HomePortálGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Javaslatok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Hoshi Ikari
Ember
Ember
avatar

Male
Cancer Cat
Hozzászólások száma : 348
Age : 31
Tartózkodási hely : Otthon, Luxi, Tipi, Oroszlán rezidencia, Tokyo Media Center, PMC, Tomátó szentélye
Registration date : 2009. Jul. 30.
Hírnév : 40

Karakterinformáció
Rang: FaTal erroR! énekese
Hovatartozás: Raion
Lélekenergia:
23500/26000  (23500/26000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szer. Ápr. 24, 2013 10:01 pm

Most ráálltunk arra mindenhova démonokat hozunk be ellenségnek?X"D Szerintem nem kéne ide is keverni őket, hacsak nem akarunk megint globális anarchiát...mivel a démonok hátsóját a leendő Raion személyében már lesz, aki csesztesse.*lustaság átjelentkeznixD*

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Diego Canino
Espada
Espada
avatar

Male
Taurus Monkey
Hozzászólások száma : 304
Age : 26
Tartózkodási hely : Hatodik torony, Las Noches
Registration date : 2012. Jan. 04.
Hírnév : 5

Karakterinformáció
Rang: Sexta Espada, a Sanador Equipo parancsnoka
Hovatartozás: Las Noches
Lélekenergia:
40100/45000  (40100/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szer. Ápr. 24, 2013 10:06 pm

Sziasztok!

Így belegondolva, tényleg probléma lenne, hogy kevesebb maradna a pozíció nélküli, mint a pozíciót betöltő arrancar, úgyhogy módosítanám a javaslatomat. Surprised Esetleg a Privaron Espada, mint szervezet, kaphatna valami fontosabb szerepet, és komolyan működjenek úgy, mint valami biztonsági szolgálat. Az egyik ilyen karakter tulajdonosa biztos vállalja a megszervezését. Surprised És közéjük akkor pl. bekerülhetnek olyan játékosok, akik már elég ügyesek ahhoz, hogy kiemelt karit kapjanak, de vagy nem elég jók még egy Espada karihoz, vagy esetleg nincs kit kitúrni. Surprised Ha ez túlzottan fedi az Exequias munkáját, akkor ki lehet találni mást is, de a lényeg akkor is az lenne, hogy 2-4 jó játékos, aki nem fér be az Espadába, kapna valamiféle társadalmi előrelépésre lehetőséget. LN is kicsit színesebbé válna tőle, ha kicsit visszahoznánk ezt a csoportot a vérkeringésbe. Surprised

A Vasto Lorde támadás szerintem jó ötlet, biztos feldobná az életet, főleg, ha nem menne le pár hónap alatt, hanem valamiféle rögzült helyzet alakulna ki. Esetleg néhány JK-nak adni is lehetne ilyen karaktert, NJK csapattal konfrontálódni szerintem kevésbé érdekes, és így az egyes karakterek is jóval színesebbek lennének. A Vasto Lordékkal nem tudom, mi a terve Kubunak, de különösebben nem is érdekel (meg mivel bizonyítottan a fórumról lop, talán végre lenne egy kis értelem a mangában xD).

Seth után vagy az Espada kormányzását javaslom (arisztokrácia, mint államforma úgysincsen semelyik szervezetben xD), ami lehetőséget adna az intrikázásra, és teljesen újszerű, máshol nem működő rendszert hozna létre, vagy egy olyan NJK uralkodó legyen, aki tényleg LN érdekeit tartja szem előtt, a változatosság kedvéért. Surprised

______________

Adatlap


Pontozás
Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hirako Shinji
Admin
Admin
avatar

Male
Leo Rooster
Hozzászólások száma : 380
Age : 24
Registration date : 2008. Sep. 30.
Hírnév : 35

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szer. Ápr. 24, 2013 10:54 pm

No, micsoda tumultus lett ebben a topicban, már kezdtem azt hinni, hogy kizárólag Vexnek csináltuk meg! Surprised xD

Las Noches-i ügyek: Továbbra sem támogatom a fracciónok osztagosítását, pontosan ez különbözteti meg Hueco Mundo felépítését Soul Societyétól. LN-ben a hierarchiát az erő alakítja ki, a legnagyobb hatalom ennek megfelelően az Espadák kezében összpontosul. Nem véletlenül volt képes Aizen igába hajtani a hollowokat, lévén sokkalta erősebb volt, nagyrészt képességeinek, másrészt lélekenergiájának köszönhetően az arrancaroknál. Amennyiben ismételten NJK vezetőt állítanánk LN élére, annak olyasfajta erőkülönbséggel kell rendelkeznie, amivel nem dacolhat egyetlen JK Espada sem. Ez HM törvénye, az erősebb elnyomja vagy eltiporja a gyengébbet.

