkerülni, így a földön kikötve, sajgó arcomat fogva, még mindig meglepettség fényében úszó tekintetemmel nézek felé. – Hol a gumicukrom? – kéri számom rajta lekezelő hangnemben kis haszonzsákmányát, melyre cseppet ingerülté válik arckifejezésem. Mély lélegzetet véve igyekszem némi türelmet erőltetni magamra… sikertelenül. – Chh… miért számítasz jutalomra folyton – folyvást Onee-san, hogyha egyszer képen taposol? Cseppet sem impozáns, hogy lesz így valaha is barátod? >-> - felpattanva a földről, próbálok némileg hatásos szöveggel visszavágni az előbbi pofonért, de tekintve, hogy ő egy lány, jómagam pedig az ellenkező nemet képviselem, ráadásul mégiscsak a testvérem… így csak – csak nem üthetek vissza! >_> Egyenesen rám meredve, mintha kutatna valamit elmémben, úgy szemlél irányomba, mielőtt reprodukálna valami feleletet zabos megszólalásomra. - Nem látogattál meg Yuki-kun… csalódtam benned! – felhúzott orral célozz eme igencsak szívszorító szavakkal. Miért mond ilyet, mikor tisztában van azzal, nem tudom egykönnyen elhagyni Soul Society falait? Azzal az ő biztonságát is veszélyeztethetem! - Elnézést kérek… Shizune Onee-san… de tudod, hogy a te javadat szolgálja az, hogy elsősorban papír formájában tartjuk a kapcsolatot. Bármily kellemetlen… nekem sem esik jól. – sütöm le szemeimet, ahogy kipréselem magamból a szívszorító szavakat. Igencsak negatív érzelmek törnek fel belőlem a téma miatt, nem szeretem, egyáltalán nem a levélben való kapcsolattartást. Nem mesélhetsz el szívből jövő dolgokat, semmi olyasmit, melyet testvéreddel beszélnél meg elsősorban. Ráadásul hatalmas kőként nehezedik vállamra az, hogy el kell hallgatnom szüleim előtt ama tudásomról, hogy tisztában vagyok Shizune Onee-san létezéséről. Melyet talán mindörökre eltitkoltak volna előttem, hogyha nem találkozok vele személyesen, egy véletlen folytán. – Onee-san… foglalkoztat egy kérdés… egy kérdés, amit lehet, hogy megbánt téged de… hogy kerülsz ide? Rukongaiba? Ezzel kilétedet veszélyezteted, ráadásul egy misszió közepén vagyok! Nem biztonságos itt lenned. – amilyen nehézkesen kezdtem bele, olyannyira hadarva sikerült zárnom mondatomat. Már nem hiszem, hogy bármiféle illúzió alatt állnék, túlságosan élethű ahhoz, hogy azt mondjam rá, Ő nem lehet Onee-san. Mégis, hogy megbizonyosodjak erről, muszáj megtudnom erre a kérdésre a választ, túlontúl hihetetlen, hogy valóban itt van. - Talán baj, hogy meglátogatom az idióta öcsémet? Mi bajod van Yuki-kun? Sosem látogatsz meg… azt hiszed, egy levéllel lerendezhetjük dolgainkat? >.> - szavaim elhangzására folyamatos változást vélek felfedezni arcán, melyet felvont szemöldökkel konstatálok, s buzgón hallgatom válaszát, melyben végül megmagyarázza ittlétének konkrét okát. Leszóló hangstílusát ugyan már beletörődhettem volna, viszont olyannyira elszoktam tőle, hogy nem bírok eltekinteni felőle. Ez így nem állapot, hogy megint leszól! Mire alapozza a gyengeelméjűségemet? - Ne nevezz idiótának! >_> – harsanok fel, nem tetszés teljes jelét belefektetve a három szavas felszólalásomba, ahogy ingerülté válik arckifejezésem. – Ano… nem baj, inkább csak meglepő. Várj! Milyen dolgokra gondolsz konkrétan? – egy mély lélegzet kíséretében visszanyerem nyugodtságomat, mely végül gyanakvás ruháját ölti magára, ahogy felmerült a levélben szereplő beszélgetésünk komolyabb része. Van, amit nem tudott leírni az üzenetbe? Persze, nekem is vannak ehhez hasonló dolgaim, de mi lenne olyan fontos, mely arra ösztökélné Shizune Onee-sant, hogy veszélyezteti kilétét azért, hogy megossza velem eme gondolatfoszlányát? - Te soha semmit nem veszel észre ugye? Észre sem veszed, mi van a tulajdon nővéreddel! – némi ingerültséget vélek felfedezni arcán, melyet egy jól irányzott pofonnal nyugtáz. Meglepetten bicsaklik oldalra fejem az erős ütés hatására, amiben levezethette ingerültségét, arcom lassan vöröslik az ütés helyén. – De magadra vess… én nem vagyok a mami, hogy mindig mindent a szádba rágjak… öcsém! – kissé elsötétül a tekintetem a dorgáló szavak hallatán, hiszen… igaza van! Van valami, amit az üzenetváltás közben nem vettem észre, valami mely felett balgatag mód eltekintettem. Milyen testvér vagyok? - Igazad van… Shizune Onee-san. Figyelmetlen voltam és semmisnek vettem azt, amit nem kellett volna. Szörnyen sajnálom Onee-san… meg tudsz… meg tudsz bocsájtani? – hangom elcsuklik, ahogy nehézkesen kipréselem a megalázkodással átitatott szavakat. Nem akarom, hogy a vérszerinti testvérem haragudjon rám, szeretném helyre hozni a hibát, amit elkövettem. Remélem… remélem ad egy esélyt, hogy ezt véghezvigyem! - Nem hoztál nekem gumicukrot… úgyhogy nem! – haragos pillantással tornyosul fölém, s egy igen fájdalmas, üdvözlésként is bevetett képen taposással zárja „ vitánkat”. Erejének köszönhetően ismét közelebbi ismeretséget tehettem a talajjal, miközben jobb tenyeremet a fájó arcomnak szorítom. Aztán tettem számban némi tanulmányozást nyelvemmel, hogy megtudhassam minden fogam a helyén maradt e? A teszt rendkívülien nagy örömmel tölt el, amiért mindegyik kár nélkül átvészelte az ütközést, így megkaphattam szám szegletében lecsordogáló vér magyarázatát is, mely egyértelműen szám felrepedéséből származhat, nem pedig a rágásra alkalmas csontokból. S figyelmemet talán kár volt levennem testvéremről, mert szokatlan módon kardot rántva rontott felém, mire félregurultam igen esetlen támadása elől, addigra már lecsapott. Így, a nem igen jeleskedő képzetségével is sikerült kárt okoznia bennem; zanpakutojának pengéje végigszántotta bal vállamat, kikanyarintva belőle egy kisebb darabot. Jobb kezemmel a sajgó, vérben ázó balomra szorítottam, miközben esetlenül kémleltem Shizune Onee-san irányába tettének miértjén töprengve. Komolytalansága és viselkedése ugyan egybevág testvéremével, viszont van valami, melyet eddig nem fedeztem fel… a kötelék hiánya, mely mindig emlékeztet arra, hogy ikrek vagyunk. Máskor szinte megéreztem mélyről áradó szomorúságát, avagy vidámságát, szinte meg tudtam volna fogni őket két kezemmel. De ezek a mélyről előbukkanó érzelmei most hiányoztak, egyáltalán nem sikerült felfedeznem benne, csupán… csupán csak ürességet. S ütései bár valóságról árulkodnak, noha nem hiszem, hogy valaha is fegyvert rántana dühében. Csakis arra merek következtetni, hogy Ő nem lehet Shizune Onee-san. Semmi köze hozzá! Sőt mi több