-=Bleach Szerepjáték=-
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KezdőlapPortálLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

Megosztás | 

Las Noches

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
Szayel Aporro Granz

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Las Noches   Las Noches EmptyKedd Jún. 04, 2013 11:30 pm

Las Noches az egyetlen város Hueco Mundoban. Téves elképzelés, miszerint Aizen hozta létre, vagy Aizennek köszönhető, hogy van egy mesterséges nap a város kupolájában, hiszen az Espada és Las Noches tulajdonképpen már Aizen érkezése előtt is létezett, csupán nem volt annyi arrancar.

Az arrancarok négy csoportra, vagy inkább "testületre" oszlanak: Números, Espada , Tres Cifras és Exequias.
  • Números: A legtöbb arrancar números. Aizen hozta létre őket a Hogyokuval. Mindegyikükhöz tartozik egy szám 11-től 99-ig születésük sorrendje szerint, azonban tetoválásuk nincs róla. Közülük kerülnek ki a fracciónok, akik egy-egy espadát szolgálnak. A fracciónok még Las Noches uralkodójánál is jobban tisztelik saját espadájukat.
  • Espada: Ők a legerősebb arrancarok, Hueco Mundo urai (és úrnői). Testük valamelyik részén egy számot viselnek 1-től 10-ig, erejük nagysága szerint. Ők vezetik a númerosokat. Minden Espada alá meghatározott számú números tartozik.
  • Exequias: A kivégzőosztag. A kémek és a lázadók megsemmisítése a feladata. "Legismertebb" tagja maga az Exequias vezére. Az Exequias vezető a felelős azért, hogy a lázadókkal és betolakodókkal foglalkozzon Las Nochesban. JK esetében egy árulót végleges száműzetéssel büntethetnek. Vezére Eras Vanthor, 88. arranar.
  • Tres Cifras: A Tres Cifras az eredeti espada lefokozott tagjaiból áll, akiket Aizen leváltott a saját maga által kreált arrancarokkal. Feladatuk a külső falak védelme. Egy három jegyű számot kénytelenek viselni az eredeti espada rangjuk helyett. Tagjaikat Privaron Espadáknak nevezzük. Nem összekeverendőek a Former Espadákkal, akik ugyan rangjuktól megfosztattak, de nem tartoznak Las Nocheshez és a Tres Cifras tagjai közé sem.

A legtöbb arrancart mesterségesen hozták létre a hogyoku segítségével, akadnak azonban olyan arrancarok, akik más módon, vagy természetesen jöttek létre. Ők nem kapnak sorszámozást, s valamivel gyengébbek a mesterségesen létrehozottaknál.

A mangában Aizen Sousuke uralkodott Hueco Mundo-ban, a saját maga által létrehozott arrancarokra támaszkodva. Serege azonban csak gillian és adjuchas szintű arrancarokból áll, még az espada tagjai is. A játékban jelenleg egy Seth nevű hollow tölti be pozícióját, ki ellen egyfajta ellenállás jött létre. Az Ellenállást jelenleg Natalie Salazaar Granz vezeti.

Az Espada jelenlegi tagjai

1. Natalie Salazaar Granz
2. Desmond Phellera
3. Räv la Luz
4. Karasu Vex
5. Eliziana Aberquero
6. Diego Canino
7. Adala Cascada
8.
9. Tanarotte del Silfo
10. Cephalus Ó-Madaidhín

A Tres Cifras ismert tagjai

Cielo Sanchez
Luzbel del Admarth Pablo
Ryuunosuke Zilberschlag
Tadeo Dellomeurtre

A mangában az első négy espada nem oldhatja fel resurrecciónját és nem használhatja speciális ceroját Las Noches falain belül. Az oldalon ez a szabály minden legalább 15.000 LP-vel rendelkező arrancarra vonatkozik.

Vissza az elejére Go down
Desmond
Espada
Espada
Desmond

Férfi
Sagittarius Rat
Hozzászólások száma : 87
Registration date : 2010. Dec. 01.
Hírnév : 32

Karakterinformáció
Rang: Segunda Espada
Hovatartozás: Las Noches
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te45000/65000Las Noches 29y5sib  (45000/65000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptySzer. Jún. 05, 2013 12:05 am

No, vettem a bátorságot, hogy megnyissam ezt a topicot is. A leírásokat nagyrészt egy már meglévő topicból vettem, itt-ott frissítve és kiegészítve azt. Lehetnek benne hiányosságok, például az ilyen egyéb alszervezeteket, mint a Muro vagy az LNIS, nem vettem bele, és most még a Real Noches is az eszembe jutott, amit még Diego alapított. Remélem, az utóbbival lesz valamikor valami játék, mert szerintem funny lenne. Surprised

Szóval, szerintem lenne pár LN-i kérdéskör, amit jó lenne megvitatni, hirtelen elég sok minden van a fejemben, de igyekszem rövidre fogni. >< Mindenesetre szeretném, ha minél több arrancar, hollow, miegyéb hozzászólna, de akár olyanok is nyugodtan írhatnak, akiknek amúgy semmi közük Las Nocheshez, mert nincs arrancar karijuk. A témák igazából összefüggenek valahol, de ahogy leírom, szerintem látható lesz az is, hogy miért. Surprised

Az első téma a Vasto Lordék lennének. A staff már elkezdte a kidolgozásukat, néhány spoilert pedig közzé is tennék azokból, amiket eddig már kitaláltunk.
  • VL-eknek fix LP-jük lesz, ez már teljesen biztos. Még nem tennénk közre, hogy mennyi is az az annyi, mert mi sem tudjuk, de én speciel 3. vagy 4. szintre gondoltam így kapásból. Tehát küldikből LP-t nem, de ryou-t szerezhetnek. Ennek megannyi oka van, hogy így lesz, de szerintem működik így ez a dolog.
  • Az espadákhoz hasonlóan számozásuk lesz erejük nagysága szerint, ezt pedig római számozással gondoltuk jelölni, I-től X-ig.
  • Nem lesznek LN-iek, mi szeretnénk egyfajta konfliktust kihozni abból, hogy megjelennek. Speciel valami háború szerűségre, ami remek alkalom lesz Seth leváltására. *igen, tudja, hogy az ő hibája, hogy behalt vele meg minden* >.<
  • Nem lesz hierrojuk, valamint resujuk sem. Resu helyett más erőfeloldásuk lesz, hierro helyett pedig én valamilyen másik új diszciplínát szeretnék, de nem igazán sikerült még kitalálnunk a staffal semmi véglegeset. Van egy-két ötlet, de egyik sem az igazi.
  • Nincs maszkjuk, mivel a VL-ek az adjuchasok utáni szint. NEM! arrancarok, és arrancarból semmiképpen sem válhat majd VL, és fordítva.
  • A mangától eléggé eltérnénk ebben az egész VL-ügyben, hiszen Kubu csak úgy random kitalálta, hogy ja, hát az első három vagy négy espada VL, és hát noh. Szóval, mi eltérünk ebben a mangától picit, lévén feladtuk azt, hogy arra várakozzunk, hogy ténylegesen bármit is megtudunk majd róluk.
  • Amit a staffal még nem sikerült letisztázni, hogy kinek lehet VL karit adni. Bevallom őszintén, hogy nem tartom jónak a ranghalmozást, például nekem semmiképpen sem lesz VL-em, hiszen espadám és kapitányom is van. Szóval ezzel kapcsolatban még nem döntöttünk, hogy konkrétan milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy valaki ilyen karaktert indíthasson.

A fenti témákban nyugodtan lehet véleményt mondani, esetleg javaslatokat, hiszen sokat segítene a staffnak, ha néhány elképzelést olvashatunk. Van pár dolog, amiből semmiképp sem engedünk, mint pl a fix LP, vagy hogy arrancarból nem lehet VL, viszont ha valakinek van esetleg valamilyen javaslata a többire, azt megköszönném. Surprised Főleg az a bizonyos plusz, ami hierro helyett lenne nekik. Ha lenne hierrojuk, akkor kábé ugyanolyanok lennének, mint az arrancarok, és abban nincsen semmi változatosság.
Tehát, ha van elképzelésed, hogy szerinted milyenek lehetnek a Vasto Lordék, és mivel lehetne feldobni őket, akkor azt nyugodtan írd le. Surprised Remélem, nem lesz belőle vitafórum, mert abban egészen biztos vagyok, hogy nem mindenkinek egyezik a véleménye a másikéval, de azért a píszt meg heppinest próbáljuk szem előtt tartani. Very Happy

A VL-eket szeretném Las Nochesben plotba dolgozni, küldetések, ilyesmik, s valószínűleg merőben megváltoztatná LN politikáját. Végső soron a történetépítés lenne a cél, s személy szerint azt támogatnám, hogy a végére LN vezetése teljes mértékben az espadára háruljon.

