|
|
| |
Szerző | Üzenet |
---|
Tamachi Rei Daitenshi
Hozzászólások száma : 458 Age : 35 Registration date : 2009. Jun. 06. Hírnév : 52
Karakterinformáció Rang: Tenshi Hovatartozás: Daitenshi Lélekenergia: (25250/30000)
| Tárgy: Az SSG megalakul - Vera és Tomoko összecsapása Szomb. Szept. 04, 2010 10:14 am | |
| Amikor Abarai taichou felkeresett, még nem sejtettem, hogy egy ilyen megtisztelő feladatot fog rám bízni! Egy edzés meg egy kis harci kiképzés mondjuk teljesen természetes dolog kell, hogy legyen az Onmitsukidou főparancsnokának, és már tényleg egészen beilleszkedtem az osztagba, Kotomi-chan visszajelzései alapján pedig még jól is teljesítek, mint kapitány, de akkor is! Tomoko fukutaichou egyike azon embereknek, akiket nagyon tisztelek a szakmai sikerük és képességeik miatt. Igazi példaképpé, egy hőssé nőtt a szememben, hiszen ő az egyetlen olyan shinigami, akit ismerek és betéve tudja a törvénykönyvet! Ez a lexikális tudás máris elég ahhoz, hogy elkápráztasson, és biztos vagyok benne, hogy mindenki más is ugyanannyira tiszteli ezért, mint én. Hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy erős kezű, hatékony vezetőként szolgálja társadalmunkat, ebben a korrupt világban pedig igenis, szükség van olyanokra, akik önzetlenül, önfeláldozásra is hajlandóságot mutatkozva végzik kötelességeiket s érik el maguk elé kitűzött céljaikat bármi áron! *.* Követendő például szolgál minden shinigaminak, na meg mindaz, amit a Nőegyletért tett, egyszerűen elképesztő! Bizonyára nem csak én érzek így Tomoko hadnagy irányában, teljesen biztos vagyok abban, hogy egész Seireitei ugyanazzal a mély tisztelettel viseltet iránta, mint jómagam. ^^ Hiszen mindene megvan, amiről egy erős nő álmodozhat. Remek karriere van, kitűnő ismeretei a szabályokat illetően, határozottan lép fel bármiféle hátráltató elem ellen, mely szennyezi társadalmunkat, és még jól is néz ki! Alig bírtam összeszedni magam, amikor Abarai taichou személyesen kért meg arra, hogy kezdjek már vele valamit, annyira el voltam ámulva. Valami olyasmit magyarázott, hogy harci felkészültségén kéne javítani, mert a sok aktakukacoskodástól talán megkopott a harci tudása. Teljességgel megértem aggodalmait, hiszen velem is elég gyakran előfordul, hogy az arányokról megfeledkezve többet foglalkozok a mappák csinosítgatásával, mint az erőnlétem fejlesztésével. Utóbbival még mindig vannak problémáim, hiszen ha harcolok, azt sosem erőből teszem. Még mindig függök zanpakutomtól, és ha harcot akarok nyerni, akkor kénytelen vagyok aktiválni, hogy Kagamival mérjem le célpontomra a végső csapást. Természetesen az osztagunkban erre a piros betűs ünnepnapra rendnek és fegyelemnek kell lennie, de akármennyire is igyekszem legalább egy lustálkodó tisztet fülön csípni, rá kell, hogy jöjjek, az osztagom túl tökéletes és senki se tudna semmibe se belekötni. Még az egyenruhát is tökéletesen viseli mindenki. :/ A kedvenceim még mindig az osztag egyes területét figyelő őrök, a viselkedésüket mintha a Buckingham palota őreitől tanultál volna, és akárhogyan is grimaszolsz vagy bármilyen viccet is mesélsz nekik, lehetetlen provokálni őket. Még a szemöldöküket se vonták fel akkor, amikor egyszer a reggeli kapkodás miatt fordítva vettem fel a haorimat. Bár azért mégis csak kedves lett volna tőlük, ha esetleg jelzik számomra ezt a kis bakit, hogy ne kelljen narancssárgában küldetésre mennem. >.> Na mindegy, most nem idegelhetem magam ilyen apróságokkal, s miután a tükörben megcsodálva magamat ezredjére is megnyugtatom magam, hogy tökéletesen áll rajtam a visszafogott sminkem és a ruházatom minden egyes redője is pontosan úgy hullámzik, ahogyan azt én – és a kapitányok viseletéről szóló szabályzat – akarjuk. Minden készen áll a különleges vendé fogadtatására. Már csak abban reménykedhetek, hogy elég jó vagyok Tomoko fukutaichounak arra, hogy a kapitánya által rám bízott feladatot elvégezhessem és sikerrel teljesítsem. - Üdvözöllek az osztagnál, Tomoko fukutaichou! – igyekszem legyűrni kitörni készülő fanságomat, s kicsit idegesen, de azért a formalitásoknak megfelelően meghajlok előtte, hiszen ez is a köszönts része. Igen, ideges vagyok, hiszen ha valaki, akkor ő biztosan képes objektív szemmel tekinteni az osztagra, hogy aztán eldönthesse, hogy valóban megfelelően végzem-e a magamra vállalt terheket, amik a kapitánysággal járnak. - Remélem, hogy elégedett lesz mindennel… Az edzőterem, igen, az pedig erre van… Mi a benyomása az osztagról? – kérdem meg elhalkuló, bátortalan hangon, hiszen a tény, hogy az a személy lépked mellettem, akit ilyen nagyra tartok, bőven elég arra, hogy már-már az ájulás szélére kergessen. Mi lesz, ha nem tetszik neki az osztag? Vagy ha pont akkor tüsszent valaki, amikor elsétálunk mellette? Vagy ha cigarettacsikkeket találunk a földön… T_T Annál nagyobb megaláztatást nem viselnék el ebben a helyzetben. |
| | | Kamioka Rosa 5. Osztag
Hozzászólások száma : 219 Age : 31 Tartózkodási hely : Az 5. osztag, vagy a Kamioka birtok környékén Registration date : 2010. Mar. 19. Hírnév : 7
Karakterinformáció Rang: Hadnagy // A Kamioka-ház feje Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (16400/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Vas. Szept. 26, 2010 8:19 am | |
| Rémálom3 - Társalgás az éjszakában Végre egy újabb nap végére értem. Mostanában a nemesi teendőim is a felükre csökkentek így több időt tölthetek az osztag területén és az éjszakáimat is itt töltöm. Persze itt nem olyan kényelmes mint a birtokon lévő szobámban, de azért nincs miért panaszkodjak. Egyedül az ételekkel van bajom, de azt majd valamikor megemlítem Verának ha találkozom vele. Ő biztos tud majd kezdeni valamit a problémával. Hisz én úgysem tehetek semmit. Mindössze csak 4. tiszt vagyok. Parancsolni mindössze azoknak tudok akik az én egységemben vannak, azoknak is csak küldetés vagy feladat elvégzése alatt. De ez már csak a jövő meséje, most nem vár rám más, mint a pihe puha ágyikó. Gyorsan átöltöztem a kiskutyás mintákkal ellátott pizsimbe. Érdekes mód ez a ruha elnyerte az Enyém és Hotaru tetszését is, úgyhogy nyugodtan hordhattam. Elég érdekes, hogy amióta ilyen jól kijövünk egymással mind a ketten jobban odafigyelünk a másikra, régebb pedig mintha direkt törtünk volna egymás orra alá borsot. Bebújva az ágyikóba és lehajtva a fejem a párnára pár pillanat múlva már az álmok útvesztőjében jártam. Az első kép ami megjelent előttem az a birtok kertje volt. Valamiért tabunak éreztem odamenni, ezért csak távolról figyeltem mindig, most viszont ott álltam a kellős közepében. Pontosan olyan volt, mint amilyennek a mai nap láttam, mikor egy kicsivel hosszabb pillanatra álltam meg nézni azt. Nem messze onnan ahonnan álltam gyermekek nevetését hallottam. Lassan elindultam a hangot követe. Kicsit úgy éreztem magam, mintha Alice szerepét vettem volna fel és a kis fehér nyuszit követném, amelyik folyton elszalad. A hangot követve egy nagy bokor elé érkeztem. Most már tényleg úgy éreztem magam, mint az említett lány. A hangokat továbbra is hallottam a sövény túloldaláról. Mély levegőt vettem és beléptem a sövénybe. Mikor újra talajt éreztem a talpam alatt, eléggé meglepődtem. Most már nem a kertben voltam, a helyszín megváltozott, ugyanis most már abban a hatalmas bálteremben találtam magam, amiben a zanpakutouim lelkét megismertem. Halk keringőzene szólt, bár sehol sem láttam bármit is amiből a hang származhatott volna. A távolban három alakot véltem felfedezni. El is indultam volna feléjük rögtön, csak sikerült majdnem megbotlanom a saját ruhámban. Az a gyönyörű kék ruha volt rajtam, amit kifejezetten, csak fontos ünnepi alkalmakkor veszek fel. Felsóhajtva fogtam meg a ruha szoknya részét és elemelve azt a földtől sietős léptekkel indultam el a három alak felé. A hosszú séta után, mert hogy a bálterem eléggé hatalmas volt, közelebbről is szemügyre tudtam venni a három alakot. Ketten belőlük táncoltak, a harmadik pedig a falnak dőlve nézte őket. A három személy Hotaru és a zanpakutoum két lelke volt. Másik énem épp egyikükkel táncolt. Mikor észrevett engem mondott valamit, de semmit sem hallottam, csak azt láttam, hogy mozog a szája. Mielőtt még gyanakodhattam volna Freya lépett elém, ugyanis ő volt az a bizonyos harmadik személy aki eddig a táncosokat nézte, majd kezét felé nyújtotta. ~Biztos táncolni akar... Futott át a gondolat a fejemen, majd a kezemet az övére helyeztem. Éreztem amint a keze a derekamat megfogja, majd a szabad kezemet a vállára helyeztem és mi is táncolni kezdtünk. Lassan kezdett kissé nyomasztóvá válni a hangulat. A zene sem volt az igazi és a táncban is mintha lett volna valami furcsa. Valami ami miatt úgy érzem, hogy kilók zuhannak a testemre minden egyes lépést követően. Mikor az érzés már-már fojtogató kezdett lenni, elhatároztam, hogy megkérdem mi is folyik itt tulajdonképpen. Mély levegővétel után felnéztem a táncpartneremre. A szavak a torkomba fagytak. Freya arcán, most nem a megszokott maszk volt, az arca vörös és fekete színekben pompázó füstszerűség volt. Ijedtemben ellöktem magamtól a lányt, viszont hamar megbántam azt hogy ezt tettem. Mintha kinyílt volna a lábam alatt a talaj, hirtelen tökéletes sötétség vett körül és zuhanni kezdtem. Most már biztos, hogy a Csodaországba kerültem, de hogy jutok ki innen. - Készülj! Hamarosan találkozunk! Hallottam egy számomra teljesen ismeretlen hangot. És különben is mit értett azon, hogy hamarosan találkozunk és miért, mire készüljek? Tovább gondolkodni, már nem volt időm ezen, mert hamarosan erős szúró fájdalmat éreztem a mellkasomba és az ágyon felülve pillanatok alatt kinyíltak a látószerveimet takaró fedők. A szívem körülbelül kétszeresével dobogott, az arcomon verejték futott végig és lihegtem, mint az az őz, aki az őt üldöző farkashorda elől menekült el hosszas üldözés után. Egyszóval roppant szörnyű ébredés volt. - Biztos csak egy álom volt. Próbáltam nyugtatni magam és önkénytelenül is a falnak támasztott tükörre néztem. Az addigi színem gyorsan átment a fehér legvilágosabb változatába. A tükörben az a Freya állt akivel az álomba táncoltam. Sikoltásomat a kezemmel fojtottam el és önkénytelenül is összeszorítottam a szemeimet. Vártam, hogy meghallom azt az ijesztő idegen hangot, vagy hogy megtámad, de semmi sem történt. Pár pillanat után kinyitottam szemeimet. A látásom ismét homályos lett, de szerencsére a szoba üres volt. - Mi a franc volt ez? A hangom még mindig remegett az ijedtségtől. Ennyire még sosem féltem semmitől. Lassan visszamásztam az ágyhoz és a mellette lévő szemüveget az őt megillető helyére tettem, ezzel kitisztítva a látásomat. A tükörből, merthogy a tekintetem először oda vándorolt, most csak a saját tükörképem nézett vissza rám. Szó mi szó eléggé sápadt voltam. ~ Hotaru! Nem tudod mi volt ez? Hotaru? Kutattam a fejemben másik személyiségem után, de nem válaszolt. Megint eltűnt. Már megint egyedül hagyott. Felkaptam a zanpakutouimat, mert hát egy ilyen figyelmeztetést azért eléggé komolyan kell venni, még ha hallucináció volt is az egész, majd kiléptem a szobámból. Odakint telihold volt és kísérteties fénnyel árasztotta el az osztag területét. Miért kell minden pont ellenem összedolgozzon és miért pont ma? Kardjaimat készenlétben tartva futottam a folyosólabirintusban. Nem érdekelt, hogy merre vagy hova csak legyen ott valaki. A folyosókon mégsem találkoztam senkivel, pedig ilyenkor kéne őrjárat legyen, vagy olyan emberek akik nem tudnak aludni. Hamarosan elértem az edzőtermet ahonnan fény szűrődött ki. Megdermedve álltam meg az ajtajától pár méterre. ~ Mi van akkor ha annak a hangnak a tulajdonosa van odabenn? Teljesen felkészületlen vagyok, most mit tegyek? Nyert elsőbbséget eme gondolat a fejemben. Mit nem adtam volna most azért, ha Hotaru megjelent volna. Nem érdekelt volna ha lehord amiért az éjszaka közepén hallucinálok, majd pizsamában kardokkal felszerelve rohanok fejvesztve a folyosókon. Mit meg nem adtam volna ha csak megszólal. De mit tehetnék? Be kell mennem és meg kell néznem mi, vagy ki van odabenn. Egyrészt azért is mert a 2. osztag tagja vagyok és ha betörő akkor így is úgy is likvidálnom kell, mert behatolt. Nincs mit tennem e kell mennem... Így haladtam egyre közelebb az ajtóhoz, majd mindenre felkészülve léptem be abba a távolságba aminek köszönhetően az ajtó magától kinyílt. Először a hirtelen erős fény elvakít és védően emelem magam elé a sayájukban lévő kardokat. Mikor a vizuális érzékelésem helyreáll egy szinte teljesen üres edzőterem látképe kerül elém. Csupán egyetlen egy személy tartózkodik benn... - Vera!? Ez egyszerre volt meglepetés és megnyugvás számomra. Legalább nem egy sohasem látott szörnyeteg van előttem aki a halálomat kívánja. Kardjaimat leengedve lépek be a terembe. - Mit csinálsz itt az éjszaka közepén? Kérdem tőle kissé remegő hangon, hisz az elmúlt 5 perc időtartama alatt felgyülemlett feszültség most mutatkozik meg rajtam. A lépéseim is bizonytalanok és szinte úgy remegek, mint a nyárfalevél, vagy az a rezgő puding amit annyit lehet látni a tévében. |
| | | Hayakawa Tasumi 8. Osztag
Hozzászólások száma : 143 Age : 26 Tartózkodási hely : Shiratorival, küldetésen, 8. osztag területén Registration date : 2010. Aug. 17. Hírnév : 8
Karakterinformáció Rang: Masaki tetkó-pádávánja *w* Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (16300/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Szomb. Okt. 02, 2010 9:02 pm | |
| Találkozásom Rosa-channal ~ Ébredj, hétalvó! ~ kapok egy igen kedves ébresztést, reggel hat vagy hét vagy tudom is én mikor, minek következtében az ágyról a földre kerülök. ~ Jó, van, jó van, fenn vagyok. ~ morgom. Lassan odacsoszogok a fürdőhöz és rendbe szedem magam. Felveszem mindennapi shinigami ruhám, majd felkapom szeretett katanám és már frissen és üdén indulok el az edzőterem felé, mivel eszembe jutott, hogy mióta a 2. osztagnál vagyok, nem edzettem. A kihalt folyosókon sétálva megállapítom, hogy valószínűleg még tényleg nagyon korán lehet. ~ Minek kellett ilyenkor felkeltened? Gonosz vagy! ~ fedem meg pengém lelkét. ~ Nem vagyok gonosz, csak előre látó. Szokj hozzá a hirtelen ébresztésekhez. Például, ha valaki, akinek nagy ereje van, betör a 2. osztag területére és téged felkeltenek hajnali kettőkor, hogy segíts. Csak nem csoszoghatsz össze-vissza, álmosan. ~ oktatott ki Rakurai. ~ 1. Ez egy igen szélsőséges helyzet, nem hiszem, hogy ilyen megtörténhetne. 2. Utálom, ha felkeltenek. Tudod, hogy ilyenkor tombolni tudok. ~ hangoztatom ellenérveim. ~ Nem érdekel. Ez elől nem menekülhetsz. ~ Gonosz vagy. ~ zárom le a beszélgetést. Mikor az edzőterembe érek, nem is csodálkozom, hogy első vagyok. Rakurait ismerve olyan hajnali 5 óra körül lehet. Meglátok egy gyakorló bábut és odamegyek hozzá. Zanpakotumat nem veszem elő, egy bábu ellen minek? Célirányos rúgásokkal és ütésekkel bombázom a bábut, mikor lépteket hallok és az edzőterem ajtajának nyílását. Ekkor abbahagyom a bábu kínzását és megnézem, vajon ki tévedt be ide ilyen korai órán.