Véleményem szerint már így is több démon van, mint kéne, így hát személy szerint a Vasto Lorde szint meghonosítását, valamint az ebből generálható problémakört támogatom. Egy arctalan, nem userek által irányított VL-banda nem rendelkezne semmilyen súllyal, egyszerűen visszatérnénk ahhoz a megszokott jelenséghez, miszerint a karaktereket nem érdekli vagy éppen divatosnak mondható módon lenézi az egyébként olyan szereplőt, aki álmában is simán ott törné ketté, ahol a legvastagabb. A VL-ek a vaizardokhoz hasonlóan kis számban fordulnak elő, éppen ezért kb. ugyanolyan szabályok fognak vonatkozni rájuk, mind erőben, mind pedig engedélyezés szempontjából.

Az arrancar oldalt egyébként nem az adható pluszpontok növelésével lehet fellendíteni, hanem az IC élet felpörgetésével. A közelmúlt tapasztalatai alapján azt kell mondanom, hogy sem az LP, a ryou pedig főleg nem rendelkezik akkora húzóerővel, ami aktivitásra sarkalna egyeseket. Éppen ezért olyan játékokat kellene kitalálni, amik érdekesek, sok kis csoportban megmozgatják LN lakóit. A Privaron Espadáknak is található ki saját feladatkör, amennyiben az ilyen karakterrel rendelkezők igényt tartanak rá.

A be nem vezetett LP-k pótlásra kerültek. Surprised
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szer. Ápr. 24, 2013 11:50 pm

Zárójeles megjegyzés, a privaronoknak létezik szervezete LN-ben, amit még Aizen hozott létre. Ez a Tres Cifras, és ugyebár külső falakon kell bohóckodniuk, meg időnként megvédeniük LN-t. Személy szerint nem ragaszkodom ehhez, lehet adni nekik más feladatkört is. Éppen csak nem sokan szeretnének privaront indítani, ami azt illeti.

lol, a VL-es cucc, pedig valakinek már meséltem ugyanezt... o_O No, szóval démont semmiképp nem raknék LN-be, már amúgy is megszaporodtak az ezzel kapcsolatos karik és küldik meg NJK-k, meghagynám a Raionnak őket. Staffban már beszétünk a VL-ekről, és tárgyalgatjuk a bevezetésüket.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Karasu Vex
Espada
Espada
avatar

Male
Sagittarius Cat
Hozzászólások száma : 479
Age : 30
Tartózkodási hely : Itt is, meg amott is.
Registration date : 2010. Aug. 11.
Hírnév : 31

Karakterinformáció
Rang: 4. Espada
Hovatartozás: Las Noches
Lélekenergia:
43000/45000  (43000/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Csüt. Okt. 10, 2013 2:13 am

Elgondolkodtam valamin, ha a kvinszik helyváltoztató képessége lenne a leggyorsabb, akkor talán azzal is ki lehetne ezt fejezni, hogy nekik nem 24 a max, amit arra a skillre pakolhatnak, hanem pl 26. Mert ha egy maxos helyváltoztató kvinszi találkozik valami más kasztúval, akinek szintén megvan a 24, az eltérést már nem lehet észrevenni + a shiniknek meg az arrancaroknak van olyan cucca, amivel képesek a helyváltoztató skilljüket növelni, akkor a kvinsziknek ez lehetne természetes.

______________

Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:14 am

A mai napon adatlapolási kísérletem során durrant el az agyam, hála a forumotion tavaly nyáron bevezetett újításának, amiben egy évek óta stabil rendszert felcseréltek egy rosszra a fejlődésre és újításra hivatkozva, ami egyszerűen nem működik.
Nem vagyok egyedül, aki folyton abba a problémába ütközik, hogy a forumotion kényszeresen elrontja a formázást egy előnézet, vagy szerkesztés alkalmával. Sajnos ezt adminként nem tudom javítani, a forumotion üzemeltetői pedig nem hajlandóak rá.
Amióta ezt a problémát tapasztalom, azóta az adatlapozás gyakorlatilag felér egy kínzással. Szeretem rendben tartani a karaktereim dolgait, de egyszerűen el van lehetetlenítve, hogy gyorsan, probléma nélkül beírhassak egy-két plusz infót, például jutalmat az adatlapomba. Még a legegyszerűbb formázást is tönkrevágja a rendszer, nem beszélve azokról, akiknek csicsásabb, díszesebb adatlapjaik vannak.
Emellett nagyon sok információ ugyan nagyon fontos a karakterlapon, azonban úgy vettem észre, a legtöbbeknek hozzám hasonlóan nincs ingerenciájuk arra, hogy még a leglényegtelenebb dolgot is beleszerkesszék. Sok adat feltüntetését pedig elavultnak, már feleslegesnek is tartok személy szerint, például a Dokumentumokat, hiszen ezeket könnyedén be tudod már linkelni a Profil -> Contact fülben.
A játékosok véleményét, támogatását szeretném kérni. Egy teszt időszakra gondoltam, mialatt az adatlapolás egy sokkal egyszerűbb formájával ismerkednénk meg.
Az adatlap lényegi részét, a gyakrabban frissített dolgokat átvinnénk a Karakterinfóra. Ugyan már most is akad ott pár rublika, azonban ezek mellé bekerülne majdnem minden, ami az adatlapon szerepel, ám ott nem. Például ott sorolhatnád fel, hogy milyen kidoukat, technikákat vettél meg.
A ryou szintén itt lenne számolva, amihez az LP-hez hasonló kis csík is járna, arany színben a stílus kedvéért. Ezt viszont az LP-hez hasonlóan adminilag lehetne majd szerkeszteni.
A pontozás táblázat helyett egy másik formát kapna,. A hivatalos Konolások ide kerülnének át. Tehát lényegébe véve minden egyes információ, amit a karakterről tudni kell.
Jelenleg folyó küzdőterek, küldetések is profilban lennének jelezve ahelyett, hogy az adatlapba írd bele, hogy részt veszel egy újabb játékban.
Az adatlap megmaradna, azonban lényegesen kevesebb információt kellene egyedül nyomon követni. Ezek pedig a következőek:
 • Jutalmak, tehát honnan mennyi LP-t, mennyi ryou-t, vagy épp ingyen technikát kaptál
 • Költekezések, tehát mire mennyit költöttél, mit vettél a technikákból