Másik témám igazából csak megjegyzés, amiben az egyik tagunkat és espadánkat, Adala Cascadát szeretném támogatni. Elkezdett dolgozni ugyanis egyfajta befolyásrendszeren, ami az espadákat, valamint fracciónjaikat érintené. Lényege röviden, hogy IC játéokkal és aktívsággal LN bizonyos részein, főleg meghatározott topicokon belül egy-egy adott espada befolyást szerezhetne. Magyarán ha sokat játszol pl a kocsmában, akkor gyakorlatilag a te területeddé válhat, mint egy törzshely. Szerintem jó kis játékszituk kerekedhetnek ki belőle, ha ezt megvalósítjuk. Surprised Én arra kértem Adalát, hogy előbb beszéljen minden egyes espadával külön-külön, hogy mi a véleményük róla, és hogy szerintük működhet-e, benne lennének-e egy ilyenben, satöbbi, de rábízom a döntést, akár ide is megírhatja a terveit, és közösen is meg lehet vitatni a dolgot. Nekem tetszik a terv, pláne, hogy tényleges IC játékkal szerezhetsz befolyást, és én mindenképpen egy működőképes dolognak tartom. >.<
Diego Canino
Espada
Espada
Diego Canino

Férfi
Taurus Monkey
Hozzászólások száma : 304
Registration date : 2012. Jan. 04.
Hírnév : 5

Karakterinformáció
Rang: Sexta Espada, a Sanador Equipo parancsnoka
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te40100/45000Las Noches 29y5sib  (40100/45000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptySzer. Jún. 05, 2013 1:46 am

Akkor másodikként hozzászólok a témához én is. Surprised

Vasto Lordék:
- Plusz diszciplínára első körben így az lenne az ötletem, hogy vaizard mintára legyen úgy, hogy mondjuk x pontjuk lehet rajta, és azokat a pontokat bármikor el lehetne osztani valamelyik képességre (mintha a felesleges reiatsuját csoportosítgatná). Persze, korlátokat ez is kaphatna. Esetleg valami olyan skill is lehetne, ami nem feltétlenül a harchoz kapcsolódik, pl. valami felderítő, rejtőzködő vagy kommunikációs skill. Surprised

- Mivel úgy tűnik, a VL elég vépé lesz már kezdésnél, nyilván nem lehet odaadni akárkinek, viszont ha kerülni akarjuk a ranghalmozást, muszáj lesz bevonni újoncokat is, akár első karakterrel, úgyhogy javaslat:
1. Az előtörténet egyfajta pályázat is legyen, sokkal szigorúbb elbírálással, mint egy normál kaszt esetében (esetleg szigorúbb elbírálással még mint egy KK, vaizard, kapitány stb.). Ha mondjuk harmadszor is komoly gondok vannak a törivel, a pályázó megbukott.
2. Emellett szerintem a játékot is szigorúbban kéne venni, figyelni, mit alkot az illető a karakterével, szólni neki, hogy mire figyeljen oda, min változtasson, mit csinál rosszul.
3. Mivel már majdnem minden régi játékosnak legalább egy hadnagya van, a ranghalmozásnál meg kéne különböztetni pl. azt, akinek már mindenhol van rangos karija, meg akinek pl. csak egy van (nem magamra gondoltam, nem szeretnék Vasto karit Surprised). Meg nyilván az aktivitás játszik szerepet, aki Vastot csinál, az akkor már játsszon vele, arra is figyelni kell, hogy ne vállalja túl magát az illető.

Másik témához csak annyit, hogy jó ötletnek tartom, ahogy az Espada hatalomátvételt is, de amíg Adala (Vetődik) nem írja le, pontosan mire gondol, nem kezdenék el részletelni. Surprised

Real Nochest a másik arrancar karimmal fogom inkább csinálni, nemsokára kiírom megint (a nemsokára az mondjuk lehet holnap is, meg három hét múlva is Surprised).

Plusz kérdésként felvetem, hogy szerintem nem ártana visszaadni a sorszámok jelentőségét. Surprised Hogy pl. marad mindenki a tornyában, bármi a száma az Espadán belül, de azért mégis legyen valami jelentősége annak, hogy számozunk. Pl. simán LP szerint, vagy akár az új befolyásrendszer alapján, esetleg kombinációval is mehetne. Surprised IC a számcserét meg lehet oldani problémamentesen Diego osztagánál, van ilyen lézeres cucc, amivel le lehet vakarni heg nélkül. Surprised
Karasu Vex
Espada
Espada
Karasu Vex

Férfi
Sagittarius Cat
Hozzászólások száma : 479
Registration date : 2010. Aug. 11.
Hírnév : 31

Karakterinformáció
Rang: 4. Espada
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te43000/45000Las Noches 29y5sib  (43000/45000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyCsüt. Jún. 06, 2013 7:11 am

Hozzászólva a dolgokhoz, elsőnek arra gondoltam, hogy hierro helyet lehetne egy olyan képességük, amivel átengedik magukon a támadásokat. Persze pontok alapján be lehetne ezt is jól szabályozni.
A másik pedig, hogy mivel ha jól tudom, nem fognak zanpukkal rendelkezni, ezért számukra nem is nagyon lesznek zanjutsu technikák, és mivel fix LP-vel fognak rendelkezni, így lehetne számokra egy olyan megoldás, hogy a harcok előtt a pontjaikat át tudják rendezni, vagy pl a pusztakezes technikáknál, illetve a reiatsura alapulóknál, mint a cero és társai. Ezeknél számukra kevesebb lenne a pont követelmény.
Technikák terén pedig, lemásolhatnák az ellenfeleik technikáit, kidoukat stb, persze, ha van rá elég pontjuk, és pénzük, kvázi így váltanák ki a vásárlást. Ha már a hollow lét csúcsáról van szó.
Azt pedig elvetném, hogy kommunikációs, rejtőzködő, vagy éppen felderítő skill legyen nekik. Nem túl hasznos a számukra, vagy akkor ezek lehetnének az alapcsomag része, vagy egyet választhatnának kezdésnél, mint a shinigamik, vagy az arrancarok a technikákból.

Az pedig, hogy miért most jelentek meg, szintén egy javaslat. Eddig „aludtak” távol maradtak a HM-ben folyó dolgoktól, de nagyjából érzékelték a körülöttük folyó dolgokat, és a jelenlegi helyzet miatt döntenek úgy, hogy ideje felébredni, és rendet csinálni.

A számok értelmének visszaadása jó lenne, de akkor nem az LP szerint lenne rá szükség, hanem az aktivitást figyelembe véve. Aki a legaktívabb az espadájával, azé lenne az 1-es, és így tovább.