A hozzászólást Hayakawa Tasumi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 02, 2010 10:05 am-kor. |
Hozzászólások száma : 219 Age : 31 Tartózkodási hely : Az 5. osztag, vagy a Kamioka birtok környékén Registration date : 2010. Mar. 19. Hírnév : 7
Karakterinformáció Rang: Hadnagy // A Kamioka-ház feje Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (16400/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Vas. Okt. 03, 2010 7:08 am | |
| Újonc az osztagban ~ Ismerjük meg Tasu-chant *.* Az éjszakám zökkenőmentesen telt, vagyis úgy aludtam mint a téli bunda nyáron a szekrény hátuljában. Már nem is tudom, hogy mi fárasztott ki ennyire, az hogy a sok vénembert kellett hallgatnom, vagy az, hogy utánuk nekem kellett takarítani, mert a személyzet már megint nem tudja jól végezni a munkáját. Még tiszta szerencse, hogy amikor Japánba költöztem még mialatt éltem, megtanultam ellátni magam. Igaz, hogy ha nem így lett volna akkor most hagytam volna a fenébe, de hát ez van, a megszokásnak már ekkora a hatalma. Mindegy is, az a fő, hogy tegnap szinte beledőltem az ágyba, igaz azt még mindig nem tudom, hogy hogy kerültem az osztag béli hálószobámba. Biztos ebben is Hotaru keze van. Remélem semmit hülyeséget nem csinált mialatt én beszámíthatatlan állapotban voltam. Miután sikerül kikecmeregnem a pihe-puha és jó meleg ágyacskából az utamat először a zuhanyzó felé vettem, majd a zuhanyrózsa alá állva engedtem, hogy a vízcseppek végigfolyjanak a testemen. Ezt a pillanatot semmiért sem adtam volna, roppant nyugtató volt fejemet a falnak döntve állni és csendben relaxálni. Szerencsére azért nem kellett búsuljak, hogy netalántán elfogy a meleg víz, hisz itt ez nem történhet meg. Sehogy sem. Ha pedig megtörténne akkor elsőként jelentkeznék a12. osztag recepciós irodájában kivont karddal. ^^" ~ Ébresztő kislány. Még a végén olyan ráncos leszel mint egy vénasszony. Csendült fel másik személyiségem altja, ezzel rántva ki engem a meditatív és relaxáló állapotból. Mindig képes volt arra, hogy olyankor szólítson meg, amikor nem kéne. ~ Muszáá~j? Adok hangot nemtetszésemnek és annak, hogy nincs kedvem kivánszorogni a meleg víz alól. ~ Muszáj. Nem nyaralni vagy itt. Különben is megint el akarsz késni az edzésről? ~ De hát tegnap sem késtem el. Sőt én voltam ott először. ~ És ma is ott leszel. Indulj.... Fejezte be a beszélgetést ellentmondást nem tűrve. Miért is hagyom, hogy ilyen korán kirángasson az ágyból? Egy sóhajtás keretében zárom el a vizet és tekerek magam köré egy törülközőt. Mindig elrontja az ember kedvét. Különben is kibírta volna azt a pár percet amit még fürdéssel szerettem volna tölteni. Miután kiértem a fürdőszobából átöltöztem a mindenki által elfogadott shinigami egyenruhába, majd rendbe szedtem magam. Mégsem mehetek ki az utcára olyan fejjel, mintha egy nagy gombolyag lenne a hajam helyén. Miután elviselhető kinézetet küzdöttem magamra, mivel, hogy úgy tűnik ma reggel mindenki ellenem van, elindultam az edzőterem felé. A távolságot egy kis sétával tettem meg. Nincs értelme rohanni, hisz mások ilyenkor még a lóbőrt húzzák. - Nocsak... Álltam meg az ajtó előtt, hisz bentről hangokat hallottam. Mégpedig arra utaló hangokat, hogy valaki épp rendezi a nézeteltérését egy gyakorlóbábúval. A hangjából ítélve lány... és még csak most kezdte nemrég, hisz a légzése még stabil és egyenletes, a lábai sem csapódnak a padlóhoz. Egyszóval alig pár perce lehet itt. - Jó reggelt! Ugye nem zavarok? Léptem be az ajtón mosolyogva. Persze azt már tudom, hogy a kérdésemből biztos, hogy le fogja szűrni azt, hogy tudtam, hogy benn van, de hát majd megmagyarázom. Lehet, hogy ő is hülyeségnek fogja tartani azt, hogy a hallásom és a szaglásom jóval fejlettebb mint bármelyik shinigamié. De istenem ez van és kész.... |
Hozzászólások száma : 143 Age : 26 Tartózkodási hely : Shiratorival, küldetésen, 8. osztag területén Registration date : 2010. Aug. 17. Hírnév : 8
Karakterinformáció Rang: Masaki tetkó-pádávánja *w* Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (16300/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Hétf. Okt. 04, 2010 4:26 am | |
| Találkozásom Rosa-channal - Szia! Nem, nem zavarsz, gyere csak nyugodtan! Örülök, hogy van itt rajtam kívül valaki. Még nem találkoztunk, nemrég jöttem az osztagba. Hayakawa Tasumi vagyok. - sétálok oda hozzá és hajolok meg. ~ Ne téveszd szem elől! Ki tudja, milyen személyisége van a lánynak! ~ aggodalmaskodik megint Rakurai. - Jaj, de paranoiás vagy! - sóhajtok fel és rájövök, hogy hangosan mondtam ki. Úristen, szegény lány! Mit gondolhat rólam! - Bo-bocsánat, nem neked mondtam! Csak a kardom lelke mindig minden miatt aggódik. Ezért hívom paranoiásnak. Örülök, hogy összefutottunk, már kezdtem unni ezt a mozdulatlan ellenfelet. - mutatok a bábura. - Érdekes, hogy nem lepődtél meg, hogy van benn valaki, hanem már tudtad, mielőtt bejöttél. Bár ezeket a tompa puffanásokat, amikor elverem szegényt, könnyen meg lehet hallani. Legalábbis szerintem. - mosolygok rá a lányra és nagyon remélem, hogy nem rémítettem el magamtól a kifogyhatatlan beszélőkémmel. Vera útbaigazításának köszönhetően, melyet korábban kaptam tőle, egész könnyen tájékozódom. Kíváncsi vagyok, ez a lány szereti-e a sütit. - Mondd, szereted az édességeket? Én nagyon! Ha szeretnéd, sütök neked valamikor valami finomságot! Már Verának... vagyis a Taichunak is megígértem, hogy kap tőlem egy adagot, de még nem tudtam beváltani az ígéretem, úgyhogy az övével együtt, szívesen csinálok neked is! Azt hiszem, ma este ráérek sütögetni... legalábbis, ha nem jön közbe valami. - vigyorgok újra, a valószínűleg eléggé elképedt lányra. Tuti, hogy Verán kívül mindenki hülyének fog nézni az osztagban a szófosásommal, kivéve, ha újonnan megismert társamban rokonlélekre találok. Remélem jó ellenfél. Szívesen összemérném vele az erőmet. ~ Te mindig csak a harcra tudsz gondolni? ~ hallom meg Zampakotum lelkének elégedetlenkedő hangját. ~ Nem. De kíváncsi még lehetek, nem? Vagy azt is megtiltod nekem, mami? ~ szólok vissza neki, bár most hogy így belegondolok, elég goromba voltam szegénnyel. De hát felkeltett! Korán! Ez pedig nagyon nagy bűn! ~ Én csak szeretném, ha kicsit óvatosabb lennél. ~ Jó, rendben! ~ zárom le beszélgetésünket és figyelmemet újra a lány felé irányítom.
A hozzászólást Hayakawa Tasumi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 02, 2010 10:06 am-kor. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Kedd Okt. 05, 2010 7:13 am | |
| Újonc az osztagban ~ Ismerjük meg Tasu-chant *.* -Semmi baj. Veregettem meg finoman a vállát, miközben elmentem mellette, majd kis séta után megálltam a terem közepetáján. - Az én nevem Kamioka Rosa. 4. tiszt. Nagyon örvendek. Produkáltam egy mély gáláns meghajlást. Nem is tudom miért, de megérdemelt egy ilyen gáláns meghajlást. Persze most már neki kell álljak a szokásos, vagyis nem a szokásos magyarázkodásnak. Hiszen általában, mivel unom folyton ugyan azt a hosszú szöveget elmondani az érzékszerveimmel kapcsolatban, majdnem mindenkinek, ezért általában hagyatkozok valamire ami igaz, de csak részigazság. Ennek a fiatal leányzónak viszont el fogom mondani a teljes igazságot. Már csak azért is mert érdekel, hogy milyen reakciót vált ki belőle. - Tudod az ok, amiért biztosra tudtam, hogy van benn valaki, hogy mi csinál, milyen nemű és, hogy még cseppet sem fárad, vagyis nem is olyan rég, hogy itt van, annak az oka...- itt egy kis szünetet tartottam, közben előhúztam a két zanpakutoumat.- ...az ez a két fegyver. Nem, nem használtam a képességét, csupán egy elég érdekes mellékhatással rendelkeznek. A shikai-ért cserében gyengült a látásom, mint azt a szemüvegemből is vélhetted, ugyanakkor a hallásom és a szaglásom felerősödött. Persze eleinte nem volt könnyű, de mára megtanultam, hogy egy bármilyen létforma, milyen hangokat adhat ki. Álltam be a mesélés közben egy könnyed alapállásban. A mai napra egy elég érdekes tervem volt az edzéssel kapcsolatban. Igaz arról fogalmam sem volt, hogy "élesen" próbálhatom ki, de néha a szerencse jól jön. Amit ki akarok próbálni az egy elég érdekes dolog. Párosítani, illetve egyszerre akarom használni a tánc és a harctudásomat. Nem tudom mi fog kisülni belőle, az is lehet, hogy nem lesz jó ötlet, de egy próbát megér. Nem? - Amúgy szeretem a sütit. Igaz rég nem ettem édességet, hisz nem igazán volt rá valami sok időm, de a te főztödre biztos fogok időt szakítani. Mosolyogtam a lányra kedvesen. Remélem, nem csak üres ígéretet mondtam neki ^^" ugyanis mostanság eléggé sok a zűr a nemesekkel. nem ártana egy kettőnek beverni a fejét, de sajnos ezt nem lehet, mert csak még nagyobb galiba lenne belőle. Hjaj... a nemesi élet nagy problémái. ~ Kezdhetnénk már. Így elunom az egész életem. Zavarta össze a gondolataimat Hotaru a nyavalygásával. Az egy dolog, hogy egy kis barátságos harcra készültem, de fő a nyugalom. - És mond csak. Miket szeretsz csinálni szabad idődben? Mármint a sütögetésen kívül, mert a meghívásodból ítélve azt szoktál. Tereltem a figyelmemet újra a kedves beszélgetőpartneremre, miközben fejemmel óvatosan, hogy csatlakozzon, mint ellenél. Nem árt egy kis szórakozás a beszélgetés közepette. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Kedd Okt. 12, 2010 4:40 am | |
| Találkozásom Rosa-channal Micsoda furcsa képesség! Bár azért itt már az embernek semmi nem elképzelhetetlen. - Értem. Furcsa, bár igen hasznos tulajdonság. - mondom neki mosolyogva. Éljen, megismertem egy újabb csapattársam! Nos, lássuk a küzdelmet, vagyis edzést, ha már itt vagyunk. Felveszek egy könnyed alapállást, lereagálva előbbi hívását. Előhúzom hüvelyéből Rakurait, ő is biztos szívesen részt venne a küzdelemben. Így, hogy mindkettőnk kezében ott a fegyvere, közel sem lesz egyszerű, pusztakezes edzés. Örülök neki. Kíváncsi vagyok, az osztag többi tagjának milyen a harcstílusa. Most itt a lehetőség, hogy egyet megismerjek. A kérdés nem ér váratlanul, hisz ez egy barátságos kis edzés, közben jó lesz egy kis társalgás. - Hát, szeretek fülbevalókat gyűjteni. Más hobbim a sütésen és az előbb említett tevékenységen kívül nincs nagyon. És te? Mit szoktál csinálni a szabad idődben? - válaszolok neki könnyeden és viszem tovább a beszélgetést. Egy nem túl gyors shunpoval indítom meg az edzés menetét. Nem vérre menő a küzdelem, úgyhogy felesleges rohangálnom. Persze természetesen komolyan veszem, de lazábban viselkedem, mintha mondjuk egy hollowal kéne harcolnom, vagy ilyesmi. Rosa nagyon kedves lánynak tűnik. Szeretném jobban is megismerni. Visszatérve az edzéshez, miközben ellenfelem felé tartok, azon gondolkozom, mi legyen az elő lépés. Valami könnyed kombináció egyenlőre megteszi, aztán a reakciójától függően majd eldöntöm, hogy a későbbiekben hogyan cselekedjek. Mikor Rosa elé érkezem, megpróbálkozom egy gáncsolással, majd pengémmel jobb csuklójára intézek támadást, ezután felugrom és jobb lábam sarkát a feje búbjának csapom, majd bal térdemmel kísérlem meg gyomorszájon rúgását. Az eredménytől függetlenül hátrébb ugrom pár lépést és onnan figyelem Rosa reakcióját.
A hozzászólást Hayakawa Tasumi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 02, 2010 10:12 am-kor. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Kedd Okt. 12, 2010 5:38 am | |
| Újonc az osztagban ~ Ismerjük meg Tasu-chant *.* Örömmel nyugtáztam, hogy elfogadta a felkérésemet a kis barátságos harcra. Gondolom, Vera leharapná a fejemet, ha az újoncnak valami baja esne már az első edzésén és Kotomi-san se örülne neki túlságosan. -Sajnos mostanság elég kevés a szabadidőm, de mikor akad egy kevés akkor általában azt igyekszem valami nyugtató elfoglaltsággal tölteni. Ha nem tenném akkor bizonyára sikerülne felrobbannom mint egy túlpakolt fás kazán. Válaszoltam a kérdésére rám nem jellemző nyugalommal és kimértséggel. Úgy tűnik, hogy az a nyugalom amit magamra erőltettem túlságosan átvette az irányítást. De ez miért baj? Talán így jobban fog menni a harc. A harcot emlegetve, ő már támad is. Egy egyszerű shunpoval indult meg felém és ezzel elég időt adva nekem, hogy az egyik kardomat visszacsúsztassam a helyére. Azt hiszem egyelőre bőven elegendő lesz mindössze ezzel z egy karddal használni, különben is ha szükség van rá, még elő lehet húzni, nincs beleragasztva. A gáncsolást pár egyszerű hátra felé lépéssel kivédem, majd a csuklóm felé tartó támadást a kardommal védem ki, elvégre nem vagyok biztos benne, hogy meg tudnám fogni kézzel a kardjának a pengéjét, és nem szeretnék már az edzés elején sérülést bekapni. Ezután felugrik. Itt az én időm, hisz biztos nem csak heccből ugrik fel, hanem készül valamire. Most már a másik kardomat is a helyére csúsztatom, hisz úgy tűnik itt most a hakuda fog előtérbe kerülni. Gyorsan mély levegőt veszek, majd a felé tartó jobb lábát a jobb csuklómmal védem, míg a bal lábát, ami a hasam felé tart, a bal kezemmel átkarolom, így meggátolva őt a távozástól és egy jó esélyt kialakítva magamnak a támadásra. Amit nem is fogok elhagyni, ugyanis most már jobb kezemmel is megfogom a lábát, majd ha sikerül akkor feldobom őt a levegőbe és egy elrugaszkodás után a jobb térdem célpontját, vagy az oldala, vagy a hasa fogja képezni, attól függően hogy, hogy találom el. Ha kivédi a rúgást akkor egy egyszerű hátra szaltóval szándékozom a földre érni. Ha viszont még a levegőbe repítés sem sikerülne, akkor jobb híján őt használva támasznak rugaszkodom el tőle, hogy újra meg legyen köztünk egy bizonyos távolság. -Szép kombináció. Nem hiszem, hogy nekem sikerülne ilyen komplex támadást kivitelezni. Én inkább az egyszerű de hatásosra szavazok. Mosolygok rá és igyekszem szabályozni a légzésemet. Még meg kell tanuljam azt, hogy a támadásaimat ne egy szuszra végezzem, mert nem valami jó dolog. Mikor sikeresen visszanyerem a nyugodt és egyenletes légzést úgy döntök, hogy ideje nekem is támadni. Egy laza shunpoval indítok, majd a levegőbe szökkenve és egy bravúros pörgést elvégezve igyekszem a lány korábbi támadásához hasonlót véghezvinni annyi különbséggel, hogy én nm a fejét, hanem a vállát szándékozom megtámadni, ha a támadás sikerül, akkor rögvest utána igyekszem bal térdemet az álla felé irányítani. Ha pedig a támadás füstbe menne akkor biztos, hogy kapok egy nem kívánatos ütést vagy rúgást, amit ha szerencsém van elkerülhetek azzal, hogy a karjaimmal kivédem, vagy esetleg elshunpozom előle. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Szer. Okt. 13, 2010 12:05 am | |
| Találkozásom Rosa-channal A túlpakolt kazán hasonlatára, kicsit elmosolygom magam, érdekes szóhasználat. Támadásaimat ügyesen hárítja és azonnal visszavág. Mikor mindkét kezével megragadja a bal lábamat, kicsit meglepődöm, fogalmam sincs, mit akar ebből kihozni, bár nem is akarom megtudni. Ennek elkerülése végett, kicsit akrobatikus mozdulatra készülök. Minden súlyom ráhelyezem a bal lábamra, amelyet ő erősen szorít, így meg tudom támasztani a testem. Mondhatni, segédkezet nyújt nekem a támadásban. A törzsem majdhogynem teljesen kicsavarva a jobb lábszáramat a teste mögé viszem és teljes erőből nekiütöm a térdhajlatának a lábam, ezzel térdre kényszerítve őt. Én egy elég bonyolult csavarral kiszabadulok "öleléséből" és ha hirtelen akcióm sikeres, bal kezemmel megmarkolom a haját, hogy ne nagyon tudjon mozdulni, de ne okozzak neki különösebb kellemetlenséget a haja húzkodásával. Ezután jobb kezemben tartott katanám pengéjének élét óvatosan a torkához érintem, hogy ne vágja meg, miközben fölényesen mosolygok. Hirtelen akcióm eredményétől függetlenül shunpoval pár méterre eltávolodom tőle. Mikor újra teljes mértékben Rosára figyelek, látom, hogy már újra támad is. Hm... szép ugrás, szóval egyszerű, de hatásos. Nos igen, a dolgok túlbonyolításának semmi értelme. - Köszönöm a bókot, igazad van, bár néha a bonyolult dolgok teszik védekezésre képtelenné az ellenfelet. - fejtem ki véleményem a lánynak, miközben felém tartó támadását figyelem. A lecsapó láb elől könnyen elhajolok, ám a térde számításaimon kívül esik, így számomra igen fájdalmas találkozást él meg az állam a lábával, aminek nem igen örülök. Az ütéstől kicsit megtántorodva hátrébb lépkedek, majd mikor visszanyerem az egyensúlyom, már szándékoltan távolodom el tőle egy jó négy métert. Mikor újra egy helyben állok, megdörzsölöm sajgó államat és elgondolkozom rajta, milyen lenne, ha kicsit magasabb berkekbe emelnénk a küzdelmet. - Ügyes, kis kombináció, lehet, hogy eltanulom tőled, ha nem zavar. Mit szólnál, ha eggyel feljebb lépnénk a létrán? - kérdezem tőle, majd válaszát meg sem várva elkiáltom magam. - Yusuru sashite Bakuhatsuteki Rakurai! - a parancsra egy számomra üdítően csodás átalakulás veszi kezdetét. Igaz, a lélekenergiám még nem olyan hatalmas nagy, ám én mégis örülök a feloldásnak. Eddig sem igen elhanyagolható sebességem, melyet csak azért nem mutattam be Rosa-channak, mert nem tartottam szükségesnek, a kétszeresére növekszik, így szemmel alig követhetővé válik mozgásom, ám azt hiszem ezt most nem nagyon fogom használni. Csak kicsit. Zampakotum pengéje a folyamat során, mintha folyékonnyá válna, majd mintha csak villámok csapnának ki folyamatosan a markolatból, energianyalábok kezdenek cikázni a keresztvasnál keletkezett ökölnyi nyers energiagömbből ki, egy olyan ötven-hatvan cm-ig, majd onnan vissza, ezzel is érzékeltetve, hogy pengém villám alapú. Erősen megszorítom a markolatot és direkt nem fordítom le, a föld irányába, hiszen nem akarom koromfoltokkal teletűzdelni a padlót, ezzel igencsak megrongálva a termet. Egyenlőre nem támadok, csak figyelemmel kísérem Rosa reakcióit.
