HomePortálGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Kapitányi iroda

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Csüt. Jún. 20, 2013 12:24 am

Végre egy apa - fia beszélgetés

Bár én valóban segíteni akartam Hajimének a zanpakutoujával való problémájában, de ez nem jeleneti azt, hogy tudok is. Meglehet, hogy találgatásaim egyáltalán nem helyesek, mivel ugye ahány shinigami, annyi különböző zanpakutou. Ennek ellenére, azért reménykedek benne, hogy mondandómból valamit ki tud hozni Hajime és fel tudja használni a saját zanpakutoujánál.
- Bizonyára. A korodhoz képest, így is elég erős vagy és nagyon gyorsan fejlődsz. Ha nem vigyázok, akkor legközelebb, amikor észbe kapok, már kapitány szintű leszel és rég túlszárnyaltál engem is. - ekkor egy kicsit előre hajoltam és kinyújtottam Hajime felé a karomat, hogy megborzoljam a haját. Gondolom neki nem annyira élvezetes ez a tevékenység, de én szeretem csinálni. - Talán egy kicsit lazítanod kéne és szünetet tartani az edzésekkel, nem kell elsietni semmit, van bőven időd, hogy erős legyél. Bár nem tudom, hogy mennyit edzel. - utolsó mondatomban rejtve utalni akartam rá, hogy én nem látom, amikor edz, mert engem sosem kér meg, hogy edzek vele. Azt már majd csak nem mondhatom, hogy kérjen meg, hogy edzek vele.
- Tudod ez a fordított pszichológia. Ha nem foglalkozol egy problémával, előbb találod meg rá a megoldást, mint ha foglalkoznál vele. Veled még nem volt olyan, hogy kerestél valamit és akkor találtad meg, amikor nem számítottál rá. Bár ez nem azt jelenti, hogy magától meg fog oldódni a probléma, olyan csak a mesékben van. - fűztem még hozzá az előző gondolatmenetemhez egy kis pontosítást, mit is akartam vele mondani. Ha az eddigi tanácsaim nem voltak hasznosak Hajime számára, akkor talán ez az lesz, bár nem tudom.
- Az is lehet, hogy a bankaiod elég erős lenne és bár már elérted azt a szintet, ahol már képes lehetsz a használatára, - a zanpakutouk ezt érzik - de ugye bár nő nemű a kardod és a nők mindig aggódnak, akár feleslegesen is. Talán az lenne a megoldás, hogy megmutatod neki, hogy készen állsz, persze ha tényleg ezt akarod. Azt viszont nem tudom, hogy csináld. Lehet, hogy tényleg meg kell fejtened, ami a shikaiodon van. - még éppen eszembe jutott ez az ötlet, de ezek után már tényleg nem tudok, mit mondani a témával kapcsolatban. Ha ezek nem segítenének, akkor én kevés vagyok, ehhez a feladathoz, valaki mástól kellene segítséget kérnie, bár én annak örülnék a legjobban, ha ezekből kibogoz valamit és megoldja a gondjait.
- Hát, őő... - Hajime következő kérdése váratlanul ért, ezért hirtelen nem is tudtam, hogy mit mondjak neki. Persze nem kérdezett semmi nehezek, vagy furcsát, de azért össze kellett szednem a gondolataimat, hogy válaszolni tudjak neki. - Először egy küldetésen találkoztunk, de akkor még nem nagyon foglalkoztunk egymással, ami nem is csoda, mivel nem nagyon viselkedtem hadnagyhoz méltóan az elején. Később, amikor megint találkoztunk, szintén nem viselkedtünk valami kedvesen egymással, de egy iratpakolgatás után valami kialakult köztünk. - meséltem el röviden a Tasuval való találkozásom történetét Hajimének. Bár nem tudom, miért érdekli ez Hajimét. Ekkor belém hasított, hogy miért kérdezhette ezt Hajime.
- Csak nem tetszik neked valaki? Ki az? Ismerem? - kérdezgettem sorba a kérdéseimet szemöldök rángatva és ezzel próbáltam cukkolni Hajimét. Viszont eszembe jutott, hogy eddig még nem nagyon jött hozzám kérdésével, most viszont igen. Erre én kifigurázom őt? Milyen szülő vagyok? Ekkor megköszörültem a torkomat és elhatároztam, hogy visszafogom magamat és Hajimére hagyom a választás jogát. - Persze, nem kell elmondanod, ha nem akarod. - mondtam az előbbihez képest visszafogottabb hangon és próbáltam menteni a menthetőt. Reménykedek benne, hogy még nem gyűlölt meg teljesen és sikerült kijavítanom a hibámat.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Nara Yuki Hajime
Kidoushuu
Kidoushuu
avatar

Male
Gemini Pig
Hozzászólások száma : 105
Age : 23
Tartózkodási hely : Kidoushuu osztag vagy a Hachibantai területén
Registration date : 2011. Jun. 12.
Hírnév : 10

Karakterinformáció
Rang: Fuku Kidouchou
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
20700/30000  (20700/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Pént. Júl. 12, 2013 4:00 am

Apa – fia beszélgetés
Nem igazán tudtam, hogy kellene reagálnom Otou-san dicséretére. Igazán boldognak éreztem magam attól, hogy úgy gondolja előbb – utóbb akár túlszárnyalhatom őt a kétségeim ellenére is, amik most keringenek a lelkemben Yuki~onna birodalmában történtek okán.
Zavart gondolataim egyszeriben ellibbennek, ahogy súlyos kezét érzem fejem tetején, amelyre kissé mogorva arcot öltök magamra nem tetszésem kifejezése jeléül. Okaa-san is gyakran csinálja ezt, de ő Okaa-san… és, hogy Otou-sannak is szokásává váljon ez…! Különben is, nem vagyok már gyerek! Jobb kezemet felemelve hessegetem el Otou-san tenyerét fejem környékéről, hogy lássa, cseppet sincs ínyemre ilyesfajta fizikai kontaktust létesíteni vele.
- Minden Kidoushuu osztagedzésen részt veszek és Kagami-dono is gyakran foglalkozott velem, mielőtt kinevezték volna – mondom apró sértettséggel a hangomban, amiért Otou-san fejében egyáltalán megfordult, hogy talán a halálisteni kötelezettségeimet nem veszem komolyan és nem gyarapítom tudásomat rendesen shinigamihoz méltóan. Igaz Otou-sanhoz rendkívül ritkán fordultam, olyan csalásnak érezném, ha tőle kérnék segítséget a fejlődéshez, én úgy szeretném túlszárnyalni őt, hogy nem támaszkodom rá. Talán ostobaság… végtére is Otou-san a legjobbak között van a kidou gyakorlatok terén és Okaa-san szerint kardforgatásban is rendkívüli, keresve se találnék jobb személyt arra, hogy minél több dolgot sajátítsak el a mágia vagy a fegyverhasználat terén. Megköszörültem a torkomat.
- Otou-san… talán… anou… mindegy >///> – zavartan szegeztem a talajra a tekintetemet, gondolatban olyan könnyűnek tűnt megkérni arra Otou-sant, hogy segítsen a fejlődésemben, de valahogy nem jöttek azok a szavak a mondathoz, amit fejben összeraktam.
Otou-san fordított pszichológiára felhozott ötlete nem hangzik rosszul, talán tényleg ülepednem kellene hagynom a dolgot és egy kicsit nem Yuki~onnára és furcsa viselkedésére gondolni, hiába aggódok miatta. Bár míg a Kidoushuu gyengélkedőjén voltam nem egyszer volt lázálmom, melynek központi szereplője Yuki~onna volt; talán az álmaimon keresztül még inkább el akar rettenteni magától, amiért folyton – folyvást rajta járt az eszem.
- Öhm… értem – jelzem szűk szavakkal Otou-sannak, hogy tökéletesen felfogtam mire akart a mondanivalójával utalni. Több időt fogok szentelni mostantól Yuki~onna megismerésére a kidouk tanulása és elsajátítása mellett. Eddig sosem töprengtem azon, hogy mit takarhat, az a pár sor a pengéjén mikor feloldom a shikait. Igazából egyszer sem gondoltam volna, hogy ilyen komoly köze lenne Yuki~onnához. Mindig is dísznek hittem… fel se tudom fogni, hogy ennyire vak voltam, pedig egyek vagyunk, hiszen ő a lelkem másik fele, kiegészítjük egymást!
Tekintetem elidőzött pár pillanatra Yuki~onnan, zanpakutom nyugodtan pihent bal oldalamon, mintha nem is annak a vérmes természetű hölgynek adna otthont, kivel pár napja találkoztam Belső Világomban. Azonban Otou-san tanácsára feledni próbáltam a Yuki~onnát illető kérdéseimet és mással foglalkozni, hátha tényleg segít, ha hagyom ülepedni egy picit, hogy aztán újult erővel közelebb kerülhessek zanpakutom lelkét illető válaszokhoz.
Így minden lelkierőmet bevetve tettem fel a már engem régóta foglalkoztató kérdést, aminek segítségével talán meglátok olyan dolgokat, amikre még nem gondoltam, mint például talán Otou-san tud olyan helyeket, ahol egy hölgy jól érzi magát és azzal esetleg meglephetném Miyoko-sant. Azonban cseppet sem gondoltam volna, hogy Otou-san és Okaa-san kapcsolata ilyen rizikósan indult volna, és egy közös munka során alakult ki köztük a szerelem köteléke.
S miközben ezen merengtem váratlanul ér Otou-san kérdése. Fülig vörösödő arccal, megütközve nézek rá. Várható volt, hogy rákérdez, ha ilyen témájú kérdéssel hozakodok elő. Bár talán úgy könnyebb tanácsot kérni, ha Otou-san tudja kire is gondolok… de ez nem, hogy is fogalmazzak… kellemetlen? >///>
- Én… ízé… anou… szóval >///> … nem dehogy is, vagyis… ízé… DE, mi ezen a meglepő? >///>”
– hebegem orrom alatt kérdésáradatára, bár nem egészen úgy, ahogy eredetileg elgondoltam, hogy mondani fogom… fejben valahogy máshogy hangzott az egész, mint mindig úgy általában.
- Ma-Matetsaku Miyoko, a 11. osztag kapitánya >///> – felelem kisvártatva, és talán a „választottam” nevét hallva rá is jön, miért kérdezek ilyesmit tőle. Miyoko-san nem könnyű eset, nagyon szép és gyönyörű, szebb ezerszer bármely más Soul Society béli hölgynél, azonban a jelleme picit azt hiszem nehézkes… hiszen a 11. osztag kapitánya, nagyon erős és határozott a személyisége, így nem igazán tudom, mivel kedveskedjek neki, meg aztán én mégis a Kidoushuu tagja vagyok, és ez még inkább megnehezíti a dolgomat… az… az… az udvarlásban. >///>

______________

Zanjutsu: 11 pont Hakuda: 3 pont Kidou: 17 pont Shunpo: 12 pont Zanpakuto: 9 pont
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Kedd Aug. 27, 2013 2:03 am

Végre egy apa - fia beszélgetés

Annak ellenére, hogy tudtam Hajime nem fogja szeretni a haj borzolást, nekem akkor is meg kellett tennem. Apai kötelességemnek éreztem, hogy ezzel is kifejezzem, büszke vagyok rá. Meg persze talán azt is, hogy nekem mindig a kis fiam lesz, bármilyen nagyra is nő.
- Tehát, akkor már nem tanít Kagami-san? - csillant fel a szemem a lehetőségtől, hogy felajánlhatom a segítségemet Hajimének. - Ha nincs más, akkor én szívesen segítek neked az edzésben. - kaptam az alkalmon, hogy segíthessek Hajimének az edzésben. Bár próbáltam nem mutatni, hogy nagyon is örülök, hogy feltehettem ezt az ajánlatot, de lehet, hogy nem nagyon sikerült. Mindig is féltékeny voltam Kagami-sanra, hogy Hajimét taníthatja, ezért nem tudok nem örülni, hogyha már tényleg nem tanítja.
- Mondd csak, amit akartál, nem kell visszafognod magad. - próbáltam rávenni Hajimét, hogy fejezze be azt, amit elkezdett mondani. Ha valamilyen kéréssel fordulna hozzám, annak nagyon örülnék, és ha segítségére lehetnék a kérése teljesítésével, akkor mindenképpen megtenném, ha képességeim engedik.
Úgy tűnik Hajime meg fogja fogadni a tanácsaimat, aminek igazán örültem, nem mindennap jön hozzám kérdésével. És ez annak ellenére történt, hogy igazából csak találgatni tudtam, hiszen nem ismerem Hajime zanpakutoujának szellemét. Ennek ellenére nagyon boldoggá tett, hogy megtetszett neki egy-két tippem, amik szerint cselekedni is fog. Olyan érzésem van, hogy most közelebb kerültünk egymáshoz és talán valamikor majd olyan jó is lehet a kapcsolatunk, mint amilyen kisebb korában volt.
Kisebb korában mondjuk még Shizune is velünk volt és egy nagy boldog család voltunk. Megint azt akarom, hogy együtt legyen az egész család, ahhoz persze vissza kéne hozni Shizunét Soul Societybe. De ha ő nem akar visszajönni, akkor nem kényszeríthetem, pedig akarnám.
Ahogy visszakérdeztem Hajimének, hogy tetszik-e neki valaki, egyből elpirult, így már azelőtt tudtam a választ a kérdésemre, mielőtt ő megszólalt volna. Azon viszont el kellett gondolkoznom, mit is mondjak neki, mert hát nekem ő még mindig egy kisfiú, pedig már tényleg kezd felnőni és valamikor el kell fogadnom. Nem kezelhetem folyton gyerekként, mert annak nem fog örülni Hajime.
- Nem, csak furcsa, hogy kezdesz felnőni. - válaszoltam kisvártatva Hajimének és reménykedtem, hogy jó választ adtam meg, amivel Hajime megelégszik. Talán próbáltam ezzel a kedvére tenni, hogy ne utáljon annyira, mert tudom, hogy nem kedvel, de nem tudom, hogy mit, amiért ezt kiérdemeltem.
- Miyoko ka? - nem lepődtem meg annyira, mint amennyire terveztem, mert felcsillant a szemem, hogy tudok segíteni Hajimének. - Majd kifaggatom Verát, hogy mit szeret Miyoko, jó? - adtam elő egyből az ötletemet, amivel besegíthetek. Arra nem is gondoltam most, hogy kétségbe vonjam Hajime döntését, ha ő Miyokot választotta, akkor az úgy van jól. Ha összeházasodnak, akkor Verával egy család leszünk és így a jövőben közös unokáink lesznek.
- Azt viszont még így is tudom, hogy minden 11. osztagos szereti, ha valaki jó zanjutsuban, szóval gyakorold a fegyverforgatást. - ezt, mint ex-11.osztagos, biztosra tudom, ebben biztos nem tévedek. Bár ezt szerintem mindenki tudja, mindenki ismeri a 11. osztagot, aki nem volt tagja az is. Ezzel tehát nem segítettem sokat, de azért elmondtam a biztonság kedvéért.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Nara Yuki Hajime
Kidoushuu
Kidoushuu
avatar