Szintnél pedig, szerintem az a legjobb, ha minél magasabban van az LPjük, mindenképpen 4. szintet lőném be, tekintve, hogy nekik az nem fog fejlődni, egy idő után le lesznek hagyva, több kari által is.
Candy Cane
Arrancar
Arrancar
Candy Cane

nő
Virgo Dragon
Hozzászólások száma : 27
Registration date : 2011. Aug. 07.
Hírnév : 3

Karakterinformáció
Rang:
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te6250/15000Las Noches 29y5sib  (6250/15000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyCsüt. Jún. 06, 2013 7:58 am

Mivel megcsapott az ihlet én is idepötyögök valami vélemény szerűt... Surprised

• A római számok ötlete tetszik, szintre meg szerintem is a 4. levelre lehetne őket rakni, lévén nem fejlődnek innentől már semerre.
  • Én speciel azt is el tudnám képzelni, hogy valójában mindvégig LN-ben járkáltak, csak inkognitóban, de nem látták értelmét közbeszólni, azonban Seth hatalomra törekvése nem tetszik nekik és ezért odavágnak. Surprised Persze ez csak egy átfutó gondolat a fejemben xD
  • A hierro helyettesítésére lenne egy ötletem. A könyv ihlette, amit olvasok, abban van egy mágia, úgynevezett Tálentum, mely segít bizonyos szereplőket benne.
    Például: az illető elrugaszkodik a ház falán, hogy feljebb kerüljön és van ott egy kapaszkodó egy kiálló gerenda képében, de alig pár centi hiányzik annak megragadásához, akkor ez a Tálentum árnyékkézként meghosszabbítja a karját, hogy „megragadja” helyette.
    De segítséget nyújt például abban is, ha magasabbra kell ugornia, mint amennyire tudna, akkor nagyobb „ellökődő” (de magyartalan, bocsánat érte xD) erőt fejt ki a művelet végrehajtásához. A kötetben arra is volt példa, mikor az illető zuhant lefelé, s el kívánta kerülni a palacsintává deformálódást ez a Tálentum amolyan szivacsként tompította a zuhanást, fájt neki, de nem halt bele. Viszont volt olyan is, mikor védekeznie kellett az illetőnek egy támadóval szembe, az árnyékkéz rásegítésével tartott fel egy csapát, amit puszta kézzel nem tudott volna kivitelezni. Vagy ugyanez segítségével hosszabb ideig tudott tartózkodni víz alatt, mint amivel egy normál ember képes lenne.
    Szerintem valami hasonló kivitelezhető lehetne a pontrendszerbe, ez amolyan segítő árnyék tulajdonképpen.
  • Szerintem olyan játékosoknak célszerű lenne VL karit adni, aki jó játékos, és nem merül a VP-zés hibájába, hisz lehet, hogy erős a karakter, de azért nem kellene majd emiatt elszállnia a júzernek. És szerintem is mindenképp olyanok számára, kik még nem rendelkeznek rangos karakterrel ^^
  • Ez inkább kérdés, mintsem ötlet: ha nincs zanpakutojuk, ezzel együtt ressujuk, akkor miképpen nyilvánul meg a képességük? Folyton aktív? Vagy hogyan? @.@
  • Adala ötlete nem rossz, bár itt érvénybe lépne a júzeri aktívság… xD Szóval van, aki kevés időt tud szakítani játékokra, míg más dögivel van és tudja is vinni őket rendesen, így előnyhöz is jut vele a játékos. Vagy szándékosan indít ugyan azon a helyen több játékot… bár szívesen meghallgatnám a konkrétumokat Aputól, mert nem tűnik rossznak csak ezek eszembe jutottak…
Tadeo Dellomeurtre
Privaron Espada
Privaron Espada
Tadeo Dellomeurtre

Férfi
Sagittarius Snake
Hozzászólások száma : 175
Registration date : 2008. Sep. 14.
Hírnév : 19

Karakterinformáció
Rang: 106. Privaron Espada
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te25500/30000Las Noches 29y5sib  (25500/30000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyCsüt. Jún. 06, 2013 8:34 am

Én már garázdálkodtam a Vásott Lordokkal kapcsolatban eleget, de ha már nyilvános partiban vagyunk, akkor leírom az én részemet.
  • Ez az árnyék kéz nem rossz, csak már megelőlegezi az árnyék, mint típus alkalmazását. Hacsak nem lesznek Nyúlánkák és csinálnak magukból gordiuszi csomót.xD
  • Vex ötletéhez hasonló nálam is megfogalmazódott a szellem, áttetszőség kategóriájában, hogy képesek ténylegesen megszűnni, mint anyagi lények, ezáltal falon keresztül masírozni, lebegni, vagy kedvesen tovább engedni egy-egy támadást.
  • Erő felengedése tényleg jó kérdés. Zanpu hiányában valamilyen helyettesítő eszköz kéne, révén még az alakváltásban történő feloldást is előtte Kubu az arankákkal. Esetleg pecsét? Lehetne valamilyen testükön megjelenő kicsike jelzés, tetoválás, vagy valamilyen szimbólum.
  • Felbukkanás...esetleg be voltak zárva? Molyzen, ha ennyire körültekintően szolga sorba kényszerítette a korábbi brigádot és istenkomplexusosan túltenyésztett volt, néhány extra klasszisnak számító VL-el is simán elbánhatott. Bezárta őket valamilyen erőtérbe, várba, toronyba, barlangba, akármibe, csak miután levágták a szupererőt birtokló tincsét ez megszűnt és jöhettek vissza a gyerekek játszani? Esetleg kővé is lehettek "dermesztve". Ebből küldit is lehetne indítani, hogy el kő menni felébreszteni a társaságot, akik egy eldugott helyen ácsorognak, amit persze csapdák és lények őriznek. Mondjuk ez lehetne az ellenállásnak, meg a S.E.T.H ellenes társaságnak egy feladata. Valahogy tudomást szereznek a VL-ek tartózkodási helyéről, ha már szóba került kutatják őket.
Leon Escorpion
Hollow
Hollow
Leon Escorpion

Férfi
Leo Goat
Hozzászólások száma : 38
Registration date : 2013. Apr. 25.

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Független
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te7300/15000Las Noches 29y5sib  (7300/15000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyCsüt. Jún. 06, 2013 9:12 pm

Ave nekem a felbukkanásukkal/történelmükkel kapcsolatban lenne ötletem:

- Nincs túl sok támpont velük kapcsolatban, csak az, hogy baromi öregek, és nagyon erősek, ezért ezen a szálon próbáltam elindulni. Szóval ha már ilyen hatalmas entitásokrol beszélünk akk kézenfekvőnek tűnt, hogy esetleg lehetnének róluk történelmi feljegyzések az emberek világában is, s ha már a leghatalmasabb lidércek akk nyilván a legkegyetlenebbek is. Szóval bárdolatlan elmémben hamar felrémlett, hogy esetleg lehetne némi párhuzam az ősi vilég Démonistenei, és közöttük. (Lévén, hogy az igazi démonokat, elvileg elzárja a pokol kapuja, ők viszont egy gargantán át könnyedén közlekedhettek.) A különlegesen kegyetlen áldozatbemutatási rítus pedig azt a célt szolgálhatta, hogy az áldozat minél hamarabb lidércként, így pedig értékelhető vacsoraként végezze egy akkora étvágyú fenevad számára. Amiből akkoriban am sem lehetett annyi mint manapság, a jóval gyérebb populáció miatt. Valamint ez a gyér emberi létszám magyarázná azt is, mért nem tudták őket kiiktatni a gyászhuszárok, egyszerűen kevesen voltak.
Ez az áldott állapot, avagy a lidércek aranykora, akár HM virágkora is lehetett volna, hiszen a VL-ek intelligens lények, emberi szellemeket, vagy kisebb nagyobb idérceket is használhattak építkezésekre, stb. (S persze valszeg mindnek volt egy garnitúra adjuchas szintű testőre. xD)
- Úgy a ókor vagy középkor környékére akkorára nőttek ezek az "Istenségek", hogy a töménytelen áldozat se elégített ki őket. S bár jóval kiemelkedettebbek egy átlagos lidércnél, de az éhség nagy úr, valamint a shinigami nyomás is erősödhetett ekkorra, ami szént csökkentette az utánpótlást. Így hamarosan egymás ellen fordultak az "Isteni" birodalmak. Mivel semmi sem feltételezi, h HM mindig is sivatag volt, így akár az is lehetne, h ez a háború tette azzá. A véres csatározásnak pedig nem lehetett határokat szabni, a lidércek élvezettel vetették bele magukat egymás lemészárlásába. Míg végül csak a 10 legerősebb maradt, a tíz legerősebb legintelligensebb. Ők felismerték, hogyha egymást fel is falják az utolsó csak éhen marad... Valamint akár el is szörnyedhettek birodalmaik bukásán. Így paktumot kötnének, aminek "fizikai" mementója maga LN -lenne. Az egyetlen mesterséges nappal a a tetejében, lévén az is elpusztult a harcok alatt, mondjuk. Különböző, vagy egyetlen helyen álomba merülnének, azzal a céllal, hogy hagyjanak időt a lidércek nemzedékeinek megerősödni, hogy amikor visszatérnek, ízletes lakoma, s friss rabszolgák ezrei várhassák őket....