A hozzászólást Hayakawa Tasumi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 02, 2010 10:13 am-kor. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Szer. Okt. 13, 2010 5:16 am | |
| Újonc az osztagban ~ Ismerjük meg Tasu-chant *.* Eléggé meglepődtem, mikor a támadásomat ellentámadásnak használta fel és ezzel térdre kényszerítve engem, viszont a hajamat célzó támadásra az öklömmel válaszoltam és löktem el felfelé a kezét. Azt mégsem engedem meg, hogy a hajamat elérje. Az az enyém és kész. >< Ezután jött az én támadásom. A vállára célzott támadást sikeresen elkerülte, de a másikat nem, így a térdem és az álla találkozott. Persze nem vittem bele nagy erőt, hisz a szabály az szabály és edzés alkalmával nem lehet maradandó sérülést okozni, habár a térdem az előbbi akciójától, biztos sajogni fog még egy darabig. - Nyugodtan. - válaszoltam, miután kellő távolságra kerültünk egymástól.- Tényleg muszáj? Néztem rá a kérdés végeztével, de a felkiáltás és a mellé tartozó változások azt jelentették, hogy komolyan gondolja. Én úgy gondoltam, hogy még egy darabig elszórakozunk az egyszerű pusztakezes harccal és erre fel, most mindenképp szükséges shikaiba váltanom, hogy véletlenül se maradjak alul. - Hogyha tényleg ezt akarod. - húztam elő lassan a zanpakutouimat, majd fejjel lefelé tartottam őket, hisz a tartás most úgysem számít. csak nem lehet olyan illetlen, hogy most rám támadjon. - Terasu, Tsuin tsu hoshi no tasogare! Az utolsó szavakat csak halkan mondtam ki, de ez is elég volt, hogy a shikai működésbe lépjen. A kardjaim folyékonnyá váltak. Az egyik a karomon és a nyakamon keresztül feljutott a szememig ezzel újra megtapasztaltatva velem a vakság érzetét. A másik kardom pedig a kezeimen állapodott meg egy új kezet kialakítva számomra. A gyorsaságom tudom, hogy az eddiginek a kétszerese. Ha pedig nem csal amit láttam akkor a teste nem vezeti, vagyis vezeti, csak akkor abból neki is sérülése lesz, így azt könnyedén támadhatom, mindössze a kardját kell eltalálnom. nem akarom megtapasztalni az elektromos áram által kifejtett hatásokat a szervezetemen. Az első mozdulat amit megteszek az egy taps. A kívül állok számára maximum annak tűnhet, hogy egy furcsa szokás vagy hóbort. Számomra viszont egy teljesen más jelentőséggel bír ebben az esetben. Mikor a két tenyerem összeér a karmok összeérintkezésének hatására egy pillanatig látok. Legalább azt tudom, hogy nem mozdult meg és, hogy körülbelül hol van. Igaz ezt szaglással és hallással is meg tudnám állapítani, de az úgy nem lenne szórakoztató. ~ Osztozzunk... Hallottam a már oly sokszor és oly elfelejthetetlenül megszólaló másik személyiség hangját, és mintha azt is éreztem volna, hogy a kezét a vállamra teszi. Ritka jó pillanatok egyike az ilyen. ~ Tiéd a harc és enyém a beszéd? ~ Pontosan. A szemfedő alá úgysem lát, így nem tudhatja, hogy egyszerre mind ketten itt vagyunk, sőt rólam sem tudhat. Majd biztos azt fogja hinni, hogy a shikai hatására lettél jobb, vagy hogy több odaadással dolgozol. ~ Akkor legyen így. Egyeztem bele partnerem ajánlatába, ezzel egyidejűleg a bal szemem vörös színre váltott, míg a jobb kék maradt. Ezt a bizonyos uniót még nem sokat gyakoroltuk és nem is megy annyira, de mire vannak az edzések ha nem erre? A tapsolást hamarosan abbahagyom. Az első pár lépést csak simán teszem meg, viszont a következőt már shunpoval, így jelenve meg mellette. ~ Azért ne vidd túlzásba ne feledd, hogy ez csak egy edzés. Figyelmeztettem Hotarut, hisz harc közben képes kikapcsolni az értelmesen gondolkodó oldalát és egyfajta ösztönlényként harcolni. nem mondom, így sokkal jobban képes kihasználni a hallás és szaglás által nyújtott lehetőségeket, de most nem ez a lényeg. ~ Oké... oké... Hallottam a választ, majd a kezeim már mozdultak is és ökölzuhatagok zúdítottak a lányra meg sem várva, hogy akár védekezhessen is. Lehet, hogy elég nagy fejtörést okoz neki a védekezés, de az is lehet, hogy nem és könnyen kivédi. Ha esetleg menekülni próbálna, biztos, hogy rögtön követném is továbbra sem szabadítva őt a karmaimtól, viszont ha netán valamiféle képen a karjával akarna rajtam sebet ejteni akkor azt az egyik kezemmel védem. Szerencsére a kézfejeim jelenlegi állapotukba nem vezetik az áramot. |
| | | Tamachi Rei Daitenshi
Hozzászólások száma : 458 Age : 35 Registration date : 2009. Jun. 06. Hírnév : 52
Karakterinformáció Rang: Tenshi Hovatartozás: Daitenshi Lélekenergia: (25250/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Vas. Okt. 17, 2010 9:04 am | |
| Rémálom3 - Társalgás az éjszakában
Nem arról van szó, hogy nem tudok aludni, csupán… Egyszerűen hallgatnom kell zanpakutomra. Amióta Kai-al együtt vagyok, egyre több időt szalasztok el, amit meditációra és gyakorlásra fordíthatnék, holott régen több órám is elvette a napomból, hogy újra és újra meglátogassam zanpakutom szellemét. Persze, másnak talán nem fontos, de számomra a harc elengedhetetlen feltétele, hogy olyan kapcsolatot ápoljak Kagamival, amit más el nem tud szakítani. Megtörhetetlen kötelék, mely folyamatosan mélyebbé és erősebbé válik. Csak ismernem kell a szobát, mely bizonyára még mindig annyi titkot rejt… A tükrökön át pedig képes vagyok olyannak látni a világot, amilyen az valójában. Az emberi szemek csalnak, megtévesztenek, de ha kikapcsoljuk az időt s elvesszük a teret, egy új perspektívából vagy képes látni a világot. S akár ellenfeled fejét. Képes vagyok szinte bárki elméjébe férkőzni, akár a leghülyébb degeneráltról vagy a legokosabb professzorról van szó. Átlátni az illúziókon s ármányokon? Gyerekjáték… Csupán kicsit el kell szabadulnom a testemtől, s újra felfedezni a világot, mely végre valódi arcát mutatja. Ha kell, akkor pedig akár bele is szólhatok a dolgok folyásába… Ez a képesség felelősség. Kontrollálni, irányítani, idomítani kell. Még ha ezzel maradék ép elmém újabb szeleteit vesztem el. Kai figyelmét nem kerülte el, amikor az éjjel közepén hirtelen úgy döntöttem, lelépek kicsit az edzőterembe. Nem ez az első alkalom, bár elég ritkán történik meg. S bár kellemesebb lenne továbbra is Kai ölelésébe burkolózva kipihenni a mai nap és az éjjeli hancúrozás fáradalmait, vőlegényem ajkaira nyomva egy lágy csókot mégis a fürdő felé veszem az irányt, hogy egy gyors zuhanyt, majd felöltözést követően már shunpozok is az edzőterem felé. Igen, csak azért, mert Kagami úgy döntött, most jött el az ideje a gyakorlásnak. Így működik a mi kapcsolatunk; ő ugat, én ugrok, cserébe egy harcban a siker ezer százalékos. Nem akarok nagyképű lenni, mert nem vagyok az, de tényleg idejét se láttam annak, mikor vertek el utoljára. Talán csak a legutóbbi edzésünk Kai-al… De az más volt. És nem szeretek róla beszélni. Nem akarom a beforrt sebeket újra széttépni. - Nahát, Kamioka kisasszony… – pattannak fel a szemeim s egyúttal tüntetem el azonnal az illúziókat. Valószínűleg eléggé megrémült volna, ha azt látja, hogy a földön fetrengek vérbe fagyva, zanpakutommal a hasamban… De hát a képességem ebből áll. Persze, persze, csak illúzió, azonban nem egyszer vettem hasznát neki. Végül is ez a fő erősségem, amire támaszkodhatok. - Hát… Gondoltam, edzek egy kicsit. Baj? T.T – kaparom össze magam a földről és pislantok bűnbánóan Rosára, hiszen egyértelmű, biztos, hogy bennem van a hiba! Kapitányság ide vagy oda, még mindig szokatlan, hogy bármikor meglátogathatok az osztag területén bármit és azt csinálok, amit akarok, hiszen mi van, ha még sem? Azt persze úgy egészen mellékesen elfelejtem megemlíteni, hogy inkább a zanpakutom rendelt engem ide, nem pedig fordítva, de van, amiről nem kell mindenkinek tudni. ^^ Rosa-chan remegése viszont felkavart lelkiállapotra utal; arcbőröm egy másodperc leforgása alatt válik fehérre, s vetődök oda Rosához; kis híján még zanpakutom is a földön hagytam, ám zanpakutom szelleme épp Rosa-chan mögött materializálódott. Igazán félelmetesen néz ki, főleg úgy, hogy most még csak nem is mosolyog. Egy horror film tökéletes főszereplője lehetne. S van, aki még csodálkozik, hogy szó szerint beleőrültem a shinigamiskodásba. Hiába, zanpakutom lelke már csak ezt az arcát mutatja, amikor komolyan vesz egy edzést. Nem mintha mosolya kicsit is bizalomgerjesztőbb lehetne. Áldom az eget, hogy Rosa-chan nem látja Kagamit… Biztos vagyok benne, hogy halálra rémülne. Így is olyan szörnyű állapotban van szegény. - Rosa-chan, minden rendben? Mi történt? Baj van? – karolom át és ültetem le egy, az edzőterem falánál lévő padra. Hiszen remeg! Igen, igen, itt mindenképp a csokoládé erejére lesz szükség, de áhh, hol találok én az edzőteremben csokoládét? T.T |
| Tárgy: Re: Edzőterem Kedd Nov. 02, 2010 8:10 am | |
| Találkozásom Rosa-channal Figyelmesen követem az átváltozását, megpróbálom megfigyelni a legapróbb részletet is. Szemfedő? Persze, a látása! Óh, a fenébe, erre számíthattam volna. Viszont ha elvett egy érzéket, a többi még jobban kiélesedik. Méghozzá a hallása elől még sajátos, macskaszerű némaságommal sem leszek képes menekülni. Ki kell ötölnöm valami tervet, hiszen így nagyon nagy hátrányom van. Hiszen bármilyen gyors is vagyok, ő azonnal tud reagálni, hisz ha nem is hall, a szagomat megérzi. Érdekes módon tapsolni kezd. Biztos valami szokás. Bár ki tudja? Én mozdulatlanul figyelem mit csinál, hogy ha esetleg támadna, ami nagyon valószínű, akkor tudjak időben hárítani. Mikor befejezi a tapsolást, én erősebben megszorítom kardom markolatát és védekező állást veszek fel. Nem teketóriázik, azonnal támadásba lendül. Felgyorsult, de szerencsémre még tudom követni a mozgását. Bár nem hiszem, hogy ez szerencse kérdése, de mindegy. Mellettem állapodik meg és védekezésre sem hagyván időt, ökölzuhatagot indít ellenem. Én gyorsan kitérek az ütések elől, bár így is eltalál egy-kettő. Kitérésem elég akrobatikus, mivel lemegyek hídba, majd egy kézre állva gyorsan fordulok egyet és szerencsésen talpra érkezem, ám megingok egy kicsit. Mikor visszanyerem az egyensúlyom, azonnal megindulok egy gyors shunpoval, arra számítva, hogy Rosa-chan újabb, az előbbihez hasonló támadást intéz ellenem. Visszaemlékezve a shikai előtti és a mostani mozgására és stílusára, kicsit összeráncolom a szemöldököm, mivel a kettő össze sem hasonlítható. ~ Mintha csak kicserélték volna. Vagy valaki más lenne a testében Rosa helyett. Bár ez majdhogynem lehetetlen. Nem hiszem, hogy bárkit, akit megszálltak, vagy egynél több személyiséggel "rendelkezik" tehát skizofrén, egyáltalán beválogatnának ebbe az osztagba. Feltéve, nem ha tudják. Na, jó kezdek olyan lenni, mint Rakurai. Túlságosan már-már szélsőségesen gyanakvó, tehát paranoiás. ~ gondolom, de valahogy a zsigereimben érzem, hogy van valami a gondolataimban. ~ Nem vagyok paranoiás! ~ hallom meg kardom lelkének elégedetlenkedő hangját, de érzem, hogy az övé is vibrál a koncentrációtól. De ezt egyelőre el kell hessegetnem, hiszen ez nem az elmélkedés, hanem az edzés ideje. Szerencsére még elbambulásomnak köszönhetően sem kaptam váratlan támadást, amiért hálát adok edzőtársamnak. Most veszem észre, hogy automatikusan futottam tovább, így már elképzelhetőnek tartom, hogy partnerem egyszerűen csak nem ért be. Bár ezt is könnyen meg lehet oldani. Na mindegy! Vissza az edzéshez. Hirtelen megállok, hagyom had érjen be, majd mikor már nem sokkal mögöttem hallom meg a lépteit, felugrom, majd pontosan Rosa-chan mögött szilárdan földet érve megpróbálkozom a elgáncsolásával. Az eredménytől függetlenül partnerem jobb oldala felől kísérelek meg egy ütést a bordáira, ám mielőtt az öklöm az oldalához érne, előrecsusszanok, hogy szemben legyünk egymással. Ha kis "elterelésem" sikerült, még kiélesedett érzékeivel sem fog tudni reagálni. Térdemet az álla felé irányítom, majd nem is foglalkozva a hatással, bal kézzel megkapaszkodom a vállában, azt használva támaszként, hogy a háta mögött teremjek és a térdhajlatának üssem a jobb lábszáramat. Ezután arrébb ugrom, majd ha sikeres az akcióm, pillanatnyi kábultságát kihasználva egy ügyes karmozdulattal feldobom a levegőbe, természetesen olyan magasságba, hogy ha szerencsétlenebbül ér földet, ne legyen nagyobb baja. Nem is gondoltam, hogy Rosa-chan ilyen könnyű! Bár lehet, hogy csak a shikai miatt vagyok képes így emelgetni őt, hiszen kardom lelkének hatására a fizikai erőm is megnövekedett. Ezután és a felszökkenek és egy erős gyomorszájon rúgással próbálom kis időre mozgásképtelenné tenni, míg a kezét és a lábait erős szorítással lefogom, míg földet érünk. Eztán az eredménnyel nem törődve ugrom távolabb pár méterrel a becsapódás helyszínétől. Éberen figyelem akcióm hatását. - Mintha más lennél most, mint a shikai előtt. Úgy értem máshogy mozogsz, szóval enyhén szólva, mintha nem is te lennél. Bár lehet, hogy csak rosszul láttam. - mondom csak megjegyzésképp partneremnek. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Csüt. Nov. 04, 2010 5:41 am | |
| Rémálom3 - Társalgás az éjszakában A fejemben még mindig fel-fel villantak a képek az arc nélküli Freyaról. Az a sötét füstszerű dolog ami az arcának a helyén volt, mondanom sem kell, hogy a kínkeserves frászt hozta és a hátamon nem létező szőrszálak messze az égig nyúltak miatta. Mégis ki lehet az aki belemászik a fejembe és a zanpakutoum lelkei felhasználva akar üzenni nekem. Ráadásul még az a hátborzongató hang is, amivel a figyelmeztetést küldte nekem. -Dehogy baj, sőt... örülök, hogy téged találtalak itt. Mondtam remegő s el-elcsukló hangon, miközben hagytam, hogy elkísérjen Vera az egyik padhoz. Sosem hittem volna, hogy valaha is ennyire magam alatt leszek. Mialatt hallucináltam, azalatt még csak ehhez hasonló dolgok sem történtek pedig akkor eléggé beszámíthatatlan voltam. De hogy most ez így és pont mikor kezdtek jobbra fordulni a dolgok. Ráadásnak még az az átkozott Hotaru is elment a fenébe, pedig most nagy szükségem lenne az ő támogatásaira is. Még szerencse, hogy Vera itt van mellettem. Nem tudom, mi lett volna velem, ha nem ő lett volna a kapitány, vagy ha nem ismerem meg. Biztos, hogy rövid úton már a diliház felé tartanék. - Azt hiszem rosszat álmodtam... de nem is mondanám álomnak, hisz kilépett a rémálom határaiból, inkább mondanám egy nagyon erős és intenzív hallucinációnak. Elképesztő teljesítmény részemről, hogy reszketve a félelemtől, elhaló hangon és falfehéren képes vagyok ilyen komplikált szavakat használni. Igaz, hogy nem hinném, hogy most akár egy kidout vagy a kardom shikai alakját használni tudnám, hisz bizonyára pocsékolnám a lélekenergiámat, már csak azzal is ha megpróbálnám. - Szörnyű volt. nem elég, hogy a rémálomba még figyelmeztettek is, hogy eljönnek értem, de miután felébredtem és nyugtáztam magamban, hogy bizonyára csak egy rossz álom volt, az álmomban látott fantomkép még a tükörben is megjelent. Ráadásul Hotaru sem válaszol bármennyire is hívom őt. Elértem addig a pontig, hogy az eddigi tünetek mellett, most még a könnyeim is elindultak. Mondhatom nagyszerű, nem elég, hogy komplikált kifejezéseket használok, megindul a beszélőkém, de hogy még a könnyeim is világjárásba kezdjenek, ez azért már sok. Már csak az hiányzik, hogy most egy jöttment tiszt nyisson be, vagy hogy megjelenjen az ami el akar jönni értem. Ezen gondolatok hatására jobban odabújtam Verához, mintha csak egy ilyet kisgyerek bújna az édesanyjához. Remélem azért nem fogja leharapni a fejem, vagy épp megszidni, hogy 2. osztag tagjaként, ráadásul a Nyomkövető egység parancsnokaként megijedek egy rémálomtól. De ez nem volt rémálom, ez annál sokkal rosszabb volt, még a lidércnyomás is eltörpül ez mellet. Kérem, valaki mondja már meg, hogy mi az és hogy miért pont velem történik ez. |