Male
Gemini Pig
Hozzászólások száma : 105
Age : 23
Tartózkodási hely : Kidoushuu osztag vagy a Hachibantai területén
Registration date : 2011. Jun. 12.
Hírnév : 10

Karakterinformáció
Rang: Fuku Kidouchou
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
20700/30000  (20700/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Szept. 01, 2013 11:23 pm

Apa – fia beszélgetés

Kissé meglepődtem Otou-san reakcióján Kagami-donoval kapcsolatban, de ami leginkább ledöbbentett, azaz volt, hogy mintha a gondolataimban járkálna úgy ajánlotta fel magát, ha netalántán elakadnék valahol, valamiben, valamerre a mágia terén, akkor forduljak nyugodtan hozzá segítségért. Kiszáradt torokkal, igencsak lesokkolódott pillantással illettem Otou-sant, csupán hebegtem-habogtam tehetetlenül, nem igazán tudtam mit mondani. Otou-san olyan könnyedén képes kifejezni magát, bezzeg én >///>”
- Hát… anou… szóval én… azt akartam mondani, hogy… – zavartan néztem a talajt, ez cseppet sem olyan könnyű, mint ahogy Otou-san azt gondolja. Otou-santól sosem kértem még szemtől – szembe segítséget, talán egészen kiskoromban, de az más volt, sőt a legtöbbször másokhoz sem igazán szoktam segítségért fordulni. Remek példa erre az is, hogy egyedül igyekszem a sütés rejtelmeit elsajátítani, ami nem a legkönnyebb feladat, pedig lépésről – lépésre le van írva a receptben minden, mégis… sosem az lesz a végeredmény, ahogy a kis könyvben meg van írva. :/
Lehunytam a szememet, majd mély levegőt vettem, ezzel elég magabiztosságot szívva magamba, hogy kimondjam végre azt, ami a nyelvem hegyén várakozik.
- Otou-san… én… nagyon örülnék, ha segítenél mágia tanulásban >///> – hadarom el zavartan és csak reménykedem abban, hogy értette mit mondtam. Nem vagyok biztos abban, hogy sikerülne elismételnem mégegyszer… >///>” De be kell látnom, hogy most már olyan utat taposok a kidou használat terén, amit nehéz elsajátítani tapasztalattal rendelkező segítség nélkül. Már pedig egyes mágia tekercsekben már olvastam olyan kidoukról, amik intenzív tanulást követelnek és rendkívül nehéz elsajátítani őket segítség nélkül, és kicsit furcsa lenne, hogyha Kawashima taichouhoz már most odamennék ez ügyben, vagy bármikor, hogy segítsen kidouk tanulásában, miután kinevezett hadnagyának. Azért léptetett elő, mert eléggé rátermettnek talált erre a pozícióra, nem okozhatok csalódást!
Meg, ha Otou-santól tanulok, talán némi instrukciót is elsajátíthatok nagyobb szabású edzések levezetéséhez, ami nagy hasznomra lehet a jövőben a Kidoushuu osztag edzéseinél, ugyanis mostantól már nekem is ki kell vennem ebben a részemet. Legalábbis a szervezéssel kapcsolatban, mert természetesen sosem mulasztottam el egy edzést sem, ha csak nem komoly indokból kifolyólag. Hiszen ha Kawashima taichou jobban is ért a dologhoz, lesznek alkalmak, amikor nem ér rá, így hát fel kell készülnöm a váratlan helyzetekre is.
Amikor a lányokra terelődött a szó, kissé kellemetlenül éreztem magam, és kezdtem bánni, hogy egyáltalán felhoztam ezt a témát. Bár piszkálása után meglepett a válasza, mármint… persze, hogy kezdek felnőni! >///>”
- I-igen, Miyoko-chan… >///< – csak kisvártatva koppan, hogy milyen jelzőt is használtam Miyoko nevéhez. Arcom paradicsom vörös színben játszott a rajtam hirtelen úrrá levő zavar hatására. Tekintetemet ismét a föld irányába szegeztem és reménykedtem abban, hogy mielőbb eltűnik arcomról az elszíneződés és visszaáll a normál állapotába, nehogy Otou-san észrevegye, mert az nagyon kellemetlen lenne. >///>”
- Mi?! K-kifaggatod? D-de az nem lesz feltűnő? >///> Tudod az, hogy hirtelen Miyokoról kérdezed Verashu Suwun kapitányt? – megütközve kapom fel a fejemet és emelem pillantásomat Otou-sanra. Még zavartabbnak éreztem magamat, ahogy kijelentette, hogy beszélni fog Verashu Suwun kapitánnyal ez ügyben. Mert ha beszél vele, akkor Matetsaku Kai is meg fogja tudni, és mint ex-Kenpachi lehet, hogy nem lenne túl kifizetődő, azt hiszem… >///>” Már ha valóban igaz az, hogy a lánygyerekes szülők igen negatívan reagálnak a kérőkre… vagyis, miket gondolok! >///>
- Tudod Otou-san én arra gondoltam, hogy tudsz mondani pár instrukciót, amivel kedveskedni lehet egy lánynak… >///> – piszkálom ruhám ujját, miközben igyekszem utalni arra, hogy miféle segítségre van szükségem komolyabban.
- Ehh… a fegyveres harc nem igazán az erősségem… – motyogom kissé elszontyolodva, ahogy belegondolok, miképpen is állok a kardforgatás művészete terén. Hát, ténybe tény nem éppen kimagaslóan, a legtöbb időmet a mágiára fordítom elsődlegesen, a kidou tekercsek tanulmányozására. Régebben nem igazán volt szívem Yuki~onnát harcban használni, ez is volt az egyik oka annak, hogy a mágia útján elindultam, sose gondoltam volna, hogy végül ilyen sokra viszem ezzel a készséggel, így a zanjutsut kissé elhanyagoltam. Lehet, sose fogom tudni felhívni Miyoko figyelmét magamra úgy, ahogy szeretném… (T~T)


______________

Zanjutsu: 11 pont Hakuda: 3 pont Kidou: 17 pont Shunpo: 12 pont Zanpakuto: 9 pont
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hanatsu Awai
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Hozzászólások száma : 5
Registration date : 2013. Oct. 30.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás:
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Nov. 03, 2013 10:57 am

Reggel ébredtem fel, az aranysárga avarban. Megnyugodva fordultam a másik oldalamra összegezve a tegnapot.
Vizsga? Megvan.
Egyenruha? Rajtam.
Kapitány? Meg....Jesszus!
Rugóra járva pattantam fel. Ma megyek a Kapitány irodájába! Inaltam a szobámba, összeszedni a túlélő felszerelésem, amit a túlméretezett fényképező tokomba rejtettem, a fotómasinával együtt. Szendvics megvan, reggeli majd lesz, kard az övembe fűzve, fényképező nálam, startra készen vágtam ki az ajtót, majd meg sem várva, hogy becsukódik-e, vágtáztam Seireitei utcáin. Egyszer el is tévedtem, de kevesebb mint öt perces késéssel estem be az osztagomhoz. Hogyan tovább?
Kószáltam, mint Thézeusz Ariadné nélkül, a végén azt sem tudtam, fiú vagyok-e, vagy lány. Már az én arcom is égett a késés miatt, mikor egy aranyos shinigami útba igazított. Mikor megláttam az ajtót, a homlokomra csaptam. Már vagy háromszor elrohantam előtte, csak nem figyeltem. Pech.
Pedánsan megigazítottam az egyenruhám, és benyitottam.
Odabenn hatékonyan és minimálisan berendezett iroda fogad, idegőrlő tisztasággal és renddel.  Nem baj. Ahogy ismerem magam, ez meg fog változni.
Illedelmesen meghajoltam a kapitány előtt, elhadartam a nevemet, hogy mennyire örülök, a késés nem fog megismétlődni, egyéb udvariassági formulák.
Ekkor láttam meg a hajamból lassan, aranylón hulló faleveleket.
Akkor ezért röhögtek annyian!
Szégyenkezve kaptam fel azt a marék levelet, ami kihullt a hajamból, és a frizurámba fésültem, hogy a további lombhullajtást megelőzzem. Szép kis csokor levelet tartottam a kezemben.
- Tessék mondani... - nyögtem. Ennél kínosabb már úgysem lehet. - van egy kölcsön befőttes üvegje? Hazavinném a leveleket, ha már ennyire ragaszkodnak hozzám...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Hétf. Nov. 04, 2013 12:25 am

Újonc a láthatáron

Ugyanaz az iroda, ugyanaz a kényelmes karosszék, ugyanazok a papírok, vagyis inkább csak hasonlók és persze én. Itt ülök, és a dolgomat végzem, mint minden rendes kapitány. Még jó, hogy nem tudom teljesen megunni ezt a monotonságot, hiszen néha azért elküldenek küldetésekre, meg történni is szoktak dolgok, amiért össze kell hívni egy kapitányi gyűlést. Vagyis nem nagyon tudok unatkozni, itt Seireteiben mindig van valami.
Csönd van. Most Haruki sincs itt, mert a Nőegyletbe, vagy a Gyerekegyletbe ment, valamelyikbe a kettő közül. Bár előtte itt tüsténkedett és mindent végig portalanított, pedig mondtam neki, hogy nem kell. Távolról úgy sem látszik, hogy porosak a polcok, csak annak, aki azt nézi. Ide pedig nem port keresni jönnek a tisztek, szóval nem zavar senkit, ha csak egyszer egy hónapban van portalanítva. Mindegy mondjuk, hogy megcsinálta, de ha siet, akkor ki is hagyhatta volna.
Meg persze az elengedhetetlen virágcsokor, ami mindig ott van az asztalom szélén. Az is Haruki műve és szépnek szép, de könnyedén meglennék nélküle. Azt se értem miért kell minden másod- harmadnap új csokorra cserélni. Akkor már praktikusabb lenne egy cserepes virág. Azt csak locsolni kell, és nem kell a vizet meg a virágot benne cserélgetni. Mindegy nem mintha annyira zavarna, csinálja csak, ha akarja.
Egyszer csak kinyílt az ajtó és egy lány jött be rajta, aki meg is hajolt előttem és be is mutatkozott. Mondandójából rá is jöttem, hogy egy újonc lesz, ezért gyorsan összeraktam, amin éppen munkálkodtam, hogy fogadni tudjam. Csak ezután tűnt fel, hogy a lány hajában falevelek voltak. Idefelé jövet belekeveredett a 2. osztagosok kiképzésébe és el kellett rejtőznie valahol, vagy mi történhetett?
- Őő... nem nagyon tartok befőttesüveget az irodámban. - válaszoltam Hanatsu-sannak, amikor is egy marék levél volt a kezében, amit a hajából szedett ki. - Ilyen átlátszós dosszié nem lenne jó, abba is bele tudod rakni a leveleket? Mindjárt keresek egyet, addig lerakhatod arra az asztalra a kezed tartalmát és foglalj is helyet ott a kanapén. - próbáltam alternatív megoldást találni legújabb tisztem problémájára, de először is le akartam ültetni az újonc fogadó helyemre, ezért odairányítottam.
- Meg is van. - mutattam fel a szóban forgó tárgyat. - Még mielőtt leülök, kérsz teát? - a választól függetlenül forralok vizet, mert már ha szünetet tartok, akkor teáznom és sütiznem kell. Amíg fel nem forrt a víz, odavittem Hanatsu-sannak a dossziét, hogy belerakhassa a leveleit.
- Akkor én is bemutatkozom. - foglaltam én is helyet, amíg kész nem lesz a tea és neki kezdtem a beszélgetésnek. - Nara Shiratori vagyok az osztag kapitánya és mától a tiéd is. Őő nem tudom, mit mondjak még magamról, nem vagyok olyan érdekes. Ha érdekel valami rólam, akkor kérdezhetsz nyugodtan. Előtte viszont megkérnélek, hogy mesélj magadról el kicsit, amit szívesen megosztanál velem. Közben én kikeresem az akadémiai adatlapodat, de ne foglalkozz vele. - miután megkezdtem a beszélgetést, fel is álltam a helyemről és az asztalomhoz mentem, hogy keresgéljek a papírok között. Közben azért Hanatsu-san felé is pillantottam, hogy lássa, figyelek rá.
Amint meg volt a papír, a tea vize is felforrt, ezért azt is megcsináltam és sorba vittem oda mindent az asztalra, ahol Hanatsu-sannal beszélgetek. Először a teát, majd a rejtett fiókból előkerülő tea sütit, amit egy tányérra raktam ki, végül pedig az íróasztal szélére rakott akadémiai adatlapot szállítottam az újonc előtti asztalra. Ezután végre le is ülhettem és kezembe véve az adatlapot elkezdtem nézni.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Hanatsu Awai
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Hozzászólások száma : 5
Registration date : 2013. Oct. 30.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás:
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Kedd Nov. 05, 2013 2:26 am