felbosszant, hogy egyáltalán magára merte ölteni Onee-san képét, s még inkább haragra gerjeszt a tudat, hogy majdnem megbíztam benne, s testvéremként kezeltem ezt a másolatot! - Maiodotte, Yuki~onna! – mérgemből származódó mozdulataimmal, oldalamra függesztet tokjából kirántva zanpakutomat szólítottam nevén, gyöngéd hűvös szél lebbenti meg a hófehér szalagokat, mely a kashiriből jön ki, s pengéje felragyogván kirajzolódik a felső ívébe belevésett költői felírat, ahogy szép lassan a fémet felváltja a jég és a rajta tekergő halvány szín mintázat. Keresztvasát ékesítő lila kristályok felbukkannak, miközben markolata is új külsőt vesz fel. Lélekenergiám, testem körül táncol a jég kék és halványzöld szín keverékében, fehér fényesség kavalkádjával összeömlesztve. - Tsumetai mugen no Henkyou… - a kék derengésű körpajzsom, halkan duruzsolt parancsomra felemelkedik körülöttem, ahogy az erőfeloldásomnak köszönhetően sikerült a fojtogató füstöt elkergetnem magam körül, s megpillanthattam valós ellenfelemet az előzőhöz hasonló sárgás fegyverrel a kezében, amellyel felém ront. Kihasználva az apró feltartoztatását hátrább ugrok a másodperc legapróbb töredékeit kihasználva mágiák bevetésére. – Bakudou no ichi: Sai! Hadou no sanjuuni: Oukasen! – húztam el vízszintesen jobbomat a levegőben, melyben Yuki~onna pihent, ahogy megkísérem lebénítani kezének mozgását, majd a Sárga Tűzvillám szélsebesen húzódik fel kardom pengéjére parancsom hatására, majd onnan indulórajtot véve célpontom felé száguld. Szerencsétlenségemre az esés hatását még most is érzem bal vállamban, a vágásról és ütésekről nem is beszélvén, mely ahhoz képest, hogy illúzióként elém bocsájtott testvérem mért rám, egészen valósághű, fájó sérüléseket sikerült beszereznem. - Miképp tudtad megjeleníteni előttem Shizunet? – hátába kerülve Villámtánc segítésével, mérek rá egy felülről indított, függőleges vágást Yuki~onnaval, ahogy a düh által irányítva, eme érzelem meghatározza kegyetlen lépéseimet. - Hogy volt merszed kifigurázni Őt? Válaszolj! – csapásom követően újabb kérdést hangoztatok, cseppet sem zavartatva magamat, hogy talán mibenlétét kellene kiderítenem. Azt, hogy miért csinálta mindazt, amit. Túlságosan felzaklatott az előbb történtek sokasága. Hidegvéremet elvesztve, épp gondolkodásomat eldobva cselekedtem, amit jónak láttam. Csak, mint aki kegyelmet nem ismer, úgy törtem előre, hogy válaszokat kaphassak kérdéseimre... - Spoiler:
Egymillió és még több köszönet a Shizune IC-s közre működésért Nattitól. Hálám örökké üldözni fog, így jobb lesz ha gyakrabban nézel a hátad mögé, nehogy megijesszen! Remélem jó lesz a post, amennyiben van valami kivetnivaló, csak tessék PÜ-t küldeni és igyekszem korrigálni. >.<
|
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szomb. Dec. 24, 2011 11:47 am | |
| Mesélés:
Hajime:
A pajzsoddal meglepted ellenfeledet és eredményes volt a beérkező támadás hárítása. A kidou választásod is megfelelő volt, hiszen sikerült hátrakötnöd Kaito kezét és eltalálnod az Oukasannel, így elvesztette az egyensúlyát és a földre zuhant. Ezzel megtaláltad a gyengepontját, mivel képességei az üvegcséiben lévő folyadékokban rejlik, és ha nem tudja a kezével elővenni azokat, akkor nem érnek semmit. Felé indított kardcsapásod elől még éppen hogy sikerül elgurulnia és a kérdésedre sem válaszolt még. A talajon történő helyváltoztatása után ki tudott szabadulni a béklyóból, hiszen mégis csak ez a leggyengébb bakudou, de talán eddig ez bizonyult a leghatásosabbnak. Következő csapásodnál már szabadok voltak a kezei, így elővett egy fiolát, amiből a kardod felé öntötte a folyadékot. Ez lassan megszilárdult és egy enyhén görbült pajzsot alkotott, hasonlót a tiédhez. - Egyszerűen, az egyik képességemnek köszönhetően láttad azt, amit akartál. Az én képességem ezekben a folyadékokban rejlik, amiknek egy-egy egyedi hatása van. – mutatott az övén csüngő üvegcsékre és ismertette a képességét, mivel tudta, már nincs miért rejtegetni őket, biztos ki lehetett találni eddigi harcuk alatt. Mondandója befejeztével egyszerre két fiolát is a kezébe vett és mindkettőt kinyitotta. Egyiket Hajime felé mutatta, amiből a már ismerős forgószelek csapódtak ki, közben a másikból pár csepp folyadék az égbe szökkent. Már láttad ezeket a technikákat, így nem értek meglepetések, már arra is képes lehetsz, hogy a folyadékok színéből azonosítsd, hogy mire képesek. Kaito, amint elkezdett esni az eső futásnak eredt és egy-kettőre elrejtőzött egy szikla mögé, amíg te a forgószéllel foglalkoztál. Elkezdheted megkeresni, de nemsokára magától is előjön egy újabb karddal a kezében, csak ezúttal nem egyszerű sárga színű, egy kis zöld árnyalat is került bele. Ezzel a karddal könnyedén kivédheti a kidouidat, erről azonban csak azután szerzel tudomást, miután megtámadtad eggyel és ő könnyedén kettéhasította azt, mintha vajat vágott volna. Egy ideig a kardjával próbál felül kerekedni rajtad, de látszólag hasonlóan bántok a karddal, így ez nem sikerül neki. Te azonban már tudod a gyengepontját, ezért kihasználod ellene, amivel több sérülést is sikerül neki okoznod. (Rád bízom, milyen módon okozol neki sérüléseket, csak fájjon neki) Kaito a földön fekszik sebekkel teli testtel és látszik rajta, hogy kezd egy kicsit kimerülni, azonban nem készül feladni az összecsapást. - Ilyen könnyen… nem győzhetsz le. – nyögte ki, majd felvette a kardját a földről és meglepő módon megvágta a kezét, ami vérezni kezdett. Eldobta a kardját, majd kezébe vette a legközelebbi fioláját, amibe belecsepegtette a vérét. A benne lévő folyadék, ami eddig a szivárvány egyik színében pompázott, most koromfekete lett. Nem tudod, mire készül, ezért csak tisztes távolságból nézed végig, amit csinál. Arra leszel figyelmes ezt követően, hogy egy húzásra megissza a fekete löttyöt, aminek következtében szörnyű fájdalmakat érez, amit tisztán le lehet olvasni az arcáról. A következő pillanatban pedig elkezdett sötétedni a bőre és leszakadt róla a ruhája felső része is. Egy szörnyszerű alakot vett fel, ami nagyobb fizikai erőt kölcsönös neki és egy ütést próbál rád mérni, gyorsaságát kihasználva. - Spoiler:
A szönyszerű alak valami ilyesmi lesz, de szárnyak nélkül. Amiután rád támad, csak egy védekezést írj le, a többit, majd a következő posztba, ami egyben az utolsó is lesz. Igen, a következő az utolsó kör lesz (végre).