| Tárgy: Re: Edzőterem Kedd Feb. 08, 2011 6:02 am | |
| Újonc az osztagban ~ Ismerjük meg Tasu-chant *.* Lassan elmaradtam a lány mögött, hisz mégis meg-meg kellett állnom minden egyes ütés végbevitelénél. Majd hallottam amint lassítani kezd, majd eltűnik előlem és a hátam mögött jelenik meg. Furcsa érzés támad bennem, leginkább azt lehet mondani, hogy a filmekhez hasonló Flashback élmény. Az emlék, ami visszaköszön a múltból az a Kotomi-sannal való találkozásom. Neki az első próbálkozása az elgáncsolás volt. Egy röpke pillanat alatt löktem el magam a talajtól, mielőtt, még elérte volna a lány a lábamat, majd a levegőben egy ügyes fordulatot megtéve landolok mellette. Az ütéseket és az állam felé irányuló rúgást sikerül kivédenem, viszont az azután következőről, már nem mondható el ez. Annak a hatására, hogy a térdhajlataimat elkapta, szinte azonnal térdre borulnék, hogy ha rögtön nem repítene a levegőbe. Mialatt a levegőben vagyok van időm kitalálni, hogy mit is tegyek. Az ötlet hamar meg is születik. Mialatt a röppályám csúcsát elérem a terv már kész is van. A zuhanást követően egyszerűen feloszlatom a shikaiomat, majd mielőtt még becsapódnék a padlózatba egyszerűen megfordulok és guggoló állásban landolok kardjaimat két oldalra szét tárva. Továbbra is behunyt szemmel indulok el felé, majd mielőtt elérném őt felnyitom a szemfedőimet. Feltehetőleg a köztünk létrejött uniónak hála, a szemem továbbra is kétszínű. Ez bizonyára meglepetést okoz majd neki. - Mondjuk úgy, hogy nem csal a szemed. Gyaku tsuki: Burakkumūn! (Fordított hold: Fekete hold!) Kacsintottam rá, majd a kardjaimmal gyors és erős vágásokat indítottam felé, hisz tulajdonképpen ezen kis támadásformámnak ez a védjegye. Tulajdonképpen még soha sem használtam, csupán a birtokon lévő dojoban próbálkoztam vele, de hát valamikor mindent el kell kezdeni. Mostani állapotomban, mindössze 10 percem van addig, míg el nem fáradok teljesen, addig még biztos fenn tudom tartani a Hotaruval való szinkronizációt. Azért remélem nem okoz nagy problémát majd Tasu-channak felemészteni a látottakat és hallottakat. - Még körülbelül 10 perc. Addig fogom még bírni. Ugrok hátra egy pillanatra, míg egy nagyobbacska levegőt veszek, majd újra nekilódulok a támadásnak. A vágásaim elég gyorsnak és pontosnak mondhatóak, de remélem azért Tasu-chan védeni tudja majd. Hogy miért lenne jó ez nekem? Elsősorban mert akkor nem fog megsérülni, másodsorban pedig legalább majd tudom, hogy még van ahova fejlődnöm. |
| | | Ueda Tomoko 9. Osztag
Hozzászólások száma : 23 Age : 96 Registration date : 2009. Apr. 27. Hírnév : 12
Karakterinformáció Rang: 9. osztag hadnagya Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (6000/15000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Csüt. Feb. 10, 2011 9:20 am | |
| *Köpni-nyelni nem tudott, amikor meghallotta, hogy el kell mennie edzeni! Mindössze annál a halvány mondvacsinált oknál fogva, hogy Abarai taichou nem látta már régóta harcolni, ezért - kapitánya szerint - ez kötelező érvénnyel maga után vonja azt a tényt, miszerint Tomoko hadnagya nem tesz eleget ilyetén kötelességeinek, vagyis nem tartja kellőképp formában harci készségeit... És, valljuk be, tökéletesen igaza is van: Tomoko nemhogy nem szeret harcolni, de még a kilencedik osztag edzőtermét is kilométerekkel elkerüli, ha csak teheti, ezzel abszolút alkalmassá téve a szóban forgó területet arra, hogy oda gyűljenek a notórius szabályszegők kollektíve szabályokat szegni. Ennek persze hadnagyunk is tudatában van, így időnként tart egy-egy váratlan razziát arrafelé, melyek rendszerint sikerrel is végződnek, legalábbis Tomoko számára. Az elkapott és legalább háromnapi tömény papírmunkára és iratrendszerezésre ítélt bűnösök, talán érthető módon, nem éppen így vélekednek erről az egészről... Szóval az egész úgy kezdődött, hogy egy fentebb már részletezett szúrópróba során mélyen tisztelt kapitánya - akit magát is szintén lebuktatott a néha már kissé túlbuzgó fukutaichou, ezúttal tiltott helyen való dohányzásra tett kísérlet megalapozott gyanújával - a büntetésvégrehajtást aljas módon kicselezve és visszaélve rangja által biztosított hatalmával (mondani sem kell talán, hányszáz paragrafust hághatott át ezzel), kapva kapott az alkalmon, és Tomokót ellentmondást nem tűrően átirányította a második osztaghoz. Ráadásul alkalma sem maradt a hadnagynak a tiltakozásra, már penderült is kifelé, mielőtt megszólalhatott volna! Így, habár igyekszik leplezni, mégis meglátszik rajta a forrongás - olyannyira felháborította a shinigamit Abarai taichou kapitányhoz méltatlan viselkedése, hogy Verashu kapitány osztaga felé menet elő is kellett szednie jegyzetfüzetét, majd hatalmas sebességgel kezdte el a kifogásolt pontokat összegyűjteni feljebbvalójával kapcsolatosan, hogy ha végzett a kirótt feladattal, legyen mit a fejéhez vágnia. A felgyülemlett papírlapok mennyiségét elnézve pedig tényleg lesz is mit... Mire befut a második osztaghoz, egy füzetet már teljesen tele is írt, és a másodikat kezdte el éppen - az pedig, hol tartja szabad noteszeit, valószínűleg örök időkre rejtély marad.* - Jó napot kívánok, Verashu taichou! *Viszonozza a szívélyes üdvözlést tisztelegve, majd a kapitányhoz hasonlóan meghajolva; egyedül annyi a különbség kettejük között, hogy Tomoko kis híján megfejeli a földet, olyan mélyen hajol meg... A következő pillanatban azonban már ismét szögegyenesen áll az egyetlen olyan személy előtt, akit bizalmasának tekint - megintcsak egyedül a hadnagy maga a megmondhatója, hogy képes ezekre a mutatványokra.* - Nagyon kellemes itt, taichou! Az lenne a legtökéletesebb azonban, ha nem edzeni kellett volna idejönnöm... De hát sajnos még én se tudtam mit csinálni, sarokba szorított Abarai kapitány az érveivel... *Villan szemüvege elismerően, ahogy mindent alaposan megfigyelve lépdel Vera mellett. Igen, tényleg kifogástalan ez a második osztag, mióta Suwun kapitány kapta meg a vezetői pozíciót! Csak kósza mendemondákat hallott ugyan az előző taichou-ról, de azok alapján nem volt meggyőződve arról, hogy megfelelő kezekben van az osztag, most azonban semmi sem árulkodik a nem túl dicsőséges múltról... Látszik, hogy jó munkát végez Verashu taichou - és végre valaki megfogadja a javaslatait a szabályzatra vonatkozóan!* |
| Tárgy: Re: Edzőterem Pént. Jún. 03, 2011 11:57 pm | |
| Csak természetes, hogy erre a napra mindennek tökéletesnek kell lennie! Már-már a londoni őröket mimikálóan, katonásan, fekete ruhába öltöztetett osztagtagok őrzik az osztag minden szegletét, tudjátok, azok a turistacsalogató fakabátok, akiknek grimaszolhatsz szüntelenül, sőt, akár vicceket is mesélhetsz akkor sem rezdül meg még egy szempillájuk sem! S hálát adok az égnek, hogy Takacchin, a kertész (xD) ilyen tökéletesen egyformára nyírta le a füvet, a pázsit friss s üde aromája pedig keveredve Tomoko-chan parfümjével igazi eufóriát okoz. **.** Már csak egészen mellékes dolog, hogy Tomoko nem használ parfümöt, hiszen ő anélkül is mindig friss meg üde, de nem baj, majd ha vasárnap nem lesz programunk a nőegyletben, akkor majd szervezek egy avonos meg oriflémes pacsuliszagoló napot. Chiyo-chan biztosan élvezné, és akkor nem lennék egyedül a fanatizációmban, de hiába, egy nőnek mindig szépnek és nőiesnek kell lennie. Pont, mint Tomokonak. *.* Ahogyan annak lennie kell, az edzőterem is mentes minden porcicától, ráadásul még az edzésekre használt bábukat is időben elsüllyesztettem a raktárba, sőt, még a titkos pinceajtó is mentes mindenféle látható jeltől. Az osztagnak megvannak a titkai, és attól félek, Tomoko-chan nem nézné jó szemmel, ha észrevenné, hogy miféle dolgokkal költjük a Gotei 13 pénzét, de ennyi kijár nekünk, hiszen szükségünk van a feszültségoldó pihenésre és lazulásra, egy merev test ugyanis nem olyan fürge, nem elég hajlékony. Éppen ezért joggal állítom, hogy a kis onsenünk Soul Society és a világ érdekében létezik. Még sem válthatunk bérletet a Kingyoba! Gyűrűsujjamról leveszem az eljegyzési gyűrűt és az egyik zsebembe rakom azt. Imádom az ékszereket, és semmiképp se válnék meg az amúgy igencsak jelentős tartománytól, azonban tapasztalatból tudom, hogy kifejezetten hátráltatnak még egy edzés, nemhogy egy komoly harc során. Egy shinigaminak nem lenne illendő ékszereket viselnie, így ha hivatalos ügyben járok el, akkor a biztonság kedvéért inkább eltüntetem őket. Még újonc koromban tépték le hakuda gyakorlat közben az egyik fülemet egy fülbevaló, meg persze saját ügyetlenségem miatt, de hiszen senki sem lehet tökéletes. Mindvégig ellenkeztem az oktatónk bölcs tanácsaival, miszerint harc közben előnyösebb, ha nem hátráltatnak téged efféle földi dolgok. Nem gondoltam bele, hogy milyen véletlen baleseteknek tehetem így ki magamat, de mentségemre szóljon, azóta tanultam a hibáimból. - Abarai taichou egy erős kezű kapitány, bár ami az érveit illeti, szerintem kicsit elfogult a dolgokat illetően. Ha azonban ettől boldog lesz, örömmel vállalom az oktatását. – nézek körbe az edzőteremben, mintha valami érdekeset is látnék benne, s igyekszem nem nagy jelét adni annak, hogy egyenesen megdöbbent, miszerint van olyan személy, aki képes érvekkel meggyőzni az érvelés koronázatlan királynőjét. Valahogy nehezen képzelem el pont Abarai taichouról, hogy _érvekkel_ támasztaná alá higgadt s megfontolt hangnemben magyarázva, Tomokonak miért lenne szüksége egy kis erőnléti edzésre. - Mint az Onmitsukidou főparancsnoka, első sorban hakudából vagyok képzett, még ha megfelelő tapasztalattal rendelkezem a többi harctudomány ágából is. A lényeg szerintem mégsem az, mennyi fogást és technikát ismersz, hanem hogy milyen hatékonyan tudod őket kombinálni. Legyen szó shunporól, kidouról, vagy éppen hakudáról. – magyarázom az általánosságokat, melyeket csak saját tapasztalataimra tudok alapozni. Zanpakutomat nem rántom elő, célom ugyanis mindegyik harcstílusból szemezgetni kicsit, hogy megtudjam, Tomokonak mi is az erőssége, így aztán néhány anyai tanáccsal ellátva boldog szívvel engedhetem vissza Abarai taichou markaiba. Egy követhető, lassabb shunpora váltva érek közelebb megkezdve az edzést, bal kezemet a törzsem előtt tartom esetleges védekezésre készítve azt. Jobb kezemmel erőset vágok Tomoko gyomra felé elvárván, hogy próbáljon kitérni előle. A legjobb védekezés a támadás ugyebár, egy ilyen szemből jövő támadás kivédése pedig igazán nem okozhat gondot egy olyan ikonnak, amilyen Tomoko maga. |
| | | Ueda Tomoko 9. Osztag
Hozzászólások száma : 23 Age : 96 Registration date : 2009. Apr. 27. Hírnév : 12
Karakterinformáció Rang: 9. osztag hadnagya Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (6000/15000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Pént. Jún. 24, 2011 8:48 am | |
| *Ahogy sétálnak úticéljuk, az edzőterem felé, azonnal feltűnnek Tomokónak a halálosan komoly képet vágó őrök, és - mint minden valamire való "turista", ha ilyesmit lát - akaratlanul is megpróbálja kiprovokálni belőlük a reakciót. Persze azért nem túl látványosan, így megelégszik néhány félelmetesebb szemüvegvillanással feléjük. Ha valakinek esetleg feltűnik fáradozása, majd azt mondja, ez is az osztag ellenőrzésének fontos momentuma, elvégre az őrök megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú az egyes területeken. Nem kerüli el figyelmét, ahogy leendő gyakorlópartnere leveszi magáról ékszereit, bár nem érti, miért hordanak annyian ilyen felesleges dolgokat. Még a shinigami egyenruhák szabványainak leírása sem említi meg sehol az ékszereket! Tomoko részéről szólva pedig el tudná képzelni bárki is, hogy a szóban forgó hadnagy örömtől csillogó szemüveggel csorgatja nyálát egy ékszerüzlet kirakatának bemutatótermékeire? A kilencedik osztag félelmet nem ismerő második tisztje még csak karszalagját se volt hajlandó felvenni anno, kizárólag akkor, amikor Abarai taichou könyörtelenül parancsba foglalta azt. Elvégre az is csak megbontja a formatervezett egyenruha tökéletes egységét! De ha Verashu kapitány szeret ilyesmiket viselni, hát tegye. Hiszen a Nőegylet megbecsült tagja, ráadásul a második osztag vezetője is most már, ezen kívül azon kevés halálisten közé tartozik, akiket Tomoko mélységesen elismer és tisztel a maga módján, így nem fejezi ki aggályait a témával kapcsolatban. Persze azért vannak szép ékszerek, amik még magának Tomokónak is tetszenek - alanyunk bele is vörösödik egy pillanatig ebbe a gondolatba -, és még talán fel is venné őket... Bár felettébb különösen festene például egy agyoncsicsázott nyaklánccal. Merthogy leginkább azok a darabok nyerik el érdeklődését, amik minél... khm, "különlegesebbek" (értsd: übergiccsesek, és elég kevesen mernék viselni őket), avagy éljen a biedermeyer stílus!* - A taichou véleménye szerint egy hadnagynak is illik tudnia minél jobban harcolnia, és sajnálatos módon nem tudtam megértetni vele, hogy a shinigami törvények világosan kimondják, hogy ez a tudás kizárólag a kapitányok megválasztásának egyik szempontja, hadnagyokra nem vonatkozik annyra... *Villan komoran szemüvege a válasz alatt. Azt inkább nem fejti ki, hogy nem volt semmiféle vita - kapitánya effektíve kidobta az irodából (és az osztag területéről), majd utána kiáltotta, hogy vissza se jöjjön a második osztagból, amíg fel nem szedett némi harctudást... De hát szerencsére úgysem kérdezte ezt Verashu taichou, abban a tekintetben pedig igazat mondott Tomoko, hogy ő tényleg próbált érvelni - azt már más kérdés, hogy repülése közben, Abarai kapitány viszont addigra elenyésző érdeklődést tanúsított irányába.* - Illetve köszönöm még egyszer a lehetőséget, megtiszteltetésnek veszem igenlő válaszát, kapitány! *Hajol meg ismét, engedve a formalitásoknak. Komoly képet vágva (bár Tomoko mikor nem vág komoly arcot?) bólogat, ahogy végighallgatja Verashu taichou felvezetését a harcstílusokról, és magában végiggondolja, melyik lehetne igazi erőssége. A következő pillanatban aztán rájön, hogy egyik sem, a kidou és hakuda legkevésbé... Kardforgatása ugyan egész jó és shunpója is jobb az átlagnál, de ezekre mindig is inkább úgy tekintett, mint valamire, ami kiegészíti zanpakutóját, így önmagukban nincs jelentőségük. Hiába, nem túl gyakorlott a harcban...* - Az igazat megvallva, legfőbb gondja az volt Abarai taichou-nak, hogy szerinte túlságosan zanpakutóm shikai-képességére támaszkodok... *Szólal meg kissé határozatlanul, miután egy hátrafelé shunpózással kitér az ütés útjából. Most tudatosult csak benne igazán, hogy egy kapitány ellen kell jelenleg harcolnia, így még az eddiginél is kevesebb affinitást érez arra, hogy támadjon. Mivel azonban muszáj valamiképp "válaszolnia" az ütésre, így fogást vált katanáján, majd egy bizonytalan csapást intéz Verashu taichou karjára felülről. Nem képvisel túl nagy erőt tétova támadása, így egyszerűen ki lehet védeni azt valószínűleg - egyszerűen fél attól, hogy véletlenül megsebzi ellenfelét. Jelen esetben frusztrációja egyértelműen annak köszönhető, hogy egy rangban feljebbvalóról van szó, még ha nem is közvetlen felettese a nő...* |