-Alap képességre nekem az alakváltás jutott eszembe. Ez talán az egyik legyakoribb isteni képesség amennyire én tudom, h könnyen manipulálják a saját testüket. S kinek menne ez a legkönnyebben ha nem annak akinek talán minden részecskéje valaha individuum volt?
Neliel Tu Oderschvank
Mesélő
Mesélő
Neliel Tu Oderschvank

nő
Aquarius Monkey
Hozzászólások száma : 46
Registration date : 2012. Nov. 17.
Hírnév : 4

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyCsüt. Jún. 06, 2013 10:20 pm

Úh, én is arrankarocska lennék, és vegtelen fogocskáim alkalmával átszeltem már Hueco Mundot is, de sajnos Lordocskákat nem találtam. Surprised De azért hozzátennék a topikhoz érdemben is. *w*

• Szerintem nem csupán Seth ellenesek lehetnének a VL-ek, hiszen az arrancarok egy "korcs" faj, amit mesterségesen hoztak létre, és ők, mint a HMes evolúció csúcsa, valószínűleg nem nézik jó szemmel a randalírozásukat. Így ha az ellenállás menne el értük, szerintem kiiktatnák őket.
    Igazából erre a konfliktusra főleg azért lenne szükség, mert a HM~SS háborúskodás a fórumon nem igazán érzékelhető, meg oké, hogy a karik utálják egymást, de mindenki békésen otthon marad, és így ez le is van tudva. Surprised
  • A pecséttel az a baj, hogy túlságosan emlékeztetne az arrancarokra, akiknek ugye a kardjuk a lepecsételt erejük, de abból kell kiindulnunk, hogy a VL-ek (függetlenül attól, hogy Kubu lázálmában egyes espadak is VLek voltak .__.) sokkal fejlettebbek náluk. És ez a kardba elzárt erő, ugye inkább a Hógolyótól beléjük paszírozott shinis erőt jelképezte.
    Ha abból indulunk ki, hogy Adjuchasból lettek, akiknek semmilyen fegyverük nincs, és az erejüket sem korlátozzák, akkor olyan megoldás kellene szerintem, hogy egyszerűen ők szabályozzák. Vagy mivel LN-t ők építették, mondjuk az ő reiatsujuk nem olyan rezgésen van, mint az arrancaroké, így nem dönti romba már csak a reiatsujuk feloldása a helyet. Ez logikus lenne, hiszen ha házat építek magamnak, olyanra csinálom a belső magasságot, hogy ne verjem be mindenhova a fejem. Surprised
  • Nincs maszkjuk? o_O Itt valami félreértés lesz, tutti~frutti. >_< A VLek épp ellenkezőleg az arrancarokkal, semmilyen emberre emlékeztető tulajdonsággal nem bírnának, hiszen egy a sorozatban szörnyeket képviselő faj legfejlettem egyedei. Nem hiszem, hogy egy Gillianra nézve mondjuk valakinek eszébe jut, hogy: jé, ez pont olyan, mint apu Surprised Meg az arrancarok pont a törött maszkjuk miatt nem lehetnek VLek, mert azoknak teljes maszkjuk van, mint a többi hollow kasztnak, akik nem mesterségesen lettek létrehozva.
  • Most hogy már mindenbe belekötöttem *érzi, hogy a szívükbe zárták ezért Neutral* lehet valami javaslatot is kellene tennem. xD Szerintem hierro helyett simán reiatsuból is vonhatnak maguk köré védelmet, azzal hogy a bőrük felett összesűrítik. Ez rendszerben meg kb. hasonló a hierroval, és szerintem logikus is, hogy ha valakinek az LP szintje megközelíti a VLét, az meg tudja sebezni, akinek nem, az pedig írjon búcsúlevelet. Neutral Én nem hiszem, hogy ehhez külön díszciplina kellene, ha úgyis az Adminnénibácsik döntik el, kinek lehet VL karija, bizonyára olyat választanak, aki egy ilyen képességet reálisan használ, és nem kukacméregetésre...
  • Ez az Istenes dolog funny xD Nekem átjött. :3
  • Képesség... Hááátőőő xD *Fejben számol*
    Eleve kiesik a fegyveres harc, szerintem ennek a kasztnak semmi szüksége rá, és nem hiszem, hogy egy "szörny" valaha is eszközt ragadna a gyilkoláshoz, mert bármennyire is intelligens, elég nagy az ereje, hogy ne szoruljon rá. A hierro pótlására előbb kitértem, de én azt nem diszciplinában oldanám meg, mint már írtam is. ^w^
    Verának már említettem, hogy annak ellenére kellene fejlődési lehetőség, hogy fix az LPjük. Hiába nevezzük valami csúcsának, az evolúció nem úgy működik, hogy: jajj, ez de jó, itt álljunk meg! >_<
    Szerintem mehetne hasonlóan, mint a KK-k Ereklyehasználata. Nekik is gyűjteniük kell valamit, amitől plusz dologra lesznek képesek, és ami megkülönböztetné egymástól őket. Pl. hogy az egyik tank képességű, a másik meg supporter, hogy ne csak a kinézetük legyen változatos.
    A másik meg szerintem is mehetne úgy, mint a Vaizardok maszkhasználata, hogy képesek azokkal a pontokkal egyes képességüket tápolni. Surprised

• Befolyásrendszerhez: Oké, hogy ez az aktivitásra akar ösztönözni, de valaki nem azért kevésbé aktív, mert letojja az oldit, hanem azért, mert nincs annyi ideje... Plusz szerintem a befolyás inkább kapcsolatokról kell hogy szóljon, hiszen rangból és azok előnnyé kovácsolásáról szól, nem pedig területjelölésről. >_< *Nem kötekszik, de tényleg >_>*
    Az a baj, hogy amit SSben sem lehetett bevezetni, ahol azért elég sokan nemeskednek, és Feudális rendszer uralkodik, azt egy "az erősebb kutya *****" típusú közegbe beleerőltetni elég nehézkes lenne. Szerintem így is eléggé epilált az amúgy "törzs"-ként jellemzett LNi kapcsolatrendszer.
    Amúgy semmi jó elrontója nem vagyok, tényleg nem kötekedni szerettem volna, csupán szerintem a befolyás egy ilyen környezetben rossz szó... Mert az ösztönlény nem attól fél, aki ismeri a nagyobb szörnyet, hanem a nagyobb szörnytől.

Azt hiszem nagy vonalakban ennyi lettem volna :3
Hernando Rivera
Arrancar
Arrancar
Hernando Rivera

Férfi
Sagittarius Pig
Hozzászólások száma : 73
Registration date : 2013. Apr. 07.
Hírnév : 1

Karakterinformáció
Rang: festőművész
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te5800/15000Las Noches 29y5sib  (5800/15000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyPént. Jún. 07, 2013 2:12 am

Aloha minden jelenlevőnek. Elérkezettnek láttam az időt, hogy szokásos kekecségemmel összekuszáljam az alakuló szálakat. xD

Aszongya, hogy:

Az "ősi istenek" ötletről olvasva reflexszerűen Lovecraft és az általa megírt Nagy Öregek ugrottak be, úgyhogy megpróbáltam ezt a gondolatmenetet végigpörgetve kiegészíteni az ezzel kapcsolatos ötleteket.

• Én még egy "kicsit" öregebbnek képzeltem őket, olyannyira, hogy esetleg az ember mai formájának kialakulása előtt születhettek: mert hát hol van az megírva, hogy az emberelődök lelkeiből nem válhattak lidércek? Még az is eszembe jutott, hogy akár a az evolúcióba is belenyúlhattak - mivel gyakorlatilag isteni szinten vannak, akár meg is tehették -, afféle zsákmányállatnak tenyésztve ki az emberi fajt, oly módon, hogy egyre több lélekenergiával rendelkezzenek, szóval egyre táplálóbbak legyenek. Aztán persze emiatt a kaja végül elég erős lett, hogy fellázadjon, és létrejött a Gotei 13.