|
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szomb. Dec. 24, 2011 11:50 am | |
| Tervem, hogy bátyámat hátulról próbálom megsebesíteni, az elején még jól alakult. Gondoltam, hogy védekezni fog kardjával, ezért előre felkészültem rá, hogy kidouval eltolom az utamból, szabad utat hagyva magamnak. Viszont az utolsó pillanatban sikerült elshunpoznia előlem, így csak a levegőbe vágtam. Mivel másodjára sem volt sikeres a támadásom, úgy határoztam, inkább védekezni fogok. Felvettem a védelmi állást kardommal és vártam, mit fog lépni Hiroyuki. Az iménti shunpo után néhány méterre jelent meg tőlem és láttam, hogy elkezdett felém közeledni. Azonban újra eltűnt pár lépés után, majd közvetlen előttem termett kardjával a feje fölött, támadásra készülve. Erősebben megmarkoltam a kardomat mindkét kezemmel, így akartam hárítani a beérkező csapást. Viszont a vártnál több erő volt a támadásban, ezért egy kissé nehezemre esett megtartani a kardomat eltolni akaró pengét. Hogy könnyítsek egy kicsit erőlködésemen, egyik kezemet elvettem a markolatról, majd a pengémre raktam és úgy tartottam tovább. Tudtam, hogyha így folytatom tovább, egy idő után nem leszek képes tovább tartani, szóval ellentámadtam, hogy kikerüljek a szorítóból. - Hadou 54, Haien! – indítok egy tűzgömböt a pengén lévő kezemből bátyám felé, hogy megzavarjam a támadásában és eltávolodjon tőlem. Nem vártam, hogy eltalálom a kidoummal, úgy gondoltam, hogy könnyedén elugrik előle, de nem így lett. A lila tüzem telibe találta és elkezdett égni először a ruhája, majd az egész teste. Ez egy elég pusztító mágia volt, hiszen ötvenes szintű és komoly sérüléseket tud okozni. Nem akartam megvárni, amíg teljesen elég a teste és belehal a sérüléseibe, csak addig akartam húzni az időt, míg kritikus állapotba nem kerül, de még megmenthető az élete. Igazán jól harcolt, egy 11. osztagos is megirigyelhette volna a kardforgató képességét és erejét. Nem kellett sokat várnom, hiszen a Haien nagyon gyorsan eléget mindent, amivel kapcsolatba kerül. Amikor már éppen készültem eloltani az égő testvéremet, azt veszem észre, hogy a test eltűnt és csak a köpenye maradt hátra. Utsusemi. Fölismertem a technikát, mivel én is képes vagyok rá, bár csak végső esetben szoktam használni. Azonnal elkezdtem keresni, hogy hol van most. Hátrafordulva egyből megpillantom, amint egy csapást akar rám mérni közvetlen közelről. Már nem volt időm védekezni, de tennem kellett valamit, nem akartam kettőben végezni, ezért az imént látott technikát alkalmaztam én is és hátrahagytam az utóképemben a hadnagyi karszalagomat. - Bakudou 61, Rikujoukourou! – amint kettéhasadt a hadnagyi karszalagom szalag része, nem tétováztam megbénítani bátyámat. Egy kicsit lihegtem a technika használata után, mint mindig, mivel pár pillanat alatt kellett az egész műveletet végrehajtanom, de próbáltam gyorsan befejezni, míg be nem érek Hiroyuki látószögébe. – Ilyen egyszerű trükkökkel nem tudsz fölém kerekedni. Jobb lesz, ha feladod. Nem tudsz engem legyőzni. – próbáltam magabiztosnak lenni az erőmben, de igazából ez csak a látszat volt, mert én magam sem hittem el, amit mondtam, de ezt az esélyt nem hagyhattam ki, hátha végre feladja. - Lehet, hogy igazad van,… - mondta, amire egy kicsit megkönnyebbültem, hogy kezd jó útra térni és feladja magát. De utána folytatta. – de én mégis megpróbálom. Henjiro, Suishouchou! – úgy tűnik tévedtem és nagy lélekenergia felszabadításnak lettem tanúja, amitől a fénybörtönöm darabokra tört. Annak ellenére, hogy aktiválódott Hiroyuki zanpakutouja, nem láttam belőle semmit, mivel nagy por kavarodott fel. Miután kijött onnan, még mindig nem tudtam megnézni, hiszen volt jobb dolgom is, például a védekezésre koncentrálni, merthogy egyből nekem akart jönni egy gyors meglepetés támadással. Annyit azonban még így is sikerült kivennem, hogy az eddig rendes katanából egy kétélű kard lett és talán egy kicsit rövidebb is. Ami igazán meglepett nem támadt rám rögtön, megtorpant előttem és a kardját olyan szögbe állította, hogy arról visszaverődjenek a napsugarak és egyenesen a szememben landoljanak. Amilyen ósdi trükknek számított, annyira jól bevált, hiszen pár pillanatig sikerült elvakítania és arra kényszerültem, hogy elshunpozzak. Nem gondolkozzak merre mennyek, gyorsan kellett lépnem, nem akartam megvárni, amíg rám támad ilyen védtelen állapotban. A helyváltoztatás után újra rendesen láttam, bár egy kicsit még sajog a szemem a napfénytől, de nem vészes. Amúgy is, mintha valami felsőbb erő küldte volna, elkezdett esni az eső, így már nem kellett a napfény miatt aggódnom. Egy ideig ott álltunk szemtől-szemben pár méterre egymástól és csak figyeltük egymást az esőben. Meglehet, hogy éppen egy taktikát dolgozott ki a fejében, de az is elképzelhető, hogy arra várt, hogy én támadjak először. - Nem hívod elő a kardodat? Én már megtettem. – törte meg először a csendet a bátyám, így legalább megtudtam, mire várt eddig. Hát igen, mindenre gondoltam csak erre nem. - Arra még várnod kell. Amúgy sem mutattál még semmit a kardoddal. – válaszoltam kérdésére határozottan, amivel próbáltam kiprovokálni, hogy használja a shikai képességeit. Még nem hiszem, hogy szükségem lenne a kardom erejére, majd talán miután megismertem mivel állok szemben. - Ha azt akarod, akkor tessék. – tartotta oldalra kardját, aminek a pengéje egy csillanás után lángba borult. Tehát tűz típusú zanpakutouja van, nem gondoltam, hogy ellentétes erőket birtokolunk. Egy idő után elkezdett a kard végén összpontosulni a tűz, egy gömb alakját felvéve, amit ezután felém lőtt. El tudtam ugorni a tűzgömb elől, de nem számítottam, hogy még többet indít felém, főleg nem ilyen rövid idő alatt. Ezek szerint csak az elsőnél kell koncentrálni, a többi már könnyedén megy. Kezdhettem futni a lövedékek elől, jelezve, hogy ez nem olyan nagy szám. Meg kell hagyni, hogy az eső ellenére, nagyon erősnek látszanak a támadásai. Biztos nem hétköznapi tűzről van szó. Később átgondoltam a dolgokat és arra jutottam, hogy nem futhatok az örökké valóságig. Hamar kifáradnék és az csak neki lenne jó, ezért hirtelen megálltam és a kardomra raktam a kezem. - Hiyase, Shinten’ou! – hideg lélekenergia felszabadítás kíséretében előhívtam a kardom shikai formáját, amivel egyidejűleg a felém közeledő tűzgolyó is eltűnt. Gondolom a lélekenergiám ereje tehetett róla, bár nem engedtem ki olyan sokat, lehet, hogy a hidegsége is közrejátszott. – Látni akartad, hát tessék. – mutatom előre kardomat, hogy látni lehessen a nem mindennapi alakját. Jelen pillanatban a környezet nekem kedvez, és ezt addig akarom kihasználni, amíg tudom. Az esővel egy kis extra löketet adhatok a technikáimnak, amit azonnal ki is próbálok. - Tsumetai Gufuu! – rakom a kardomat és a kezemet a szokásos pózba és útjára indítok egy jeges széllöketet, ami számításaim szerint felszed az esőcseppekből és megfagyaszt, növelve a jég mennyiséget. Ha nem talál ki Hiroyuki valami erős védekezést, akkor egy fagyos élményben lesz része. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szer. Dec. 28, 2011 6:01 am | |