Ezen kettőt én fontosnak tartom, mert szokott előfordulni olyan, hogy valaki összekavarodik, hogy mennyi ryou-ja van, vagy több-kevesebb LP van neki beírva. Ez sok karakternél rengeteg helyet foglalhat el, még akkor is, ha csak felsorolás szerűen linkelte be a vásárlásokat és a jutalmakat.
Minden más azonban a profilban, valamint a karakterinformációban lenne elérhető, valamint szerkeszthető.

Ezzel kapcsolatban szeretném a játékosok véleményét, esetleg támogatását kérni. Jöhetnek pro és kontrák is, esetleg egyéb javaslatok. Azért szeretném a játékosoktól megtudni, hogy nektek hogyan tetszene, mert lényegébe véve ez nektek lenne jó. Hiszen sokkal kevesebb időt kellene eltöltenetek azzal, hogy adatlapot szerkesztetek, nem kavarodtok bele az unalmas kódokba, csupán kitöltötök néhány rublikát. Szerintem lényegesen megkönnyítené az adminisztrációt minden játékos számára, különösen azoknak, akiknek nagyon sok karijuk, tehát nagyon sok adatlapjuk is van.

Ha elég támogatás gyűlik össze, én egy próba időszakra gondoltam, amiben tesztelnénk, hogy működik-e. Ezt nyár elejéig gondoltam kivitelezni. Ennyi idő alatt mindenki ki tudja tapasztalni, neki mennyire fekszik ez a megoldás.

Véleményeket, javaslatokat, anyázásokat ebbe a topicba várok.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rosui Motochika
11. Osztag
11. Osztag
avatar

Male
Hozzászólások száma : 94
Tartózkodási hely : 11. osztag területe, vagy Baa~channál.
Registration date : 2011. Apr. 14.
Hírnév : 1

Karakterinformáció
Rang:
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:18 am

Támogatom.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Takagi Akira
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Leo Hozzászólások száma : 121
Age : 229
Registration date : 2013. Jul. 19.
Hírnév : 5

Karakterinformáció
Rang: Hadnagy
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
13900/15000  (13900/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:24 am

Részemről támogatom az ötletet. Kényelmesebbnek, átláthatóbbnak is tűnik, meg én amúgy is odavagyok az ilyen rendszerezgetésért, rublikákért, meg a hasonló szöszmöszökért. Halál a kódszörnyekre!

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raimaru Minashaku
6. Osztag
6. Osztag
avatar

Male
Virgo Cat
Hozzászólások száma : 201
Age : 18
Tartózkodási hely : Pont itt
Registration date : 2012. May. 30.
Hírnév : 5

Karakterinformáció
Rang: 6. tiszt (érdemen alul)
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
18700/30000  (18700/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:24 am

Ezt az egészet ha össze kéne foglalnom, annyit mondanék, hogy: BADASS!
Nem húznám sokáig a szót, tényleg nagyon tetszik az ötlet, ha rajtam múlna, a próbaidőszakot át is ugornám. Azonban annyi pici dolgot nem nagyon értek, hogy ha már az adatlap konkrétan staffilag vezetetlenné válik, akkor az a két dolog is felesleges lehet, ezért azt mondanám, hogy ugyan, az a maradék dolog is kerüljön be a profilba, kettővel több vagy kevesebb rubrika nem oszt, nem szoroz. Így pedig viszont az adminoknak is egyszerűbb dolguk lenne a ryou vezetésével.
Köszöntem!

