HomePortálGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Javaslatok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Sierashi Katsuo
7. Osztag
7. Osztag
avatar

Male
Leo Buffalo
Hozzászólások száma : 94
Age : 8
Tartózkodási hely : Menj a füst után
Registration date : 2009. Nov. 22.
Hírnév : 15

Karakterinformáció
Rang: 7. osztag, kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
25000/30000  (25000/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szomb. Márc. 08, 2014 9:12 am

Na, neki feszültem az új adatlap töltögetésnek! Eddig egyetlen észrevétel, hogy a kanji-kat nem tudja kezelni (- még, nem tudom lehet véle valamit kezdeni>-<-) csak csini számsort írt ki a helyére! Nem egy életbe vágó hiba, de gondoltam vinnyogok róla!

u.i: Mire leírtam jöttem rá, nem ide kellett volna...bocsi!XD

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 11, 2014 1:01 am

Az nem baj, jó itt is, lényeg, hogy legyenek vélemények, észrevételek. Very Happy

A szanszkrit jeleket sem fogadja el Desminél, és valószínűleg semmi olyan írásjelet, ami kicsit speckósabb, mint pl a kanji. Ennek az oka szerintem a területi hovatartozás, mivel nem ázsiaiak vagyunk. Nálunk a kódolást úgy állították be, hogy az itteni speciális karaktereket (ékezetes betűk; valószínű környező országok speciális karaktereit, pl szláv nyelvekét is elfogadja) mutassa mindenképpen.
Megpróbálhatok intézni valamit, és megkérni a forumotiont, hogy legyenek szívesek állítani rajta, de nem biztos, hogy sikerül, vagy van rá lehetőség.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shiroichi Anao
10. Osztag
10. Osztag
avatar

Female
Gemini Monkey
Hozzászólások száma : 368
Age : 37
Tartózkodási hely : Valahol Seretei újdonsült romjai között
Registration date : 2010. Dec. 03.
Hírnév : 77

Karakterinformáció
Rang: 10. osztag Kavicskapitánya *3*
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40700/45000  (40700/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Ápr. 29, 2014 5:20 am

Kavics~ Anyahajó

Én is jöttem véleményt fabrikálni az új adatlapvezetősdiről. Összességében nekem tetszik, egyszerű, nagyszerű, nem rontja el a kódjaimat, kész élvezet megírni benne az adatokat. Egyedül ennél a karinál ütköztem gondba, ami persze áthidalható... de engem kifejezetten zavart, mert meg volt egy egyéni szerkezete nálam a technika leírásoknak. Igen, a technika rubrika nem tudta befogadni az a tömérdeknyi mennyiségű karaktert, melyet oda szerettem volna rakni. Tehát, akiknek sok a technikája és még egyénien is vezeti nem csak felsorolás szerűen, teszem azt, odaírják, hogy hány pontos a használata, mi az, mit csinál, etc. akkor azoknak mégis kellemetlen (spoilerezve se fért el). Illetve hasonló problémám akadt a zanpakutou rubrikánál is, pedig ott tényleg lényegi információkat közlök, szóval nem a csicsásítás miatt nem fért bele a megosztani kívánt szöveg. Ezt is áthidaltam, mert persze egy átvezető link sok mindenre megoldás, csak .
A másik, amit még így érzékeltem ennél, hogy olyan ömlesztve érzem a dolgot. Esetleg nem-e lehetne megoldani, hogy a kariinfóban vezessük a külső leírást, személyiség leírást és a többi lényegi adatot a jelenlegi helyen vagy valamit itt mérlegelni, mert még spoilerekkel együtt is soknak érzem, persze ez csak szerény vélemény és lehet, hogy csak nekem böki a szememet. x"D
Eddig ezeket vettem észre, amikért úgy éreztem szólnom kell, aztán lesz ami lesz. >.< Köszöntem~ :3

______________

Meow-meow pontok:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 147
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Csüt. Május 01, 2014 10:29 pm