• Ami az emberi forrásokat illeti, a vallási szövegekre gondoltam, mert ahol istenek és démonok elsősorban megjelenhetnek, az ugye a mitológia. Még az sem lehetetlen, hogy ők lettek volna a legősibb természeti vallások szellemei és totemei is - utóbbiak olyan VL-k, akik többé-kevésbé folyamatosan jelenléve végigsegítették a leszármazottaikat a történelem egy részén, míg végül tényleg egy népcsoport vált belőlük, és lassan beolvasztották az ősüket a mítoszaikba. Egyébként maguk az "isteni birodalmak" is meg vannak említve, csak mi úgy ismerjük őket, mint Atlantisz (igen, elpusztították), R'lyeh *örül magában, hogy becsempészte :3* (valami nagyszabású hollow képességgel "lefagyasztották"), az olümposzi pantheon, a hindu pantheon, a skandináv pantheon, etc. A VL-k maguk természetesen a főistenek lennének, a többiek az erősebb-gyengébb követőik.

Ééés, ami tényleg kekeckedés lesz Neutral :

• A VL-k igenis emlékeztetnek az emberekre, a Menosoknál ugyanis elvileg úgy van, hogy minél magasabb szinten áll egy lidérc, annál inkább visszanyeri az emberi alakját (egy Gillianban semmi emberi nincs, míg ha valaki megnézi pl. Harribel eredeti kinézetét...). Többé-kevésbé emberszabásúnak és ember méretűnek kéne hát lenniük. Persze nyilvánvalóan ezen belül lehet tetszés szerint variálni, lásd: némely hindu isten erősen szám feletti karjait, például.

• Az alakváltást ilyen individuumcserélgetős értelemben nem igazán tartom jó ötletnek, végül is az emelte ki őket a Gillianok közül, hogy egy domináns lélek leigázta és az uralma alatt álló nyers erővé változtatta az összes többit (előfordulhat ugye "lázadás" is, de akkor a Menos visszafejlődik). Inkább úgy képzelném, hogy a VL "tematikája" (mert minden isten ennek vagy annak a dolognak az istene) szerint kéne átváltoznia, például egy tengeristen vízzé, kardszárnyú delfinné, korallzátonnyá, vagy bármi egyéb tengerhez kapcsolódó dologgá.

És hogy valami hasznom is legyen:

• Ami az egyedivé tételt illeti, szerintem (Nel ötletét továbbgondolva) konkrétan attribútumokat kéne kreálniuk maguknak, mint Zeusznak a küklopszok kovácsolta villám vagy Odinnak a kőrislándzsa. Ezek aztán különböző képességeket adnának nekik, illetve esetleg eldönthetnék, hogy hány pontot adnak egy-egy attribútumra, hogy ezeknek a képességeknek az erejét szabályozzák (akár külön diszciplínának is számíthatna mindegyik, egyébként sem jellemző a legtöbb istenre a túl sok névjegyértékű tárgy). Persze ezeknek mind egy témához kellene kötődniük, mint a pl. a Zanpakutok képességeinek.

• A közelharcnak valóban nem sok értelme kell hogy legyen olyan lények esetében, akik elvileg akár városokat tudnak eltüntetni probléma nélkül. Hogy ezzel a kaliberrel felérjen, ahhoz Héraklész testi erejére vagy Hermész gyorsaságára lenne szükség, nekik pedig ez is volt az elsődleges képességük, így hát akár mehetne is attribútumra (mondhatni, erő típusúra) a dolog, ha már valaki minden áron a hagyományos értelemben vett bunyót akar.

• Esetleg az alakváltás is lehetne külön diszciplína, alapszinten csak a szorosan kapcsolódó nem tárgyi attribútumokká való átalakulással (hogy ugyanazokkal példálózzak: Zeusz: bika, sas; Odin: farkas, varjú; etc.), aztán följebb haladva az extrémebb alakokkal, valamint az olyan nyalánkságokkal, mint az anyagtalanság vagy az omniprezencia. *reméli, hogy jól használja a szót Surprised*

• Ami a Hierro-kérdést illeti, szerintem sincs sok értelme olyan lények esetében ilyenről gondolkodni, akik egyrészt alakváltók, másrészt bőven elég lélekenergiájuk van, hogy pajzsként használják (mint pl. a mangában/animében Zaraki Kenpachit, őket se lenne egyszerű megsebezni, noha Kenpachinak sem igen volt a nyers erején kívül más védelme). Aki még náluk is erősebb, és ilyen nem sok lesz, az akár arathatna is.

Egyenlőre ennyi volnék, vétel. Smile
Wolloh Del Desierto
Arrancar
Arrancar
Wolloh Del Desierto

Férfi
Pisces Goat
Hozzászólások száma : 147
Registration date : 2012. Mar. 17.
Hírnév : 7

Karakterinformáció
Rang: 44. arrancar, Räv elhagyott fraccionja
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te18000/30000Las Noches 29y5sib  (18000/30000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyPént. Jún. 07, 2013 4:35 am

Hola! Smile
A fölösleges szájcséplést kerülvén egypár dolgot kihagyva szólnék csak ahhoz, amihez mondandóm, ötletem támadt.
  • Első ízben Rhade és Nel szavának igazat adnék, nem mindenki azért inaktív, mert az akar lenni. Viszont a befolyásdolog jól hangzik, meg a karakterekhez kapcsolódó terület ötlete is. Ez utóbbit mindenképpen jó lenne valahogy vezetni - más nem mindenki a saját adatlapján - mert nem egyszer akadunk bele abba a kérdésbe, hogy és hol található meg a karaktered? kérdéscsoportba, így ez legalább a játékhelyszín választását gyorsítaná fel.
  • Másod ízben a Vasto Lorde-ok - akik nem is léteznek... Rolling Eyes (xD) - egyediségükhöz szólnék, vagyis a hollow és Riviera - akit én találtam Cool (xD) - istenség ötletük, no meg minden más, amit írtak, az mellett helyezném le a voksom. Valamint a zanjutsu képesség számukra elhagyható lehetne, és ennek a helyét váltaná fel a KK ereklye használatához hasonló képesség, ami a VL-ek dolgainak használatának szintjét jellemezné.
  • Harmad ízben a Vastok eltűnése-feltűnése dolgát illetően, a Vampire vámpírjaitól ellesve mély álomba zuhanhatak, amit Riviera, meg a hollow által kifejtett okból történt éhség okozott.
Hirako Shinji
Admin
Admin
Hirako Shinji

Férfi
Leo Rooster
Hozzászólások száma : 380
Registration date : 2008. Sep. 30.
Hírnév : 35

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyPént. Jún. 07, 2013 6:39 am

Húha, szinte megrohamoztátok a témát, ezért gyorsan írok Én is, mielőtt még újabb hozzászólások érkeznének! Surprised *beletelt pár percbe, mire átrágta magát mindegyiken*

Vasto Lord: Ahogy Desmond már említette számuk meglehetősen limitált lesz, véleményem szerint a 7 a megfelelő szám, lévén ha figyelembe vesszük Kubu kavarását, illetve hogy 10 VL képes lenne elpusztítani egész SS-t, így adja magát a dolog, hogy az első három Espada kiiktatása véget már csak heten maradtak. Az aktívsági kérdés kiküszöbölésére Nekem az jutott eszembe, hogy a főkapitányhoz hasonlóan játékos NJK-ként lennének kiadva, ebből adódóan hogyha valaki elhanyagolja, elvehető tőle, hisz' a fórumtörténet szerves részeit fogják képezni, éppen ezért aktívságuk igencsak mérvadó. Erejüket tekintve ugyancsak a 4. szintet tartom elfogadhatónak, elég csak körbenézni, egyébként milyen erősségű JK-k szaladgálnak SS-ben, valamint HM-ben is, alacsonyabb szinten nem jelentenének valós fenyegetést, se kihívást.

A VL fajtájának csúcsa, azonban nem rendelkezik se karddal, sem pedig Resurección alakkal. Éppen ezért az ő erőfeloldásukat inkább Ulquiorra Segunda Etapa szintjéhez tenném hasonlatossá, némi kinézetbeli változás mellett a már korábban meglévő különleges képességek felturbózott vagy kiegészített változatával. A fixLP nem vita tárgya, aki a semmiből kap egy 40k közeli karit, az örüljön a lehetőségnek, ne pedig azon törje a fejét, ilyesfajta előnnyel még mennyit lehetne tápolni rajta. Ebből adódóan azoknak, akik megkapják a lehetőséget irányításukra, inkább a szociális játékokat kell preferálniuk a tápolással szemben.