______________

Spoiler:
 

Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fon Kaito
2. Osztag
2. Osztag
avatar

Male
Hozzászólások száma : 15
Tartózkodási hely : Seireitei/Fon birtok
Registration date : 2013. Jun. 01.
Hírnév : 3

Karakterinformáció
Rang: 2. Osztag Kapitánya
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
10000/15000  (10000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:34 am

Okés, akkor először is, hogy minden kívánságot kielégítsek, anyázás:

Anyááám! O.o Másfől oldal 5 perc alatt. O.o

Na és akkor vélemény és javaslat:

Az ötlet tetszik, határozottan megkönnyítené, hogy napra kész legyek a karikkal, mert okkal nincsenek frissítve, mióta beregeltem őket... Kivéve Kira Moduljait. Egy kínzásnak éreztem régen is az adatlapolást, a forumotion "jópofa" dilijének köszönhetően pedig teljesen elment a kedvem az egésztől. Szóval az ötletet pártolom, csak azt sajnálom, hogy nem lehet a karakterinfo helyett, egy totál külön fülre rakni (szintén fórumósün kedvessége okán).
Ezen kívül nem lenne rossz, ha valami sablont kapnánk a zanpu, és a kidou fül szerkesztéshez. Mármint, az ugye egy kis szövegdoboz (zanpu bisztos, gondolom a kidou is ilyen lenne) és ha csak átmásolja az ember a leírást, akkor iszonyatosan összefolyik. Én pl. olvashatatlannak tartom az enyém, pedig adatlapon teljesen jól működik (Kira karakternél). Szóval, ha ehhez lehet gyártani valami sablont a könyebb láthatóság jegyében, szerintem az jóleső könnyítés lenne. Nem tudom mások hogy vannak ezzel.
A karakterpontokat pedig nem teljesen értem, milyen más formája lenne, ami nem táblázat.
Nagyjából ennyi ami eszembe jutott hirtelen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shihouin Nadeshiko
2. Osztag
2. Osztag
avatar

Female
Leo Hozzászólások száma : 16
Age : 140
Tartózkodási hely : 2. osztag / Shihouin-birtok
Registration date : 2014. Feb. 10.
Hírnév : 4

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:34 am

No, akkor vélemény tömören: TÁMOGATOM.
És akkor kifejtés:
Azt hiszem, én nem szoktam túlbonyolítani egy adatlapot, max egy kicsit adok az esztétikára, de még így sincsenek olyan eszeveszett kódszörnyetegeim, hogy ne lehessen egyben tartani. Nálam spec már tavaly nyáron elszakadt a cérna, mikor Yoriko-karim adatlapjának a felét levágta a forumotion, és azóta csak Nadeshikoét voltam hajlandó megcsinálni - azzal is elpepecskedtem pár órát, nem a rémbonyolult kód miatt, hanem mert minden egyes előnézet után vissza kellett mászni wordbe (ha szerkeszteni kellett, ott szerkeszteni a kódot), aztán megint ctrl+c, ctrl+v, tehát nagy halál és fúúú... utáltam. ._. Kiakasztó, hogy már egy sima posztnál is szétcseszi az előnézettel a kódot, vagy a smiley-kat, de azt még lenyelem, adatlapolni viszont nem vagyok hajlandó, ha nem muszáj - sorry, de ez van, nem bírom elviselni ezt a hülye rendszert adatlapoláshoz, no, tehát mindenképpen maximális erővel támogatom a profilos adatlapolást, mert sokkal kevesebb macera (bocsi, Kon ^^")

U.I.: jelen poszt kódolását is szétcseszte egyetlen előnézettől, tehát elhúzhat melegebb éghajlatra ^.^

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Chiruochiba Airisu
4. Osztag
4. Osztag
avatar

Male
Aries Horse
Hozzászólások száma : 202
Age : 112
Tartózkodási hely : Talpa és haja között.
Registration date : 2012. Feb. 01.
Hírnév : 2

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
17600/30000  (17600/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:34 am

Engem ez a kódszörnyeteg, amit a forumotion szabadított ránk, csupán Wolli és Risu adatlapjánál támadott meg - no, meg jóvoltomból Nara-t a toplistán keresztül, de az más tészta. Viszont, mióta kiüldöztem onnan lekopogom *bal kisujjal felfelé a fa asztallapon lekopogta* nem okozott gondot. Ellenben, mivel ennek a két karakteremnek a legterjedelmesebb az adatlapja, - sok technika és sok játék miatt, hiszen a két legöregebb karim, - valószínűsítem, hogy ezért támadták meg. Mivel egy kedves karakteremmel vagyok bent, - s vele jól is néz ki, hogyha kedvesen szólok, - valamint tényleg jó lenne, hogyha minél kisebb támadási felületet kapna a gonosz kódszörny, én szintén támogatom a javaslatot. ^^