| | | Sakai Kotomi 2. Osztag
Hozzászólások száma : 190 Age : 36 Tartózkodási hely : Seireitei / 2. osztag Registration date : 2010. May. 25. Hírnév : 21
Karakterinformáció Rang: Hadnagy / a Járőralakulat parancsnoka Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (30150/45000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Vas. Szept. 25, 2011 9:33 am | |
| Hakuda osztagedzés Reggel 10 óra. Mint minden nap, a második komolyabbnak mondható esemény az osztag életében az alakulatok közötti eligazítás után a közös edzés. Az esetek nagy többségében hadnagyként az én kötelességem levezetni ezeket a tréningeket, és azt hiszem a szisztéma, amit kialakítottam, elég jól működik. Bár nem vagyok és sose voltam hivatalosan edző, egész gyermekkoromat sportolással töltöttem el, így pontosan tudom, hogy is kell kinéznie egy edzésprogramnak. Shinigamiként, és pláne a 2. osztagban nem nehéz betájolni, hogy mit tartalmazzon egy ilyen: erőnlétedzés, hakuda orrba-szájba, némi zanjutsu... és hát lenne sok shunpo is, de a közepes tudásomat is csak az Omitsukidous segédfelszereléseknek köszönhetem, abból én nem lennék jó tanár. Szóval ez a része marad Vera-chanra, aki legalább hozzá tud szagolni ehhez az egész reaitsu-kezeléses mizériához, ami nekem nem igazán megy. No mindegy, a lényeg az, hogy ma a tréning elsődleges elemének a hakuda gyakorlását szántam. Ahogy általában, most is méltósággal masíroztam be az edzőterembe, ahol az osztag éppen ráérő része már várt. Nyilván nem mindenki, hiszen valaki már most szolgálatban van, van aki pedig küldetésen imitt-amott, plusz szabadnaposok, gyengélkedőn tartózkodó tagok, stb. Olyan soha nem is lesz, hogy az Onmitsukido minden tagja összegyűlik egy-egy edzésre, de ez nem is olyan nagy baj, ennyi embert nem is lehetne egyszerre hatékonyan képezni. Komoly tekintettel néztem végig a jelenlévőkön, rengeteg ismerős arc, de persze csak néhányuk neve ugrott be, ahogy általában mindig. Zavart a dolog, de nem tudok vele mit csinálni, örültem hogy egyáltalán a magasabb rangú tisztek nevét meg bírtam jegyezni. Akivel nem voltam napi kapcsolatban, azzal gyakorlatilag esélytelen volt végrehajtanom ezt az egyébként nem túl bonyolult mutatványt. No de hát a jó memória nem nekem jutott a családban. Egy mély sóhajt követően összeütöttem a tenyereimet, hogy felhívjam magamra a figyelmet, és barátságos mosollyal az arcomon szólaltam meg: - Jó reggelt mindenkinek! Remélem mindenki kipihent és fitt, ugyanis ma hakuda-centrikus edzést fogunk tartani ^^ Sőt, mindenki nagy örömére szeretnék ma megtanítani egy mindenki számára hasznos mozdulatot is. Előbb azonban tíz perc egyéni bemelegítést rendelek el, utána pedig futunk egy kicsit az erdőben ^^Egy iskolai tesiórán nyilván mindenki húzódozna a feladattól, de ez itt az Onmitsukidou, szóval egy hang nélkül fogott hozzá mindenki a dolgához, többek közt én is persze. A bemelegítés és a vezetésemmel feszített tempóban lefutott öt kilométer a mély talajú terepen kellően átmozgathatott mindenkit, legalábbis ha én éreztem az izmaimban a hatást, akkor remélhetőleg a többiek is, hacsak el nem lazsálták Mire mindenki visszasorjázott a terembe és elfoglalta a helyét, addigra már ki is fújtam magam, így egyenletes légzéssel tudtam hozzáfogni az edzés lényegi részéhez. - Szóval, ahogy említettem, szeretnék megtanítani egy mozdulatot. Lehet egyesek már ismerik, sőt, mivel az egyik kedvenc rúgásfajtámról van szó, valószínűleg láthattátok már tőlem. A tornádó-rúgást koreai gyökerekhez vezetik vissza, és noha más harcművészetekben is előkerül, mégis a taekwondo által a legismertebb. A mozdulatsor nem túl komplex, ám ennek ellenére nem könnyű jól elsajátítani. Hadd mutassam meg először, Sei-kun, hozz ide eeeegy... azt Mutogattam a tenyérnél úgy kétszer nagyobb méretű szivacsos eszközre az egyik polcon, aminek nem jutott eszembe a neve, azonban rúgómozdulatokhoz remek célpontot nyújtott. Tudtommal Sei-kun is járatos taekwondóban, így nem is terveztem mondani, mi következik, alapból tudnia kellett, hogy erősen meg kell tartani azt a szivacsot nyakmagasságban. A rúgás demonstrációját gyorsaságom visszafogása nélkül hajtottam végre, hogy láthassák, mennyire hatékony is jól kivitelezve. - Mint láthattátok, a rúgást egy fordulattal kell kezdeni. Az elöl lévő lábatok mentén pördüljetek meg a tengelyetek körül, miközben a másik lábatokat a levegőbe emelve segítsétek a forgás lendületét. Végül a talajon lévő lábatokról ugorjatok el, és hajtsátok vele végre a rúgást magát. A célpont a nyak vagy a fej.Miközben magyaráztam, lassú mozdulatokkal el is mutogattam mindezt, elemeire bontva a mozdulatsort - fordulatra és rúgásra. És közben azon is elgondolkodtam, hogy lehet nem is csak azért választottam a 3. tisztet partneremül a bemutatóhoz, mert ő biztosan ismeri a mozdulatot - A mozdulat kulcsa a gyorsaság. Ha nem elég lendületes a rúgás, akkor nem csak hogy erejét veszti, de viszonylag könnyen el is kerülhető, sőt, egy tapasztaltabb ellenfél meg is kontrázhatja. Fokozottan figyeljetek arra, hogy ne lépjetek nyitásként túl nagyot előre, a forgást igyekezzetek minél szűkebben végrehajtani, és végül igyekezzetek egyenes vonalban mozogni, másképpen könnyen elveszíthetitek az irányítást pörgés közben. Apró lépések, szűk forgás, egyenes vonalú mozgás. A sebesség azért is fontos, mert nem ildomos sokáig a hátunkat mutatni az ellenfélnek. További magyarázatom újabb mutogatást vont maga után, most leginkább a különbséget igyekeztem megmutatni a jó és a rossz mozdulatok között a figyelmes közönségnek. Bár kicsit száraznak éreztem a mentorálást, kivételesen jobb szerettem volna az edzésre koncentrálni, mintsem arra, hogy élvezhetővé tegyem a tréninget mindenki számára. Tekintve a jelenlévőket ez talán jobb is volt így, ebből a csoportból sokan nem vevők a közvetlenebb énemre, bár nem értem miért tartják bajnak, hogy nem karót nyelt katonaként viselkedem a legtöbb helyzetben. Mikor kell, akkor úgyis komolyan veszem a feladataimat és felelősségteljesen viselkedem :/ - Egy kicsit gyakoroljatok, hogy szokjátok a mozdulatsort. Lassan kezdjétek a mozdulatok elsajátítását, és fokozatosan gyorsítsatok rajta, bár ezt talán nem kell mondanom. Kicsit később ha lesz rá egy bátor vállalkozó, akkor megmutatom azt is, miképpen kontrázható meg ez a rúgás könnyen, ha nincs meg a gyorsaság.Úgy terveztem, hogy nagyjából tíz percig hagyom őket gyakorolni, persze párban. Az egyik megcsinálja a tornádó-rúgást, a másik meg tartja a célpontként szolgáló kemény szivacsot, aztán cserélnek. Én közben a párosok között járkálva figyeltem, ha valami hibát láttam, akkor kijavítottam és persze akkor is segítettem, ha segítségre volt valakinek szüksége. Végül a tíz perc letelte után újra tapssal hívtam fel magamra a figyelmet, és kijelentettem, hogy várom a partnerem az újabb demonstrációhoz. Amennyiben érkezik valaki, akkor a kezdőállások felvétele után, ahogy az ellenfelem hozzáfog a rúgás kivitelezéséhez, én úgy guggolok le és vetődök be egy villámgyors lábsöpréssel, hogy még a forgás közben a támaszkodó lábat kirúgjam az illető alól. Ő elveszti az egyensúlyát és padlót fog, ezzel pedig kiszolgáltatottá válik számomra. - Természetesen szükség van megfelelő gyakorlatra és nem utolsó sorban gyorsaságra ahhoz, hogy észre vedd, mire készül az ellenfeled, de hiába nem valószínű, hogy sok igazán képzett pusztakezes harcossal akadunk össze, a tornádó-rúgást azért ne használjátok addig éles harc közben, amíg kellően be nem gyakoroltátok. Ahogy említettem, a művelet nem komplikált, de amíg valóban hatásossá válik, addig azért keresztül kell mennetek minimum néhány hét tréningen. Azonban mára is van számotokra egy próbám. Folytassátok a gyakorlást, amíg úgy nem gondoljátok, hogy nem tudok tovább gyorsítani a mozdulataitokon! Le fogom tesztelni, hogy valójában milyen hatékony is a rúgásotok, egy fatáblát kell kettétörnötök, ha úgy érzitek eljött az idő. A táblát úgy fogom tartani, hogy puszta erővel ne lehessen eltörni, csak akkor, ha megvan a kellő gyorsaságotok. Akinek sikerül, azt meghívom egy sütire Kacsintottam mosolyogva a társaságra, majd jeleztem, hogy folytassák, amit eddig csináltak, és türelmesen vártam, hogy megérkezzenek az első fecskék a próbához. A kiszemelt táblák pont annyira vastagok, hogy ennyi gyakorlással, ha valaki tényleg elsajátította a mozdulat alapjait, már el lehessen törni azokat, így arra számítottam, hogy lesznek jó páran, akiknek sikerül teljesíteniük a vizsgát. Én pedig ismét elkezdtem sétálni a párok között, hogy ha valakinek segítségre van szüksége... Az edzés egyetlen körből áll, vagyis mindenki csak egyszer ír a játékba! A posztot azzal fejezzétek be, hogy megkísérlitek eltörni a táblát. Amennyiben a moderátor úgy látja, hogy sikeres volt az edzés, úgy a tábla kettétörik, ha meg nem, akkor... hát nem. Eredményes edzés esetén legalább 500 LP üti a markotokat, az abból származó pontot pedig hakudára kell majd tennetek. |
| | | Kojiro Kuroda Shinigami
Hozzászólások száma : 204 Age : 37 Registration date : 2011. Mar. 09. Hírnév : 17
Karakterinformáció Rang: - Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (15900/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Vas. Szept. 25, 2011 10:48 am | |
| Hakuda osztagedzés (pechemre párosan) Telnek a percek, az órák, és a napok. Egyre csak múlnak, csiga tempóban, az életem homokórájából még mindig nem tűntek el a homokszemek. Az összetörésére tett kíséreltem kudarcba fulladt. S hiába tökéltem el magamat, hogy a lehető legalacsonyabbra akarom szorítani azon alkalmakat amikor egyszerre több személlyel vagyok. De természetesen az élet ismét csak szíveskedett a hátsómba helyezni a nemi szervét. Ahol pár lökés után a tudtomra hozza, hogy még mindig Ő a bika, én pedig maradok a szokásos szerepben. Kezdem már megszokni, de mire fel ez a kis „kirohanás”? Mert ma edzés van, amin nekem is meg kell jelenem, mint az osztag 5. legnagyobb besorolású személye. Példát kell mutatnom, vagy valami ilyesmi. Az edzőterembe megérkezve körbenézek, és látom, hogy páran vannak már itt. Nem foglalkoznak velem, ahogy én se velük, ez így a legjobb. Egy sarokba állók be, nekidőlök a falnak, és a karjaimat a mellkasom előtt összefonva várok a hadnagyra. Akinek a megjelenésével még mindig nem vagyok elégedett. Felelősségteljes beosztásban van, és úgy öltözik, mint valami…. Éjjeli Pillangó. Igazán figyelhetne a megjelenésére, ha már a második ember az osztagban. Mutasson példát, így nehezen lehetséges, hogy minden férfi csak a melleire figyel, és arra vár, mikor libben fel a szoknyája. Ami alatt lehet nincs is semmi, ezen se lepődnék meg. Kész szégyen, szerencsére a kapitányunk ellensúlyozza Kotomi-san megjelenését. S meg is érkezett végül a hadnagy. Aki egy tapssal volt kedves magára irányítani a figyelmet. (Csodálkoznék, ha mindenki a szemébe nézne.) A mondandója szerint ma hakuda edzés lesz. Nem tudom, hogy megfelelő lesz e az én mostani állapotomnak? Mivel nem olyan rég jöttem ki a 4. osztag gyengélkedőjéről, de majd kiderül. Próbálom az elfogadható szintet nyújtani. Bemelegíteni? Hm, remélem nem guggolások lesznek a terítéken. A futást leszámítva ebben szabadkezet kapunk, tehát pár fekvőtámasz, felülés, és lábnyújtás után, következet a futás. Ahol a sor legvégén elhelyezkedve, szótlanul futottam le a távot. Nem volt kellemes, valószínűleg izomlázam lesz egy kicsit később, izzadni már most is izzadok egy kicsit. Utoljára érkeztem meg, és álltam be egy kicsit távolabb mindenkitől. Nem ismerkedni, hanem gyakorolni jöttem ide. Sok más itt lévő férfival ellentétben, én végig figyeltem arra amit mondott a hadnagy. S akkor is a rúgás mikéntjét néztem amikor a többiek Kotomi-san mellét, ami engedve a gravitációnak, a rúgás közben mozogni kezdet. Lényegtelen, a lényeget megjegyeztem, és lehet gyakorolni, a legtöbben már párban is vannak. De én nem szeretnék senkivel se párba kerülni. Ezért is egy gyakorló bábot nézek ki magamnak. Azon tökéletesen tudom végezni a mozdulatsort, és még nincs is annyira szemelőt. Tehát, kezdetnek lassan kell csinálni, lendületet beleadni, nem túl nagy lépés előre, a lehető legszűkebb forgás, és egyenes vonalban mozogni. Az elején még baj sincsen vele, de amikor már elég gyorsan csinálom, fájdalom nyíllal a gyomromba, egy pillanatra megtorpanok, és megérintem a hasfalamat. Fájdalmas grimasz lesz úrrá a tekintetemen, de aránylag hamar el is múlik, majd folytatom tovább összeszorított fogakkal. Pontosan nem tudom mennyi idő is telt el, de ismét tapsolt Kotomi-san, és mindenki megint ráfigyelt. Most terítéken volt a rákontrázás. De mivel ezt ma nem fogjuk gyakorolni, ezért csak megjegyzem, de nem vezetem le az elmémben a mikéntjét. Inkább folytatom a gyakorlást, vagyis folytatnám, ha a hadnagy nem szúrt volna ki, és nem akarta volna, hogy vele kelljen párban gyakorolnom. Mondhatom remek, de mivel a feletessem, és valószínűleg Verashu-san se venné ezt annyira jó néven. Ezért megteszem, semmi kedvem erről is beszélni vele, szerencsésnek mondhatom magamat, amiért nem kereset fel a gyengélkedőn, és azóta se, csak egy megszidást kapnék, semmi mást. Annak pedig túl nagy értelme nem lenne. Folytatom hát a gyakorlást, nagyjából tíz újabb percig csináltam, végig szótlanul, és még a szemeibe se néztem a hadnagyomnak. Természetesen ha valaki jelezte, hogy kész van a tábla eltörésére, azt tiszteletben tartom, és addig abbahagytam a mozdulatsort. Utána folytattam, majd jeleztem, hogy kész vagyok rá. Úgy csináltam, ahogyan hallottam. Gyorsasággal és nem erővel, nagy lendülettel, stb. (Remélem nem rúgom fejbe, egy szemem van, lehet a célzásom nem a legjobb.) A végeredménytől függetlenül, lehajtottam a fejemet, ezzel az elköszönést szándékoztam kifejezni, majd elhagyom az edzőtermet. A süteményre pedig nem tartok igényt, ha sikerült a mozdulatom. Hogy egy kietlen helyen leüljek egy kicsit, ez a sok mozgás nem tett jót a hegemnek.