| Ideges vagyok, mely miatt nem sikerül befolyásolnom a tudatommal, az általam eredetileg kívánni tett mozdulatokat. Mondhatni ösztönből cselekszem mind amiért, amit az előttem álló tett; volt mersze kifordítani Shizune Onee-san jellemét, eljátszatni egy másolattal, hogy ő az, aztán kegyetlenül szembesíteni az igazsággal! Bár jómagam is hibás vagyok valamennyire, hiszen szemrebbenés nélkül képes voltam belesétálni egy ilyen nyilvánvaló csapdába, de mégis… majd szétszed az ideg, ahogy egyre jobban és jobban belegondolok az előbb történtekbe. Lemoshatatlannak látszódó kárörvendő, aprócska félmosoly húzódik arcomra, ahogy mágiáim sikeres célt találnak. Ugyan elsődleges szándékom az volt, hogy móresre taníthassam a Sárga Tűzvillámmal ellenfelemet, cseppet sem számítottam az eközben elém táruló meglepetésre, s tán’, hogyha Yuki~onna nem is vezeti oda figyelmemet, fel sem tűnt volna. Egy kicsinyke gyengepont, melyet még a hasznomra fordíthatok a küzdelem során, aminek köszönhetően talán békés megoldással is véget vethetek a harcnak és diplomatikus úton megálljt parancsolhatok ennek a félreértésnek. Ráeszmélve elhamarkodott csapásaimra, amellyel az egyikkel a természet lágy ölén tettem kárt, a másikkal pedig egy kétséges siker tárult elém, csupán oly’ hirtelen történő szabadulására nem számítottam. Ismételten egy üvegcse tartalmához fordult segítségül, hogy elkerülje felbőszült második támadásomat. Döbbentem vettem tudomásul, hogy Yuki~onna pengéjére öntötte annak tartalmát, majd a „Jeges végtelen határához” hasonlatos védelem kúszott fel elé, s nemes egyszerűséggel hárította ezzel kirohanásomat. Pár lépést hátrább shunpozva előle néztem rá némi agresszivitást vegyítve letekintő szemlélésembe. Szemem sarkából kósza pillantásokat vetve közben Yuki~onna pengéjére, hogy láthassam semmi nagyobb baja nem esett e, az előbbi folyadék hatására, melyet ráöntöttek. - Csak ugyan… - morogtam orrom alatt, ismét érezve, hogy vérmérsékletem megint kezdi elhagyni a normálállapotot. Mintha önszántamból kívántam volna ebben a szituációban összefutni testvéremmel. Való igaz, hogy régen láttuk egymást és áhítozok egy újabb találkozóra… a levél formájában történő kapcsolattartás cseppet sincs ínyemre, kezdek egyre visszakozni tőle, papír formájában nem oszthatok meg vele mindent, s ez az állapot fordítva is érvényes. Mindenesetre egy dolgot le tudtam vonni mondandójából, hogyha már ilyen értékes információval gazdagított, célpontjaimként akár az üvegeket is kiszemelhetem, mert ha nincs lehetőség számára ilyen fiolák alkalmazása, akkor nem tud semmiféle aljas trükköt bevetni ellenem. Gondolataim sűrű tengeréből visszaterelem magamat a külső események irányába, amint Yuki~onna figyelésre ösztökélt. Homlokráncolva vettem tudomásul az ellenfelem keze ügyébe kerülő két ismerős színnel rendelkező fiolát. Visszaemlékezve a nem is olyan rég történt eseményekre, a tegnapi napra, azon nyomban beugrik a két üvegcse által tartalmazott hatás, s nem is haboztam védekezni ellene. - Bakudou no sanjuukyuu: Enkosen! – pörgetem meg magam előtt zanpakutomat, ezáltal összegyűjtve reiatsumat, s pajzsként megidézve azt magam elé, hogy háríthassam a felém irányított forgószelet. Legutóbb igen megjártam evvel a találkozást és nem kívántam ismételten átélni azt. Hátrább tántorodva a kisebbfajta hurrikán miatt, levegőért kapkodva próbálok erőt nyerni, a bal vállamban érződő sajgó fájdalom cseppet sem kíván semmisé válni, vérző, fájó sebeim pedig megnehezítik dolgomat a lélekenergiám irányításában, emiatt dupla figyelmet kell szánnom bizonyos mágiákhoz való koncentrálásokra. Tekintetemmel kísérlem megkeresni gyáva módon bújócskázó ellenfelemet, bár az általa kreált eső igencsak megnehezíti a dolgomat a szabad szemmel való kutatásban. De reiatsu útján még nehezebb dolgom lenne a felkutatatásban, tudom, emlékszem, hogy ennek a felhőszakadásnak, azaz eredménye, hogy valamiféle módon nem hagy lehetőséget a lélekenergiák érzékelésére. Végül úgy határozok, hogy magam próbálom meg felkutatni őt, nem szeretnék Otou-sannak azzal csalódást okozni, hogy hagyom megfutamodni a bűnrészest. - Bújj elő, most! Csak a gyávák futamodnak meg! – szólaltam fel kissé felbőszülten, amiért keresgélésem nem látszódott túl eredményesnek. Szövegem után eltelt apró másodpercek követően egy nagyobb termetű szikla mögül láthattam előbukkanni a keresett személyt, nem messze tőlem. Így éltem a lehetőséggel, s magamra vettem a kezdeményezés jogát. - Hadou no sanjuusan: Soukatsui! – bal tenyeremet kifelé fordítva, magam elé tartva indítom meg felé a megidézett kékes színű energiát, hogy míg ezzel foglalatoskodik egy bakudou idézésén törjem magamat. Viszont nem várt mozzanataként szelte ketté mágiámat, mintha nem is egy veszedelmes hadou, hanem valami egyszerű hajszál lett volna. Meglepetten hőköltem hátra, egyszerűen nem hittem a szememnek, hogy ez valóban megtörtént. - Ezt… hogyan? – préseltem ki magamból tanácstalanul az alábbi szavakat, bár elsősorban magamnak, így nem várok költői kérdésemre feleletet tőle. Próbáltam mérlegelni magamban esélyeimet, melyek igencsak eltűnni látszottak, hogyha mágiáim semmit sem érnek ellene, míg ez a fegyver a kezében pihen. Karddal tett csapásait gondolati síkomon utazva kicsit nehezen hárítom, a zanjutsuhoz való hozzáértésemről nem is beszélve. Aprócska tudást sikerült csak összeszednem a Hachibantaiban szolgáló tisztektől a kardforgatásról, míg nem ismertem meg Yuki~onnat és csatlakoztam a Kidoushuuba. S mivel a mágia mindig is jobban felkeltette kíváncsiságomat, ebből kiindulva nem is igen foglalkoztam az erről szóló tudásom fejlesztésével. Most ébredek csak rá, hogy ez nagy hiba volt. Még így is, hogy úgy néz ki, hasonlóan kevés tehetsége van a fegyveres harchoz, mint nekem. Ekkor felötlik lelki szemeim előtt az elmúlt percek egy pár emlékezetes pillanata, ahol többek között megtudhattam ellenfelem gyengepontját is. Lassacskán pedig egy terv hozakodott fel elmémben. - Yuki~onna no shiruetto… - fehér derengés kúszik testem köré, ahogy halkan elmormogom két vágás kivédése között a bűvös, zanpakutom technikáját aktiváló szavakat. Ezt követően egy erősebb lökéssel küldöm vissza felém irányított vágását, hogy hátrább tántorítva lehetőségem legyen shunpoval elhátrálni mellőle, majd onnan a levegőbe rugaszkodva – hogy Yuki~onna képességével élhessek – odafent mozoghassak. – Hullj szét, Rondanini fekete kutyája! Nézz végig magadon és égj; tépd fel saját torkodat! Bakudou no kyuu: Hourin! – tenyeremet célpontom felé fordítva idézem meg a narancssárga színű indát, hogy kezei irányába lőhessem, s elméletem szerint lebénítva azokat élhessek gyengepontja kihasználásával, amennyiben sikerült. – Ó, Nagyúr a hús és csont burka, minden teremtmény, szárnyak suhogása. Te, ki az Ember nevét hordozod, Pokol és Zűrzavar. Tenger hullámzó akadálya indul dél felé. Hadou no sanjuuichi: Shakkahou! – a levegőben való tartózkodásomat kihasználván merészelem mindkét mágiához az idézést hangoztatva erősíteni azokat, s a Shakkahouból cirka hármat is ellőttem egymás után. A Vörös Tűzágyúkat ellőve, a felkavart portenger ellenére még egy mágiát kívánok bevetni ellene, amiért semmit sem szeretnék a véletlenre bízni. – Hadou no sanjuuni: Oukasen. – feljebb hátrálva a levegőben kémlelem a felkavart porrengeteget, hogy annak lassú elülepedése során láthassam előtt kidouim által tett eredményeket. Mélyen belül reménykedem abban, hogy nem voltak hasztalanok és sikerült valami hatásosat is elkövetnem velük, s nem csak felvágnom, mely szerint jómagam ismerem eme mágiákat. Bár utolsó Shakkahouim és az Oukasen ellövése során is éreztem, hogy kezdek kimerülni, szapora lélegzetvételem is erről tanúskodik, egyértelmű számomra, hogy nem fogok már sokáig talpon maradni. Sajnos ez a küzdelem nehezebb, mint a Kidoushuuban tett szimulációs gyakorlatok. - Pedig jelenleg a vereség irányába közelítesz. Nem szívesen mondom ezt, de jobb lenne, ha feladnád, azzal egyikünk sem győzedelmeskedne, avagy érné vereségként. Életben maradhatnál. – vetem fel, amint nem éppen fényes állapotban kirajzolódik ellenfelem az elszéledő füstrengeteg mögött. Nem akartam meggondolatlanságokra buzdítani, s nekem sem célom elvenni az életét, hogyha hagyja magát, de reménytelen próbálkozásnak tűnik szép szavakkal történő ráhatást. Ugyanis nem kíván megtántorodni a küzdelem további felétől, erről pedig újabb megdöbbentő lépése is tanúskodott. Meglepetten szemléltem végig, ahogy saját kezét