Egy rakás szerencsétlenségnek éreztem magam. Ilyet! Gratulálok Awai. Bemutatkoztál.
- Őő... nem nagyon tartok befőttesüveget az irodámban. Ilyen átlátszós dosszié nem lenne jó, abba is bele tudod rakni a leveleket? Mindjárt keresek egyet, addig lerakhatod arra az asztalra a kezed tartalmát és foglalj is helyet ott a kanapén. - A felszólításra leültem a kanapéra, kissé az az érzésem volt, hogy belesüllyedek. Kedves ember, vagy lélek, vagy.... Áh, hagyjuk. Kedves, mert nem tülyézett le, meg még mappát is ad! Majd meghálálom... Valamikor.  A leveleket továbbra is a karomon tartottam, dédelgettem őket, mit egy újszülöttet.
- Meg is van. - A kezembe kaptam a dossziét, és a leveleket belehajtogattam. - Még mielőtt leülök, kérsz teát?
- Igen, kérek. Levendulát, ha lehetne. - A levendula nyugtató hatású. Talán kissé összeszedem magam tőle.
- Akkor én is bemutatkozom. Nara Shiratori vagyok az osztag kapitánya és mától a tiéd is. Őő nem tudom, mit mondjak még magamról, nem vagyok olyan érdekes. Ha érdekel valami rólam, akkor kérdezhetsz nyugodtan. Előtte viszont megkérnélek, hogy mesélj magadról el kicsit, amit szívesen megosztanál velem. Közben én kikeresem az akadémiai adatlapodat, de ne foglalkozz vele. - A papírok között kezdett kotorászni, engem pedig elöntött a szégyen, mert tetszik, nem tetszik, béna voltam az akadémián. Gondolataim ide-oda szökdécseltek, mint valami betépett duracell-nyuszi.
Időhúzásként a leveleket kezdtem birizgálni. Fel-fel sandítottam, majd a bátorságom összeszedve mesélni kezdtem:
- Tudja profi fotós voltam. Egy albumom meg is jelent. A mai napig imádok állatokról képeket csinálni, habár itt kevesebb volt rá a lehetőség, tudja az iskola miatt. Nem tudok sok mindent mesélni. Az Akadémiára a szállás miatt jöttem főleg, de idővel megkedveltem ezt a túlvilági yakuzáskodást. - Hoppá. Csak kicsúszott a számon, mert magamban mindig így hívtam a shinigamikat. Ezt konpenzálva gyorsan hadarni kezdtem: -Szeretek lovagolni, meg motorozni, meg a természetet járni, meg leveleket gyűjteni, meg a sütit és a teát is. - itt elhallgattam. Nem volt ez kicsit tolakodó? Ajjajj. Meg kéne tanulnom kommunikálni! Awai! Csend! Ne beszélgess magaddal. Jó. - Örvendek, hogy az osztagához tartozom. Maga mit szokott csinálni szabadidejében? - Úgy éreztem, így is sokat meséltem magamról. Ismét a leveleimet birizgáltam. Kiszedtem a dossziéból őket, majd meggondolva magam, visszacsúsztattam. Szép volt Awai! Csend, te kis gonosz manó a fejemben, vagy elmegyek pszihológushoz, és kiirtalak! Ha!
Felsandítottam a kapitányra. Remélem, nem vette észre ezt a kevésnyi hibámat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Csüt. Nov. 07, 2013 11:41 pm

Újonc a láthatáron

Miközben egy dossziét kerestem újoncomnak, hogy beletehesse a faleveleit, észrevettem, hogy ajánlatom ellenére nem tette le a leveleit az asztalra. Bár nem volt parancs, de attól még lerakhatta volna. Nem zavart volna, ha összekeni az asztalt vagy hasonló, hiszen én mondtam, hogy rakja oda. Mindegy is az ő dolga, mindenkinek lehetnek furcsa szokásai.
Hanatsu-san tea választására nem szóltam egyelőre semmit, bár nem voltam biztos benne, hogy a készletemben van-e ilyen fajta tea. Többségében gyümölcsös teáim vannak, mert én azokat szeretem, de vannak olyanok is, amiket ajándékba kaptam, vagy kipróbálásra vettem meg. Szerencséjére a levendula pont volt ezek között, így nem kellett szégyenben maradnom. Magamnak viszont vegyes gyümölcsös teát készítettem, most éppen ahhoz volt kedvem.
- A túlvilági yakuzáskodást? Te meg mibe keveredtél? - Hanatsu-san mondandója elején csak enyhén bólogatással jeleztem, hogy figyelek, miközben az iratok között kotorásztam, de egyből felkaptam a fejemet az egyik mondat végénél. El sem tudtam képzelni, hogy milyen rossz dolgokba keveredhetett ez a lány.
- Én szeretek a családommal lenni, sütni-főzni és... ezek a meghatározóak. Sajnos nincsenek izgalmas hobbyjaim, mint neked. - miután most nem akartam Hanatsu-san egyéb közlendőjéhez hozzászólni, inkább válaszoltam röviden a felém idézett kérdésre, bár még el mondhattam volna, hogy szeretek egyszerűen lazítani, de az nem lett volna elég kapitányos. Időközben vissza is tértem a beszélgető helyre a teákkal és a tányér sütivel, amit lepakoltam a kávézóasztalra.
Éppen az akadémiai adatlapot lapozgattam, de az egyik oldalon megálltam. Nem azért mert valami érdekeset láttam, hanem azért, mert eszembe jutott, hogy mi történt Masachika-sannal, amikor ő volt itt újoncként. Ő kifejezetten nem akarta, hogy belenézzek az adatlapjába és én tiszteletben tartottam a kérdését. Úgy döntöttem, hogy most is hasonlóan cselekszem, mert ezzel megalapozhatom a kapcsolatunkat.
- Tudod, mit? Inkább meséld el te, hogy miben vagy jó ahelyett, hogy megnézném az adatlapon. - intéztem kérésemet Hanatsu-san felé, miután inkább becsuktam az adatlapot és leraktam az asztalra. Talán ebből legújabb tisztem is látni fogja, hogy megbízok benne.
- Az osztag életéről annyit kell tudnod mindenképpen, hogy kötelezően részt kell venni a napi edzéseken, amit én tartok. Annyi engedmény van, hogy egy héten öt alkalommal elég részt venni és te döntöd el melyikeken. Persze a szorgalmasabbak akár az összesen részt vehetnek. Az időpontok ki vannak téve az irodám előtt a faliújságra. - mondom el a legfontosabbat, amiről mindenképpen értesülniük kell az újoncoknak, mert osztagonként eltérőek az edzések.
- Visszatérve a hobbydra, nem szeretnél az újságnak fotózni? Tudod, a 9. osztaghoz tartozik a Seiretei Communication szerkesztése és biztos elkél egy jó fotós. Tomoko a hadnagy felelős az újságért, majd megismerkedsz vele. - ajánlgatom az osztag feladatkörét, mert hát valakinek abban is részt kell vennie. Ha pedig tényleg szeret fényképeket készíteni, akkor még élvezheti is az ott létet.
- Amit fontosnak tartottam és eszembe volt azt szerintem elmondtam, de még gondolkozom hátha elfelejtettem valamit. De te is kérdezhetsz az osztagról, ha felmerül benned egy kérdés. Ó tényleg ki kell töltened egy papírt, mielőtt elfelejtem. - felkeltem a helyemről és ismét kutatni kezdtem a papírok között, amíg meg nem találtam a megfelelőt. Gyorsan vissza is tértem egy papírral és egy tollal a kezemben, amit le is raktam Hanatsu-san elé az asztalra.
- Csak egyszerű dolgokat kérdeznek benne, név meg ilyenek. Csak ez a hivatalos procedúra. - próbálom megnyugtatni, hogy Hanatsu-sant, hogy nem kérdeznek benne semmi privát dolgot, csak az a lényeg, hogy név meg aláírás legyen rajta a többi igazából mellékes.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Hanatsu Awai
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Hozzászólások száma : 5
Registration date : 2013. Oct. 30.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás:
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Hétf. Nov. 11, 2013 9:12 am

- A túlvilági yakuzáskodást? Te meg mibe keveredtél? - Fajt váltottam a szégyentől. Mostantól pipacs leszek!
- Hát, tetszik tudni... Izé... Csak az első benyomás, meg ilyesmik... Kicsit, olyan, yakuzás volt na, mert a mennyben fehéret hordanak. A shinigamik meg feketét. - Megkaptam a teámat, bele is temetkeztem a bögrémbe.
- Én szeretek a családommal lenni, sütni-főzni és... ezek a meghatározóak. Sajnos nincsenek izgalmas hobbyjaim, mint neked.
- Van családja? - Oh, tudom, most mondta, de gyerekei vannak? Nem tűnt túl apatípusnak... Első látásra. Felsandítottam. Másodikra se.
Az adatlapommal szöszölt egy kicsit a kapitányom.
- Tudod, mit? Inkább meséld el te, hogy miben vagy jó ahelyett, hogy megnézném az adatlapon. - Megrezzentem. Jajj nekem, most komolyan?
- Öhm.... A zanpakuto-s tantárgyak remekül mentek, a kidouk nem annyira, sőt... A sunpóval is jól haladtam, egyébként pedig jól vívok karddal, meg sok mással. A történelemben megkérdőjeleztehő vagyok, rémesen tanulok meg valamit szóról-szóra. Ennyi lenne. - Vártam, mit fog még mondani, esetleg az osztag életéről, Közben megittam a teám. A gyomrom háborgott, hogy mi az, hogy még mindig nincs reggeli, és ráadásul mi ez a teázgatás.
- Az osztag életéről annyit kell tudnod mindenképpen, hogy kötelezően részt kell venni a napi edzéseken, amit én tartok. Annyi engedmény van, hogy egy héten öt alkalommal elég részt venni és te döntöd el melyikeken. Persze a szorgalmasabbak akár az összesen részt vehetnek. Az időpontok ki vannak téve az irodám előtt a faliújságra.
- Milyen edzések vannak? Úgy értem, ilyen erőnlétik, vagy tanulunk is valami újat? - Megpörgettem a kézfejemen a bögrét, majd elkaptam a fülét, és akkurátusan az alátét közepére tettem. Kicsit igazgattam rajta, így csálén állt egy picit. Tökéletes.
- Visszatérve a hobbydra, nem szeretnél az újságnak fotózni? Tudod, a 9. osztaghoz tartozik a Seiretei Communication szerkesztése és biztos elkél egy jó fotós. Tomoko a hadnagy felelős az újságért, majd megismerkedsz vele. - Lelkesen bólogattam. Az de jó lenne! Folytathatnám a munkám, ami abbamaradt az elhalálozásom miatt.
- Amit fontosnak tartottam és eszembe volt azt szerintem elmondtam, de még gondolkozom hátha elfelejtettem valamit. De te is kérdezhetsz az osztagról, ha felmerül benned egy kérdés. Ó tényleg ki kell töltened egy papírt, mielőtt elfelejtem. Csak egyszerű dolgokat kérdeznek benne, név meg ilyenek. Csak ez a hivatalos procedúra.- A kezembe nyomott egy kupac papírt. Átlestem, tényleg nem kérdeztek semmi fontosat. Kitöltöttem az olvashatatlan macskakaparásommal, és aláfirkantottam, szignatúra címszó alatt. Büszkén nyújtottam át.
- Elnézést kapitány, kapitányom, de esetleg, ha nem lenne gond, megehetném a reggelimet? Kezd leesni a vércukrom.