______________

Lélekdonor 2.0:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:46 am

Kérdésekre, javaslatokra reagálva

Mina: Próbaidőszak alatt be lehet végülis vezetni egy olyat is, ahova a jutalmakat, valamint költekezéseket vezeted. Aztán ha nagyon csúnya lesz, akkor max marad az adatlapon. Teszt időszak után szeretném megkérdezni a játékosok véleményét ismét, mi vált be, mi volt macera, ilyesmik, és ha ezzel baj lesz, úgyis jelezve lesz. Very Happy

Kaito-san: Igen, értelek a formázással kapcsolatban. Nekem sem tetszik, hogy abban a szövegdobozban egyszerűen nem lehet szerkeszteni. :/ Viszont simán a profilban igen. Nem tudom, mennyire él az a megoldás, hogy ezek a csicsázottabb dolgok (leírások, etc) nem a karakterinfóban, hanem a profilban kapjanak helyet. Példának a Díjak rublikát tudom felhozni. Ott tulajdonképpen sima img kóddal vannak bent a BSML versenyen nyert jutalmak. Tudok egy olyan opciót létrehozni ott, amivel akárcsak egy postablakban, korlátlanul szerkeszthetsz. Kikötésnek azonban képméretet meg ilyeneket mindenképpen szabályozni kéne, már csak azért is, hogy ne húzza szét, de ez részletkérdés.
Tehát, lényegébe véve megoldható, amit mondasz, azonban akkor ezen infók - többek között a Konolások sem!!!) - nem a karakterinfóban, hanem a Profilban lennének elérhetőek. Azok, amiken sokat kell csicsázni meg szépíteni. Ott nem cseszi el a kódokat, mivel az nem postablak. Minden más maradhat a Karakterinfóban (LP, ryou, satöbbi).

Hozzáteszem, hogy az adminisztráció könnyebb legyen, admini jogot adnék Konnak, azonban csak abból a célból, hogy LP-t, ryou-t és pontozást be lehessen írni vele.


______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konoe Karen
Fullbringer
Fullbringer
avatar

Female
Gemini Buffalo
Hozzászólások száma : 118
Age : 33
Tartózkodási hely : Karakura város
Registration date : 2011. Jul. 23.
Hírnév : 4

Karakterinformáció
Rang: Bár tulaj; Szabadúszó feltaláló
Hovatartozás: Független
Lélekenergia:
13600/15000  (13600/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:48 am

Támogatom az ötletet!

______________

Pontozás:
 

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://yuri-4-ever.gportal.hu
Raimaru Minashaku
6. Osztag
6. Osztag
avatar

Male
Virgo Cat
Hozzászólások száma : 201
Age : 18
Tartózkodási hely : Pont itt
Registration date : 2012. May. 30.
Hírnév : 5

Karakterinformáció
Rang: 6. tiszt (érdemen alul)
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
18700/30000  (18700/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:54 am

Na helló megint!
Nem tudom, hogy istenigazából értem-e egyáltalán, de ha a Díjak rubrika mintájára bevezetünk még egyet, ad 1) Ugyanúgy szétszedné a kódolásokat, nem? Ad 2) Ha csúnya lenne, akkor nem mindegy, hogy itt csúnya, vagy ott csúnya? Legalább minden egy helyen lenne.

______________

Spoiler:
 

Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 8:56 am

Nem, ott nem szedi szét a kódokat, mint azt fentebb írtam.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hidetada Nishigami
11. Osztag
11. Osztag
avatar

Male
Capricorn Pig
Hozzászólások száma : 147
Age : 46
Tartózkodási hely : Valamelyik kocsma, esetleg otthon iszom
Registration date : 2013. Jan. 09.
Hírnév : 10

Karakterinformáció
Rang: Alkoholista tiszt
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
13400/15000  (13400/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 9:12 am