sérti fel a kardjával, majd a sebből kiserkenő piros vért egy színes folyadékkal töltött fiolába csepegteti, mely ennek hatására sötét fekete színárnyalatot vet fel. - Mi… mit művelsz? - el sem tudom képzelni, hogy mit akar elkövetni az újonnan összeállított üvegcse tartalmával, így inkább ott maradtam a levegőben, nehogy valami meglepetés érjen, ami esetleg nekem árthatna. Amiért nem egy meglepetéssel állt elő az eddigi harc során. Költői szavakkal élve, szinte földbegyökerezett lábakkal néztem végig közben a testi elváltozását, mely a fiola által tartalmazott fekete anyag okozott rajta. Nehezen sikerült visszatartanom azon akaratomat, hogy odamenjek és valamiféle úton – módon enyhítsek a fájdalmán, de Yuki~onna figyelmeztetései elgondolkodtattak eme hirtelen jött cselekvési kényszerem felől. Felkészülten vártam, hogy az átváltozása után mit fog tenni, mivel eléggé kimerültem előbbi támadássorozatom során nem igen gondolkodhatok nagy dolgokban, inkább csak a védekezésre kellene összpontosítanom. Fintorogva vettem tudomásul, hogy hirtelen megnőtt gyorsaságát kihasználva egy ütéssel próbál eltenni az útból. A pusztakezes harcnál igen kevés dolgot utálok jobban… >.>” - Tsumetai mugen no Henkyuu… - lehunyt szemmel kísérlek meg védelmemre jobban koncentrálni, hogy lélekenergiám és a térségben felelhető reiatsut kellően vegyíteni tudjam a technikához és védelmemként magam köré vonhassam az így létrejött Yuki~onna pajzsát. A kérdés csupán az, hogy sikerült e, valamiért nem merek felnézni se, hogy láthassam a végkimenetelt. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Jan. 15, 2012 9:17 am | |
| Mesélés:
Hajime:
A pajzsod sikeresen felfogta az érkező ütést, bár szorgosan keletkeztek rajta a jégfagyások. Megpróbálod kihasználni azt az időt, amíg ellenfeled a pajzsoddal foglalkozik és célba veszed kardoddal az üvegcséket, ahogy egyszer már eltervezted. Megkísérlesz minél többet eltalálni egy vágással, hiszen ki tudja mikor lesz még egy ilyen alkalmad, hogy nem rád figyel. Már te is érzed, hogy kezdesz kimerülni, ezért ha nem tudja fioláit használni, neked is könnyebb lesz védekezni. Ahogy beviszed a vágást, egyik zsebét is felvágod, így kiesik belőle néhány dolog. Az egyiket egyből felismered, hogy egy Reiatsu tabletta, ami pótolni tudja a harcban elhasznált lélekenergiát. A másikat pedig egy halálfejes nagyobb gömb alakú pirula, amit nem biztos, hogy felismersz, a 4. osztag használja, kifáradás ellen. A kihullott tablettákat felveszed a földről, minél gyorsabban, hiszen Kaito, már nem a pajzsodra figyel, hanem rád. A lélekenergia tablettát mindenképpen beveszed, hiszen idő kell neki, hogy kifejtse hatását. A másik sorsáról pedig dönthetsz. Ellenfeled ütéseit próbálod elkerülni, amíg erőd egy részét vissza nem nyered. Ez alatt észreveszed, hogy nagyon rendezetlenek a támadásai, mintha nem is gondolkodna, mielőtt támad. Ezt ki is használod, azzal hogy keresel egy nagyobbacska sziklát, ami elé beállsz és várod, hogy rád támadjon. Mielőtt eltalálna, eltűnsz előle és hagyod, hogy a kemény követ találja el, majd a hátába kerülve beviszel egy támadást. Úgy tűnik, hogy betalált a támadásod, mivel meglátszik a sebesülés, de az újdonsült sötét bőre valószínűleg felfogott valamit a csapásodból, mivel feléd fordulva nem látszik rajta, hogy fájt volna neki a sérülése. - Nem okozhatok csalódás Hiro-sannak. – osztja meg veled elhatározását ellenfeled, majd ismét rád támad, miután kiengedett egy nagyobb adag lélekenergiát magából. Módszere nem sokban változott, most is előbb cselekszik, mint gondolkodna, csak ezúttal ha elvéti támadását és egy sziklába üt, az darabokra törik. Ebből láthatod, hogy nagyobb erőre tett szert és nem lenne tanácsos, ha betalálnának ütései. Inkább tartod a távolságot és egy támadássorozaton dolgozol, amivel talán végre földre küldheted. Fárasztó támadásod után elsőre úgy látszik, hogy még mindig képes harcolni, hiszen még állt a lábán. A következő pillanatban azonban összeesik, ezzel megnyerted a harcot, de te is nagyon kimerültél közben. - Végezz velem! Nem kerülhetek, így Hiro-san elé. Örökre ebben az alakban kellene élnem tovább, mivel nem vagyok képes visszaváltozni eredeti formámba. Ennyit megtehetnél nekem. – mondja el Kaito utolsó kívánságát, hogy meg szeretne halni. Odaállsz fölé és végig nézel rajta, megfontolod a kérését és legjobb belátásod szerint döntesz a sorsáról. Talán a legjobb lenne, ha véget vetnél az életének, minthogy tovább kelljen szenvednie egy szörnyetegként. Ha nem ölnéd meg valószínű, hogy börtönbe vetnék vagy halálra ítélnék tettei miatt. Ez a te döntésed. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Vas. Jan. 15, 2012 9:23 am | |
| Nem sokkal azután, hogy kardomból távozott a jégdarabkás forgószél, láttam, hogy Hiroyuki kör alakban kezdi el pörgetni a kardját, ami így egy tűzpajzsot alkot előtte. Már elkönyveltem magamban, hogy a támadásom hasztalan lesz, hiszen a tűt biztos elolvassa a jegemet. Legalábbis nagyon erős tűznek nézett ki. Amikor azonban ismét láttam bátyámat, egyből észrevettem több vágást is a testén, ami nem lehetett mástól, mint a jégdarabkáimtól. Akkor ezek szerint még sem olyan tüzes Hiroyuki technikája. Amíg azon ámuldoztam magamban, hogy sikeres volt a technikám, bátyám erővel a földhöz csapta a kardját, amitől nagyobb, majdnem sárszerű földdarabok szakadtak fel és kezdtek el felém repülni. Az eső még nem áztatta át teljesen a földet, mivel még csak nemrég kezdett hullani a csapadék az égből. Nem különösebben tartottam a földdaraboktól, hiszen nem olyan kemények az eső miatt, de akkor sem akartam, hogy eltaláljanak. Pár lépéssel arrébb shunpoztam, amivel könnyedén kikerültem a törmelékeket. Viszont azt nem vettem számításba, hogy ez csak egy elterelő támadás volt és az igazi éppen most közeledik felém egy nagyobb tűzgolyó képében. Még annyit pont arrébb tudtam lépni, hogy elmenjen mellettem, de kíváncsi voltam, hogy milyen erős lehet ez a tűz, ha nem tudta elolvasztani a jegemet. A tűzgömb mellett állva, egy hangyányit beletartottam a bal könyökömet, mert még sem mehettem bele teljes testtel. Kísérletemben megbizonyosodtam, hogy ereje körülbelül egy alacsonyabb szintű kidou erejével egyezik meg. Ettől még nem becsülöm le, előfordulhat, hogy rendelkezik erősebb támadással is ennél. Legalább már azt tudom, hogy egy hasonló erejű támadással könnyedén tudom hárítani az ilyen szintű tűzgolyót. - Hadou 33, Soukatsui! – úgy látszott nem akarja folytatni a támadást, ezért átvettem a kezdeményezést és jobb kezemet előre nyújtva egy kék tűznyalábot indítottam el bátyám felé. Még mielőtt betalált volna, én is megiramodtam és a kardommal akartam támadni, miközben a támadásból kialakult füst jó álcát biztosít nekem. Amint majdnem a füstfelhőhöz értem, azt veszem észre, hogy egy újabb tűzgolyó száguldozik felém. Már nem volt időm elshunpozni, ezért hátravetettem magamat a földre, hogy át tudjon menni felettem a támadás. Nem éppen a legkellemesebb érzés volt, ahogy a földnek csapódtam, de még mindig jobb volt, mintha eltalált volna a tűzgolyó. Mondjuk a hátsóm egy ideig sajgott a puffanástól, ráadásul még saras is lettem. Miközben hátsó felemet fájlaltam és próbáltam feltápászkodni, Hiroyuki sem tétlenkedett, kiszaladva a füstből, ami már kezdett is feloszlani, egyből rám támadott kardjával, egy felülről érkező támadás keretében. Gyorsan magam fölé tartottam a kardomat és az egyik kezemmel a pengémet fogtam, hiszen így hatásosabb egy fentről érkező támadást védeni. Egy ideig ebben a pózban voltunk és próbáltam minél tovább tartani magamat. - Hadou 31, Shakkahou! – indítok egy tűzgolyót a bal kezemből, amivel a pengét tartottam, amikor bátyám is egy egyidejűleg használta ugyanazt a kidout, mint én. Támadásaink egy nagyobb robbanás