(U.i:Bocsi a késésért, meg a "Holt költők társasága"-s szóviccért)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Kedd Nov. 12, 2013 6:09 am

Újonc a láthatáron

Valahogy sikerült egy olyan témába beletenyerelne, aminek nem nagyon örült Hanatsu-san. Csak hebegett-habogott a kérdésemre és végül nem is nagyon értettem, mit is akart elmondani. De nem szóltam inkább semmit, hagytam hagy rejtőzzön el a teájába előlem. Úgy is tudom, hogy ott van, ennél több kell, hogy elbújjon előlem, elvégre kapitány lennék.
- Igen, van menyasszonyom és még két gyerekünk is. - örömmel beszéltem a családomról, mert hát szeretem őket és nem tudom, mi lenne velem nélkülük. Ekkor hirtelen fényképeket akartam mutogatni, mert a büszke családapák ezt szokták csinálni, de rájöttem, hogy nekem nincsenek képeim róluk.
- Tényleg, nincs kedved lefényképezni Hajimét, a fiamat? Ha lehet, csináld titokban, neki nem kell róla tudnia. A Kidoushuuhoz tartozik. - néztem csillogó szemekkel az újonc felé, hiszen milyen jó lenne, ha lenne az irodámban egy kép Hajiméről, amit mindig megnézhetek. Tasuról bármikor tudok képet csinálni, de Hajime biztos nem engedné és főleg úgy, hogy az irodámban akarom tartani.
- Ezek szerint, akkor jó a kapcsolatod a zanpakutouddal? - érdeklődtem a zanpakutouja felől, meg kell találnom egy oly témát, amiről szívesen beszél. Lehet, hogy éppen ez lesz, vagy éppen nem.
- A történelem meg az ilyen elméleti dolgok nekem nem nagyon fontosak, az csak az Akadémiának számít. - próbálom elnyerni Hanatsu-san szimpátiáját azzal, hogy mellé állok ebben a témában, mert én is így gondolom. A hollowok nem fogják megkérdezni, hogy hány éve vágjuk le őket.
- Hát az edzések nagyon változóak, de persze mindig fejlesztjük valamelyik képességünket. - sokat mesélhetnék az edzésekről, de hát az nagyon sokáig tartani, mert a kedvemtől függ, hogy éppen mit akarok tanítani a tisztjeimnek. Na jó, nem teljesen a kedvemtől függ, mert akkor mindig kidoukról tanulnánk. Olyat meg nem csinálok, hogy egymás utáni napon ugyanarra edzünk.
- Akkor majd látogasd meg minél előbb a nyomdát és jelentkezz be. - adtam tanácsot a következő lépéshez és úgy tűnt Hanatsu-san nagyon is örült, hogy az újságnál dolgozhat, aminek én is örültem. Egy lelkes tiszt mindig elkél a nyomdánál.
A hivatalos procedúrán gyorsan túlestünk, nem tartott sokáig, Hanatsu-san gyorsan kitöltöttem az általam átnyújtott papírt és vissza is nyújtotta kitöltés után. Én örömmel át is vettem és leraktam az akadémiai adatlap mellé, majd azzal együtt elrakom, nem akarok feleslegesen felkelni és visszajönni. Az elbeszélgetés után úgyis visszamegyek az asztalomhoz, akkor bőven elég, ha elrakom, remélhetőleg nem fogja senki sem ellopni addig.
- Persze-persze, csak nyugodtan. Nem akarom, hogy itt összeess nekem vagy valami pont az első napon. Még nem ettél ma semmit? Amúgy sütit is raktam ki a teához, abból nem ettél? Nem figyeltem. - egy kicsit aggódtam legújabb tisztem miatt és ez talán ki is hangzott a hangomból meg a kérdéseimből. Nem akarom, hogy egyből a 4. osztaghoz kelljen átszállítani, a végén még azt fogják hinni, hogy megkínzom az újoncokat. Az ilyen pletykákat pedig nem könnyű megállítani.
Talán nem figyeltem eléggé Hanatsu-sanra, hiszen újoncként általában izgulnak, hogy mi is fog itt velük történni a Gotei 13 berkein belül. Lehet, hogy éjjel nem is tudott ettől aludni, de ilyen rossz dolgokra nem is akarok gondolni. Én már régen voltam újonc és már nem is emlékszem rám, milyen is volt az. Az viszont meglehet, hogy én is izgultam, hiszen megesik velem is, majd megkérdezem Verát, hátha ő még emlékszik rá.
- Amíg eszel, addig még kérdezek, ha nem baj? Még eszembe jutott egy jó kérdés. Vannak céljaid? Mármint mit akarsz kezdeni magaddal ezek után, hogy shinigami lettél? - még egy kérdést elővettem a kútfőmből, amit már feltettem korábban újoncoknak. Ezzel a kérdéssel is sok mindent megtudhatok Hanatsu-sanról és pontosabban, hogy mik a tervei a jövőre nézni.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Szomb. Nov. 30, 2013 5:13 am

Végre egy apa - fia beszélgetés

Már olyan régen vártam, hogy Hajime kimondja a varázsszavakat, vagyis megkérjen, hogy segítsek neki az edzésben, és végre eljött az az idő. Nagyon, de nagyon örültem, hogy ez megtörtént, bár ez egyáltalán nem látszott rajtam kívülről. Eddig is tartottam magam, amikor szóba került a téma és ezután sem fedem fel valódi érzéseimet.
- Persze, szívesen segítek bármikor, csak szólj előre, hogy találjak rá időt. - mondtam egy kisebb, elégedett mosollyal az arcomon, de majd kicsattantam az örömtől. Ki is fogom ujjongani magam, amint Hajime kiment az irodámból és egyedül leszek.
Ez egy megfelelő alkalom lesz arra, hogy átadjam Hajimének a tudásomat, köztük egyedi kidouimat is. Én sem fogok örökké élni és nem akarom, hogy kifejlesztett kidouim is kihaljanak velem együtt. Kinél is lennének jobb kezekben, mint a saját fiamnál.
Amikor a lányok kerültek szóba, Hajime egyből elpirult, majd zavarában inkább a padlót kezdte el nézni. Én sem vagyok szakértő a témában, de nem akarom, hogy Keisuke fukutaichouhoz forduljon az ilyen kérdésekkel. Gondolom, nem akarja, hogy Tasunak beszéljek a lány ügyeiről, ezért nem tudok tőle segítséget kérne, de így legalább lesz egy közös titkunk.
- Nem dehogy, majd úgy csinálom, hogy ne legyen feltűnő. Ha a beszélgetés véletlenül a gyerekekre terelődik, akkor nem fog feltűnni, hogy Miyokoról kérdezem. Bízd csak rám. - fejtem ki tervemet részletesen, hiszen nem árulhatom el Hajime bizalmát olyan könnyen. Ha Hajime tőlem kér segítséget, akkor én segíteni fogok neki, bármi is legyen az. Persze ez Shizunéra is vonatkozik, neki is bármikor segítek bármiben, de ő most nincs itt.
- Hát... próbálj meg beszélgetés közben közös témákat találni, vagy hívd el valahová, vigyél neki ajándékot, virágot, csokit. Szerintem az ilyeneket szeretik a lányok. - mondtam el, ami az eszembe jutott, bár talán Tasuhoz kellett volna fordulnia, hiszen ő lány és tudja, hogy mit szeret. Nem tudom, hogy mit mondhatnék ezen kívül, de ha még kell ötlet Hajimének, akkor töröm még a fejemet, hátha eszembe jut még valami.
- Zanjutsud fejlesztésében is segíthetek, ha akarod? - megint itt volt az esélyem, hogy felajánljam magam Hajimének és nem akartam elszalasztani. Ex-11. osztagosként természetesen zanjutsuban is jó vagyok, ahogy kidouban is.
- Vagy ha akarod, bemutathatlak valakinek a 11. osztagból és ő majd segít neked. Ő Miyokot is ismeri, és talán tud segíteni neked, hogy mit szeret. - nagyszerű ötletem támadt, ezért gyorsan el is mondtam Hajimének, hogy megfontolhassa az ajánlatomat. Arliva, mivel Vera testvére, ezért biztos tud Miyokoról egy-két dolgot és ráadásul egy osztagban van vele. Ennél nincs is jobb lehetőség, hogy Hajime megtudjon többet Miyokoról és így Verát sem kell kifaggatni.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Haruka Takagawa
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Aquarius Snake
Hozzászólások száma : 19
Age : 40
Registration date : 2013. Dec. 25.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5500/15000  (5500/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Csüt. Dec. 26, 2013 12:41 am

 Haruka szapora léptekkel szelte a keskeny folyosót, miközben igyekezett hátrakötni a haját. Sajnos, már így is késésben volt - habár, konkrét időpontot nem mondtak, de felhívták rá a figyelmét, hogy a napokban jelentkezzen osztagának kapitányánál, a papírmunkák mielőbbi elvégzése végett. A fiatal lányt pár nappal ezelőtt vették fel a 9.-dik osztagba, és eddig esze ágában sem volt rögtön az irodába menni. Első dolga ugyanis egy levél írása volt, melyben arról tájékoztatta szüleit, hogy sikerültek a záróvizsgái az Akadémián. Azóta ugyanis ideje sem volt haza látogatni. Persze, utána oldalakon keresztül taglalta, hogy szinte rögtön felvételt nyert az egyik osztagba, és habár senkit sem ismer még, úgy érzi, nem lesz nehéz beilleszkednie. 
 Kardja az oldalán fittyegett, melyet kissé hanyagul tett a helyére, így haja után a következő lépése kardjának megigazítása volt. Sajnos, a kardja kissé kényes az ilyesmire, úgyhogy, még ha nem is a kapitányhoz igyekezne, akkor sem hanyagolhatná el a dolgot. Nem szeretett volna imádott fegyverének a bosszújával szembenézni, mely általában abban merült ki, hogy a Hercegnő nem azt tette, amire utasították. Ez persze egy komolyabb harc esetén veszélyes lehet, edzés alkalmával pedig kifejezetten bosszantó. Ha Haruka nem figyel oda, és nem válogatja meg a szavait, ha a Hercegnő nem engedelmeskedik, akkor az engedetlenség napokig, szélsőséges esetben pedig hetekig is  eltarthat.
 A lány felsóhajtott. Úgy tűnik, minden más rendben van rajta. Az egyenruha kifogástalan, a haja sikeresen elrendezve, a kard pedig ismét a helyén, immár tökéletesen illeszkedve. Most már nagy baj nem adódhat, hacsak nem vesszük figyelembe azt a tényt, hogy a lány napokkal később a felvétel után jelentkezett. Az Akadémián a tanárok külön felhívták a figyelmüket arra, hogy ha sikeresen bekerülnek egy osztagba, első dolguk legyen az, hogy elintézik az ezzel kapcsolatos dolgokat. Haruka viszont csak a második napon tette ezt meg, és jelentkezett az osztagnál. De ugyan kinek ne az lenne az első feladata, hogy megnyugtassa a családját a dolgokkal kapcsolatban? Utána jöhetett az osztagnál való jelentkezés, ahol felvilágosították arról, hogy ha szeretne, személyesen is jelentkezhet az osztaga kapitányánál. Haruka pedig szeretett volna, ugyanis nem tartotta hátránynak, ha az ember közelebbről is ismeri a felettesét, akinek nap mint nap a parancsai által jár el.
 Amikor az iroda ajtajához ért, megtorpant. Kissé habozott a dologgal kapcsolatban, ugyanis még életében nem találkozott szemtől-szembe kapitánnyal. Sejtelme sem volt arról, mik ilyenkor a szokások, a kötelező bemutatkozáson kívül. Az Akadémián persze felkészítették őket ilyen helyzetekre is, mely azonban egészen más a gyakorlatban, mint az életben. Azonban ezen is túl kell esnie, úgyhogy jobb, ha nem halogatja a dolgokat. Nagy levegőt vett hát, bekopogott, majd izgatottan várt...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Csüt. Dec. 26, 2013 4:31 am

Újoncozás Takagawa-sannal

Mostanában valami csoda történt. Az utóbbi időben több újonc jön az osztaghoz, mint eddig és ennek nagyon örülök, mert mindig elkél egy-két segítő kéz. Mondhatnám, hogy szinte egymásnak nyitogatják az ajtót az újoncok, olyan sokan vannak. Na jó, lehet, hogy egy kicsit túlzásba estem, mert már az egynél több újonc is soknak számít nekem. Elvégre volt egy időszak, amikor mintha elfeledkeztek volna a 9. osztagról és alig jött ide újonc. A feladat meg persze ugyanannyi volt, mintha jött volna, vagyis nem volt valami jó időszak.
Ma valamiért kevesebb papírmunka is volt a szokottnál, így viszonylag gyorsan befejeztem mai nap az iratokkal való foglalkozást. Ha ezt egybe veszem az újoncokkal, akkor következtethetek arra, hogy ez valami jel, hogy a mai egy jó nap lesz. Mivel volt egy kis szabadidőm, Haruki sem volt itt, mert elküldtem a dolgára, így nyugodtan megehettem az otthonról hozott bentomat. Teát is forraltam hozzá, bár utólag meggondoltam magam, mert inkább epres tejet ittam volna.
Az étkezés után nagyon tele lett a pocakom, így sütinek már nem maradt hely, ezért nekiláttam edzéstervet írni, ha úgyis van időm. Valami kreatívabban gondolkoztam, hogy egy kicsit feldobjam az osztagot, amivel gyorsan el is telt az idő. Már majdnem kész voltam, amikor eszembe jutott, itt az ideje sütit enni, amint kész vagyok, ezért újra felforraltam a vizet a teához, hiszen a sütihez tea is kell. Amikor ezzel megvoltam és visszaültem, egyszer csak egy kopogásra lettem figyelmes.
- Szabad. - szóltam ki a kint állónak, hogy bejöhet és egyben arrébb toltam az előttem lévő papírt, hogy az érkezőre koncentrálhassak. Ha jól emlékszem még kell valamikor jönnie egy újoncnak és mivel nem ismerem a lélekenergiáját, ezért nagy az esélye, hogy róla van szó.
- Szia. Gyere beljebb. Nara Shiratori vagyok a 9. osztag kapitánya. Miben segíthetek? - köszöntöttem az ifjú lányt és be is mutatkoztam, bár ha tudja, ki vagyok, akkor talán felesleges, hiszen nem vagyok benne teljesen biztos, hogy egy újoncról van szó, de mindegy.
- Foglalj helyet. Teát? Éppen van forralva víz, szóval szerencséd van, és nem kell várnod sokat. - mutattam az egyik fotelre, ahova le lehet ülni, majd a vízforralóhoz mentem, hogy kiöntsem a vizet bögrébe, magamnak legalábbis mindenképpen és elő is halásztam a szinte frissen sütött vaníliás-fahéjas teasütimet. Teával és sütivel felszerelkezve ültem le szemben az újonccal és pakoltam le az asztalra a kezemben lévőket.
- Mesélj egy kicsit magadról! Szeretem megismerni a tisztjeimet. - a szokásos kérdésemmel kezdtem, amit mindenkinek felteszek, amiben bár nincs semmi konkrét, ezért mindenki azt mondhat el magáról, ami jónak lát és nem tenyerelek bele olyanban, amiről lehet, hogy szívesen beszélnek.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Haruka Takagawa
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Aquarius Snake
Hozzászólások száma : 19
Age : 40
Registration date : 2013. Dec. 25.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5500/15000  (5500/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Csüt. Dec. 26, 2013 5:52 am