Kavics~ Anyahajó

Én is véleményezném a profilos adatlapos bigyulát. ^^ Szerintem ahhoz képest, hogy azért térnék át erre az adatlapra, hogy kevesebb legyen vele a melő, szerintem több is van vele, mint az adatlappal. Mivel már volt egy szépen megformázott adatlapom, így nem akartam újat csinálni, de adatlapos adatlap átvitele a profilra egy csomó munkát jelent, hiszen ki kell venni belőle a különleges karaktereket, mert a profil azt nem kezeli, akkor minden egyes rublikába bele kell rakni ugyanazt a color taget, mert ne legyen már alapszínű. Szóval én úgy érzem, hogy tisztára meg van kötve ezzel a kezem, hogy nem csinálhatom úgy ahogy én szeretném. Ráadásul a sok pepecselő munka után kiderül, hogy nem is férnek bele a technikáim abba a rublikába, mert van max karakter hossz. Neutral Vera bár mondta, hogy berakhat még egy rublikát, de nekem alapból a kidout sem férnek bele és az meg nem néz ki valami jól, ha meg kell bontanom a kidoukat. Annak meg szerintem semmi értelme, ha csak a technikák nevét felsorolom, valószínűleg ezért jönnek az adatlapra, hogy elolvassák a leírást és nem azért, hogy tovább kelljen menniük innen a technikákhoz.
Szóval én ellen vagyok a profilos adatlap bevezetésének, mert a legtöbb hibája ellen nem lehet mit tenni, csak ha egyezkedünk a forumotionnal. Az eredeti adatlap hibáját pedig simán meg lehet azzal oldani, hogy a szépen megformázott adatlapot mindenki lementi magának, és amikor frissíteni kell, a lementett dokumentumban tesszük meg, majd azt bemásoljuk és nincs vele gond.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Wolloh Del Desierto
Arrancar
Arrancar
avatar

Male
Pisces Goat
Hozzászólások száma : 147
Age : 75
Tartózkodási hely : Hierro-jában
Registration date : 2012. Mar. 17.
Hírnév : 7

Karakterinformáció
Rang: 44. arrancar, Räv elhagyott fraccionja
Hovatartozás: Las Noches
Lélekenergia:
18000/30000  (18000/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Csüt. Május 01, 2014 11:09 pm

Hola! Smile

Megpróbálok minél konstruktívabb lenni.

Szóval akkor először a negatív tapasztalatok: keskeny a beviteli mező, keskeny az olvasó mező. Előbbi azért hátrány, mert pl. a linkesített tartalom átlátása szerkesztéskor nehezebb, és hogyha doc-ban írjuk/szerkesztjük, és onnan másoljuk be, akkor igazából, ahogy Nara-san is említette a posztos adatlap szörny is kikerülhető. A keskeny olvasó mezőt azért tartom hátránynak, mert sokat kell görgetni, és egy kicsit - tényleg, csak egy kicsit - átláthatatlanabbá teszi.

Viszont az előnyök: a vagyon vezetése staff kézbe kerülne, és a pontozást könnyen és mindenkinél el lehetne érni, akár van linkje az adatlaphoz, akár nincs. A pontok ismerete az tudom, hogy főleg a KT-knál lényeges, de én most egy KT karival írok, akinek kijátszásakor nem mindegy, hogy milyen gyorsan találom meg az ellen pontozását - ihlet/ötlet/gondolat vesztés okán.

ÉS akkor a végére valami ötletbörze izé: szerintem a kettő megoldást ötvözni kellene. Bizonyos dolgokat profilon és/vagy karakterinformációban kellene vezetni, míg más dolgokat posztos adatlapon. Lentebb csinálok egy listát, hogy szerintem miket hol kellene vezetni.
Profil/Karakterinformáció:
 • Jellem
 • Kinézet
 • Vagyon
 • Pontozás (Konolás)
 • Név,kor,faj,szint,hovatartozás(ok),kaszt

Posztos adatlap:
 • Egyéni technikák (Resu, Zanpu, KK, Báb, Fullbring...)
 • Technikák
 • Felszerelések
 • Jutalmak
 • Kiadások
 • Kapcsolatok

Amit kihagytam, az vagy nem jutott eszembe, vagy arra nem volt ötletem, hogy hol lenne jobb helyen. Utóbbihoz tartozik pl. a játékok vezetése.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Masaki Sachiaru
Vaizard
Vaizard
avatar

Male
Pisces Dog
Hozzászólások száma : 490
Age : 36
Tartózkodási hely : Barkóbázd ki, kö'csöööög!
Registration date : 2008. Sep. 06.
Hírnév : 21

Karakterinformáció
Rang: Pali sensei
Hovatartozás: Független
Lélekenergia:
53000/65000  (53000/65000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szomb. Május 10, 2014 11:07 am

~ Új adatlap: ~

Ok! Anao-hoz és Nara-hoz hasonlóan elértem, hogy nem fér ki a zanpu leírásom....x""""D Ilyenkor rövidítsem le az egész leírást, de akkor meg oda a hihetetlen hosszú, olvasmányos és iszonyat uncsi háttér meló, vagy nanyi legyen? Esetleg szétszedni a shikai, bankai, kk képességet külön rubrikába?