kíséretében csapódtak egymásnak, amiből mindketten kaptunk. Egy kicsit furcsának tűnt, hogy kardja tűz képessége helyett kidout használt, de nem is számít, mivel a korábbi tesztemből láttam, hogy körülbelül egyforma erős a kidouja és a zanpakutou tüze. Ahogy a két hadou összetalálkozott egy nagyobb robbanás keletkezett, ami jókora füsttel járt. Mivel ez elválasztott minket egymástól és tökéletes rejtekhelyet is biztosított nekem, ahonnan meglepetés támadást indíthattam. - Hadou 50, Rei no Kuron! – idéztem meg egy klónt magamból, aki kihasználva a füstrejteket, kikerülve egyből Hiroyukira támadott elterelés gyanánt az igazi támadáshoz, ami én akarok véghez vinni. Miután sikerült neki a figyelem elterelés és egyben a bátyám kardjának lefoglalása, én is előjöttem és egy gyors shunpoval megsegített támadást indítottam ellenfelem a bal oldala felé. Még saját magamat is megleptem, hogy valamilyen oknál fogva célba ért sikeresen és egy közepes méretű vágást ejtettem a bátyámon. Ránéztem és egy kis kárörvendő mosolyt intéztem felé sikerem miatt. Ahogy viszont láttam őt különösebben nem hatotta meg, sőt inkább egy gonosz mosoly kezdeményt véltem felfedezni a szája sarkában. Hári is ugortam egyből, hogy elkerüljem a csapását, amivel először ellökte magától a klónomat, majd meg is semmisítette. - Elárulok egy titkot, amit még nem tudsz. Nem foglalkoztatott, hogyan sikerült túl élnem azt a hollow támadást? – kezdett bele mondandójába Hiroyuki egy sunyi mosoly kíséretében. - Ezzel mit akarsz mondani? – adtam hangot értetlenségemnek, mivel nem tudtam mire akar ezzel kilyukadni. Talán találkozásunkkor tényleg nem látszott rajtam meglepődöttség jelenlétével kapcsolatban, hiszen csak nemrégiben tértek vissza emlékeim a hollow támadásról és a vele töltött időről. Azóta pedig nem volt időm ezen agyalni, figyelnem kellett a harcunkra. Bár ő erről az egészről nem tudhat semmit, mivel nem adtam semmi jelét annak, hogy nem emlékeznék rá. - Ahelyett, hogy elmondanám, inkább megmutatom. – folytatta, majd az imént szerzett sebére mutatott az ujjával. Először arra gondoltam, hogy valamilyen különleges gyógyító technikát akar bemutatni, amit ő fejlesztett ki, viszont olyat láttam, amire nem számítottam. A kezét nem is azért tette közel a sebhez, hogy csináljon vele valamit, egyszerűen csak megmutatta, mit kell néznem, de nem volt más jelentősége. Nem hittem a szememnek, amikor az iménti seb néhány pillanat alatt önmagától meggyógyult. - Chousoku Saisei? – ül ki a döbbenet az arcomra, amikor felismertem a lídércek által használt technikát. Egyből meg is fogalmazódott bennem a kérdés, hogy lehet képes erre. Vajon ő is egy vaizard lett, mint Shizune? Azonban nem kellett sokat ezen agyalnom, mivel még mielőtt megkérdeztem volna, megkaptam a választ. - A látszólagos halálom napján, a mellettem elpusztult hollowból egy parazita lidérc került a testembe és megosztja velem a regenerálódó képességét cserébe a gazdatestért. Egy másik lidércben nem tudott kiteljesedni, mivel a maszk elpusztítása után rögtön meghalnak a hollowk, de egy lélekkel más a helyzet. – világosított fel a képesség szerzésének körülményeiről, majd elkezdtem egyből gondolkozni, hogy tudnám kijátszani. Egyből furcsának tűnt, hogy eddig mért nem használta? Már ezelőtt is szerzett be sérülést, de azokat nem tüntette el. A korábbiak kevésbe voltak súlyosak, ebből tudok arra következtetni, hogy van egy limitje, hogy mennyit képes használni és nem akarta a kisebb sebekre elpocsékolni. Szóval csak ki kell merítenem a képességét és máris legyőzhetővé válik. Mostantól mindent bele fogok adni a támadásaimba. - Bakudou 49, Kuro Shitsui! – első kidoummal elvettem Hiroyuki látását és hallását, majd a földbe szúrtam a kardomat. – Ginban! – készítettem egy vékony jégréteget a földön nagyobb méretű kör alakban, utána pedig magam elé tartottam zanpakutoumat és ugyanezt a technikát alkalmaztam, csak most a levegőben és persze kisebb körjeget alkottam. – Hadou 58, Tenran! – abból a kezemből, amelyikkel nem tartottam a kardomat egy forgószelet küldtem a pengén lévő jégre, hogy ellenfelem felé küldjem, ráadásul még két vágást rámértem a körjégre, hogy több jégszilánkká törjön, és bátyám testébe álljanak. - Sanzai suru, kemono no hone! Sentō, kōshō, kōtetsu no sharin. Ugokeba kaze, tomareba sora. Yariutsu neiro ga kōjō ni michiru! Hadou 63, Raikouhou! – átshunpoztam bátyám másik oldalára, közben már bele is kezdtem az idézés mondásába, és amikor megérkeztem egyből el is lőttem a kidout. Támadássorozatom után egy csöppet kimerültem, mivel nem szoktam ennyi kidout használni rögtön egymás után. Bár még lélekenergiám koránt sem fogyott el, így is nagyokat lihegtem a fáradtságtól és vártam, hogy elüljön a támadásból keletkezett füst. - Ennyi nem lesz elég, hogy legyőzz engem és így feleslegesen pazarolod a lélekenergiádat. Nem félsz, hogy véletlen egy bizonyos zöld lötty rád ömlik és elájulsz. Nem mintha aggódnák miattad. – hallom meg Hiroyuki hangját, amint kezd eloszlani a füst és megpillantom, hogy bár támadásom betalált, máris elkezdett begyógyulni a hátán keletkezett nagyobb sebesülés a Raikouhoutól. Elől pedig jégszilánkok álltak ki a testéből, amit el is kezdett kiszedni. A korábbi Tenran-ba nem tettem sok lélekenergiát, mivel csak egy kis löketnek szántam, így Hiroyuki helyzete nem sokban változott. A zöld löttyön egy kicsit elgondolkoztam, hogy mit akart vele mondani, mivel egyből nem jutott semmi eszembe. Gondolom, feltételezi, hogy tudhatom, miről beszél, ezért valami olyan dolognak kell lennie, amit mindketten ismerhetünk. Mivel ő nem volt tagja a Gotei 13-nak, így a vele kapcsolatos dolgokat kihúzhatom a listáról, vagyis nem… a 4. osztag. Emlékszem egy ilyen zöld folyadékra, amit ott láttam, amikor egy sokkos állapotban lévő beteget nyugtattak ki vele. Shinten, egy csepp is elég és az alacsony lélekenergiájúakra cseppentve azok elvesztik az eszméletüket. - Nobore, Shinten’ou! – választom le a körpengét a kardomról és lendülök támadásba mielőtt még teljesen felgyógyulna. Én hátulról támadom meg a kardommal, a körpengét pedig elé irányítottam. – Yuki Dageki! – kezd el havas szellő áramlani a körpengéből, hogy az amúgy sem meleg környezetet még jobban lehűtse. Az eső is segít ebben és a jégtakaró is a földön, lassan kész jég paradicsom lesz a környékből. Közben a támadás próbálkozásomat bátyám kardjának hátratartásával hárítja. Attól, hogy nem lát, még képes érzékelni a lélekenergiámat és nem fél visszatámadni. Kardját belepi a tűz és ellökve magától, előre csapja a kardját, nagy tüzet teremtve maga körül. Ezután pedig egy tűzgolyót lőtt a körpengém felé, aminek egyszerűen megnöveltem az átmérőjét és megvártam, hogy átmenjen rajta és semmivé váljon. Nagy csodálkozásomra azonban nem ez történt. A pengén való áthaladásakor nem történt vele semmi, egyszerűen tovább haladt az útján. Ebből egyből tudtam következtetni, hogy valami nincs rendben a támadásával, hiszen én nem vétettem semmi hibát tudomásom szerint. Eddig nem tartottam nagy fenyegetésnek ezt a tüzet, mivel csak egy gyengébb közepes szintű kidou erejének felel meg a múltkori próbámból ítélve. Egy közepes kidou… Csak nem? Az egész csak egy trükk volt és nincs semmiféle tűz, csak ha kidout használ? Elkezdek csúszkálni a jégen a tűz felé, hogy megbizonyosodjak feltevésem. Már az is furcsának tűnik, hogy ég a jég, így bátran belesiklok a tűzbe, amitől semmilyen fájdalmat nem érzek. Egy akrobatikusnak mondható ugrással, ami igazából nem akrobatikus csak én annak mondom, felülről támadok bátyámra, hogy eltereljem a figyelmét az igazi támadásról. Nem sokkal azután, hogy felemelte a kardját védekezésre, beleirányítottam a körpengét a védtelenné vált testébe. Pontosan akkora volt a körpengém, hogy a mellkasa közepétől a