-          Szabad. Haruka, amint meghallotta a mondatot, remegő kezét a kilincsre helyezte. Tartott ettől a dologtól, mi tagadás. Mi van akkor, ha a kapitány gyengének ítéli és hazaküldi? Nem, ez nem történhet meg, tekintettel arra, hogy ebben az esetben nem is csatlakozhatott volna az osztaghoz. Esetleg mi van akkor, ha a 9. osztag kapitánya goromba? Haruka kifejezetten utálta a goromba embereket, és aligha állta volna meg szó nélkül, ha leteremtik minden apróság miatt. De ezt a lehetőséget is hamar elvetette magában. A kapitány még az osztag élén állt, és ha esetleg sok panasz merült volna fel vele kapcsolatban, akkor a Gotei 13 első dolga az lett volna, hogy meneszti. Hiába a széthúzás az osztagok között, a 13 Védelmi Osztag elsőszámú feladata Soul Society védelmem és ezt minden esetben szem előtt tartják. Ha egy kapitány nem hajlandó együtt működni osztaga tagjaival, menesztik. Ez azonban nem történt meg, és ami azt illeti, a lány nem is hallott ezzel kapcsolatban semmit sem, ami némi bizakodásra adhat okot részéről.
Végül erőt vett magán, majd remegő kézzel lenyomta a kilincset, és kinyitotta az ajtót. A hirtelen jött, vakító fénytől be kellett hunynia a szemét. Kellett hozzá pár másodperc, mire ki tudta nyitni, de egy ideig még hunyorgott utána. Rögtön ki is derült számára, mi is ennek az erős fénynek a forrása: az ajtóval szemben egy hatalmas ablak helyezkedett el, mely szinte az egész falat elfoglalta, leszámítva persze az ablaknak a szegélyét. A kapitány íróasztala az ablak előtt helyezkedett el, ugyancsak szemben az ajtóval, így a 9. osztag vezetője egyből láthatta, ki is lép be az irodájába, még ha nem is értesül érkezéséről. Amin azonban Haruka a legjobban meglepődött, azok az íróasztal előtt elhelyezkedő bútorok voltak…
A lány még soha életében nem találkozott ilyen módon berendezett dolgozószobával. Az Akadémián töltött évei alatt volt szerencséje párszor betévedni a tanáriba, de ott sem látott ehhez hasonló berendezést. Két kanapé, és két fotel vett körül egy dohányzóasztalt, kényelmes kis zugot szolgáltatva a beszélgetéseknek. Mindkét oldalról egy-egy szekrény helyezkedett el, melyben nyilván az osztag hivatalos papírjai foglalhattak helyet. Az íróasztaltól balra pedig egy kisebb konyha helyezkedett el, mely teafőzésre kiválóan alkalmas volt. Egy hűtő is helyet kapott, Haruka tippje szerint nyilván a romlandó ételek foglaltak benne helyet.

-          Szia. Gyere beljebb. Nara Shiratori vagyok a 9. osztag kapitánya. Miben segíthetek? A lány kissé összerezzent a hangra, majd erőt vett magán. A kapitány egyáltalán nem olyannak nézett ki, mint amilyennek elképzelte, és ami a legfontosabb, egyáltalán nem volt goromba, vagy lekezelő. Teljesen normális hangnemben szólalt meg, egyáltalán nem éreztette Harukával, hogy még csak egy újonc.
-          - Foglalj helyet. Teát? Éppen van forralva víz, szóval szerencséd van, és nem kell várnod sokat.
 - Örvendek! – A lány egy rövid, ám tisztelettudó meghajlást mutatott be, majd megszólalt: - A nevem Haruka Takagawa, és pár napja kerültem az osztagába.
 Miután végzett a bemutatkozással, a kapitány által mutatott fotel felé vette az irány, majd leült. Meglepően kényelmes volt, aminek a lány kifejezetten örült. Egy kényelmetlen ülőalkalmatosság csak tovább fokozná kezdeti bizalmatlanságát. A teás kérdésre bólintott, majd megszólalt:

- Igen, kérek.
Türelmesen megvárta, míg újdonsült kapitánya végez a teával, végül átvette bögréjét, mely kellemesen meleg volt. Ráfonta az ujjait, és jóleső érzéssel állapította meg, hogy egy fokkal otthonosabban érzi magát. A hangnem, a hangulat, a szoba… Nyilván ez mind együtt hatott rá. Eközben felettese leült vele szemben, majd minden, kezében tartott dolgot az asztalra helyezett. Tea, süti… Nyilván a kapitány is örömét leli az evésben. Harukát megmosolyogtatta ez a gondolat.
-          Mesélj egy kicsit magadról! Szeretem megismerni a tisztjeimet.A lány a kérés közben a teába kortyolt. Igazán finom volt. Amikor a kapitány végzett a mondandójával, Haruka letette a csészét, majd megszólalt:
- Nos, a Peremvidékről származom. Semmi nemesi rang, vagy ilyesmi. Pár éve kerültem az Akadémiára, és nemrég végeztem el. Ez az első osztagom, bevetésen is csak az Akadémia által rendezett gyakorlatokon voltam az Élő Lelkek Világában. A mágia használatában értem el a legjobb eredményeket. A kardforgatást még gyakorolnom kell…
Erre e kijelentésére elvörösödött, majd zavartan szabadkozva hozzáfűzte:
- A tanáraim szerint kitartó gyakorlással szép eredményeket érhetek el…
Nagyon remélte, hogy a kapitány nem neheztel rá a kardforgatásban szerzett gyengébb eredményei miatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Pént. Dec. 27, 2013 8:58 am

Újoncozás Takagawa-sannal

Takagawa-sanról az első benyomásom olyan semleges volt, vagyis se nem rossz, se nem jó. Ez még persze változhat, hiszen lehet, hogy izgul, mint a legtöbben és nem mutatta meg még igazán magát, vagyis még nem írom le magamnál. De eddig csak azt mutatta meg, hogy tisztelettudó, amit szinte bármelyik random tisztben megtalálok. Nem akarok előítélettel lenni, de nekem tényleg most ez ugrott be, nem tehetek ellene.
Mikor elkezdődött a beszélgetés és fel is tettem az első kérdésemet, ami igazából kérés volt, kortyolgattam a meleg vegyes gyümölcsös teát, majd egy sütit vettem hozzá, hogy megegyem. Ezután rájöttem, hogy Takagawa-sanhoz közelebb tolom a tányér sütit, ne hogy azt higgye csak magamnak hoztam, hiszen ő is vehet belőle.
A válasza egy kicsit meglepett, mivel én nem pont ezekre az információkra voltam még kíváncsi. Ebből viszont rájöttem, hogy ez a kérésem is sok mindent elárul valakiről, hiszen mindenki a saját módján értelmezi a kérdést. Én inkább olyanokra gondoltam, hogy mi a hobbyja, vagy miért vált shinigamivá, mi a céljai, meg hasonlók. De itt valahogy gyorsan elértünk az Akadémiához, és hogy végzett ott. Az viszont csak a következő kérdésem lett volna, de mindegy, fel tudom cserélni a dolgokat.
- Nincs abban semmi, hogy Rukongairól jöttél, én is onnan való vagyok. - próbáltam megnyugtatni Takagawa-sant, hogy nem számít honnan való. Ha ugyan azt meg tudja jobban csinálni, mint egy nemes, akkor nem az számít, hogy ki a nemes, hanem hogy ki a jobb.
- Ha nem zanjutsuban vagy jó, akkor hakudát szereted jobban használni? - tettem fel kérdésem a hallottak alapján Takagawa-sannak. Ez az a két stílus, ami megoszthatja a shinigamikat, hiszen ez a kettő alap harci stílus, a kidou és a helyváltoztatás pedig inkább csak melléknek számít. Mondjuk van, aki mindkettőhöz ért, de többen inkább csak az egyiket preferálják, a másikban pedig csak kisebb tudással rendelkezik.
- Ha ezt mondták, akkor biztos igazuk, majd az osztag edzések alatt lesz időd gyakorolni. Ezzel viszont egy kicsit magamra emlékeztettél, mert én meg shunpo használatával nem voltam valami gyors, pedig kidouban jó vagyok és mindkettő lélekenergia manipuláláson alapul. Most már viszont behoztam magamat szerintem. Neked is sikerülni fog. - mondtam el, mi is jutott eszembe az elhangzottakról. Ezzel próbáltam fellelkesíteni Takagawa-sant, hogy most már az én szárnyaim alatt van, így neki is sikerülhet.
- Ha már az edzésről beszéltem, akkor mondok róla egy-két dolgot. Az osztag edzéseken a részvétel kötelező, annyi az engedmény, hogy egy héten öt alkalmon kell részt venni, és te magad döntheted el, hogy melyikeken. Az időpontok meg ki vannak tűzve az irodám előtti faliújságon. - kezdtem bele a fontos információ közlésébe, ha már úgyis ennél a témánál voltunk. Ez a téma sokakat szokott érdekelni, akik erősebbé akarnak válni, meg amúgy is el kell mondanom, hiszen neki is részt kell vennie rajta.
- Akkor kérdezgetek tovább. Miért lettél shinigami? Vannak céljaid? - tértem rá a már korábban emlegetett kérdések feltételére. Mivel ezzel akartam volna kezdeni, valamikor ennek is sorra kell kerülnie és miért ne kerülne sorra éppen most?

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Haruka Takagawa
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Aquarius Snake
Hozzászólások száma : 19
Age : 40
Registration date : 2013. Dec. 25.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5500/15000  (5500/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Szomb. Dec. 28, 2013 12:11 am

 Miközben Haruka a tanulmányairól mesélt, a kapitány is neki kezdett a tea és a sütemények elfogyasztásának. Nem sok idő kellet hozzá, és kissé közelebb csúsztatta a süteményes tálkát a lányhoz, aki azonban egy kicsit megcsóválta a fejét, majd hozzátette:
-  Köszönöm, nem kérek.
Ami azt illeti, valóban nem sok étvágya volt. Hogy ezt a kezdeti idegesség okozta, vagy az, hogy tényleg nem volt éhes, azt ő se tudta. Tény volt azonban, hogy lassan kezdett felengedni ebben az idegen környezetben. Még se lesz itt olyan rossz.
- Nincs abban semmi, hogy Rukongairól jöttél, én is onnan való vagyok. – Haruka megörült ennek a kijelentésnek. Az Akadémián ugyanis sokan megszólták származása miatt a tanulók közül, főképp a nemesek. Egyáltalán nem tartották nagyra a lányt, hiába az általában jó tanulmányi eredmény. Az orrukat fenn hordva tettek lenéző kijelentéseket a szegényebb származású akadémistákra. Amikor a kapitány elárulta, hogy ő is onnan való, Haruka meglepődött:
- Valóban? – Kissé elképedt, habár számíthatott volna erre. De mégse hitte volna, hogy egy szegényebb rétegből jött ember is képes kapitányi rangot elérni. Nem mintha már nem hallott volna ilyen esetekről, de a lány számára ez legendának tűnt. A nemesek, akik leszólták őket,  állandóan azzal a példával hozakodtak elő, hogy a kapitányok mind nemesek. Tudta ugyan, hogy vannak nem nemesi származású kapitányok is, de ő sose hitte el, hogy valaha is olyasvalaki lesz a kapitánya, aki annak idején ugyanezt a létrát végigjárta. – Az Akadémián tanuló nemesek gyakran megszóltak a származásom miatt, és mindig azzal hozakodtak elő, hogy kapitány csak megfelelő családi háttérrel lehet az ember. Részben elhittem nekik, hiába az a pár ellenpélda, amiről tudtam.
Elmosolyodott. Ő is tudta, hogy hiba volt ezt tennie, de ha az ember azzal találkozik nap mint nap, hogy a nemesi származású fiatalok szinte rögtön a vizsgáik után bekerülnek egy-egy osztagba – kivétel nélkül, akkor nem sok kétség merül fel senkiben sem azt illetően, hogy előbb-utóbb kapitányi rangot kap, kiszorítva ezzel a szegényebb származásúakat.
- Ha nem zanjutsuban vagy jó, akkor hakudát szereted jobban használni? – Jött a következő kérdés. Haruka bólintott, majd megszólalt:
- Nem mondom, hogy jobb vagyok benne, de kétségtelenül jobban szeretem. De ehhez fizikumra is nagy szükség van, úgyhogy nekem a zanjutsu használátára kell jobban összpontosítanom.
Hiába szerette jobban a pusztakezes harcot, az ő fizikumával nem sokra ment benne. Gyenge volt, így fegyvert kell használnia ahhoz, hogy hatékony legyen a harcai során. Persze, szívesebben alkalmazta a kétkezes harcot, de ezt a tanárai nem igazán támogatták. Ehelyett a fegyveres harcot kellett gyakorolnia, mint majdnem minden lánynak az évfolyamában.
- Ha ezt mondták, akkor biztos igazuk, majd az osztag edzések alatt lesz időd gyakorolni. Ezzel viszont egy kicsit magamra emlékeztettél, mert én meg shunpo használatával nem voltam valami gyors, pedig kidouban jó vagyok és mindkettő lélekenergia manipuláláson alapul. Most már viszont behoztam magamat szerintem. Neked is sikerülni fog.
Haruka időközben az asztalra helyezte a teát, és figyelmesen hallgatta a kapitányt.
-Én is jó vagyok a kidouban – ragyogott fel az arca. – Sokkal kötetlenebb, mint a zanjutsu. Ott csupán csak a fegyverére támaszkodhat az ember, de a kidou sokkal változatosabb. Annyiféle mágia van.
- Ha már az edzésről beszéltem, akkor mondok róla egy-két dolgot. Az osztag edzéseken a részvétel kötelező, annyi az engedmény, hogy egy héten öt alkalmon kell részt venni, és te magad döntheted el, hogy melyikeken. Az időpontok meg ki vannak tűzve az irodám előtti faliújságon. – Haruka ennél a résznél az ajkába harapott. A faliújságot észre se vette, annyira lekötötte az, hogy minden tökéletesen passzoljon rajta, hogy egy pillantást sem vetett rá, csak elsuhant mellette. Sebaj, visszafelé majd bepótolja az elmaradását, nem hagyja ki a dolgot.
- Igen, arról tudtam, hogy vannak kötelező edzések – Valóban sokat hallott már róla, de ez nem is csoda. Egy osztag tagjainak formában kell tartaniuk magukat, nem hagyhatják, hogy az edzés hiánya miatt ne tudjanak alkalmazni egy-két technikát, legyen szó akármiről. Az ő esetében meg a további fejlődésről volt szó. –Köszönöm az információt.
 - Akkor kérdezgetek tovább. Miért lettél shinigami? Vannak céljaid? – A lány erre a kérdésre kissé zavarba jött. Annyi magasztos célt hallott már a többiektől, de neki csak egy konkrét célja volt:
- Ami azt illeti, szeretném a többieknek megmutatni, hogy a shinigamik nem rosszak. Rukongaiban annyira rossz véleménnyel vannak róluk, és annyira ellenségesen állnak hozzá a Gotei 13-hoz. A másik célom pedig az, hogy teljesen elmaradjanak a Lidérctámadások áldozatai az én környékemen, és hogy meg tudjam védeni a családom.
Jól tudta, hogy nem tudja az egész Peremvidéket megvédeni, de szerette volna legalább azokat az embereket biztonságban tudni, akiket ismert.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Szomb. Dec. 28, 2013 7:37 am