Az ifjú női titán, hatalmas méreteivel, a közönség bíztató ordibálása közepette menetelt be az aréna közepére. Hatalmas kardját az ég felé tartva hirdette dicsőségét, mire a tömeg az eddiginél is hatalmasabb orkánba kezdett. A nő elmosolyodott a közimádat gyönyörében, s magabiztosan várta ellenfelét. Szíve hevesen vert az izgalomról, hisz biztos volt benne, senki sem győzheti le. Az emberek imádtak, a pasik körbeujjongták, a nők pedig körbe rajongták tanácsokért. Senki sem értette, hogy lehet ilyen haja, ilyen szép szemei, s mindemellett ekkora ereje! Több hősjelölt bukott már el vele szemben, akik, ha ő nincs, ugyancsak hatalmas pályafutásnak örvendhettek volna.
Ahogy azonban ott állt megrendíthetetlenül, megpillantva az ellenfelét, még az ő lába is megremegett. A kódszörny szájából fröcsögött a nyál, kezében, még az övénél is hatalmasabb penge díszelgett! Már csak azért, hogy az egyébként sem apró termetű hősnőnknél is, legalább háromszor akkora termetét ne is említsem! A közönség elhűlten ült vissza kényelmes ülésébe. Az ünnepélyt csírájában elfojtotta a megjelenő lény. Mindannyian örültek, hogy nem nekik kell szembenézniük az ismeretlennel. Hisz korábban még sosem látták eme lényt.
Állítólag egy furcsa befektető hozatta létre egy kutatócsoport segítségével, egyes vélemények szerint egyenesen a pokolból hozták, mások pedig úgy vélik, mindig is itt volt, csupán a megfelelő pillanatra várva rejtegették a köznép elől.
A monstrum a lány felé fordult, s szabad kezével hüvelykujját elhúzta a saját nyaka előtt, ezzel jelezve nem baráti szándékát a hölgynek. Ami azonban ez után történt, mindenkit meglepett. A lány remegése abbamaradt, s ismét mosolygott.
Ő volt az egyetlen, aki nem szeretett volna máshol lenni, nem érdekelte, honnét jött ez az izé, nem érdekelte a furcsaság semmitmondó fenyegetése. Neki ott volt a saját ereje, a pengéje és a kedvenc közönsége! Ereje teljében pedig nem is várt másra, csak egy ilyen kihívásra!
Megvárta a rajtot, s azonnal letámadta a kódszörnyként elkeresztelt lényt. Pengéik oly' táncot jártak, amelyet rajtuk kívül senki nem tudott nyomon követni. Mind a kettőjükön több apró seb jelent meg. A hölgy akrobatikus mozdulatokkal ugrált azért, hogy az ellenféllel egy magasságba kerüljön. Egyetlen pillanatra sem álltak meg, mígnem ...
Egy erőteljes mozdulattal a bajnokunk kilökte a kódszörny kezéből a fegyverét, s a sajátját az ő nyakához emelte.
Ekkor egy férfi támolygott be az aréna kapuján. Hulla részeg volt, kezében egy korsó sör, szívében vágy, még több sörre. A két idegen jelenléte teljesen hidegen hagyta. Senki sem értette, hogy kerülhetett oda, hisz az aréna bejáratát rengeteg őr védi. Vagy, hogy ki lehet az újabb jövevény. Hirtelen minden szem rászegeződött, s ő ezt nem értette. Még ketten voltak így ezzel, a két harcoló fél, akik tekintetükkel még mindig egymással küzdöttek.
A vér mindenkiben meghűlt, a férfi, aki pedig megzavarta eme eseményt, a következőképpen reagált.
- " Há' végezd mán ki, Kisanyám!? "- A férfit később nem látták, a nő pedig kivégezte az idegent, s az este mindenki jól berúgott!

______________

Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shiranui Haruki
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Taurus Dragon
Hozzászólások száma : 105
Age : 18
Tartózkodási hely : Shiratori-sama mellett
Registration date : 2011. Jun. 23.
Hírnév : 13

Karakterinformáció
Rang: 4. tiszt
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
19200/30000  (19200/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 9:52 am

Én csak ezért írok, hogy megvédjem a kódszörnyek jogait Embarassed *meglengeti a "Mentsük meg a kódszörnyeket" felíratú tábláját* Ők nem tehetnek semmiről, csak nincsenek megnevelve. Embarassed 

Az tény, hogy a forumotion szétcseszi a kódokat és extra munkát ad ezzel, de én már kezdem megszokni, mit hogy is kell csinálni. *kódszörny szelidítő* Az olyan lapokat pedig, amiket többször kell szerkeszteni (adatlap, toplista, avaalany választó), lementem magamnak, miután rendbehoztam a kódolását, hogy legközelebb ne kelljen. *jó nagymama módjára elrakja befőttnek a kódszörnyeket* Általában, amit szétcsesz a forumotion az a felsorolás, meg ha egy szövegre egyszerre akarom megadni, hogy sorkizárt és, hogy valamilyen színű legyen. Legalábbis nekem ezek voltak azok, amik legtöbbször előfordultak, meg mostanában tűnt fel a szöveg méretezéses izét, hogy pl. 18, helyett 18.18181800842285-et ír, amit amúgy nem tud értelmezni. -.-

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aoishi Shuuji
Quincy
Quincy
avatar

Male
Libra Dog
Hozzászólások száma : 14
Age : 23
Tartózkodási hely : Karakurachou
Registration date : 2012. Dec. 23.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Független
Lélekenergia:
23300/26000  (23300/26000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 04, 2014 11:01 am

Én is támogatom az adatlap leegyszerűsítését, tavaly nyáron gondoltam úgy, hogy frissítek egy nagyot, de elvette az összes kedvemet és türelmemet a Forumotion. Mostanra már megszoktam a nyavalyáit, de átdolgozni az adatlapokat olyan formába, amit a fórum se ront el szerkesztésnél, ennyi adattal, hát ehhez nincs erőm.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shihouin Yoruichi
Admin
Admin
avatar

Female
Sagittarius Horse
Hozzászólások száma : 807
Age : 27
Tartózkodási hely : A semmi közepétől, picit balra ;)
Registration date : 2008. Sep. 05.
Hírnév : 114

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szer. Márc. 05, 2014 9:13 am

TÁMOGATOM!