hasáig belevágódott a penge, majd hátra esett. - Egy újabb értelmetlen támadás? És most már vissza is jöttek az érzékeim. – mondta, majd kihúzta a körpengét a testéből, de valami nem volt rendben. – Mi van? Mért nem regenerálódik? – kétségbeesetten nézte a nem gyógyuló sebet, nem értette, hogy mi történt vele. Persze én tudtam, hogy mi van vele és el is mondom neki. - Az előbbi támadásban átvágtam a Saketsu és a Hakusui pontokat, így nem vagy többé képes használni a lélekenergiádat. – világosítottam fel a tényállásról bátyámat, hogy ezt a harcot bizony elvesztette és többé nem lesz harcképes állapotban. Nem akartam, hogy így végződjön, de nem volt más választásom. Meg kellett tennem. - Milyen szerencsétlen kisöcsém van, aki nem tudja befejezni, amit elkezdett. – az előbbi sokk után, szólalt meg ismét Hiroyuki, majd a kezében lévő körpengémet ismét visszatettem a sebbe és még jobban magába mélyesztette, végül pedig egy vérfelköhögés után, félholtan hátradőlt a földön. - Te meg mit művelsz? Ne légy bolond! Nem hallhatsz meg! – kezdtem kétségbeesni, majd letérdeltem mellé és eltávolítottam a fegyveremet a testéből. Próbáltam megakadályozni, hogy becsukja a szemét néhány rángatással kétségbeesetten. - Mindenkinek… ez lesz a legjobb, ha… én meghalok. Most már tudom, hogy… a lelkem mélyén már… egy ideje arra várok, hogy valaki… megadja a kezdő lökést… a halálhoz. – mondta el utolsó szavait, majd lehunyta a szemeit és talán már ekkor meg is halt, de én még nem adtam fel. - Nem fogsz meghalni! Hívom a 4. osztagosokat és ők megmentenek! – továbbra is kétségbeesetten próbálok gondolkozni, mit kéne tennem. Gyorsan elküldtem egy pokollepkét, hogy küldjenek gyógyítókat minél előbb, majd én neki kezdtem saját kezűleg a gyógyításnak. Minél nagyobb adag lélekenergiát próbáltam használni a biztosabb siker érdekében, de nem tudtam mást tenni, mivel nem vagyok 4. osztagos. Miután hosszú perceket töltöttem a gyógyítással bárminemű siker nélkül, nem bírtam visszafogni a könnyeimet. A tehetetlenségemet a föld ütésével próbáltam kiadni magamból, de az sem segített sokat. - Miért kellett meghalnod, miután újra találkoztunk? – ültem le egy közeli sziklára és kezdtem el Hiroyuki testéhez beszélni. Sok mindent akartam csinálni, miután megtudtam, hogy él a bátyám, de ebből már nem lesz semmi. Sok minden járt a fejemben, de nem tudtam elterelni a gondolataimat. Hajimére is rá kellett volna néznem, de ilyen állapotban nem lennék rá képes. Majd az ideérkező 4. osztagosokat odaküldöm hozzá, biztos ő is szerzett sérüléseket és el kell látni. Ekkor megfogtam a homlokom bal oldalán lévő vágást, amit bátyámtól kaptam és elhatároztam, hogy nem hagyom, hogy begyógyuljon vezeklésképpen a Hiroyuki haláláért. |
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szer. Jan. 18, 2012 5:51 am | |
| Szememet gyáva módon, aligha volt merszem felnyitni, hogy láthassam a találat milyen károkat is okozott konkrétan védelmemen, amiért az elmémben nagyjából megbecsült idő alatt – mely során már rég érintkeznie kellett volna testem az öklével – még mindig nem történt semmi. Amint erőt vettem magamon és legyűrtem fóbiás, roppant idegesítő félelmemet tudatomban, szemügyre is veszem a külvilág eseményeit. Kék íriszem apró megcsillanásával támasztom alá átmeneti örömömet, amiért Yuki~onna pajzsa kellő erősségűnek látszódik ellenfelem csapásának fenntartásához. Bár szaporán húzódik fel, s kezd terjedni a halványkék színű pajzsomon a masszív, fagyott jég, mely időmutatóként szolgál védelmemen, aminek mértéke cseppet sem kecsegtető. Nem érzem úgy energiailag magamat, hogy újabb mágia sorozatba kezdhetnék, vagy akár nagyobb lélekenergia szükségletet igénylő támadás kivitelezésével próbálkozhassak. Egyszerűen, mintha a pajzsom felemésztené minden kicsinyke lélekenergia tartalékomat. Leleményesnek kell lennem, hogyha túl kívánom érni ezt a harci hőt, bármennyire nem tetszett Onee-san nevének bemocskolása általa. A szólás is hasonlót igazol: „Lassan járj, tovább érsz” – úgy érzem, a bosszú várhat. Másodperceim egy hasznos mozdulatra koncentrálódnak le. Míg védelmemmel ügyködik, kitűnő rálátást nyújt elhelyezkedésem az ellenfelemen csüngő fiolákra, melyre nyomban felötlik bennem aprócska tervezésem nem is oly’ régről. Ugyan nem ezen a módon kívántam kivitelezni, de ezt most már nem változtathatom meg, így is tökéletes lesz, legalábbis sikerülnie kell! Oldalra kitérek, a fiolái irányába tett vágásom során, amiért pajzsom, mintha csak erre a lépésemre várt volna, apró, pici lélekszemcsékké bomlik szét közben. A pillanat hevében meglepetten tapasztalom, hogy fiolái, melyek nagyobbik felét sikerült kivonnom a küzdelemből, nem kis meglepetéseket hoz maga után. A zsebét ért vágásból, tartalma feltárul előttem, melyet gondolkodás nélkül kapok fel a talajról, miközben a jelenlegi erőmmel telhető leggyorsabban távolodok el villámtáncommal mellőle, hogy jobban szemügyre vehessem azokat. Aligha vetettem egy kisebb pillantást az egyik kezemben pihenő tablettára, máris tudtam mire jó. Könyvekben is olvastam már róla, mely nekem csak jó lehet jelenlegi lecsökkent reiatsum esetében, így további gondolkodás nélkül azon nyomban beveszem, hogy minél előbb kifejtse hatását és szembeszállhassak ellene továbbra is. Így nem kell agyalnom az esetleges menekülési útvonalakon, annál megalázóbb igen kevés dolog van, mint a harcban való elmenekülés. Szerencse, hogy nem kell erre vetemednem! A Juuichibantainak nem hiába lehet a „végsőkig kitartunk” meglátása, bár nem vagyok a tagja, most van merszem élni ezzel. A másik, furcsa tablettát végül zsebre teszem, amiért nem ismertem föl kinézetéről, hogy bármely kötetben olvastam e róla, mely kimondaná hatását, így figyelmemet véglegesen visszaterelhettem a küzdelemre. Igaz tudom, hogy taktikát változtatva védekeznem kell és lehetőleg háttérben tartózkodni esetleges erősebb támadásaitól, míg a lélekenergiát kiegyenlítő pirula nem hat. Bár nem igen tudom, hogy mennyire is bízhatok meg egy 4. osztagos ilyesfajta termékében, de remélem, nem most üt vissza az irányukba táplált negatív véleményem. Ütései, melyek kifejezetten rendezetlennek tűnnek első ránézésre, rá kell jönnöm nem csak képzelem, s egy hihetetlen ötletességből adódó taktika ez, hanem ténylegesen nincs se eleje – se vége lépéseinek. Össze – visszacsapkod, szinte nem is tudok feleleveníteni hasonló eseményt életemből, csupán szorgos fejtörés után tudok felhozni egy részben azonos eseményt még a Kidoushuu edzőtermében való egyik gyakorlás során, ahol az egyik shinigami vaktában lőtte az éppen eszébe ötlő mágiákat. Semmi logika nem volt kidoui szabadjára engedésének, akárcsak most ellenfelem csapásai esetében. Levonva a hihetetlen egyezést egy régi tapasztalatommal kapcsolatban, pillantok meg nagy kutyafuttában egy talajból kimagaslódó sziklát, pár lépésnyire tőlem. Magabiztos, apró kis mosoly húzódik arcom szegletébe, bár esélye, hogy bedől ennek a kicsinyke trükknek igen kevés. De jelenlegi harci vérmérsékletét tekintve, talán magasabbról indul képzeletbeli mércém. Shunpommal megtorpanok a nagyobb kő előtt, s kiszolgáltatottnak tettetve magam bevárom, míg elég közel ér, hogy aztán újabb meglepetésekben részesíthessem, amennyiben nem jön rá a turpisságra. - Hadou no sanjuusan: Soukatsui! – megkerülve, amint úgy véltem elég közel ért felém, szabad kezemmel, tenyeremmel kifelé mutatva lövöm hátba aljas módon a Pusztító kék tűz mágiával. Ugyan varázslatom nem egy erőteljes csapás lett, meglátszik rajta energiám minimuma, melynek töredékét csupán most nyerem vissza a tablettának hála. De legalább a kővel való pofozkodása elég hatásos volt, még ha a kidoum minőségen aluli lett, mondhatni osztagomat megszégyenítő erősséggel bírt csupán. – Remélem ebből tanultál. Jobb lenne, ha