Újoncozás Takagawa-sannal

Egy kicsit elszomorodtam, hogy Takagawa-san nem kért a sütimből, ezért egy pillanatra szomorú arcot is vágtam, de utána gyorsan továbbléptem. Így legalább több marad nekem, meg később még meggondolhatja magát és nem fogom elvenni előle, hogy akkor már nem ehet.
- Igen. Észak Rukongai 4-es körzetéből származom. - pontosítottam a helyszínen Takagawa-san meglepődöttségére, hogy pontosabb képet kapjon a dolgokról. Talán tudja is milyen az a körzet és lehet ő is megosztja velem, ő honnan jött.
- Ez nem feltétlen igaz. Ha eleget edzel, akkor abban is elég erős lehetsz, hogy megálld a helyed. Ha pedig azt szereted csinálni, akkor még egy ok, hogy arra eddzél. - válaszoltam, hiszen olyat sokkal könnyebb tanulni, amit szeretek is csinálni, mint olyat, amiben egy kicsit jobb vagyok, de nem szeretem, csak kényszerből csinálom.
- Nekem is a kidou a kedvencem. - látszott Takagawa-sanon, hogy élvezettel beszélt a kidoukról, vagyis van már egy közös pont kettőnkben. Talán ezzel a megnyilvánulásával kitört a random tisztek közül és kezd egyedivé válni. Nem mindenki lelkendezik a kidouk iránt, hiszen ott van a 11. osztag is, akik inkább megvetik a kidoukat.
- Nem tudom, hogy vannak a többi osztagnál, de valahol lehet, hogy ráhagyják a tisztekre, hogy maguk edzenek, amikor akarnak, hiszen mindenkinek saját érdeke, hogy erősebb legyen. - próbáltam eloszlatni a tévhitet, hogy mindenhol van kötelező edzés. A kapitány dönt ilyenekről, meg körülbelül mindenről az osztagával kapcsolatban, mert a saját osztaga és bármit megtehet vele.
- Elég nemes cél. Én is azért akarok erősebb lenni, hogy megvédjem a családomat. - még nem hallottam senkitől célnak, hogy meg akarja szerettetni Rukongai lakosaival a shinigamikat. Én is tudom, hogy nem szívlelnek bennünket, hiszen hozzájuk képest, mi luxusban élünk és teljesen tőlünk függenek, és nem tehetnek ellene semmi. A másik célnál pedig szintén magamra ismertem, nekem is a család védelme a legfontosabb.
- Hobbyd van? - tettem fel egy újabb kérdést és ezután fel is álltam, hogy asztalomhoz menjek egy pillanatra. - Közben hozok egy papírt, amit ki kell töltened majd. - mondta el miért is álltam fel és ne zavartassa magát, hogy közben mást is csinálok. Ha nem keresem meg ezt a papírt most, később el fogom felejteni és az nem lenne jó.
- Tessék. - nyújtottam át a papírt, amin csak a rutinkérdések voltak és igazából csak a név meg az aláírás számított, mert az jelzi, hogy felvette a szolgálatot. Egy tollat is adtam mellé természetesen, hogy legyen mivel írnia, de nem kell vele sietni, úgy hogy csak elé raktam az asztalra.
- Amúgy te is kérdezhetsz nyugodtan, ha elfelejtettem elmondani valamit, vagy megfogalmazódott benned egy kérdés, kíváncsi vagy valamire. - ezt így el kellett mondanom, mert olyan egyoldalúnak tűnt ez eddigi beszélgetésünk, jobban örültem volna, hogy visszakérdez többször is, úgy sokkal gördülékenyebben menne minden.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Haruka Takagawa
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Aquarius Snake
Hozzászólások száma : 19
Age : 40
Registration date : 2013. Dec. 25.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5500/15000  (5500/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Dec. 29, 2013 1:02 am

- Igen. Észak Rukongai 4-es körzetéből származom.A lányt kissé megdöbbentette az információ. Nem hitte, hogy ennyire pontos leírást kap arról, honnan is származik felettese. Azonban az első döbbenet elmúltával rájött, hogy nincs ebben semmi meglepő. Ha az ember nem szégyelli származását, akkor teljesen természetes. Elmosolyodott, majd megszólalt:
- Én Kelet Rukongai 10-es körzetéből jöttem - Nem tudta, a kapitány mennyire ismeri az ottani viszonyokat, így hozzáfűzte: - Nem olyan vészes környék, csak keményen meg kell dolgozni azért, hogy az ember szépen megélhessen. De ez sajnos csak keveseknek sikerül, így elég nagy a szegénység és a nélkülözés. Az én családom például gyümölcsöt termeszt, melyet a kereskedőknek adunk tovább potom összegért. Ha jól halottam, ők az eredeti összeg ötszöröséért adják tovább a shinigamiknak. A pénzt pedig visszaforgatjuk a gyümölcsösbe, hogy a következő évben is legyen termés. Sok nem marad nekünk, de legalább van valami elfoglaltságunk addig is.
A lány beszámolóját a Hakuda használatáról a kapitány kissé kétkedve fogadta:
- Ez nem feltétlen igaz. Ha eleget edzel, akkor abban is elég erős lehetsz, hogy megálld a helyed. Ha pedig azt szereted csinálni, akkor még egy ok, hogy arra eddzél.
Haruka kissé elgondolkodott a hallottakon, majd válaszolt:
- Mondjuk, ebben van valami, de szerintem a tanáraim azt figyelték, hogy ha oda kerül a sor, akkor azt a technikát alkalmazzam, amiben több esélyem van. Feltehetőleg úgy vélekedtek, hogy ha bekerülök egy osztagba, ott lesz időm javítani az állóképességemen, és jobban  kitanulni a pusztakezes harcot. Mindenesetre gyakorolni fogok.
Számára tényleg jobb lett volna a kétkezes harc, ha esetleg a kardja valami miatt megsértődne, és kockázatos lenne használni. Nem sokat kellene haboznia, hogy milyen technikához folyamodjon. Ott volt ugyan a kidou is, de nyilván akadnak majd olyan ellenfelei is, akik ellen ez semmit sem fog érni, és akkor csupán a fizikumára támaszkodhat. Ehhez először az állóképességén kell majd javítania, utána sor kerülhet a különböző technikák jobb elsajátítása.
- Nekem is a kidou a kedvencem. - Haruka megörült ennek a ténynek. Elég kevés olyan emberrel találkozott, akiknek ez lenne a kedvenc technikája.
- Nem tudom, hogy vannak a többi osztagnál, de valahol lehet, hogy ráhagyják a tisztekre, hogy maguk edzenek, amikor akarnak, hiszen mindenkinek saját érdeke, hogy erősebb legyen.A lányt ez a tény kissé zavarba hozta. Újra  a bögréjéért nyúlt, felvette, ajkához emelte, kortyolt egyet belőle, majd letette.
- Az akadémián úgy hallottam, hogy minden osztagban kötelező - kissé zavarta saját tudatlansága, és szégyellte magát, hogy ennyire nem készült fel a Gotei 13-ból, mielőtt idejött volna. De idővel nyilván mindent megtanul, amit tudnia kell az Őrosztagok felépítéséről, és szokásairól.
- Elég nemes cél. Én is azért akarok erősebb lenni, hogy megvédjem a családomat. - A lány elmosolyodott. Egy kapitánytól olyan magasztos célokra számított, amit állandóan hallott a társaitól, de szerencsére nem így lett. Ennek igazán örült. Ez is azt mutatta, hogy a kapitány is ugyanolyan ember, mint akárki más. Neki is van családja, akit igyekszik megvédeni, így már Haruka sem érezte magát olyan esetlennek a céljai miatt. Talán egyszer még ő is sokra viszi majd.
- Hobbyd van? - Közben hozok egy papírt, amit ki kell töltened majd.
A lány követte tekintetével a kapitányt, majd válaszolt is a kérdésére:
- Szeretek a természetben lenni, sokat szoktam ott eltölteni az időmet, amikor nincs semmi dolgom. Megnyugtat. Leülök egy fa tövébe, és elmélkedem. Ezen kívül a kardom tisztításával és ápolásával szoktam foglalkozni. Kissé kényes az ilyesmire, és használhatatlan lesz, ha elhanyagolom.
- Tessék.Haruka maga elé húzta a papírt, majd átfutotta. Semmi személyes, csupán olyan kérdések, amelyek megkönnyítik a kapitány dolgát, ha küldetésre kerülne sor. Zanpaktuo típusa, képzettségek terén szerzett tapasztalatok, stb. Szinte olyasmik, amiket most átbeszéltek.
- Amúgy te is kérdezhetsz nyugodtan, ha elfelejtettem elmondani valamit, vagy megfogalmazódott benned egy kérdés, kíváncsi vagy valamire.
A lány felpillantott a papírból, majd kissé zavartan helyezte az asztalra a tollat, és az ajkába harapott.
- Voltaképp lenne egy kérdésem. De ez kissé kényes, és személyes is. Tudom, hogy ilyen nem fordulhat elő, de mégis Mi van akkor, ha egy shinigami felismeri előző családját? Igaz, hogy nem emlékszünk semmire, és szinte semmi esély sincs arra, hogy ez megtörténjen, de mi van, ha mégis lenne egy ilyen eset? És kapcsolatba próbál lépni velük. Fordult elő már ilyesmi?
Harukának esze ágában sem volt felvenni a kapcsolatot az előző családjával, de tartott attól, hogy egyszer minden emléke visszatér, és akkor nem fog tudni ellenállni a kísértésnek.
- A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha hosszabb időt szeretnék eltölteni az emberek világában, akkor kell-e engedély és kitől? Szeretném alaposabban megismerni az Élők Világát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Dec. 29, 2013 5:32 am