A Vasto Lordok méretre embernagyságúak, azonban az arrancarokkal ellentétben nem emberi kinézetűek! A félreértések elkerülése végett itt arra gondolok, miszerint ugyan rendelkeznek humanoid vonásokkal (felegyenesedve járnak, kezük-lábuk van), azonban semmi szín alatt nem keverhetőek össze a szomszéd Marika nénivel. Avatárválasztásnál ezt tartanám szem előtt, szerencsére az animék világa tele van "kedves" kinézetű, mutálódott szörnyecskékkel, akik remek alapot nyújthatnak majd!

A plusz egy diszciplína alatt én valami olyasmi képességre gondoltam, ami Hueco Mundoval kapcsolatos. Több ezer éve élnek abban a dimenzióban, tökéletesen alkalmazkodtak a környezethez, mondhatni a világ részét képezik. Éppen ezért arra gondoltam, talán ez így is lehetne! Egyfajta szimbiózisban lennének a környezetükkel, teszem azt támadás esetén a sivatag homokja egy bizonyos szintig képes lenne védelemként szolgálni, habár ez leginkább a távolsági technikák ellen lenne hasznos. Ahogy fentebb említette valaki, a magas lélekenergia amúgy is megvédi tulajdonosát, aki pedig egyenlő félként harcol, az a hierrot is képes átvágni, szóval ugyanott vagyunk. Részemről az adott VL-re bíznám, akar-e magának fegyvert: csatapörölyt vagy valami hatalmas szablyát, ám amennyiben nem tart igényt erre, úgy ne legyen semmije a kezein kívül.

Az eredettörténetek jó pofák, ám én azt a verziót támogatom, miszerint HM-ben is hasonló konfliktus alakult ki réges régen, mint 1000 éve a quincyk és a shinigamik között. Sok manga merít a mitológiából és a vallásból, ezt megtehetjük mi is, de azért ne legyen Zeusz meg valami Démonkirály hollowosítva. Very Happy Miután megunták egymás legyilkolását, megegyeztek, felépítették LN-t, viszont eközben annyira megtizedelődtek, hogy túlélésük érdekében inkább mély hibernációba süllyedtek, amíg visszatermelődik a learatandó populáció. A legjobb az lenne, hogyha az Élők Világában lennének elrejtve különböző helyekre, így mind az arrancar, mind pedig a shinigamik karik kutathatnak utánuk küldetés keretein belül.

Las Noches politikája: A számozás variálása értelmetlen ötlet, nem mindenki hasonló módon fejlődik, kb. 1-2 havonta átalakulna az egész számsor, így annyi jelentősége sem lenne az egésznek, mint amennyi most van. Nem érint személy szerint az Espadaság, szóval felőlem lehet területfogdalósdit játszani, de ettől biztosan nem változik az erőkülönbség, egy gyengébb, de népszerűbb arrancar sosem lesz képes legyőzni egy erősebb, de magának való ellenfelet, legyen akárhány talpnyalója. Szóval itt Nel érvelésével értek egyet.

Nos, ennyi lettem volna, akire nem reflektáltam, attól ezer bocsánat, így is hosszúra nyúlt a postom. Rolling Eyes
Tadeo Dellomeurtre
Privaron Espada
Privaron Espada
Tadeo Dellomeurtre

Férfi
Sagittarius Snake
Hozzászólások száma : 175
Registration date : 2008. Sep. 14.
Hírnév : 19

Karakterinformáció
Rang: 106. Privaron Espada
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te25500/30000Las Noches 29y5sib  (25500/30000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyPént. Jún. 07, 2013 7:19 am

Imádni fogtok, hogy semmi használhatót nem hozok, de pofázok. Nem gáz...már megszokta a többség tőlem...x"D
  • Hibernációra: Ha már underworld fan vagyok...xD Esetleg olyan megoldás, hogy egymást váltották volna a lordok uralkodásban, tehát egy ébren, többi alszik és bizonyos időközönként váltják egymást? Ezt a rendszert esetleg megzavarhatták valamikor régebben. Teszem azt, volt még egy tag, akit szépen kifingattak, mert olyan döntést hozott, ami a csürhének nem tetszett és így a többiek nyugodtan aludhattak tovább. Végigdurmoltak több évszázadot és most valamilyen módon felpofozzák őket. Ez mondjuk, ha elég régre tesszük kijátszható, mert a hollétükről tudó hollow-kat simán kiirthatták az erősebbek, hiszen miután eltűntek valószínűleg megint felbolydulhatott a méhkas és egymásnak estek. Lement egy újabb tisztogatás az ő tartózkodási helyük és létezésük pedig feledésbe merült. Akár ennek lehetne az egyik következménye műhód van. Surprised Teszem azt az ő uralkodásukhoz köthető váltakoznak az évszakok és napszakok. Azzal, kivonták magukat a forgalomból - átmenetileg -, ez a körforgás megszűnt, amitől HM csodás pusztulásnak, ergo sivatagosodásnak indult, de mivel nem haltak meg, csak vegetál a világ, tehát nem omlott össze. Ebből lehetne arra következtetni még valahun éldegélnek.
    Ide bele lehetne vonni azt is, hogy kerültek az Emberek világába. Amikor kitört az újabb balhé a hozzájuk hű szolgák fogták a pihi koporsóikat és biztonságuk érdekében átszállították őket oda, mert egyik idióta lidérc se keresné aszott popójukat szomszéd dimenzióban. Persze a genyóság kedvéért még szét is szórták. Ide befricskázhatnánk, valamilyen templomok szentélyei alatt épített titkos kriptákban helyezték el a nyughelyüket. Nagyon fantasztikus Indiana Jones-t lehetne belőle kerekíteni, főként, miután felébredtek. Asszem, akkor futhatna mindenki...x"D
  • Valami önkorlát azért még is kéne. Nem lenne tuti, mindenki kilehelné a lelkét, amikor bedöngetnek az erejükkel, bár, úgy tényleg lehetne, hogy nem ismert lélekenergiájuk van. Ez magyarázat is lehetne, eddig miért nem mérték be őket. Valamilyen más frekvencián mozoghatnának, meg, ha ténylegesen nincs odabaszós képességük, akkor tényleg osztana, ha nullás lenne a lélekenergiájuk és valamilyen más módon birtokolnának erőt. Tehát természeti erőt irányítsanak? Teszem azt istenekhez hasonlóan lesz egy Napos csibénk, aki a fényt irányítja, mittom elvakít a napfénnyel, lekozmál a napfénnyel, stb-stb. Földes barátunk, aki a földet szedi szét és esős, villámos, meg a többi?X"D Vagyis vissza a természeti elemekhez. *sóhaj*
  • Abban egyet értenék, valami HM specialitásuk legyen. Kérdés, mi...erre még nem támadt semmi értelmes ötletem.
  • Jól emlékszem Kubu-nál tényleg arról volt szó első körben a legemberibbek, de ő nagyon értett hozzá három fejezet alatt, hogy kapjon szélütést és felejtkezzen el minden előzőleg lerajzolt kockáról, szóval én is azt mondom, hogy emberszerűek, de csak szerűek! Hipózott, csontmaszkos, leginkább félig ember, félig állat/ szörny kinézetük volt. Ha már antik mitológiákat hoztunk szóba, akár Anubisz a sakál fejével.
  • Alakváltás démonoknál és más különleges kariknál is megjelent, úgyhogy ezt nem támogatnám. Ráadásul, ha azt nézem az arrancar-ok ezt is ellőtték, hiszen csinos állatokká, vagy hibrid ocsmányságokká változtak.
Desmond
Espada
Espada
Desmond

Férfi
Sagittarius Rat
Hozzászólások száma : 87
Registration date : 2010. Dec. 01.
Hírnév : 32

Karakterinformáció
Rang: Segunda Espada
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te45000/65000Las Noches 29y5sib  (45000/65000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptySzomb. Jún. 08, 2013 2:12 am

Fú, nagyon sokan hozzászóltatok a témákhoz, nem győztem folyamatosan követni a topicokat. o.O De örülök annak, hogy ennyi mindenkit megmozgatnak a témák, és nagyon sok remek ötlet is született. Aztán remélem, hogy sikerül mindenkit lereagálnom, viszont biztos lesz olyan, amit kihagyok, ebben az esetben pedig előre is elnézést kérek. >< Emellett pedig tovább bátorítanék mindenkit, akinek bármilyen érzése, ellenérzése, ötlete, javaslata lenne a témákkal, esetleg más témával kapcsolatban, az szóljon hozzá a dolgokhoz, mert ezzel tudunk fejlődni, és kitalálni valamit, ami mindenkinek megfelel. Igaz, ez szinte lehetetlen, de hát no. Egyben szeretnék is összegezni minden ötletet, amit eddig leírtatok, a könnyebb átláthatóság kedvéért.