feladnád. – magam sem hiszem el, hogy ezt én mondtam. Inkább adnám fel az Onmitsukidounak, mintsem hidegvérrel eltörölném puszta létezését e világról bosszúm gyanánt? Bár a logika és a kiadott parancs ezt követelné meg elsődlegesen, mégis meghökkentő! Értetlenkedve veszem tudomásul megrögzültségét feltételezett „rokonom” irányába. Ekkor jövök rá, hogy ellenfelemet szinte nem is ismerem, hogy tudjam mit, miért is tesz. Nem mintha szándékomban állna mindezt megtudni. Parancsot teljesítek, ez a kötelességem, esetleges többlet információk már összezavarhatják meglátásomat és nem úgy ítélkezek felőle, ahogy egy vérbeli shinigaminak kellene, ezt pedig nem engedhetem meg magamnak! A Gotei 13 kiadta az utasítást ellene, nem törődhetek lelki gyöngéivel, a feladatra kell összpontosítanom! Megengedhetetlen a halálisteneknek, hogy elérzékenyüljenek és meggondolatlanságot tegyenek, az azt jelentené, hogy alkalmatlan a lélek a shinigami lét beteljesítésére. Számomra így is elég teher Onee-san titkát vállamon hordozni, nem tudnék még egy ilyen mértékű rejtélyt elviselni, mely a Gotei ellen szólna. - Én nem okozhatok csalódást a Gotei 13-nak, sem pedig a családomnak. – lehunyt szemmel fogadom el feleletét, melyre hasonlóképp válaszolva nyilvánítom ki egyértelműen a harc további magasztos tétjeit. Fehéres szín lélekenergiám színjátéka testem körül tökéletes tanúbizonyságot tett szavaimra. Egyikünk sem hajlandó csak úgy elveszíteni a küzdelmet, míg a másik végleg földre nem kerül. Hát legyen, jómagam kitartok a végsőkig! Előbbi taktikámmal élve próbálom ismét kelepcébe csalni, viszont hamar rájövök a kellemetlen igazságra, hogy a reiatsujának előbbi nyers megmutatása nem csak színpadias előadás volt, hanem komoly változtatásokat hozott magával. Fizikai ereje, mintha csak megugrott volna úgy nyeste több darabra a szikla maradványait, egyértelmű jelét adva annak, hogy jobb lenne óvakodnom tőle. Villámtánccal való szlalomozással és néha taktikám párszori elismétlése során kezdek el merengeni egy megfelelő támadássorozaton, melyet visszanyert lélekenergiámmal kivitelezni tudok. Bár az épelméjű gondolkodásmódomat rendkívül megnehezíti folyamatos támadása, illetve a néhai sziklából keletkezett kőzápor a felhevített porral karöltve, mely a látásviszonyokat nehezítette meg számomra, így támadásai elkerülését sem igen mondhattam minden szituációban biztosra. Az egyik ilyen portengert végül saját hasznomra fordítottam, amíg ő rendszerint megpróbált felkutatni a szemet zavaró portakaróban, addig részleges látását kihasználva, halkan duruzsolva hangoztattam az egyik bakudou bűvös idézését a jobb hatékonyság érdekében. - Hullj szét, Rondanini fekete kutyája! Nézz végig magadon és égj; tépd fel saját torkodat! Bakudou no kyuu: Hourin! – két ilyen narancssárga kötelet idézek meg, melyek egyikével a kezeit, a másikkal pedig a lábait kötözöm le, bár zavarásra fókuszál eme mágiám, így ha a kettő közül az egyik nem is talál célt, az nem okozz gondot tervem további részének kivitelezésében. – Hadou no sanjuuni: Oukasen! – a sárga színű áramos mágiát Yuki~onna pengéjére vezetve küldöm el az irányába, hogy bénulását kihasználva belekezdhessek egy újabb idézésbe, mely visszanyert reiatsum ellenére is szükséges, mivel csak így érik el mágiáim a megfelelő hatást az elképzelésem szerint, amelyet kivitelezni szeretnék. - Ó, Nagyúr a hús és csont burka, minden teremtmény, szárnyak suhogása. Te, ki az Ember nevét hordozod, Pokol és Zűrzavar. Tenger hullámzó akadálya indul dél felé. Hadou no sanjuuichi: Shakkahou! – egy lánglabdával nem elégedtem meg, idézés nélkül ugyan, parancsát szajkózva, de négyet – ötöt még előttem belőle felé, hogy biztosra menjek egy minimális siker megvalósításának. Az eddig felkavart porréteg, ha nem lett volna elég, mágiáimnak köszönhetően újabb adagot kevert fel a levegőbe, mely a végkimenetel elém tárulását késleltette. Feszülten, levegőért kapkodva, türelmetlenül vártam szétoszlását, melyet Yuki~onna pengéjével levegőben való csapkodásával próbáltam megsürgetni. Tudni akartam mi lett a vége, hogyha elbuktak ezen intenzív támadásaim, akkor még időben tudjak reagálni az esetleges támadásokra ellenfelemtől. Már amennyire sikerülne kimerültségem hátráltatása miatt. Mellkasomban egy rendkívül kellemetlen érzést éreztem, amikor megláttam a portakaró eloszlott résein a még mindig talpon lévő ellenfelemet. Összeszűkült tekintettel vizslattam felé, megpróbáltam kivenni mire készül, amikor összeesésének lehettem szemtanúja. Belül jócskán csak megörültem sikeremnek hála, de az események további fele igen összezavartak. Komor ábrázattal, lassú léptekkel közelítettem meg a fáradtságtól földre zuhant valóját, s hallhattam végig könyörgését. Mások ebben a helyzetben rendszerint kegyelemért sápítoznak, nem életükbe kapaszkodó utolsó ragaszkodó gyökereik eltiprását kérik. - Bár igen furcsa, azt hiszem, megértem miért akarsz eltávozni erről a világról. Megteszem, de nem szívességképpen! – letekintően emelem zanapkutomat a kegyelemdöfés megadására, gyors és fájdalommentes célzást kivitelezésre törekedve. Lehet, hogy nem éppen pozitív meglátásom az irányába, azért mégsem szeretném szenvedését látni. Így is lehunyt szemmel kiviteleztem az általa kért „szívességet”, ezzel elütve minden energiatartalékomat. Kimerülten rogytam térdre a halott test mellett, s fáradtan felnézve még láthattam, ahogy Yuki~onna visszaváltozik eredeti kinézetébe. Fejemben az elmúlt pillanatok eseményei játszódtak le újra és újra, miközben elmémben visszhangzott a kérdés, mellyel kérdőre vontam magamat, hogy biztos ez volt e az a bizonyos megfelelő döntés? Ugyan ezen már igen keveset tudtam elmélkedni, egyszerűen a fáradság győzedelmeskedett felettem, amely felélénkítette a küzdelemben szerzet sebeim fájdalmát. Akaratom ellenére is elvesztettem az eszméletemet a kimerültség és fájdalom együttes hatására, csupán remélni tudtam, hogy Otou-san jól van és elnézi, amiért nem tudtam visszatérni és segíteni neki.
// Elnézést az újabb soook-soook rizsáért, de remélem nem lett annyira szörnyűséges azért emiatt a post! T^T És köszönöm szépen, hogy részt vehettem a küldetésen! >o< Nagyon élveztem! *-* //
|
| | | Ayasegawa Yumichika Globális moderátor
Hozzászólások száma : 122 Age : 32 Registration date : 2012. Jan. 06. Hírnév : 6
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szer. Jan. 18, 2012 6:28 am | |
| Miután befejeztétek harcaitokat, lassan megérkeztek a 4. osztag tagjai, ahogy Nara fukutaichou kérte. Először a földön heverő Hajimé sebeit látták el a helyszínen, majd beszállították a 4. osztaghoz. Shiratorinak kevesebb sérülése volt, de neki is volt mit bekötözni. Neki inkább a lelki sebei voltak súlyosak, amire nem volt gyógymód, csak az idő tudja orvosolni baját. Ő a saját lábán ment be a 4. osztaghoz és egy-két napig tartották bent, de később is visszanézett, hiszen Hajimének egy kicsit tovább kellett maradnia. Látogatása alatt meg tudta köszönni fiának, hogy segített neki a küldetés teljesítésében. Bár az elkövetők meghaltak, legalább a további házrongálások elmaradnak és sikeresen teljesítettétek a rátok kiszabott küldetést. A Soutaichou örülhet, hogy egy darabig nem lesznek további gondok Rukongaiban. Vége - Spoiler:
Köszönöm a részvételt Hajimének.
|
| | | Szayel Aporro Granz Admin
Hozzászólások száma : 712 Age : 35 Registration date : 2010. Aug. 04. Hírnév : 45
| Tárgy: Re: A vér kötelez Szer. Jan. 18, 2012 6:43 am | |
| Nagyon szép és hosszú ( ) postokat írtatok a küldetésbe. Külön szeretnék gratulálni legújabb mesélőnk első sikeres meséléséhez. Jutalmatok 3500 LP és 3500 ryou. |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: A vér kötelez | |
| |
| | | |
1 / 1 oldal | |
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|