Újoncozás Takagawa-sannal

Takagawa-san is megosztotta velem melyik kerületből származik, bár nem csak ezt tudtam meg, hanem sokkal többet, mint amit megakartam tudni. Köztük azt is, hogy legújabb tisztem még úgy érzi, hogy ő még mindig a rukongaiiak közé tartozik még, pedig már shinigami lett. Még friss lehet neki ez a shinigamiskodás, mert nem sok ideje lesz hazalátogatni, hacsak nem tervezi, hogy onnan jön be dolgozni, vagy éppen járőrözés közben néz be hozzájuk.
- Lehet, hogy úgy van, csak egy opciót mondtam, hogy lehet valaki, úgy gondolkodik. - próbáltam megnyugtatni Takawaga-sant, hogy nem ő tudja rosszul, csak nem vagyok benne biztos, hogy tényleg mindenhol vannak kötelező edzések. Úgy tűnik egy kicsit nagyon is magára vette, hogy próbáltam megmagyarázni, miért is ne lehetne olyan osztag, ahol nincs kötelező edzés.
- Én is szeretek beülni egy fa alá és csak feküdni ott, csak nincs sok időm rá. - megint együtt tudtam érezni, hiszen én is szeretnék ilyeneket csinálni, mint Takagawa-san, csak hát egy kapitány vagyok és általában elfoglalt. Persze van némi szabadidőm, de azt inkább otthon töltöm el és sütök-főzök, hogy hasznosan töltsem el az időt.
- Az emberi életedre gondolsz? Vannak többen, akik emlékeznek haláluk előtti életükre, de én nem tartozom közéjük, így nem nagyon tudok erről mesélni. De ha ismerkedsz másokkal, lehet találkozol eggyel, aki mesélhet róla. - válaszoltam, bár nem pont ilyen kérdésre számítottam, amikor Takagawa-san elkezdte ecsetelni miről is akar kérdezni. Már hallottam többektől, hogy azt mesélte, hogy ő az emberi életében ez meg ez volt, meg hasonlókat, így biztos talál valakit Takagawa-san, aki segíthet neki.
- Hát, kirendelhetlek az Emberek Világába egy körzet megfigyelésére, olyan két hónapra, ha az jó? Tovább nem szoktam nagyon hagyni, itthon is kell lenni. - egy kicsit félve válaszoltam, de az előző kérdésből szinte egyértelmű lehetett volna, hogy az Emberek Világába vágyik, pedig korábban még a rukongaii családját akarta megvédeni. Egy kicsit furcsa, de nem akartam visszautasítani a kérést, így inkább megengedem.
- Szerintem megbeszéltünk mindent, ha még eszedbe jut kérdés, akkor visszajöhetsz máskor is. A kihelyezésedet is majd megbeszéljük, hogy mikor legyen, egyelőre próbálj meg beilleszkedni az osztagba. Sok sikert. - köszöntem el Takagawa-santól és elvettem tőle a korábban odaadott papírt is és útjára engedtem. Még meg akartam volna kérdezni, hogy nem szeretne-e a Seiretei Communication szerkesztőségében besegíteni, de inkább kihagytam, mert így is sok mindent akar csinálni, arra már tényleg nem maradna ideje. Lényszerből meg nem akarom, hogy elvállalja valaki és hanyag munkát végezzen. Ha később kedve lesz hozzá, akkor még úgy is besegíthet, mert addig magától is tudni fogja, hogy van ilyen nálunk.

//Zárót írtam és köszi a játékot ^_^//

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Haruka Takagawa
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Female
Aquarius Snake
Hozzászólások száma : 19
Age : 40
Registration date : 2013. Dec. 25.
Hírnév : 0

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
5500/15000  (5500/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Hétf. Dec. 30, 2013 12:54 am

- Az emberi életedre gondolsz? Vannak többen, akik emlékeznek haláluk előtti életükre, de én nem tartozom közéjük, így nem nagyon tudok erről mesélni. De ha ismerkedsz másokkal, lehet találkozol eggyel, aki mesélhet róla.
Haruka ezen a válaszon gondolkodóba esett. Nem ismert, és nem is hallott még olyan emberekről, akik emlékeztek volna a haláluk előtti életükre, de akkor nyilván vannak páran. Bár, ritka jelenség lehet. Jó maga semmire sem emlékezett elmúlt életéből, de szerinte nem is lett volna túl jó. Csak összezavarodna, és nem tudná eldönteni, most akkor hova is tartozik valójában. Semmi kétség, nincsenek irigylésre méltó helyzetben ezek a lelkek.
- Ami azt illeti, nem irigylem őket.
- Hát, kirendelhetlek az Emberek Világába egy körzet megfigyelésére, olyan két hónapra, ha az jó? Tovább nem szoktam nagyon hagyni, itthon is kell lenni.
 - Bőven elég lenne – elmosolyodott. – Tényleg megköszönném majd.
Valóban érdekelte minden, ami az emberek világával kapcsolatos, de jól tudta, hogy nem mehet át csak úgy kénye-kedve szerint az Élők Világába, anélkül, hogy ezt tudatná a felettesével. Rövid ideig nyilván ott tartózkodhat, de ha napokig, hónapokig szeretne maradni, azt nem döntheti el egyedül. Ez azonban érthető is volt. A Gotei 13 feladata elsősorban Soul Society védelme. Az Élők Világába is vannak állandó beosztottak, akik ellátják az ottani feladatokat, és védelmezik a lelkeket, akik még nem keltek át. Pedig annyi érdekes dolog van ott, Harukának pedig most kedve szottyant megismerni azt a világot is. Nem hátrány, ha egy shinigami jártas azon a helyen is. Ha küldetésre kerül sor, akkor nagy eséllyel előnyére is válna majd.
- Szerintem megbeszéltünk mindent, ha még eszedbe jut kérdés, akkor visszajöhetsz máskor is. A kihelyezésedet is majd megbeszéljük, hogy mikor legyen, egyelőre próbálj meg beilleszkedni az osztagba. Sok sikert.
Haruka átadta a kapitánynak a kitöltött papír, felállt, meghajolt, majd megszólalt:
- Köszönöm a segítséget. És a teát is. Nagyon finom volt.
Elindult az ajtó felé, de még mielőtt kilépett volna az ajtón, hátrafordult, majd elbúcsúzott:
  - Viszont látásra.

Ezt mondva kilépett az ajtón, majd elindult a folyosón, sugárzó mosollyal az arcán. Úgy tűnik, jó osztagba került.

// Én is köszönöm  Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Yuki Hajime
Kidoushuu
Kidoushuu
avatar

Male
Gemini Pig
Hozzászólások száma : 105
Age : 23
Tartózkodási hely : Kidoushuu osztag vagy a Hachibantai területén
Registration date : 2011. Jun. 12.
Hírnév : 10

Karakterinformáció
Rang: Fuku Kidouchou
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
20700/30000  (20700/30000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Jan. 12, 2014 9:49 am

Apa – fia beszélgetés
Még mindig nem akartam elhinni, hogy tényleg sikerült kimondanom, hogy segítséget kérek, Otou-santól. De nem utasított vissza, ami felettébb meglepett, pedig cseppet sem sértődtem volna meg, ha kapitányi teendőire hivatkozva nemet mond. Sőt, mintha kifejezetten örült volna, de lehet, hogy csak rosszul láttam. Az is megeshet, hogy csupán formalitásból egyezett bele, apai kötelességtudat, vagy valami ilyesmi…
- Akkor élnék a lehetőséggel… a jövő héten valamelyik nap ráérsz, esetleg előbb? Persze megértem, ha nem, csak talán jobb lenne mielőbb elkezdeni, nagyon sokat kell még tanulnom, hogy megálljam a helyemet a Kidoushuuban – főleg az új rangban, amivel Kawashima taichou kitüntetett. Nem elég, hogy a legfiatalabb vagyok az osztagban, emiatt nagyon nehéz kiemelkedő eredményeket felmutatni, de most már eme tiszteletreméltó rangra is ügyelnem kell. Lustaságom nem mehet a rang kárára. Cseppet sem szeretnék rossz példát mutatni az osztag tagjai számára, már pedig volt egy-két felháborító személy, akik biztosan némi javító tendenciát mutatnának egy pozitív példa hatására.
Kissé aggódni kezdek afelől, hogy jó ötlet volt elfecsegnem Otou-sannak Miyoko iránti érzéseimet. Sosem élném túl, ha egy baráti beszélgetés végén lelepleződnék, mert még fogalmam sincs, hogyan kellene megmondanom ezt Miyoko-channak, meg aztán vajon ő mit gondol rólam? De nyíltan Verashu Suwun taichouval beszélni a dologról… Embarassed
- Hát, ha így gondolod… – fülig vörösödve hajtom le a fejemet. Talán mégse olyan rossz ötlet, bár feltételezni sem merem, hogy Verashu Suwun taichou ilyesmivel átverhető, kötve hiszem. De végtére is egy próbát megér… örülnék, ha minél többet tudhatnék Miyoko-chanról. Embarassed
- Virágot! – felcsillan a szemem a példákat hallva. Ajándékot nem egyszer adtam már Miyoko-channak, de virágot még sosem vittem neki, pedig igazán kifejezőek. A virágoknál talán nincs is jobb a szeretet kimutatásánál. Lehet, hogy Yoriko-chan is tud segíteni a legideálisabb választásban, végtére is mindketten lányok. Biztos szoktak ilyesmiről csevegni, gondolom… vagyis Okaa-sant már hallottam beszélgetni effélékről a barátnőivel mikor látogatóba voltak nálunk.
- Nem hiszem, hogy ez jó ötlet! – szalad ki a számon, ahogy meghallom az ötletet, hogy a 11. osztagból segíthetne valaki a zanjutsu tudásom fejlesztésében. A hideg is kirázott a gondolatra, ahogy az ott lévő tisztek háromnegyede milyen ellenségesen áll hozzá a mágiához, és az azt űző halálistenekhez. Miyoko-chan persze kivétel, ő sosem szólt meg képességeim miatt. Csupán egyesek felfogása ijesztően… fura.
- Vagyis, nem hiszem, hogy 11. osztagos tisztek bármelyike is örülne annak, hogy egy Kidoushuu tisztet oktasson… – magyarázom iménti szóbeli hárításomat, remélve, mint egykori Kidoushuu tiszt Otou-san is biztosan megérti fenntartásaimat az ötlettel kapcsolatban. Még a legjobb véglet is az lenne, ha Otou-sant segítségére támaszkodom ez ügyben is, de nem akarom gondjaimmal terhelni, így is eléggé szégyellem magam, hogy mágiatudásom bővítésében a segítségét kellett kérnem, még ha valójában nagyon is örülök ennek, azt hiszem. Azt persze nem szerettem volna Otou-san orrára kötni, hogy vajon a tisztek mit gondolnának, ha megtudnák Miyoko-chan iránt táplált érzéseimet. O///O
Nagy levegőt vettem, majd a szemem sarkában megjelent pokollepkére lettem figyelmes. Némán vártam, hogy Otou-sannak átadja az üzenetét, de nem neki címezték a hírt, amit az apró lény hozott, hanem nekem. Érdeklődve hallgattam végig, majd Otou-sanra pillantottam. Talán ez pont jókor jött… eléggé kellemetlen volt a szóban keringő téma… >///<”
- Erre visszatérhetünk később, Otou-san? – kérdezem. - A Kidoushuuból hívtak, hogy szükség lenne a hadnagy jelenlétére, szóval ne haragudj… majd otthon beszélünk? – emelkedtem fel a székből és a megerősítést megvárva kérdésemre indultam csak el a kijárat felé. S miközben mentem csak akkor jutott eszembe, hogy látogatásom egyik fő témáját: kinevezésemet, elfelejtettem közölni Otou-sannal.

// Köszönöm a játékot! Remélem a csattanó jól sikerült a végére >.< //


______________

Zanjutsu: 11 pont Hakuda: 3 pont Kidou: 17 pont Shunpo: 12 pont Zanpakuto: 9 pont
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Watanabe Sojirou
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Hozzászólások száma : 26
Tartózkodási hely : 9. osztag
Registration date : 2014. Apr. 04.
Hírnév : 1

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás:
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Ápr. 13, 2014 9:14 am

- Watanabe Sojirou sonzai! A napi parancs alapján itt kell jelentkeznem. Várom az utasításokat.
A sok hirtelen váltás miatt kicsit fásult Sojirou pókerarccal meredt a kapitány arcába és monoton érzelem mentes hangon motyogta a betanult szöveget. Hosszú idő óta nem beszélt senkivel. A mai nap viszont csak abból állt, hogy egyik embertől a másikig rohant hogy végre valami eligazítást kapjon. Nem volt ínyére a nap. Úgy tűnik a mostani is csak egy tovább irányító hely lesz. A szoba fényes előkelő és tele van fölösleges bútorokkal. Sojirou éppen egy dohányzó asztal előtt állt amit két fotel miatt nem tudott egyszerűen kikerülni. Valamiféle fejes ülhetett az íróasztalnál egy hatalmas bőr fotelban. Ilyen szintű hatalmasságok előtt nem célszerű bútorok között balettozni. Elég nagy távolságra volt a trónoló főembertől. Ez nem gond. Végül is nem barátkozni jött hanem, hogy megint kiadják az útját és végre mehessen a dolgára. Már csak az a kérdés hogy minek ez a sok cirkusz. Olyan boldog volt az Emberek Világában egyedül. (Persze akkor még nem így gondolta, de hát utólag mindig könnyű okoskodni.) Most hogy visszatért csak rossz híreket hallott. A lehető legrosszabbakat. És még békén sem hagyják ezek a főtisztek. A bal karját rátámasztotta a katana markolatára és lehunyta a szemét. A tisztek úgysem fáradnak azzal hogy megnézzék ki áll velük szemben. Szép lassan mély levegőt vett úgy hogy ne hallja a trónos pasas. Izanami az egyetlen személy akivel most beszélni akart. Talán nem veszik észre ha egy pár szót vállt vele. Kinyitotta a szemét és még mindig az irodában állt. Hát Izanami sem segít? Megfeszítette az arcizmait és szúrósan a kapitányra nézett.
~Elég volt. Nem érdekel hogy milyen magas beosztású és milyen őrült fontos a dolga. Ha sürgősen nem mondja el a feladatomat, akkor kimegyek és itt hagyom Serietyt. Visszamegyek a falumba még akkor is ha dezertőrnek titulálnak. Ott legalább időm volt átgondolni a dolgokat. ~ A katana nyelén támasztott kezével megszorította a wakizashi nyelét. Az ujjai kifehéredtek. A kapitány most láthatja először hogy mérges. Eddig fedezte a pókerarc. Láthatóan nagyon bosszantotta hogy Izanami nem válaszolt. A fiú határozottsága nagyon erős habár a lélekenergiája szinte észre sem vehető. Pusztán a személyisége a székhez szögez akárkit, aki nem elég határozott. Látszik, hogy olvassa a vele szemben lévő minden kis rezdülését. A harctéri reflekszek feszítik az összes inát és izmát. A lába szép lassan csúszik szét egy stabil lóállásba. Ha a kapitány egy neki nem tetsző válasz után megpróbálná megállítani még rá is rátámadna. A szemében egy több száz éves harcos ádáz haragja lobog. Elképzelni is szörnyű, hogy mi lenne ha erős lenne a lélekereje.-Mi      A           Feladatom?- kérdezi még egyszer türelmetlenül, ugyan akkor szép lassan, és tagoltan. Vár ameddig a kapitány nem szól.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Vas. Ápr. 13, 2014 9:48 pm