|
| | | Fon Seiran 2. Osztag
Hozzászólások száma : 41 Registration date : 2011. Sep. 24. Hírnév : 10
Karakterinformáció Rang: Sanseki, Kanritai (檻理隊) parancsnoka Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (16500/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Pént. Szept. 30, 2011 5:05 am | |
| ~ Mély melankólia, magas fény~ *A mai reggeli ébresztés igen csak elmaradó tényező. Mintha a vekkeremre egy inaktiváló kidou lett volna szórva. Nem ébresztett, s hogy miért is? Én magam nyomtam le, amint hatóra környékén járt a mutató. Az ébredésem nem volt valami fényes. Egybe folynak a napok, és egybe folynak a munkák. Lent a mélyben a kötelességek nem is oly' könnyűek. Felelősséggel tartozom, felelősséggel egész Seireitei felé. Tán néhány, van már egy évtized is, mikor utoljára főállásban végeztem dolgom a Féregbolyban, de egy tragédia után elvesztettem ezen elkötelezettségnek a szépségét. Csupán akkor jöttem rá, hogy tulajdonképpen bolondokkal vagyok körbe véve. Bele kellett törődnöm, hogy hiába a szilárd jellemem erénye, ez közel sem elég ahhoz, hogy kordába tudjak tartani egy egész börtönt. Komoly munka, és komoly elhivatottság kell ennek elvégzése érdekében. Ki sem kell találni, hogy az akkori lelki állapotom ezt nem engedhette meg magának. Megtörtem az Onmitsukidou tagjának lenni, elnyomott a szigorú rendszer, amely minket jellemez. Ám erősségem megmutatkozott, s sikerült felállnom a mélyből is. Mára már a néhány év, évtized munkája csak egy árnyék a számomra. Egy olyan árnyék, amivel még maguk a kapitányok is rendelkeznek pályájuk kezdetén. Most már felelősségteljesebb munkában kell kivennem a részem. Rengeteg munkámba, és erőfeszítésembe került még felbírtam magam tornázni az osztag 3. tiszti pozíciójába. Így hát, hogy erőfeszítéseim ne vesszenek kárba foggal, körömmel fogok küzdeni azért, hogy fent tarthassam. Akkor keltem, mikor mások még javában alszanak. Kimentem az edző pályára, hogy elvégezzem a reggeli rutin statikus edzésem. Ez amolyan munkaköri előírás is lenne, amit régen a kanritai-dono gyakran kifelejtett a munkájából. (Nem Narakura célzok.) Én viszont mindennél fontosabbnak érzem azt, hogy a lehető legjobb formámban térjek le a Féregbolyba, hogy a reggeli viziten is túl essünk. Nem kedvelem, mégis izgalommal tölt el, hogy ismét egy nap, amikor a Féregboly rideg, és sötét falai közt pókerezhetek a rabokkal. Tisztában vagyok ugyan, hogy majd megpróbálnak ismételten megtámadni, de a legtöbb már tudja, hogy nem érdemes megpróbálkozni ezzel, hiszen nem véletlen lettem én az "új" kanritai parancsnok. Onmitsukidou öltözetben lépdelek a cellák közt néhány óra elteltével. Cipőm talpa tompán koppintja a kosz lepte sima köveket, amelynek zaját a poros falak itt- ott visszaverik. Tévednék tán? Valóban itt vagyok megint a tébolyultak börtönében? Sötétség járja át a lelkem, de különleges kiképzésem miatt mindössze egy monoton tekintetet statuálok. Hiába az ordítás, hiába a hörgés, mely valamely cellákból szűrődik ki, ők halottak... Halott mind, csak egy régi fény árnyékai azok, akik nem hittek eléggé Soul Society-ben. Nem, azok a volt shinigamik, akik hajdanán letértek az ösvényről. Milyen melankolikus. Szabadon járhatok köztük, és szabadon mehetek bármelyikünk közé. Noha, mint minden börtönnek ennek is vannak rejtett zugai. Azok a zugok, ahová csak a nagyon veszélyes alakokat zárják. A kapitányom nélkül nem mennék oda, és nem is mehetek. Vannak helyek, ahová még én magam sem merek egyedül menni. Sűrű lépteket hallok a hátam mögül, sűrű ütemű levegőkapkodást.* - Engedj ki, féreg! *Ordítja fel az idegen, akinek még csak nevét sem tudom. Csak egy névtelen senki, akinek nevére senki sem emlékszik. Szomorú, de arrébb ugrok és egy speciális alhas táji ütéssel, repítem vagy négy méterrel arrébb. Rideg, s megvető tekintetemmel illetem a rabot, aki bizonyára néhány órán át ott fog feküdni. Iszonyúan fájhat neki, iszonyú lehet ez mindannyik számára. De mindennyink tudja, a Féregbolyból nincs menekvés. Mert a Féregboly a mélységek mélysége, az átkozottak tárháza. Ha nem akarsz ide kerülni shinigami, hát küzdj. Küzdj, mindenképpen azért, hogy lélekenergiád, Soul Societyba vetett hited megmaradjék. Megérkezem végre a padlón ülő társasághoz, egymással szerepjátszó kör. Érdekes nem? Elvették tőlük minden reményüket, ők még is megtalálták a "kiutat" a börtönből. Ezt pedig csak is a képzeletük árán érhették el.* - Adjon isten Seiran-dono..üljön le közénk..mi lesz a mai napi program? *Kíváncsi tekinteteket tudhatok magaménak. Igazi ritkaság, hogy normálisnak elkönyvelhető egyénekkel találhattam szembe magam. Igen, nagyon ritka, hogy valaki okul a hibájából és nem süllyed le tovább. A zsebembe nyúlok egy pakli póker kártyáért, amit valójában nem is lett volna szabad lehoznom. De én vagyok a kanritai, a szabály pedig nem tiltja, hogy a saját módszereimmel ne tartsam féken a rabokat.* - Pókerezünk.. ~Feszülő izmok, kis kellemetlenség~ *Szokványos időközönként, azonban nekem is fel kell térnem a Féregbolyból, hogy más dolgokkal is foglalkozni tudjak. Természetesen, mielőtt a kis fás résznél elhaladhatnék néhány jellel írom le a többieknek, hogy figyeljenek. Ugyanakkor számítok rájuk, bár nem kell tudniuk, hogy nálunk a bizalom egy kissé képlékeny dolog. Noha az onmitsukidou a legjellegzetesebb szerv a Seireiteiben az összetartás gyanánt, de a Fon-ház tagjait némiképp máshogyan képezték. Mi szolgáljuk már évszázadok óta a dicső Shihouin- házat, akik kitalálták ezt a szervezetet. Ez pedig csak is egyet jelenthet; belénk kis gyermekkorunk óta beverik, hogy biztos távolságból a munkatársad, ám vakon szórakozz, éberen küzdj. Vagy is számomra teljesen természetes volna, hogy ha egyszer egy lázadó az onmitsukidouból kerülne ki. Nem csinálnék belőle drámát, hogy megbüntetve vigyem a többi hasonló rab közé. Habár feltehetőleg egy onmitsukidous rabot nem sokáig tárolnánk. Az illyes fajta lázadás egyértelműen halálbüntetést von maga után. Tehát illendő meggondolni, hogy ki fia, borja teszi be lábát a Nibantai kötelékébe. Aki itt szeretne törleszteni, abba bizony bele kell verni az eltökéltséget. Ennek eszköze pedig a naponta felállított szakaszos edzések sorozata. Bevallom őszintén, én ezeket igen hasznosnak találom, s általában a "pihenő időmet" mindig erre az időpontra helyezem ki. Inkább edzek egyet csoportbontásban, és edzek egyet este is meg reggel is, mint hogy.. mindenki tudja, aki az osztag tagja... Tehát lépteimet a szokványos irányba teszem meg. Annyira ismerem már ezt az utat; mióta is? Elég rég óta ahhoz, hogy mikor megérkezek az edzőterembe, elég sok illetőnek a pillantását tulajdoníthatom el. Komoly arccal biccentek egyet kimérten, és állok be az első sorban. Persze nem egyedül érkeztem, hiszen hatékony szakaszparancsnokként komoly elvárásaim vannak az újoncokkal kapcsolatosan. A kanritai tagjai bizony legyenek különlegesen képzettek a hakuda stílusukban. Így hát ez volt az egyik dolog, amit elrendeltem számukra, hogy a mai edzésen jelenjenek meg. Tekintetemmel nem is kell őket sokáig keresnem, hiszen sorfalként állnak mellém a többiek elé. Kicsit azért nem szép dolog így hátra kényszeríteni a többi egység tagjait, de evidensnek éreztem a mozzanatot, hogy számunkra fontosabb a jól képzettség. Semmi esetre sem szeretném, ha az újoncaim elkanászodnának a hátsó sorokban. Ugyan már, ismerem az Onmitsukidout, mint a tenyeremet. Aki a hátsó sorokba megy edzeni, az bizonyára legszívesebben ellógná a napi rutint. A szakaszom számára pedig létfontosságú kötelesség a jól képzettség. Íratlan szabályként szavaltam el nekik bemutatkozásomkor, hogy senkit nem szeretnék meglátni a hátsó sorokban, vagy Seiran-féle büntető edzésnek lehetnek résztvevői. Azt hiszem a komoly "fenyegetésemnek" hatása volt. Beálltak mellém szótlanul, és igen csak fegyelmezetten. Majdnem olyan fegyelmezetten, mint a keigun tagjai, akik azért valljuk be, magasabb rangon állnak, mint a kanritai vagy a keiratai tagjai. No, tehát csak néhány percnyi csendes álldogálást kell kibírnunk ahhoz, hogy megérkezzék végre Sakai-san. Biccentéssel üdvözlöm a hadnagyot és egyben a második szakasz parancsnokát. Másokkal ellentétben az én tekintetem végig a nőébe fúródnak. Gyenge próbálkozás ez, egy igazi onmitsukidoust egy csinos hölgy viselete nem téveszt meg. Jó magam pedig mondhatni kondíciós célból jöttem. Mondhatni nem csupán a tudásért, hanem a szintem megtartásáért vagyok itt. Semmi esetre sem azért jöttem, hogy a hadnagyom domborulataival foglalkozzak. Egyébként is illetlenség ez egy olyan nővel szemben, aki mellett egy erős férfi áll. Azt meg nem igen tudom elképzelni, hogy az osztag két vezető nőjének nincs ilyen társa. Mielőtt azért nagyon belemerülnének a nyújtásokba, oda lépek a szakaszom itt lévő tagjaihoz.* - Két fekvőtámasz után gyors fordulat, és öt felülés. Öt felülés után kettő lebegő ülés, majd ugrásba fel és láb, illetve karnyújtás. *Mutatom be nekik a kezdő edzősort, amit ugyan még kicsit koordinálatlanul, de együtt végzünk el. Azért ne felejtsük el, hogy éppenséggel újoncokról van szó, elég valószínűtlenség ez két hét után, hogy egyszerre lendüljön karunk, vagy lábunk. Még van mire edzeni, de legalább egy igen alapos nyújtás elvégzése után a futás úgy mond már elenyészően nehéz. Futás közben megint csak a dolgok élére állok, hogy egymás mellett haladva rá rántásokat a lábra, és karra mutassak. Valamint kis légző gyakorlat. Más szakaszok tagjainak, vagy esetleg a hátul lévő riteitai parancsnokának kissé szadista lehet ez a módszerem, de nem szentelek ennek figyelmet. Ők nem, de én tudom, hogy ez mennyire fontos dolog. Ha jól végezzük el az edzés minden egyes momentumát, akkor a lehető legmaximálisabban vesszük igénybe az edzés lehetőségét. Valamint annál hatásosabb lesz a szakaszunk. Hallottam azt a bizonyos esetet a Féregbollyal kapcsolatban, még egyszer ez nem történhet meg. Az én dolgom pedig, hogy teljes eltökéltségemmel hozzam vissza az osztag, valamint az onmitsukidou régi hírnevét. Az első, és egyben pedig legfontosabb lépés a "saját házam" táján történő takarítás. Eléggé alapos bemozgatás után sem engedem meg az enyéim közül (ahogy magamnak se), hogy a földön fetrengés legyen. Szememmel, és némi kézjellel adom a tudtukra, hogy "légzőgyakorlat". Ez egyébként nem csak a hirtelen megnövekvő szívritmus gyorsulását vezeti le, hanem segít abban, hogy ne a szájukon vegyék a levegőt. Sokan el tudják rontani ezt, hogy a szájukon keresztül veszik a levegőt egy-egy mozgás után. Pedig az orrunk az, amely felelős a levegő melegítéséért, és párásításáért. Vagy is ez azt jelenti, aki tüdőgyulladással szeretne a Yonbantai ágyán heverni, és további két hetet intenzíven edzeni ahhoz, hogy ismét szolgálatba állhasson az vegye csak a levegőt a száján keresztül. Rossz vicc, ilyet az én újoncaimnak nem engedek meg. Azért közben magamra is igen- igen oda figyelek. Megteszek néhány olyan levegő felvételt, és kifújást, ami vélhetőleg a rekeszizmom segítségére is van. Nem szeretnék szapora légzéssel neki látni a komoly hakuda edzésnek. Terhelni a saját szervezetemet csak fokozatosan lehet. Balgaság lett volna tőlem példásul reggel is, ha kihagyom a rutint. Mi lett volna, ha nem teszem meg? Lehet, sikerült volna úgy meghúznom a karomat, mikor nekem jött az egyik rab, hogy "leszázalékolnak". Ilyen amatőr dolgokat már nem engedhetek meg kanritai-dono-ként. Míg sikerül lenyugodnia valamilyen szinten szervezetem, addig Sakai-san belekezd a mai napi instrukciók leadásába. Sejtettem, vagy is tudtam, hogy hakuda edzés lesz, de arra nem számítottam, hogy éppen a taekwondo keretén belül. Csak annyit kellett meghallanom, hogy tornádó-rúgás, egyből tudtam, hogy ez nekem ugyan kisujjból kirázandó mozzanat, de a mellettem lévőknek annyira azért nem. Túl sokat törődöm azzal, hogy hajtsák be magukat. Nem kéne ennyire pátyolgatnom őket, jobb, ha a saját bőrükön kell megtapasztalniuk, hogy még is mennyire lenne szükség, és ehhez mennyi hiányzik. Szóval elhatározom magamban, hogy az edzés további felében inkább a magam mozgásával kezdek el törődni. * - Hai! *Jelzem a hadnagynak, hogy már is hozom, csak egy pillanat. Az egyik ginjotan lazult ki, amit a kezemre, és lábamra szoktam erősíteni, hogy szilárdabbá tegye ütéseim, és rúgásaim. Hatékony módszer, de mára már inkább csak a veteránok eszköze (pedig régen előírás volt). Kis megszorítás után egy könnyed shupoval termek ott a polcnál, és veszem le róla a "kis bábút", mert hát a nagy az vagy élő, vagy élettelen "állvány". Élő állványnak meg nevezzük gyűjtőnéven, hogy shinigamik. Kis kézben való forgatás után masszívan állok be, mert pontosan tudom, hogy mi fog ezután bekövetkezni. Egyik lábamat előre teszem, és hajlított térddel helyezem fizikámat a "kis bábúra". Számítottam arra, hogy a hadnagy majd teljes erejéből hajtja végre a mozdulat bemutatását. Az egyik ujjközömben picit meg is pattant az ér a rúgás következtében. Ez egy igen gyönyörű demonstráció volt Kotomi-san részéről. Az egyetlen hiba ebben a bemutatóban csak is az lehetett, hogy pár suhanc nem a rúgást, hanem egészen mást nézett. Hazudnék, ha azt mondanám nem olyanok, akikkel nem lesz némi elszámolni valóm az edzés után. Megvárom, még a hadnagy mind a kettőször végre hajtja a mozzanatot. E közben észre is veszek egyetlen egy hibát, amit én nem szoktam ebben a tornádó-rúgásban végre hajtani. Egy bizonyos fokban való kilendülés, mindig is tudtam, hogy a tornádó- rúgásom valamiért nem a leghatékonyabb, de azt hiszem a hadnagy bemutatója miatt kezdek rá jönni, hogy mégis miért. Ki szoktam hagyni egy kilengést, amit ha beletudnék ültetni a már berögzült mozdulatba, akkor gyorsabbá tehetném a mozdulatom, és ezzel egyidejűleg a hatékonyságát is. Közben természetesen tovább magyaráz a hadnagy, amit én magam is meghallgatok, de különösebben nem tudom véleményezni. Ismerem ezt, mint a tenyeremet, de most, hogy felfedeztem saját magamban egy hibát, azon fogok ügyködni, hogy ezt kijavíthassam. Évtizedek óta taekwondozok, de most vettem észre ezt? Eléggé nevetséges, ami azt illeti. Mindegy, a lényeg az, hogy a mutogatás hatására szépen rá jöttem erre. S másokkal párhuzamban én is neki látok az edzésnek. Először azon kezdek el gondolkodni, hogy éppen ki volna számomra a legmegfelelőbb edző partner. Hiába is, egy kezdő onmitsukidous feltehetőleg nem tudná úgy megfogni a szivacsot, hogy elbírja a rúgásom. ( Nem mintha a kezdők esetlensége nem lehetne veszélyes ilyen szempontból.) Tehát rögvest belépek két perc elteltével a hadnagy elé.