Igen, ilyen szép, és nagy betűkkel, ugyan is - habár keveset vagyok a fórumon az utóbbi időben - de már engem is az őrületbe kezdett kergetni, már maga a szerkesztő ablak is, amiben olykor vagy látszik a szöveg, vagy nem. Ez ha jól vettem észre böngésző függő is. ._.
De az meg pláne idegesítő tud lenni, hogy ha fél napnyi szerkesztgetés, csicsázás után, a beküldést követően kb semmi nem látszik abból, amit összeszenvedett az ember... Gondolom ezzel más is így van.
Szerintem jó ötlet ezt átvezetni a kari infóba. >.< Bár lehet, hogy kicsit túl zsúfolt lenne a kevés hely miatt, viszont mindenképp egyszerűbb lenne, mint diliházba kerülni egy ilyen vacak miatt. Egy próbát szerintem megér. >.<
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://bleachszerpjatek.hungarianforum.com
Sierashi Katsuo
7. Osztag
7. Osztag
avatar

Male
Leo Buffalo
Hozzászólások száma : 94
Age : 8
Tartózkodási hely : Menj a füst után
Registration date : 2009. Nov. 22.
Hírnév : 15

Karakterinformáció
Rang: 7. osztag, kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
25000/30000  (25000/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Szomb. Márc. 08, 2014 9:12 am

Na, neki feszültem az új adatlap töltögetésnek! Eddig egyetlen észrevétel, hogy a kanji-kat nem tudja kezelni (- még, nem tudom lehet véle valamit kezdeni>-<-) csak csini számsort írt ki a helyére! Nem egy életbe vágó hiba, de gondoltam vinnyogok róla!

u.i: Mire leírtam jöttem rá, nem ide kellett volna...bocsi!XD

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Szayel Aporro Granz
Admin
Admin
avatar

Virgo Snake
Hozzászólások száma : 712
Age : 28
Registration date : 2010. Aug. 04.
Hírnév : 45

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Márc. 11, 2014 1:01 am

Az nem baj, jó itt is, lényeg, hogy legyenek vélemények, észrevételek. Very Happy

A szanszkrit jeleket sem fogadja el Desminél, és valószínűleg semmi olyan írásjelet, ami kicsit speckósabb, mint pl a kanji. Ennek az oka szerintem a területi hovatartozás, mivel nem ázsiaiak vagyunk. Nálunk a kódolást úgy állították be, hogy az itteni speciális karaktereket (ékezetes betűk; valószínű környező országok speciális karaktereit, pl szláv nyelvekét is elfogadja) mutassa mindenképpen.
Megpróbálhatok intézni valamit, és megkérni a forumotiont, hogy legyenek szívesek állítani rajta, de nem biztos, hogy sikerül, vagy van rá lehetőség.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shiroichi Anao
10. Osztag
10. Osztag
avatar

Female
Gemini Monkey
Hozzászólások száma : 368
Age : 38
Tartózkodási hely : Valahol Seretei újdonsült romjai között
Registration date : 2010. Dec. 03.
Hírnév : 77

Karakterinformáció
Rang: 10. osztag Kavicskapitánya *3*
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40700/45000  (40700/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Kedd Ápr. 29, 2014 5:20 am

Kavics~ Anyahajó

Én is jöttem véleményt fabrikálni az új adatlapvezetősdiről. Összességében nekem tetszik, egyszerű, nagyszerű, nem rontja el a kódjaimat, kész élvezet megírni benne az adatokat. Egyedül ennél a karinál ütköztem gondba, ami persze áthidalható... de engem kifejezetten zavart, mert meg volt egy egyéni szerkezete nálam a technika leírásoknak. Igen, a technika rubrika nem tudta befogadni az a tömérdeknyi mennyiségű karaktert, melyet oda szerettem volna rakni. Tehát, akiknek sok a technikája és még egyénien is vezeti nem csak felsorolás szerűen, teszem azt, odaírják, hogy hány pontos a használata, mi az, mit csinál, etc. akkor azoknak mégis kellemetlen (spoilerezve se fért el). Illetve hasonló problémám akadt a zanpakutou rubrikánál is, pedig ott tényleg lényegi információkat közlök, szóval nem a csicsásítás miatt nem fért bele a megosztani kívánt szöveg. Ezt is áthidaltam, mert persze egy átvezető link sok mindenre megoldás, csak .
A másik, amit még így érzékeltem ennél, hogy olyan ömlesztve érzem a dolgot. Esetleg nem-e lehetne megoldani, hogy a kariinfóban vezessük a külső leírást, személyiség leírást és a többi lényegi adatot a jelenlegi helyen vagy valamit itt mérlegelni, mert még spoilerekkel együtt is soknak érzem, persze ez csak szerény vélemény és lehet, hogy csak nekem böki a szememet. x"D
Eddig ezeket vettem észre, amikért úgy éreztem szólnom kell, aztán lesz ami lesz. >.< Köszöntem~ :3