Friss hús terítéken

Békésen ülök és dolgozok az irodámban, a mai adag papírmunkám, amikor a nyugalmamból egy robbanás ugraszt ki, ami mintha a közelből jött volna. Kinézve az ablakon egy apróbb füstfelhőre leszek figyelmes az osztag egyik szélső részén, azért fel is kelek székemből és arra felé veszem az utat. Természetesen még nyugodt voltam, nem tudtam pontosan, hogy mi történhetett, de reménykedtem benne, hogy nem esett senkinek semmi baja.
Az osztag külső bejáratától pár méterre találtam egy nagy lyukat a falban és pár bocsánatkérő tisztet, akik ezért felelősek voltak. A történetük elmondása szerint egyikük milyen nagydarab Shakkahout tud létrehozni, csak azzal nem számolt, hogy elveszti felette az uralmat és kárt tesz a közelben lévő falban. Szerencséjükre csak egy ejnye-bejnyét kaptak tőlem, mert hát balesetek mindenhol előfordulhatnak, de óva intettem őket, hogy legközelebb az ilyet a gyakorlótéren csinálják, ahol kevésbé tudnak rongálni. Persze miután már akartak a dolgukra menni, közöltem velük, hogy nekik kell eltüntetni ezt a lyukat, amit csináltak. ^_^
Egy ideig figyeltem őket, hogy tényleg megcsinálják, de egy idő után visszaérkezett Haruki a küldetéséről és inkább ráhagytam ezt a feladatot, hogy vissza tudjak menni az irodámba dolgozni. Hát, nem teljesen úgy sült el minden, ahogy én azt elterveztem, mert a munkálatok zajai miatt nem nagyon tudtam koncentrálni. Szinte egy percnyi csönden sem volt és ez egy kicsit kezdett zavarni, majdnem szét is téptem az előttem lévő papírt, de próbáltam türtőztetni magam. Végül, amikor már nagyon zavart és kezdtem kiakadni, egy pillanat alatt lenyugodtam, mert eszembe jutott a nyilvánvaló megoldás.
Kerestem is magamnak egy pár füldugót, ami kizárja a zavaró zajokat és végre nyugtom lesz és tudok rendesen a munkára koncentrálni. Amint a fülembe helyeztem őket, egyből elárasztott a nyugalom és egy elégedett sóhaj után vettem kezembe az átolvasandó papírok egyikét, majd a fotelemben néha forogva kezdtem átolvasni. Így már sokkal könnyebben ment az odafigyelés, mert nem zavart semmi.
Egyik papírcserénél feltűnt, hogy valaki állt az irodámban, akit eddig észre sem vettem, ezért egy kicsit meglepetten figyeltem rá, majd gyorsan kivettem a füldugókat, hogy halljam, amit mondani akar. Valamiért nagyon dühösen nézett rám, pedig még egyszer sem találkoztam vele, így nem valószínű, hogy tettem ellen valami rosszat, meg amúgy sem szokásom másokat bántani.
- Bocsánat, füldugó volt a fülemben és nem vettem észre. Elismételné, amit eddig mondott? - kértem elnézést, hiszen lehet, hogy ezért néz ilyen csúnyán rám, mert nem vettem észre. Mondjuk közelebb jöhetett volna, akkor talán előbb észreveszem, ha pedig megböki a vállamat, vagy hasonló, biztos felfigyelek rá, hogy itt van.
- Nara Shiratori vagyok a 9. osztag kapitány. Foglalj csak helyet, úgy kényelmesebb beszélgetni. - mutatkoztam be és kínáltam hellyel a kanapén, ahova az újoncokat szoktam ültetni. Ekkor néztem az egyik papírra, ami az elolvasandók között volt, és ha sejtésem nem csal, akkor erről a fiatalemberről szól.
- Te lennél az, akit idehelyeztek? - teszem fel kérdésemet, hogy biztosra menjek, tényleg róla van szó. Ha nem lett volna a mai kis baleset, akkor már biztos tudtam volna az érkezéséről. Közben feltűnt, hogy a zajok már el is tűntek és reménykedek benne, hogy nem pár perccel azután fejezték be, hogy beraktam a füldugót. -.-
- Egy kis teát esetleg? És mesélhetnél valamit magadtól, amit jó, ha tudok, ha már az én osztagomba kerültél. - kezdem el vizet forralni, ha másnak nem, hát magamnak, közben viszont, figyelem, mit mondd legújabb tisztem.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Watanabe Sojirou
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Hozzászólások száma : 26
Tartózkodási hely : 9. osztag
Registration date : 2014. Apr. 04.
Hírnév : 1

Karakterinformáció
Rang: -
Hovatartozás:
Lélekenergia:
5000/15000  (5000/15000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Hétf. Ápr. 14, 2014 10:11 am

-Watanabe Sojirou sonzai! A napi parancs alapján itt kell jelentkeznem. Várom az utasításokat.
Sojirou ismét monoton hangon darálta el a szöveget. Ahogy a parancsnok a normális testhelyzetbe került, és befejezte a legkülönbözőbb olvasási pózok bemutatását láthatóvá vállt a háta mögötti romhalmaz. Láthatólag neki sem a legjobb napja van. Sojirou mintha csak érezte volna Izanami puha kezét a vállán. "Nem csak neked lehet bonyolult az életed!" A királynő szava Sojirout is jobb belátásra bírta. Felvonta a szemöldökét és lelazította az izmait. Mint azt sejteni lehetett egy kapitány a másik. Most, hogy a nap viszontagságai után Sojirou az előítélet szemüveg nélkül is figyelemre tudta venni a kapitányt, egy kicsit megnyugodott. A fazon nem tűnt a tipikus irodakukac, kötözködő bürokraták közé. Valahogy olyan volt, mint aki viccet akar csinálni az egészből. Sojirounak nehezére esett elhinni hogy egy, a rendszer felé ilyen cinikus alak kapitány legyen. Hát ez is megesett. Seriety egyre jobban kezdte érdekelni. Az új Seriety ahova visszajött teljesen meglepő. Még a végén érdeklődés is kialakulhat a mostani iránt.
-Köszönöm kapitány!-szólalt meg egy rövid hallgatás után.-Ha lehet teáznék önnel.
Szertartásosan odalépett a dohányzó asztal mellé és mellé térdelt. A lába alá simította a hakamáját és leült a sarkára.
-Bocsásson meg, de elég furcsa a napom. Nem jól tűröm ha valami nagyon furcsa. Őszinte leszek. Nem tudom mit keresek itt, nem tudom mért itt vagyok, és nem tudom, hogy mért kell egyáltalán mást tennem, mint az elmúlt években. Feltételezem te sem hallottál rólam semmit mint az eddigiek akikkel beszéltem. Ez viszont azt jelenti hogy Seriety valóban megfelejtkezett rólam. Kétszáz éve vagyok shinigam. Az Emberek világában voltam felderítő, és a falum őre. Tegnap érkezett egy parancs hogy jelentkezzek Serietyben. Sajnos ez az én szemszögemből úgy tűnik mintha véletlen előkerült volna az aktám. Ezt azonban azonnal megcáfolta a tiszt aki ide küldött. Eichiro-chan volt az egyetlen aki emlékezett rám. Minden héten levelet váltottunk. Ő meghalt 15 éve. én mégis leveleztem valakivel. Seriety nem megfelejtkezett rólam, hanem csak távol tartott nehogy galibát okozzak. Ha hozzád kerültem akkor szerintem vigyázz magadra. Valaki nagyon azt akarja, hogy elbukj. De az is lehet, hogy csak ennyire nincs embere a Gotei 13-nak, hogy már engemet is visszahívnak. Ez esetben még inkább félnék. Ha már én kellek védekezni akkor nagy baj lehet.
Sojirou érezte hogy mellette ül valaki. oldalra kapta a fejét és egyenesen Izanami szemébe nézett. Az isten kedvesen és biztatóan mosolygott vissza Sojiroura. A fiú megnyugodott, és mintha csak a hakamáját igazítaná megfogta Izanami kezét. A tea is lassan elkészült a hosszú monológ alatt. Sojirou lassan kezdett megnyugodni. Persze mélyen még mindig szomorú és dühös de szépen vissza tudta folytani.

______________

Watanabe Sojirou    9.osztag
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nara Shiratori
9. Osztag
9. Osztag
avatar

Male
Gemini Hozzászólások száma : 361
Age : 148
Tartózkodási hely : 9. osztag területe / Kapitányi iroda
Registration date : 2010. Jun. 21.
Hírnév : 18

Karakterinformáció
Rang: Kapitány
Hovatartozás: Gotei 13
Lélekenergia:
40600/45000  (40600/45000)

TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   Szer. Ápr. 16, 2014 12:57 am

Friss hús terítéken

Örömmel tapasztaltam, hogy legújabb tisztem már nem néz rám úgy, mint aki bármelyik percben rám támadna. Nem mintha tartottam volna tőle, inkább az ő testi épsége miatt aggódtam. Nem nevezhetném magam kapitánynak, ha nem lennék képes lefegyverezni egy egyszerű tisztet. Attól még nem tenne jót senkinek sem, ha egy harccal kezdődne a munkakapcsolatunk.
A neve hallatán egyből eszembe jutott Watanabe ex-taichou, aki alatt jó pár évvel ezelőtt szolgáltam a 10. osztagban. De ahogy láttam a papíron leírva a nevét, ő más karaktereket használ benne, így felesleges lett volna rákérdezni, hogy a rokona-e, hiszen ha másképp írja a nevét, akkor biztos nem az.
Úgy tűnik Watanabe-san tartja a tradíciókat és úgy ült le a dohányzó asztal mellé, mintha egy teaszertartáson lenne. Ez nem baj, csak én már haladok a korral és szívesebben ülök kényelmesebb pozícióban. De kivételesen az asztal másik végénél helyezkedek el térdelő pozícióban, miután odavittem a teát az asztalhoz.
Watanabe-san mondandóját hallgatva egy kicsit meglepődtem, hogy az eddigi magázódásból, hirtelen tegeződés lett. Nem mintha zavart volna, csak kicsit furcsa volt. Beszédéből is a tanácstalanság érződött ki, lehet, hogy ezért nem figyelt, hogyan is szólít meg.
- Szerintem csak rémeket lát Watanabe-san. A felsőbb körökben tény, hogy van néha szervezetlenség, nem egyedi eset, hogy elfeledkeznek valamiről. Egy időben ide is elfelejtettek újabb tiszteket küldeni, küldetéseket viszont ugyanúgy, mint általában. Ha viszont mégis lenne valami, akkor is meg tudom védeni magamat, nem vagyok olyan gyenge. - reagáltam Watanabe-sannak és próbáltam meggyőzni, hogy nincs itt semmi féle összeesküvés elmélet. Biztos jó okuk volt visszahívni az Emberek Világából, biztos tartottak tőle, hogy dezertál, ha túl sokáig van kihelyezve.
- Szerintem magának jól esne egy kis pihenő, hogy megszokja ismét Seireteit, különben sem tudom azonnal munkába állítani. Pár napig szoktuk hagyni az újakat, hogy beilleszkedjenek, addigra a munkabeosztása is meg lesz. Addig be tud rendezkedni a szállására és részt tud venni az osztagedzéseket, ahol megismerkedhet a többiekkel. - én sem rajongok különösebben a változásokért, de én is tudom, hogy még ha elején azt gondoljuk, hogy nekünk ez nem lesz jó, később rájövünk, hogy ez igenis jó.
- Nyugodtan kérdezhet, ha van valami kérdése, de azért összefoglalom, amit jó, ha tud. Az osztagedzéseken kötelező a részvétel, de van engedmény, hogy elég csak öt alkalommal részt venni egy héten, hiszen lehet, hogy valaki az edzés időpontjában van beosztva járőrözésre, vagy más teendője van. Az időpontok megtalálhatóak a faliújságon, kifelé akár rá is nézhet, itt van nem messze az irodámtól. Mivel a mi osztagunk felelős a Seireitei News szerkesztéséért, ezért van lehetőség az újságban is dolgozni, persze ez nem kötelező, csak van rá lehetőség. Lényegében ennyi, amit mindenképpen kell tudnod. - vázoltam fel a fontos dolgokat Watanabe-sannak, majd belekortyoltam a teába, talán már iható állapotba került és nem égetem le a számat. Ha pedig még szeretne valamit tudni és nem mondtam el, akkor majd megkérdezi, mert megeshet, hogy én is elfelejtettem valamit, ami akár fontos lehet.

______________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://myanimelist.net/profile/LeoWyatt
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Kapitányi iroda   

Vissza az elejére Go down
 

Kapitányi iroda

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-=Bleach Szerepjáték=- :: Soul Society :: Seireitei és környéke ::   :: 9. Osztag-