* - Sakai fukutaichou, segítségemre volna? *Nyújtom felé a bábukat, hátha elvállalja, hogy segít nekem. No, meg még is csak ő az egyik legképzettebb tagja az onmitsukidounak. Vele folytatni egy ilyen edzést, egyértelműen megtisztelve érzem magam. Tehát, amint kezébe veszi a hadnagy a segédeszközt, bemozgok a mozdulathoz. Láb ide- majd oda. Sebesen kell szelnie a levegőt, és a lábamat, amit először fogok előre lendíteni, azt spiccbe kell tartanom. A spicces előre mozgás után pedig rápördülve rúgom meg a "kis bábú" középső pontját. Voltaképpen ez egy shinigami, vagy embernek a gégéje környékén lehet. Csak, hogy ahogyan én is észre vettem, úgy a hadnagy is szóvá teszi a kilengésemet. Nem elég magas, ezzel semmiféleképpen nem fogok tudni fejbe rúgni könnyeden egy illetőt sem.* - Az első lábamat kéne feljebb emelnem ahhoz, hogy magasabb rúgást tudjak statuálni! *Morzsolom magamnak az instrukciókat, amelyre bizony meg is kapom a bólintást. Tudtam én, hogy valami gond van ezzel a rúgással. Még néhányszor végre is kell hajtanom ahhoz, hogy nagyjából a hetedik környékén sikerüljön is. Őszintén szólva meg vagyok lepve ezzel. Meg bizony, mert mégis csak egy berögzült mozzanatról beszélünk. Elég szép teljesítménynek találom, hogy sikerült kiküszöbölnöm tudatosan ezt. A munka már csak azon lesz leginkább, hogy erre figyeljek. Mert hiába van meg a lendületem, nem feltétlen cél az ellenfelem nyaka. Gyakran a fejre mért rúgás sokkal hatásosabb. Megrúgom, feje kifordul és elveszti egyensúlyát. A védekezése hiányában pedig lehetőségem van számtalan ponton egyértelműen véget vetni a küzdelemnek. Mindenképpen fontos, hogy ügyeljek a lendületre, ezért is választok egy edző partnert a keigun tagjai közül, amint Sakai-san tovább áll, hogy a többieket is megnézze, hátha segítségre van szükségük.* - Csak a kilengés. *Fejtem ki neki eléggé szűkszavúan. Természetesen ismerjük egymást, ha más hogy nem is de látásból mindenképp. Az első szakaszom a keigun volt, és egyben utolsó is mielőtt a kanritai parancsnoka lettem. Nálunk pedig a kommunikáció gyakran tömörül le. Gyors, precíz, és hatásos, ez jellemzi a keigun tagjait. Ehhez mérten is igyekszem edzőpartneremmel a további percekben végre hajtani a mozdulatot. Egyszer kétszer azért rá lesek az újoncaimra, de elenyésző ezeknek a száma. Most az a fontos, hogy bizonyítsak. Nem csak másoknak, hanem magamnak is. S az, hogy felismertem a mozdulatomban lévő hibát, valamint sikerült a hadnagy segítségével ennek kiküszöbölése is, már is nyereség. Percek eltelte a verejték erősödését, és a környezet páráját idézi elő, jelezve, hogy az osztag edz. Majd felhangzik a taps, s a hadnagy a lábsöprési technika bemutatására vár aktív jelentkezőt. Na igen, nem vagyok abban biztos, hogy ez sokaknak is eszébe jutna egészen addig a pillanatig, míg a riteitai parancsnokon végre nem hajtják ezt a mozdulatot. Pedig mennyire egyértelmű, hogy lassú mozzanatnál az egyik láb lent fog maradni, ennek kisöprésével pedig nem csak az ellenfél kerül a padlóra, hanem ha elég erősre sikerül a söprés, akkor annak lába is törésre ítélt. Nem mondom, hogy sajnálnék egy ilyen illetőt. Kegyetlenség lehet tőlem, hogy ezt hallgatom, de aki a taekwondoban szeretne jeleskedni, az szedje össze magát. Ez a sportág nem csecsemősöknek való, és fel kell készülni arra is, hogy a kicsinynek tűnő praktikák olykor- olykor a leghatásosabbak. Biccentek egyet kollégámnak, hogy ez egy szép vállalkozás volt a részéről. Aztán a kis elmélet alatt ismét visszalépek a sajátjaim közé, és kisebb ellenőrzést hajtok végre az állapotukról. Tekintetem végig pásztázza őket, és egyből észre is veszem, hogy ketten nem nyújtottak rendesen, és hárman inkább azokkal a bizonyos domborulatok látványával voltak elfoglalva "távollétemben". Siralmas, de meg fogják kapni a büntetésüket. Sütemény, egyből le is hunyom szememet. Egészséges táplálkozás merő híve volnék, de a sütemény szóra el kezd a halántékomon lévő verejtékcsepp megindulni. Rémes az osztag két híres női tagja ezzel a bevezetett szokással. Rémes? Ezt a törvénynek is tiltania kéne, komolyan. Megint "bűnbe" fogok esni, ha nem koncentrálok, és megint ötszáz felülésre kell ítélnem önmagam a züllés miatt. A sütemény tiltott étel mindazok számára, akik törődnek a testükkel, én pedig törődök a sajátoméval. Ki fújom a levegőt, s felpillantok. Nagy lesz a tömörülés, és sokan már mennek is bizonyítani a hadnagy kegyeiért. Sütik? Ugyan már, nem a sütijeiért "döglenek". Én a magam részéről csak szépen beállok a sorba, s amint rám kerül a sor egy kicsit, megfűszerezem végre hajtásom.* - Engedje meg Kotomi-san, hogy a magam módján hajtsam végre ezt a rúgást! *Előzetes engedélyét kérem a mozdulatom végre hajtásához. Nem szeretném, ha a váratlan helyzetből baleset lenne, mert ez is fontos tényező. Amikor pedig engedélyt kapok a sajátos módszeremhez, az egyik kezemről letekerem a ginjotant, amit elkezdek a szememre kötni.* - Régen alkalmazták ezt a módszert, amikor egy technikához nem volt elég az, hogy hatásos legyen. Én úgy érzem a tornádó-rúgás, mint taekwondo elem alapszik némi ösztönön is. Megkérek mindenkit, hogy ne utánozzák ezt a módszert azok, akik legalább egy évtizedes gyakorlottságot nem szereztek. Hogy miért? Nos, azért, mert a "vak" stílus a küzdősportok magas iskolája. Aki nem lát, az nem bízhat a szemében, se hallásában, se a szagokban. Aki nem lát, az csak is a komoly elmetisztaságában, és éles érzékelésében hihet. *Remélem ezért Kotomi-san nem haragszik meg rám, hogy ilyen speciális esetet mutatok be, amivel kicsit belemászok az edzetésébe, de biztosíthatom róla, nem önön egóságom miatt van ez. Hanem mert igazából szeretném a hátsó sorok figyelmét is felhívni, valamint az sem hátrány, ha sikerül valóban az edzésre terelni a szemeket. Nem árt, ha valakinek komolyan fel lehet piszkálni azzal a figyelmét, és csodálatát, hogy speciális esetet is megismer. Hátha a végre hajtott rúgásom után majd lesznek jelentkezők további taekwondo elemekkel fűszerezett edzésekre Kotomi-san levezetésével. Így hát néhány lépést teszek előre, pont úgy, hogy érezzem, nagyjából hol lehet az a bizonyos fatábla. Ugrálok párat, hogy érezzem lábam, hogy testem teljes egészét érzékeljem. Ezután pedig mit teszek? Összeszedett mozdulat, hibátlan lendület és légvétel. Teljes erőmmel, gyorsaságommal, és képzettségem maximumának megengedett pontossággal hajtom végre a mozdulatot. A kérdés már csak az, vajon eltört-e az a tábla végül?* ~ Verejtékes óra után ~ *Mondhatni ez a kis edzés felvillanyozta a napomat. Monotonnak indult, de izgalmas lett a közepén. Azért nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy a saját hibámat nem egy harc kellős közepén észleltem, (ahol lehet az lett volna az utolsó) hanem egy edzés során. Így lehetőségem volt kijavítani, és okulni abból, hogy bizony még a profiknak is ki jár a kezdők lépése. Egy kilengés, azért kissé dühítő, de bizony ott volt. Mindenesetre, ahogy vége lesz az edzésnek mindenki szétszéled, hogy visszatérhessen a kötelességéhez. Én pedig ekkor kezdem el, a spurizó bandát összeszedni.* - Álljatok csak meg egy pillanatra! *Szólítom fel komoly hangommal a megtorpanó, és ijedő bandát. Igen- igen, ők az én szakaszomból valók. Abból a szakaszból, akiknek bizony nem kéne megengedniük maguknak, hogy egy női testen legeltessék éhező tekintetük. A nyálcsorgatást inkább nem is részletezném. Szóval miután grabancon fogtam őket, köszönetképp biccentek egyet a hadnaggyal. Csak természetes, hogy megköszönöm neki teljes egészében ezt az alkalmat. Majd mintha a többiek fölé tornyosulnék, (ahogyan Ueshima-sama szokta) adom ki a további büntető edzésüket.* - Koncentráció hiánya miatt ötven ma tanult rúgást, száz fekvőtámaszt és két kilométeres táv futását ítélem el nektek. *Verejték, és még nagyobb verejték. Itt fogok állni, és figyelni fogom őket, hogy rendesen végre hajtsák. Én tényleg nem vagyok szadista, csak egyszerűen azt akarom, hogy kanritai legyen ismét az onmitsukidou hakudában egyik legképzettebb egység a keigun után.* - Spoiler:
Köszike
|
| | | Soifon Admin
Hozzászólások száma : 488 Age : 44 Tartózkodási hely : Yoruichi-sama karjaiban *.* Registration date : 2010. Dec. 23. Hírnév : 24
| Tárgy: Re: Edzőterem Pént. Szept. 30, 2011 7:41 am | |
| Kojiro Kuroda: A gyakorlás meghozta az eredményét, és bár lábad nem pont oda érkezett, ahová a táblát tartó Sakai várta, a hadnagy gyors reakciójának köszönhetően a falapot találtad el, mely szilánkosan kettétört. Jutalmad egy tepsi pogácsa és 500 LP. Az így kapott 1 pontot a hakudádra kell tenned.
Fon Seiran: A fukutaichou tétova bólintása jelezte, hogy a nehezítéssel nem teljesen ért egyet, de aggodalma feleslegesnek bizonyult. Rúgásod nem hogy célt talált, de tisztán törte ketté a fatáblát. Sakai hadnagy külön elismerése mellett bezsebelhetsz egy tepsi általad választott süteményt, valamint 1000 LP-t. Az így kapott 2 pontot a hakudádra kell tenned.
Sakai Kotomi: Tartottál egy sikeres edzést, a résztvevők képesek voltak fejlődni a kezed alatt. A következő tréninged után te is számíthatsz jutalomra.
Gratulálok az edzés résztvevőinek a sikeres tréningért! |
| Tárgy: Re: Edzőterem Szer. Jan. 11, 2012 12:23 am | |
| Még mindig nem tudok egyet érteni Abarai taichou utasításaival, amikkel Ueda fukutaichout osztotta ki, ugyanakkor pontosan látom azt is, miért tartotta mindezt szükségesnek. Tévesnek tartom, miszerint egy hadnagyot harci képzettsége szerint választanak ki, hiszen a hadnagy feladatköre az osztag irányítása, főleg, amikor a kapitány nem ér rá. Ugyanakkor mi egy katonai szervezet vagyunk, tehát valamilyen mértékben feltétlenül szükségesnek érzem azt, hogy egy hadnagy legalább egy valamiben kitűnjön az átlag tisztek közül. Annak idején tulajdonképpen engem is tehetségem okán választottak ki a hadnagyi pozícióra, valamint Sakai fukutaichout is első sorban emiatt jutalmazták rangjával, s természetesen ez azzal jár, hogy megannyi felelősséget kell elbírnia neki is, ahogyan annak idején én is tettem. Ez nem merül ki az adminisztrációban, hiszen egy éles harci helyzetben ha a kapitány nincs jelen, neki kell elirányítania az osztagot. Tehát igenis, szükség van arra, hogy a hadnagy kellő tapasztalattal rendelkezzen, legalább taktikai ismeretei legyenek kiválóak. Hiszen mi mégis egy katonai szervezet vagyunk. - Ó, igen, teljesen érthető. ^^ – reagálok a hadnagy védekezésére úgy, hogy elkapom a csuklóját, hogy ne tudjon kárt tenni bennem. Könnyedén sikerül így lefegyvereznem, hiszen elég közel vagyok hozzá. Csuklóját fogva hátralépek egyet, és úgy húzom magammal Ueda fukutaichout, hogy kibillentsem lendületéből, és a megfelelő mozdulat elvégzése után a hátára essen. Katanája egy-másfél méterrel odébb eshet tőle. Egyszerű lefegyverzési technika, amit azt hiszem, meg is tudok tanítani neki. Így aztán akár Abarai taichoun is nyugodt szívvel prezentálhatja ezt a bizonyos erőszerzést. ^^ - Álljon fel, a zanpakutoját tegye el, kérem. Megmutatom még egyszer. – kérem meg arra, hogy tegye el fegyverét, nem lesz szükség rá. Szerintem kellőképpen érthetne a hakudához, ha eleget gyakorolna, sőt, kifejezetten illene hozzá. A puszta kezes harcmodoroknak csupán elenyésző része igényel tényleges testi erőt, a legtöbb inkább a gyorsaságon, lendületen és a pontosságon múlik. Ezért is van az, hogy én a magam testalkatával is könnyedén képes vagyok a földre kényszeríteni egy nálam sokkal nagyobb termetű ellenfelet. Igaz, olyankor jobban szeretem az idegpontokat célozni, hiszen olyankor talán az a legmegfelelőbb módszer, ha térdre kell kényszeríteni valakit. Zanpakutomra én is túl sokat támaszkodok, azonban megtanultam felmérni a helyzeteket, mikor indokolt ezen plusz erő igénybe vétele. Igaz, tényleges erőről ebben az esetben nincs szó, hiszen zanpakutom inkább pszichikai szinten működik. Ha megtöröd a lelket, utána a testet is eltiporhatod. Ueda fukutaichou esetében úgy érzem, egy-két plusz elem bevétele például hakuda, vagy éppen zanjutsu tudásába pontosan elég lenne ahhoz, hogy ezt az Abarai taichou szerinti problémát ellensúlyozhassuk. - Egy kezdő szintű aikidou technika, az Akadémián is tanítják. – kezdek bele a magyarázatba, miközben még egyszer megmutatom neki, hogyan is néz ki a folyamat. Ezúttal persze azt kérem tőle, hogy fegyver nélkül próbáljon megtámadni, én pedig ismét elkapom a csuklóját. A kezén egy bizonyos pontot a hüvelykujja és a mutatóujja között erősen megnyomok, ez pedig éles fájdalommal jár, azonban ez segít abban, hogy koncentrációjából mindenképpen kiessen, és ezután könnyedén a földre teríthessem ismét. Komoly baja nem lesz tőle ráadásként, hiszen alig fél perc múlva ebből a fájdalomból már valószínűleg csak egy kis nyomást érez. - A titok a gyorsaság, hirtelenség és a fájdalom. – kezdek bele a magyarázatba. - Amikor elkapod az ellenfeled csuklóját, így ni, akkor egy kicsit megemeled a karját. – demonstrálom ismét, miután a hadnagy feláll, hogy újra elkezdjük. Ezúttal azonban sokkal lassabban csinálom, hogy minden egyes mozzanatot kellőképpen átláthasson. - A hüvelykujj és a mutatóujj között van egy akupresszúrás pont; ha azt elég erősen megnyomod, éles fájdalmat érzel. Eleinte persze nehéz megtalálni, hol is van pontosan ez a pont, azonban hamar rá lehet érezni. – elengedem őt, és magammal szembe állítom. A saját kezemen mutatom meg, hogy nagyjából merre keresse. Ha jól csinálja, akkor ismét éles fájdalmat érezhet, bár kevésbé erőset, mint amekkorát én okozhattam neki, hiszen ez olyan dolog, hogy saját magadat megcsikizni sem tudod, hiszen fel vagy rá készülve. - Na tehát… Miután megfogja az ellenfele csuklóját, azonnal keresse meg ezt a pontot. Lényegtelen jóformán, hogy van-e nála fegyver, vagy sem, hiszen lefegyverzésre is használják a technikát. Próbálja csak meg. ^^ Majd nyugodtan mutassa meg a kapitányának a tanultakat. – kacsintok rá, valamint utasítom őt a gyakorlat következő fázisára. Abból, amit látott, már elvileg képesnek kell lennie elsajátítania ezt a technikát, azonban szükség van rá gyorsaságára, na meg egy minimális lendületre is, amit egyszerűen lábainak mozgásával elérhet. Egyelőre fegyver nélkül gyakoroltatom vele a mozdulatsort, azonban ha elég jól megy neki, akkor megpróbálkozhat vele úgy is, hogy zanpakutommal támadok rá. Hiszen a gyakorlat része épp a lefegyverzés lenne, és akkor tekintem sikeresnek az edzést, ha sikerül elérnie, hogy ne legyen nálam fegyver. - Spoiler:
A küzdőtér hakuda edzéssé átalakítva!