A VL-eknél valóban rosszul írtam egy-két dolgot, mert valamiért így emlékeztem rájuk. Tehát nem 10, hanem csak 7 VL lesz, valamint van maszkjuk, de én valamiért tényleg úgy emlékszem blícsből, hogy nincs. Ami viszont kész tény, hogy mindenképpen emberszerűek, emberszabásúak. Amikor a blícsben meséltek róluk, hogy 10 VL elpusztítaná egész SS-t, akkor mutattak is valami kis ábrákat, alakokat, hogy kábé hogy néz ki egy sima hollow, adjuchas, etc, akkor volt ott egy VL-re tippelt alak is, aki igenis, embernek nézett ki. Viszont mivel nem ember, így Shinji javaslatával értek egyet, miszerint legyen rajtuk valami, amitől még sem lesznek annyira emberiek. Például állatias vonások, meg ilyenek. De akár az is lehet, hogy az arcukat 0-24 maszk fedi, és igazán nem látszódik az arcukból semmi.

A fegyverhasználattal bajban vagyok, hiszen azzal egyet értek ugyan, hogy a fegyver első sorban az arrancarok "specialitása", hiszen abba zárják el saját erejüket, másrészről viszont én mindenképpen meghagynám a lehetőséget a VL-eknek, hogy legyen fegyverük, ha akarnak. Egyrészt, ahogyan Shinji chaten mondta tegnap, a fegyver a fejlettség szimbolikája tulajdonképpen, hogy nem csupán barbár módon tudnak harcolni - mert ha már evolúció, akkor az ember is többek között azért jutott el erre a szintre, mert megtanult eszközöket használni - , másrészt pedig ez egy shounen világ. A shounenben pedig mindig az a legmenőbb, akinek király fegyvere van.
Szerintem az lenne a legjobb, ha maguk a VL-ek dönthetnék el, szeretnének-e fegyvert maguknak, vagy sem. Én simán el tudom képzelni őket katanával, vagy éppen csatabárddal. A legfontosabb kikötés a fegyókkal kapcsolatban, ami igazán megkülönbözteti őket az arrancaroktól, valamint a shinigamiktól, hogy a fegyverük nem zanpakuto! Nem lehet velük erőt feloldani, és nincs zanpakuto lelkük, ahogyan a shinigamiknak.

Resu helyett mindenképpen lesz plusz diszciplínájuk, aminek nem emlékszem most a spanyol nevére, de Shinji asszem, Felemelkedést (Ascensión) talált ki fordításra. Gyakorlatilag a shinik zanpujával, az arrancarok resujával, más kasztok KK-jával egyenértékű diszciplína. Indoka újra csak ugyanaz, hogy ez egy shounen világ. Hell yeah, asszem, ezzel az indokkal mindent lehet überelni. Cool Tulajdonképpen mégis csak erőfeloldás lesz, ami Ulqu cuccához hasonlítana a leginkább, legalábbis én így képzelem el.

Én első karakternek senkinek és semmiképpen sem engedem a VL-eket. Azért 40k LP-vel indul, és nincs rá biztosíték, hogy egy újonc megmarad akár évekig is a fórumon. Viszont nem is osztanék meg egy karaktert kettő, vagy több júzerrel, hiszen saját magamról is tudom, hogy nekem kényelmetlen más karijával írni, nehezen is megy, és tényleg azon paráznék, hogy jól visszaadom-e az adott karaktert. Még akkor is, ha az adott júzercsoport megbeszéli egymás között a karit, szerintem nem működne, mert nem mernének írni velük. Fránya teljesítménykényszer.

Amivel én szintén nem értek egyet, és nem fogom támogatni, az espadák újrarangozása. Még ha nem is havi, kéthavi szinten, hanem teszem azt, évente tennénk ilyet, felesleges macera lenne, és nagyon nem lenne értelme így a rangozásnak, még annyi sem, mint ami most van. Valamint rengeteg, tényleg rengeteg adminisztrációs munkával járna. Lévén a legtöbb ilyen szöszölős munkát a fórumon én végzem már - például összesítés, meg leírások frissítése, topicok javítása, ha kell, meg ilyesmik - , valamint egyéb helyeken is sok teljesen felesleges macerával jár, mint például a wikia, én biztosan nem akarok ezzel foglalkozni. Főleg azért, mert a nagy részét rajtam kívül más nem csinálja meg. Például annyit nem szoktam előtörizni mostanság, azokat főleg Shinji intézi, a többi dologban tényleg rengeteg aprólékos meló van, még ha ezeket nem is napi szinten frissítjük. Ne haragudjatok, de nem fogok magamnak plusz melót adni azért, hogy LP szint szerint legyenek kiosztva az espada rangok. Nem beszélve arról, hogy az espada rangot, mint bármilyen más engedélyköteles dolgot (kapitány, hadnagy, KK, vaizard, fullbringer) nem az alapján adunk, hogy ki mennyire tápolja ki magát. Eddig sem volt olyan, hogy valaki azért kapott volna kapitány, vagy espada karaktert, mert olyan sok LP-t gyűjtött össze, hanem azért, mert ez egy jutalom az aktívságért, jó játékért, s egyben valamiféle bizalmunk is van az adott júzerben, hogy képes vinni a rangot, karaktert, meg nem él vissza vele. Ez mindig is így volt, mindig is így lesz. Hogy ki mennyi LP-t gyűjtöget össze, az már az ő dolga, ettől én még feleslegesnek tartom az újrarangozást, ahogyan teszem azt, egy gyenge képességű játékosból sem csinálunk kapitányt, ha eléri a 20k LP-t, és vele együtt a bankai-t.

Na és most jönnek az összegzések a témákkal kapcsolatban. Surprised Sorry, hogy ezt így kilistázom, de szerintem átláthatóbb így. xD

Plusz diszciplína hierro helyett:
  • Diego ötlete a maszkhasználathoz hasonló diszciplína, amit harcok előtt bárhogyan eloszthat.
  • Vex javaslata, hogy engedjenek át támadásokat, egyszerűen váljanak áttetszővé.
  • Másik ötlete, hogy harcok előtt árendezhessék a pontjaikat.
  • Technikákra az ellenfél technikáinak lemásolását ajánlotta.
  • Rhade ötlete a Tálentumhoz hasonló diszciplína, ami segítene random helyzetekben, mint egy plusz kéz.
  • Leon, valamint Hernando ötlete az alakváltás.
  • Nel ötlete a reiatsupajzs
  • Shinji javaslata (és Teo támogatása) a HM-mel kapcsolatos skill, pl sivatag homokszemcséinek irányítása

No, azt hiszem, összeszedtem mindet. >< Ezek közül kettő védekező skill van, az egyiket Vex ajánlotta, ami nem lenne rossz, de tudom, hogy van ilyen shikai képességű shinigami, sőt, több is. >< Nel, amit te leírtál, az meg - amint azt chaten is mondtuk - gyakorlatilag ugyanaz, mint a hierro. A hierro egyfajta második, acélkemény bőr, ami az arrancar bőre felett összesűrűsödött reiatsuból áll. Azzal pedig, ha ezt a VL-nek még tudatosan irányítania kell, még gyengébbekké is válnak, mint az arrancarok hierroja. ><
Rhade ötlete nekem bejövős, de Shinji skype-on írta, hogy tulajdonképpen a fullbringereknek is ugyanez a képességük. Nem tudom, hogy rendszerben hogyan működne, ha ezt vezetnénk be, itt tényleg mindenképpen az elemmel lenne para, mert akkor tényleg elemhez (mert az árnyék is olyasmi) kéne kötni a cuccost.
Alakváltást én nem tartom megfelelőnek, sem akkor, ha bárki alakját flvehetik, sem akkor, ha valamilyen állatias alakot tudnak ölteni. Utóbbit arrancaroknál tényleg ellőtték már, s ezt leszámítva is van már olyan karakter több is, akinek ez a képessége.
HM-es skill szerintem jó ötlet, valamint az is, hogy egy-egy diszciplínát fejleszthessenek, a maszkhasználathoz hasonlóan. Személy szerint ez a kettő tetszik a legjobban, habár Rhade ötlete is nagyon tetszik. Szóval lehet, valami ilyesmi irányba kellene elmenni.