______________

Meow-meow pontok:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Csüt. Május 01, 2014 10:29 pm

Kavics~ Anyahajó

Én is véleményezném a profilos adatlapos bigyulát. ^^ Szerintem ahhoz képest, hogy azért térnék át erre az adatlapra, hogy kevesebb legyen vele a melő, szerintem több is van vele, mint az adatlappal. Mivel már volt egy szépen megformázott adatlapom, így nem akartam újat csinálni, de adatlapos adatlap átvitele a profilra egy csomó munkát jelent, hiszen ki kell venni belőle a különleges karaktereket, mert a profil azt nem kezeli, akkor minden egyes rublikába bele kell rakni ugyanazt a color taget, mert ne legyen már alapszínű. Szóval én úgy érzem, hogy tisztára meg van kötve ezzel a kezem, hogy nem csinálhatom úgy ahogy én szeretném. Ráadásul a sok pepecselő munka után kiderül, hogy nem is férnek bele a technikáim abba a rublikába, mert van max karakter hossz. Neutral Vera bár mondta, hogy berakhat még egy rublikát, de nekem alapból a kidout sem férnek bele és az meg nem néz ki valami jól, ha meg kell bontanom a kidoukat. Annak meg szerintem semmi értelme, ha csak a technikák nevét felsorolom, valószínűleg ezért jönnek az adatlapra, hogy elolvassák a leírást és nem azért, hogy tovább kelljen menniük innen a technikákhoz.
Szóval én ellen vagyok a profilos adatlap bevezetésének, mert a legtöbb hibája ellen nem lehet mit tenni, csak ha egyezkedünk a forumotionnal. Az eredeti adatlap hibáját pedig simán meg lehet azzal oldani, hogy a szépen megformázott adatlapot mindenki lementi magának, és amikor frissíteni kell, a lementett dokumentumban tesszük meg, majd azt bemásoljuk és nincs vele gond.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Wolloh Del Desierto
Arrancar
Arrancar
avatar

Male
Pisces Goat
Hozzászólások száma : 147
Age : 75
Tartózkodási hely : Hierro-jában
Registration date : 2012. Mar. 17.
Hírnév : 7

Karakterinformáció
Rang: 44. arrancar, Räv elhagyott fraccionja
Hovatartozás: Las Noches
Lélekenergia:
18000/30000  (18000/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   Csüt. Május 01, 2014 11:09 pm

Hola! Smile

Megpróbálok minél konstruktívabb lenni.

Szóval akkor először a negatív tapasztalatok: keskeny a beviteli mező, keskeny az olvasó mező. Előbbi azért hátrány, mert pl. a linkesített tartalom átlátása szerkesztéskor nehezebb, és hogyha doc-ban írjuk/szerkesztjük, és onnan másoljuk be, akkor igazából, ahogy Nara-san is említette a posztos adatlap szörny is kikerülhető. A keskeny olvasó mezőt azért tartom hátránynak, mert sokat kell görgetni, és egy kicsit - tényleg, csak egy kicsit - átláthatatlanabbá teszi.

Viszont az előnyök: a vagyon vezetése staff kézbe kerülne, és a pontozást könnyen és mindenkinél el lehetne érni, akár van linkje az adatlaphoz, akár nincs. A pontok ismerete az tudom, hogy főleg a KT-knál lényeges, de én most egy KT karival írok, akinek kijátszásakor nem mindegy, hogy milyen gyorsan találom meg az ellen pontozását - ihlet/ötlet/gondolat vesztés okán.

ÉS akkor a végére valami ötletbörze izé: szerintem a kettő megoldást ötvözni kellene. Bizonyos dolgokat profilon és/vagy karakterinformációban kellene vezetni, míg más dolgokat posztos adatlapon. Lentebb csinálok egy listát, hogy szerintem miket hol kellene vezetni.
Profil/Karakterinformáció:
 • Jellem
 • Kinézet
 • Vagyon
 • Pontozás (Konolás)
 • Név,kor,faj,szint,hovatartozás(ok),kaszt

Posztos adatlap:
 • Egyéni technikák (Resu, Zanpu, KK, Báb, Fullbring...)
 • Technikák
 • Felszerelések
 • Jutalmak
 • Kiadások
 • Kapcsolatok

Amit kihagytam, az vagy nem jutott eszembe, vagy arra nem volt ötletem, hogy hol lenne jobb helyen. Utóbbihoz tartozik pl. a játékok vezetése.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Javaslatok   

Vissza az elejére Go down
 

Javaslatok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-=Bleach Szerepjáték=- :: Szabályzat és egyéb dolgok ::   :: Fórum élet-