|
| | | Kojiro Kuroda Shinigami
Hozzászólások száma : 204 Age : 37 Registration date : 2011. Mar. 09. Hírnév : 17
Karakterinformáció Rang: - Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (15900/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Szer. Aug. 15, 2012 6:04 am | |
| Edzés a kapitánnyal
Eltelt a határidő, amit a kapitánytól kaptam. Talán jobban járok, ha elindulok az edzésünkre, habár nem a legjobb ötlet, tekintve az állapotomat, de nem tehetek mást. Így talán végre lelepleződhetek, és kiderülhet, hogy az átlagosnál is jobban nincs velem valami rendben. Hisz sajnos magamtól nem tudom elmondani, nem engedi a parazita. Nem tudom, hogy vigyen vagy se a kardomat, mivel magáról az edzésről nem tudom, hogy mi is lesz. Habár ha az osztagot veszem figyelembe, akkor vélhetőleg pusztakezes harcra fog sor kerülni. Abban sajnálatosan nem vagyok valami jó, mivel nem a 2. osztagban kezdtem el a pályafutásomat, így leginkább a kardokhoz értek. Természetesen rengeteget kellene még fejlődnöm, ha az él harcosok közzé szeretnék tartozni, csak hogy nem akarok. Nagyobb erővel véletlenül járhat nagyobb beosztás is, azzal pedig felelősség, és ezt nem akarom. Túl nagy lenne a nyomás rajtam, hibákat ejtenék, áldozatok lennének, és én lennék a hibás. Nem, ez nem történhet meg újra, nem lehetek ismét hibás valaki halála miatt. Miért, miért nem hagytak meghalni? Miért kényszeríttetek rá arra, hogy életben maradjak? Mindenkinek jobb lenne nélkülem. Nem okoznék gondot az osztagnak, nem terhelném másokra a gondjaimat, és nem szenvedne tőlem Misty. Tudom, tudom hogy előbb-utóbb fog, és ettől nem menthettem meg. Ők a hibásak, mindenki, aki akkor ott volt, szánalmas létbe kényszeríttetek vissza. ~ Igen, ők a hibásak, már tudod. Engedj a helyedre, és megfizetek nekik, mindegyiknek, főleg annak a kis hadnagynak. Ő volt a fő hibás.- nem, mik ezek a gondolatok, Ő súgja ezeket. Nem hallgathatók rá, igaz, nem tudom, mi történhet, ha sikerül megszerezni a testemet, de biztos vagyok benne, hogy semmi jó. Félre ezekkel a gondolatokkal, ideje elindulnom az edzőterembe. Edzésre megfelel az egyenruhám is, legalábbis szerintem, a kardom pedig az övembe csúsztatva pihen. Következhet a találkozás, lehetséges, hogy kapok egy újabb letolást, mivel a napi edzéseket nem rendszerességgel folytattam, jobban mondva, hetente talán egyszer, ami pedig a küldetéseket illeti, nem mondanám, hogy el voltam látva velük… kész szerencse. Megérkezve kissé megnyugodva látom, hogy a kapitány még nem érkezett meg, ezért leülök a fal mellé, a kardomat a combomon pihentettem, én pedig csak bámulok a szemben lévő falra.
|
| | | Genki Takashi 2. Osztag
Hozzászólások száma : 192 Age : 39 Registration date : 2011. Jun. 17. Hírnév : 16
Karakterinformáció Rang: Nibantai, yonseki, A Névtelen Egység parancsnoka Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (25700/30000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Kedd Aug. 21, 2012 11:08 pm | |
| Zanpakutou edzés
A 2. osztag edzőterme kellően tágas, hogy az edzést végre lehessen hajtani. Az időpontot már meghirdettem korábban, jelen pillanatban az előkészületekkel vagyok hadilábon. Pontosabban, még semmi sincsen készen. Ezért érkeztem jóval korábban, mint elkezdődött volna az edzés, hiszen elő kellett készíteni néhány dolgot. Az edzőterem északi falához kikészítettem néhány gyakorlóbábút. Azokra mindig szükség van. Csak azt sajnálom, hogy nem tudnak mozogni. Mennyivel csodálatosabb lenne az edzés, ha a gyakorlóbábok képesek lennének elmozogni a támadás elől. Nem is szükséges, hogy visszatámadjon, elég, ha el tudna mozdulni a beérkező támadások elől. De jelen pillanatban ez most lényegtelen. A bábokat a helyére állítom, egymástól két kartávolságra. Így mindenki nyugodtan láthatja majd a saját célterületét. Nem keveredik majd össze, hogy ki melyik bábot támadta. Kivételesen az edzőterembe kerül néhány ülőalkalmatosság is. Igen, az edzés első felét ülve, pontosabban meditációs pózban kell majd eltölteniük az edzésen résztvevőknek. A zanpakutounkkal való erősebb kapcsolat építésének, része a megfelelő meditáció is. Az azonban koránt sem elegendő, hogy kiürítjük az elménket. Szükséges a zanpakutou lélekkel való összhang. Ezt pedig úgy lelhetjük meg, ha rálelünk lelkünk azon részére, amelyből született az zanpakutounk. Ki is találtam, hogy milyen példával fogok előállni, hogy érthetőbb legyen a többiek számára, hogy miről van szó. Félek, hogy az előadásmódon kicsit nehézkessé teszi, az amúgy könnyed gyakorlatot. Kissé izgulok, ez így nem lesz jó. Le kell, hogy nyugodjak. Az órára pillantok, ami az edzőterem ajtaja fölött lóg a falon. Jóval korábban érkeztem és mivel már mindent elrendeztem, még van egy kis időm, amíg mindenki megérkezik. Leülök az egyik ülőalkalmatosságra, lótuszülésbe helyezkedem és előveszem zanpakutoumat. A számhoz emelem a bambuszfuvolámat és lassan játszani kezdek. A dallam lágy, higgadtsággal gördül alá a fuvolából, hogy lassan betöltse a termet a nyugtató zene. Az esetek többségében és fuvolázással szoktam meditálni, teljesen kapóra jön, hogy a zanpakutoum, bambusz fuvolaként testesült meg. Talán ez is rásegít arra, hogy a lelkünket összekötő harmónia segítségével összehangolódjunk, valahányszor játszani kezdtem. Mint megannyiszor most is, amint játszani kezdek Heiwán, elmerülök Belső Világomban. Nem igen kell sokat várnom, amikor kinyitom a szememet, már Heiwa is ott ül, ugyan azt játssza, amit én. A két fuvola hangja szinte egybeforr. Egyetlen, tökéletes dallamot alkotva. Egyikünk sem szól semmit, csak játszunk. Tökéletes a harmónia és a nyugalom. Amikor a valóságban kinyitom a szememet és leteszem ölembe a fuvolát, meglepetésemre, már megérkezett mindenki. Az fuvolajáték utolsó dallamait talán még hallották is. Kedvesen elmosolyodom, majd a legnagyobb nyugalommal hajolok meg ültömben. - Örömömre szolgál, hogy eljöttek mindannyian. Aki még nem ismerne, annak bemutatkoznék. A nevem Genki Takashi. Kérem, foglaljanak helyet, a gyakorlat első feléhez szükséges lesz. Mondom és bal kezemmel végig mutatok a földön elhelyezett ülőpárnákra. Miután mindenki elhelyezkedett és a teremben csend uralkodik, megszólalok. - A mostani foglakozásra azért gyűltünk össze, hogy a zanpakutoukról ejtsek néhány szót. Azt már az akadémián is megtapasztaltuk, hogy a meditáció nagyon fontos eleme a lélekölőnkkel való kommunikációnak. A zanpakutou talán egyik legfontosabb ismérve a shinigaminak. Mindannyian tudjuk, hogy lelkünk egy része, saját lelkünk egy darabkája testsül meg egy kard … vagy bármi más tárgy alakjában. Utolsó mondatomnál felemelem Heiwát, hogy mindenki láthassa az egy bambuszfuvola. Ha úgy vesszük, nekem könnyű dolgom volt. Nem volt nehéz kitalálni, hogy lelkem mely részéből született Heiwa. - A mai feladat az lesz, hogy felismerjük, lelkünk mely darabjából született zanpakutounk. Két tenyeremre fogva előretartom zanpakutoumat. Majd magyarázatot is fűzök hozzá, hogy értsék. - A harmónia és belső béke iránti vágy, tökéletes megtestesítője. Fiatal koromban gyakran játszottam fuvolán, mert megnyugtatott és segített meditálni. Feltehetően a harmónia iránti erős vágy alkotta ilyen formára. Sokkal könnyebb előhívni a shikai alakot, ha tudjuk, mely érzésünkből, mely vágyunkból származik zanpakutounk. Első feladatunk is ez lesz. Mindannyian tudnak meditálni, de azt már kevesen tudják, hogy mit keressenek, ha erősíteni akarják lélekölőjükkel a kapcsolatot. Én csak támpontot adok önöknek. Meditáció közben leljenek rá, hogy lelkük mely részéből, mely vágyukból, melyik érzésükből született zanpakutoujuk. Kutassanak a Belső Világukban a válasz után. Ott lesz a környezetben, ott lesz zanpakutoujukban. A feladat adott. Miközben meditálnak, segítségképpen meditációs dallamot fogok játszani. Ha bárkit zavar a meditációban, kérem, szóljon. A gyakorlat ismertetése után odakint lassan elered az eső. Ha pedig senki sem távozik az edzésről és mindenki elkezdte a gyakorlat első felét, számhoz emelem fuvolámat és játszani kezdek. Társaim munkáját segítve, szándékosan egy nyugtató, pihentető dallamot játszok. A meditációra, idejük van bőven. A következő és utolsó feladat különben is csak az után következik, hogy a meditációs tréninget mindenki sikeresen elvégezte. |
| | | Kitetsu Raiden 8. Osztag
Hozzászólások száma : 66 Age : 33 Tartózkodási hely : mezőkön innen, és túl, a keleti fertályvégben/olykor a Kyouraku birtokon Registration date : 2011. Jun. 03. Hírnév : 4
Karakterinformáció Rang: Goseki Hovatartozás: Gotei 13 Lélekenergia: (6500/15000)
| Tárgy: Re: Edzőterem Szer. Aug. 22, 2012 9:13 am | |
| Egybefüggő, szürke felhőtakaró. Ez a siralmas látkép köszöntötte Raident, miután felébredt, pár órányi szendergéséből. Igaz, mivel aznapra nem volt beosztva, így tovább aludhatott, de éjszaka nehezen jött álom a szemére. Fáradt sóhajtása egybecsengett egy távolabbi villám dörgésével. Azon gondolkodott, hogy miért nem dél körül ébredt fel, hisz aznapra semmi dolga nem volt. Egy pár percig töprengve feküdt, a plafont bámulva, majd hirtelen szempillantásnyi idő alatt beugrott neki, miért is kelt föl hamarabb. A második osztag negyedik tisztja aznapra hirdetett meg egy zanpakutou edzést, Raiden pedig semmiképp nem akarta kihagyni. Lomhán feltornázta magát ülő helyzetbe, majd nyoszolyája mellett lévő poclról felvett egy hosszabb, vastag madzagot. Kissé összébb rendezte szalmakupachoz hasonlító üstökét, majd a madzaggal megkötötte haja egy részét, nehogy az a szemébe lógjon. Vett még egy mély levegőt, majd pár másodperc után szinte az összes levegőt kiengedte. Aztán föltápászkodott, evett pár falatot, megmosdott, felvette szokásos szürke gúnyáját, azon megkötötte a zöld övet, amibe legvégül betűzte a kardját, és a wakizashiját. Út közben ugyan többször is útba igazítást kért, az utcákon lévő pár shinigamitól, és szerencséjére, helyismeretük nagyban felülmúlták az övét. Üres elmével klappogott végig a második osztaghoz vezető utakon, kedve nyomott volt, akárcsak feje fölött az ég maga. Olykor ugyan a szél is meg-megélénkült, belekapva ruhájába, vagy hajába, de a kissé frissebb levegő sem tudott sehogy megkapaszkodni elméjében. Nem sietett, hisz ahogy körbenézett, sehol sem látott egyetlen shinigamit se, aki ugyanarra tartott volna, és jóval a kitűzött időpont előtt indult el. ahogy azonban az osztag edzőterméhez közeledett, először halk, majd egyre erősödő zenét vélt hallani, az épület felől. - Fuvola? – lepődött meg Raiden, ahogy mind közelebb, és közelebb ért a teremhez. Félretolva az ajtót, csupán egy alakot látott az üres helyiségben. Valószínűleg ő lehetett Genki Takashi, aki az edzést tarthatta. Raiden szinte érezte, hogy sokkal, de sokkal fiatalabb a bent zenélő shinigami, mint ő maga. Egy halvány mosoly suhant át arcán, ahogy látta, hogy a férfinek ugyanolyan hószín üstöke van, mint neki. Arca nyugodtsága szinte azt az érzést keltette, hogy már rég nem érzékeli az ottani, kinti világot. Raiden résnyire nyitva hagyta az ajtót, és kihúzta az övéből, majd maga mellé tette kardját, miután leült, hogy a zenét hallgatva a szürke égboltra meredjen. Ugyan hosszú percek teltek el, de lassan kezdtek szállingózni innen-onnan a shinigamik. Csak biccentett feléjük, majd föltápászkodott, és a kardját kézben tartva követte a többieket, és leült az egyik nyitott ablak mellé. Ahogy oktatójuk, úgy Raiden is meghajolt ültében, majd amennyire ’üres’ álapotától tellett, megpróbált figyelni a férfi mondandójára. A nagyja ismerős volt, hiszen szinte belevésték az elméjébe az Akadémián. Hanem a beszéd vége, és az azt követő feladat, volt annyira szokatlan, hogy Raiden össze is húzta a szemöldökét. Hogy lelke melyik darabjából született a zanpakutou-ja? ’Egyszerűbb’ kérdés nincs? Raiden értetlenül, és kissé már bosszankodva bámult kifelé. A zanpakutou-ja egy életveszélyes helyzetben született. Nem volt hát értelme így bármi másról beszélni. Már csak fél füllel hallotta, ahogy a férfi befejezi mondandóját, majd leül, és ismét zenélni kezd. Unott, kissé mogorva arccal körülnézett. A többi shinigami már rég elkezdte a meditációt, ő azonban még mindig üres elmével, és morgós kedvvel bámulta az eget. Idővel a szél ismét kissé megélénkült, és az eső is lassan eleredt. Ezek, illetve a fuvola hangja apránként leragasztotta Raiden szemeit. Minden egyet lehulló esőcsepp távolabbra sodorta őt az edzőteremtől. A meditációt nem sikerült elérnie. Szimplán elaludt. De hamar ki is nyílt ismét a szeme. S pillantása a szokásos üres, rukongai-i falura esett. Sóhajtott, és elindult az egyik utcán. Furcsamód, a fuvola hangját még mindig hallotta, de tompán, mintha nagyon messze lenne, és a szél fütyülése egyre inkább elnyomta azt. Minden csendes volt, csak az enyhe szél, és klappogó léptei törték át a hangtalanságot. Egy idő után arra figyelt fel, hogy lépteivel egyszerre, egy másik, mély, dobbanó zaj hallatszik. Elgondolkozva rótta tovább az utcákat, míg végül kiért a faluból, és egy közeli dombon kezdett felmászni. Fölfelé már egyre tisztábban hallatszott a zaj, ami egyszerre volt a mennydörgés, és a fémen csattanó kalapács hangja. Az utolsó lépés után, ahogy állt a domb tetején, elkerekedett szemekkel pillantott le. A domb alatt egy kráter szerű mélyedésben egy hihetetlenül régi kohó állt. Tüze kék volt, lángnyelvei vadul marakodtak egymással a szélben. A kohó mellett egy hasonlóan öreg üllő volt, az üllőnél pedig önmaga fiatal hasonmása, a zanpakutou-ja állt. A kardlélek balját olykor ökölbe szorítva fölemelte, mintha kalapácsot tartana benne, és az üllőre csapott. Azzal egy időben, recsegve sújtot le egy villám, pontosan ugyan oda. Raiden meglepve látta, hogy zanpakutou-ja puszta kézzel fogja az üllőn heverő, lassan fehéren izzó fémet. Percek múltak el, ahogy hasonmása munkálkodását nézte, s közbe észre sem vette, hogy fölöttük az ég, egyre jobban elsötétült. Aztán zanpakutou-ja egyszer csak abbahagyta a kalapálást, és hátrafordult. Egy szó ha sok, annyit nem szólt, fehéren derengő tekintete mindvégig Raidenre volt szegezve. Ahogy a shinigami lepillantott, kardlelke jobbjában lévő fémdarab, immár egy kard alakjában izzott. Sora no Muchi kinyújtotta jobb karját, s az eső abban a pillanatban eleredt. Akár egy fészeknyi dühös kígyó, úgy sziszegett a lassan lehűlő penge. Raiden egész addig nem értette, mit akar ezzel zanpakutou-ja, mígnem az az arcához emelte a hideg fémet. A shinigami nagy megdöbbenésére a penge tökéletesen tiszta volt, mintha pár perce fényezték volna ki. Ami nagyobb meglepetés volt, az a furcsa kép, aminek bal oldalát Sora no Muchi fiatal, kissé földöntúli arca, míg jobbját a kard lapján tükröződő saját, hasonló, de mégis öregebb és viseltesebb ábrázata adta ki. A kettő, ugyanaz volt, és mégis tökéletesen más. Raiden már kezdte valahogy kapisgálni, mire kardlelke biccentett, és a pengével végighasította a felettük összegyűlt fekete felhőket. A kép lassan szertefoszlott, és Raiden felébredt az edzőteremben. - A zanpakutou-m - szólalt meg halkan - egyszerre egészíti ki a saját erőm, és blokkolja azt, ha kell. Egyformák vagyunk, és mégis egymás ellentétei. És mikor már majdnem elnyelt a sötétség, ő fölfénylett nekem, mikor már mindent más fény, kialudt. Sora no Muchi az, akiben mindig megbízhatok. Így bíznom kell, önmagamban.
A hozzászólást Kitetsu Raiden összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Aug. 25, 2012 10:15 am-kor. |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Edzőterem | |
| |
| | | |
| |
|