VL-ek feltűnése
  • Vex ötlete, hogy eddig az Emberek Világában aludtak -> többen támogatták, Leon ötletét pedig szimplán zseniálisnak tartom, szerintem királyságot találtál ki.
  • Rhade ötlete, hogy eddig is LN-ben voltak, csak inkognitóban.
  • Teo ötlete hasonló, csupán azzal a kiegészítéssel, hogy iZen elzárta őket valahol, vagy akár szoborrá is váltak.

Igazából ezek voltak a fontosak, többiek inkább ezekhez írtak kiegészítéseket, így most nem részletezném ki a többit, ha nem para, így is kisregényt írok nektek. xD
Nekem mindegyik ötlet nagyon tetszik. *.* Szerintem kombinálni is lehetne őket. Azzal, hogy eddig is LN-ben voltak, de inkognitóban, azért nem értek egyet, mert nem szülne konfliktust így igazán, de viszont ha iZen zárta el őket, és például szobrokká váltak, úgy már picit más a helyzet, sőt. >.<
Leon... *.* Imádom az ötletedet, nagyon tetszik, és fúúú... Nekem is kicsit a Vampire jutott róla az eszembe, a torporral meg miegyebekkel. Én mindenképpen támogatom az elképzelésedet, és Hernando is nagyon jókat írt még hozzá. Ahogy láttam, többen is ezt támogattátok.
Mit szólnátok ahhoz, ha ezt a két ötletet összevonnánk? Tehát vannak, akik eddig is HM-ben vagy LN-ben voltak, csupán elzárva, szobrokként, s megint mások, akik az Emberek Világában. Nekem is kicsit ilyen Indiana Jones-ozás jutott az eszembe róla, mindenféle ősi templomban meg kriptában lehetne vacakolni velük.
Tehát én úgy oldanám meg, hogy Aizen első három espadája ugyebár VL volt, de ők ugyebár meghaltak. Lehetne egy, akit megtalált ugyan, és mindig is LN-ben volt, de nem tudta felébreszteni, ezért elzárta LN-ben azt a helyet az arrancarok elől, hogy ne fedezzék fel. Valamint lehetne még egy, aki valahol HM-ben van, csak nem tudni azt, hogy hol. A többiek pedig mint az Emberek Világában alszik.
Speciel egy olyan küldetést lehetne kihozni belőlük (amit amúgy is terveztem lemesélni kezdő arrancar csapatnak, de így rengeteg ötletem lett hozzá), hogy a las noches-i VL-t megtalálják és felébresztik. Az adott VL azonban még nem áll le hentelni, csupán átveszi ideiglenesen a vezetést, mindezt pedig azért, hogy a társait felébressze. Először azt, aki HM-ben van, aztán pedig a többit, aki az Emberek Világában van. Ha meg mindenki megvan, akkor meg kezdődhetnek a parák. Hosszú küldetéssorozatot nyújt az arrancarok számára, melyek közül az elsőt én mindenképpen kezdő arrancaroknak gondoltam.
Akár még egy olyannal is fel lehetne dobni, hogy az egyik VL nem az emberi világban, hanem SS-ben alszik, mert még a többi VL számára is para valamiért, például elárulta őket. Esetleg azért ment tönkre HM, mert ez a VL intézte el a parát, például miatta nincsen Nap. Ő lenne az utolsó, s egyben a legerősebb mindannyiuk közül, akit utoljára ébresztenek fel.
Ha nektek tetszik a dolog, akkor bólintsatok rá, így pedig ráadásul nem csak egy, hanem több játékos ötletét is fel tudjuk használni, mert tényleg nagyon jó dolgokat találtatok ki. >.< Meg persze ahhoz, hogy elkezdhessük a plotot, lassan meg kéne találni az első VL-t, aki LN-ben alszik valami elzárt, titkos helyen.

No, ez elég hosszú lett, de igyekeztem első sorban összegezni az eddig leírtakat, és kiemelni a legfontosabbakat. >.<
Kuchiki Samanuske
4. Osztag
4. Osztag
Kuchiki Samanuske

Férfi
Virgo Pig
Hozzászólások száma : 108
Registration date : 2012. Aug. 23.

Karakterinformáció
Rang: 4. osztag, 20. tisztje - Állatorvoslási Osztály vezetője. _@_/"
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te9000/15000Las Noches 29y5sib  (9000/15000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptyCsüt. Jún. 13, 2013 6:55 am

Nah, én még azt találtam ki, hogy: a VL-ek nem csak 8-an voltak, hanem többen, de volt 8 kimagaslóan erős, és azok közt is 1, aki lehetett az első VL a primal Vl, aki a többieknek parancsolt. Mindent akartak, és ez nem tetszett a shiniknek, és a gyengébb VL-eknek, így összefogtak, és elzárták a legerősebbet, így a többi 7 is meggyengült, le tudták őket győzni, és mivel meg nem tudták őket, ezért elzárták mindent, egyet kivéve, aki HM-ben bujkált, mert egyedül nem sokat ért volna.
A pecséteket, amivel lezárták a fő VL-t, és a maradék 6-ot, azt a shinik, és a gyengébb VLek közösen hozták volna létre, úgy, hogy csak egy olyan személy tudja feloldani, akiben a két faj(shini és hollow) keveredett. Szándékosan így hozták létre, mert azt gondolták, hogy a két faj sose fog keveredni, és biztonság kedvéért, megölték azokat a VLeket, akik segítettek nekik.
Most, hogy Aizen sikeresen keresztezte a két fajt, az az 1, aki magánál volt, elérkezetnek látta az időt, hogy lépjen valamit, csak Aizen miatt még nem tudott, mert elég erős volt, és kivárt, még lenyomták Aizent, meg Sethet, és utána jön elő, hogy beadva a mesét, kiszabadítása a többieket. A fő VL-t, meg úgy lehetne, hogy valami rituálé, valami áldozatot kell bemutatni, hogy felébredjen, és az Ő kulcsa még nem csak ennyi lenne, előtte valami pecsétdarabokat is össze kell szedniük a VL-eknek, és utána az áldozatos dolog. S’ azért akarnák felébreszteni a bosst, mert akkor a teljes erejük birtokában lennének, nem pedig csak annyiban, amennyi egy JK VL-nek lenne.  
De pl nem muszáj a szövetség, azt ki lehet hagyni belőle Smileés ebbe bele lehet szőni azt az istenes dolgot is, meg stb. De, ez csak egy vázlatos dolog tőlem.
Karasu Vex
Espada
Espada
Karasu Vex

Férfi
Sagittarius Cat
Hozzászólások száma : 479
Registration date : 2010. Aug. 11.
Hírnév : 31

Karakterinformáció
Rang: 4. Espada
Lélekenergia:
Las Noches Cl0te43000/45000Las Noches 29y5sib  (43000/45000)

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches EmptySzomb. Jún. 29, 2013 1:07 am

Megint én Very Happy

Csak azt szeretném megosztani, hogy én úgy gondoltam, hogy a VL bandának az erőfeloldásnál nem feltétlen kellene valami parancsszó, ezzel is elhatárolodnának az arrancaroktól, de ha mégis lesz nekik, akkor lehetne más nyelv is, nem feltétlen a spanyol, például ott van az orosz, mint használatos nyelv.
Ajánlott tartalom

Las Noches _
TémanyitásTárgy: Re: Las Noches   Las Noches Empty

Las Noches

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-=Bleach Szerepjáték=- :: Szabályzat és egyéb dolgok ::   :: Fórum élet :: Szervezetek-