Hozzászólva a többiekhez is, ha már itten rontom a levegőt!

Postablakba azért lenne rossz pakolni az egyéni képességet, mert spec szinte mindenkinek az a leghosszabb. Tehát, abban van a legtöbb kódszörnyeteg. Szvsz, nem lenne értelme, amiért az egész ki lett találva, hogy megússzuk a motion agyzsibbasztó hülyeségeit. Másrészt azért kerülne bevezetésre ez az újítás, egyetlen helyen legyen minden. Ha meghagyjuk az adatlapot, megint lehet két véglet között rohangászni ész nélkül. Szvsz, vagy ez vagy az, de a kettő már sokk lenne.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szer. Május 14, 2014 3:59 am

No, reagálok itten. ^^

Azt hittem, a maximális karakterhossz problémát sikerült kiküszöbölni, mert egy elég nagy számot írtam a karakterhosszhoz. Aztán miután a probléma felmerült, megnéztem, és kiderült, hogy 15000 karakter a max (azt hiszem, ez nagyjából 2-3 oldal lehet, de nem vagyok benne biztos, lehet, hülyeséget írtam). Megoldásként plusz rublikát teszek képességekhez és technikákhoz egyaránt. Ha valakinek ez sok, akkor sem kell félnie attól, hogy csúnya lesz az üresen kitöltött sáv. Ugyanis ezeket a rublikákat úgy állítottam be, hogy csak akkor látszódnak, ha írnak oda valamit. (sajátodat mindig látod, valamint modik és adminok is).

Kariinfóval az a baj, hogy az egyetlen hosszú szöveges cucc, amit berakhatsz, mint opciót, az olyan, amit most is láttok, pl a Kapcsolatok rublikánál. Igaz, hogy nincs rajta karakterlimit, azonban nem lehet formázni, és ott már valóban csak egy összeömlesztett szöveget látsz, semmi mást. Szeretlek, fórumsün.

Én nem fogom minden karim adatlapját lementegetni csak ezért. ^^" Főleg nem fogok egy újoncot erre kötelezni, csak hogy megmaradjon az adatlapjának a formázása, és ne szublimáljanak el a kódok. Sokan vagyunk a fórumon, júzerek és karakterek egyaránt, és így is tele vagyunk szabályokkal. Szerintem elég izé, hogy saját magadnak kell lementened a kódot a gépedre, csak hogy kinézzen valahogy az adatlapod. És most nem a mindenféle html-lel összecsicsázottakra gondolok, hanem még azokra is, amik csak rendesen, összeszedetten vannak megformázva és átszínezve.

Ahogyan Masaki is mondta, pont az egyéni képességek azok, ahol a legtöbb talán a formázás, valamit a technikák. Itt szerepel ugyanis a legtöbb szöveg, ráadásul képességeknél mindenkinél egyéni az egész. Itt található a legtöbb kódszörnyeteg. Mindenesetre nem szeretném csak "félig" megvalósítani az adatlapos opciót. Vagy teljesen vigyük át az adatlapot profilra, vagy egyáltalán nem. >.< Pont az lenne az egésznek az értelme, hogy egységesítve, sőt, mi több, leegyszerűsítve lenne a cuccos. Very Happy Tehát ha a végén úgy döntünk, hogy mégis marad a hagyományos adatlap, akkor viszont minden kerül vissza oda.

Sajnos a keskeny beviteli és olvasó mezőn nem tudok segíteni. Maximum ha kikapcsoljuk a barátlista opciót... Igaz, annak sok funkciója nincsen, de arra csak akkor kerül sor, ha nincs ellene tiltakozás. Esetleg a fórum alapszélességét megpróbálhatom picit megemelni. Aztán meglátjuk, hogy úgy jobb lesz-e. Ettől a postok is egy cseppet majd rövidebbnek fognak tűnni viszont.


Ami még fontos adatlappal kapcsolatban! A fórum költözésével kapcsolatban még nem sikerült döntést hozni. Amennyiben a fórum viszont költözik, akkor az új fórumon már nem lesz ezzel probléma, és eleve úgy lehet elkezdeni, pontosabban folytatni ott a játékot, hogy fixen meg tudja mindenki csinálni magának az adatlapját. Persze ez még nem dőlt el, hogy pontosan mi lesz. Fejleményekről természetesen továbbra is értesítünk minden játékost. (meg persze lehet továbbra is véleményt formálni arról, hogy legyen-e költözés, vagy sem).

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   

Vissza az elejére Go down
 

Javaslatok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-=Bleach Szerepjáték=- :: Szabályzat és egyéb dolgok ::   :: Fórum élet-